אני יכול לשתף קצת מהניסיון שלי בלהסתכל מהצד על חבר קרוב שעשה את זה תקופה, היה קונדיטור ומהצד מכר עוגות וקינוחים.
בנקודות:
-יש תחרות גדולה מאוד עכשיו, כמו שגרהאם כתב - בגלל הקורונה נכנסו הרבה שחקנים חדשים. לפעמים מול שחקנים שמוכרים בהפסד כדי להכנס למיינסטרים.
-הביקוש העיקרי בחגים, יום העצמאות חזק מאוד, גם שבועות, כל החגים שאוכל הוא חלק גדול מהם, אפשר לצאת מהם עם רווח יפה מאוד.
-פרסום פרסום פרסום - שווה לפעול בשיטת ההגרלות - פוסט באינסטגרם שאומר שכל אדם שעושה לייק או שיתוף נכנס להגרלה על עוגה יפה. כמה כאלה יביאו כמה מאות עוקבים לפחות. כמובן שעמוד אינסטגרם חשוב מאוד וגם פייסבוק, להשקיע בצילומים של העוגות.
את ההגרלה לשדר בLIVE, לשלוח את העוגה לזוכה ולבקש שיעלה פוסט תודה והמלצה.
-אנשים מזמינים עוגה ואז נעלמים - קורה לא מעט, כשזה קורה בחגים זה לא נורא כי פוסט באינסטגרם על מבצע חיסול יעיף את הקינוח תוך שניה, בתקופות יבשות זה הפסד כסף כמעט ודאי.
לדעתי שווה לבקש מחבר או חברה עם זמן פנוי לעזור בכל הלוגיסטיקה וההפקה - עמוד אינסטרגם וקשרי לקוחות, שאת תוכלי להתעסק רק בלהכין כמה שיותר עוגות כמה שיותר טעימות.
לבסוף החבר נטש את העסק הצדדי, התקופות החזקות לא פיצו על התקופות היבשות והרגיש שהרווח לא שווה את ההתעסקות.