• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פתיחת עסק להתעסקות עם ספקי שירות

• פותח הנושא פותח הנושא המהנדל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

המהנדל

משתמש רגיל
דירוג
1,274
ב2020 חברת האינטרנט שילמה לי כ17 ש"ח בחודש כדי שאהיה לקוח שלהם.

תמיד אני מנסה לדרבן משפחה וחברים להוזיל עלויות לשירותים שהם צורכים. בין אם זה להעביר את ההורים שלי מyes לסלקוםTV, להעביר את כל המשפחה של אשתי חברת סלולר, לחשוף אותם לדבר הזה שנקרא קופונים ומדרבן אותם לדרוש את המגיע להם (כאן אני מספר על חשבון האינטרנט ב2020), ולאחרונה פנתה אלי חברה שהסתבכה עם חברת האינטרנט שלה.

מסתבר שהיא התנתקה מהם באוגוסט שנה שעברה בעת מעבר דירה, אך לא "וידאה הריגה" או החזירה את הציוד ולכן המשיכו לחייב אותה. כשהיא שמה לב לזה, היא ביטלה את הוראת הקבע וחשבה שהם ישכחו, אבל מכתב התרעה לא איחר להגיע. אותה חברה ביקשה שאסדר לה את העניין ונענתי לבקשה.

לא היו לה אסמכתאות וכל ההתנהלות שלה מאוד מבולגנת, אז עברנו על פירוטי האשראי שלה ביחד כדי לראות כמה כסף זה יוצא. על הדרך שמתי לב שהיא משלמת כ20 ש"ח דמי כרטיס+מועדון, ומוכנה להמשיך לשלם כי לטענתה ההנחות שהיא מקבלת שוות יותר. היא גם לא האמינה לי שאפשר להתמקח איתם על זה, אבל סידרתי לה פטור לשנה קדימה על הדרך.
הסכמנו על כך שהיא תקבל את הקרן, וכל ממון נוסף שאוכל "להוציא" מהחברה יעבור אלי.

אז אחרי כ~5 שיחות, מתוכן 2 עם מנהל ואחת בה נתתי לנציגי חברות התשתית והספק להתווכח ביניהן, ו3 התכתבויות עם חברת התשתית יצאתי בשכר של 216 ש"ח.
אני סבור שזה שכר טרחה נאה, אך הסכום לא היה מובטח מראש וחרף חיבתי לשיחות עם מנהלים נותני שירות, לדעתי זה כן דרש ממני מאמץ מיוחד לעומת ההתקשרויות הרגילות שלי בגלל סיבוכיות המקרה. אותה חברה גם התלהבה מאוד ורוצה להכין לי לוגו לעסק :)

כבר תקופה עולה בי המחשבה לעשות את זה כעיסוק צידי. זה יכול לייצר אפיק הכנסה שלא גוזל ממני יותר מדי זמן (את השיחות ביצעתי במהלך הספורט) ולשמש כבסיס לעוד עיסוקים דומים.
מצד שני, אופי העיסוק יחייב אותי להחתים את הלקוחות על חוזה, לסמוך עליהם שיעבירו את הכסף בסוף התהליך ולערב אותם בתהליך (גם אם במשורה). בקטע הזה, יש דמיון לחברות החזרי המס.

אני חושב לפרסם את השירות הזה בתור התחלה בפייסבוק (אם יצא לפועל), אבל אשמח לדעתכם המלומדה.
אשמח גם לשאול אם הייתם לוקחים שירות כזה, וכמה הייתם מוכנים לשלם עליו.​

בכנות - נשמע כמו המון התעסקות בשביל מעט הכנסה.

הייתי שמח ל-personal assistant צמוד שיטפל לי בכל הביורוקרטיה בחיים. אבל זה עדיין above my expense grade.

זה יכול לייצר אפיק הכנסה שלא גוזל ממני יותר מדי זמן (את השיחות ביצעתי במהלך הספורט)
מניסיון, אמנם נראה שלא גוזל זמן (רק נראה - המציאות שונה)
אבל הכי חשוב - מאוד שוחק מנטלית, שים לב מה כתבת
כ~5 שיחות, מתוכן 2 עם מנהל
ו3 התכתבויות
אחרי כל הסיכומים בכתב ובע״פ עם הקלטה אתה תצטרך לעקוב ולראות שהם בפועל לא ביצעו את מה שסכום, תצטרך לרדוף אחריהם שוב.
מעבר לכך ההמתנה לנציג שירות היא מורטת עצבים גם אם נעשה תוך כדי פעולה אחרת, ביום הראשון זה נחמד בהמשך תגלה שזה ממש מרתיח.
וזה עוד בלי לדבר על סתם דברים מעצבנים כמו שיחה שמתנתקת פתאום ואחרי ההמתנה החוזרת צריך להסביר לנציג את כל הסיפור מהתחלה.
בקיצור כמו שאמרו לך - עבודה פח עם פוטנציאל תגמול נמוך מאוד.

מניסיון, אמנם נראה שלא גוזל זמן (רק נראה - המציאות שונה)
אבל הכי חשוב - מאוד שוחק מנטלית, שים לב מה כתבת

אחרי כל הסיכומים בכתב ובע״פ עם הקלטה אתה תצטרך לעקוב ולראות שהם בפועל לא ביצעו את מה שסכום, תצטרך לרדוף אחריהם שוב.
מעבר לכך ההמתנה לנציג שירות היא מורטת עצבים גם אם נעשה תוך כדי פעולה אחרת, ביום הראשון זה נחמד בהמשך תגלה שזה ממש מרתיח.
וזה עוד בלי לדבר על סתם דברים מעצבנים כמו שיחה שמתנתקת פתאום ואחרי ההמתנה החוזרת צריך להסביר לנציג את כל הסיפור מהתחלה.
בקיצור כמו שאמרו לך - עבודה פח עם פוטנציאל תגמול נמוך מאוד.
מסכים, בגלל זה הלבטים שלי.
מצד אחד זו התעסקות שוחקת (אני שם לב ממה שכתבתי), אבל מצד שני אני חושב שיש פה פוטנציאל לא קטן.
אולי משהו כמו:
הייתי שמח ל-personal assistant צמוד שיטפל לי בכל הביורוקרטיה בחיים. אבל זה עדיין above my expense grade.
יכול להתאים יותר, בעיקר בתחום שכר להתעסקות (או בכלל, רק התעסקות).
מנגד, אני חושב שעיסוק כזה עדיין יחייב התעסקות מסוימת מצד הלקוח.

מה שכן, לדעתי יש לי את הכלים לבצע מעקב אחרי המשימות, לתעדף אותן ולבצע book keeping.

אז אחרי כ~5 שיחות, מתוכן 2 עם מנהל ואחת בה נתתי לנציגי חברות התשתית והספק להתווכח ביניהן, ו3 התכתבויות עם חברת התשתית יצאתי בשכר של 216 ש"ח.
אני סבור שזה שכר טרחה נאה, אך הסכום לא היה מובטח מראש וחרף חיבתי לשיחות עם מנהלים נותני שירות, לדעתי זה כן דרש ממני מאמץ מיוחד לעומת ההתקשרויות הרגילות שלי בגלל סיבוכיות המקרה.
אתה יכול לקצר ולייעל את התהליך.

אם הגעת למצב שאתה (בשם הלקוח) צריך לדבר עם נציגי שירות/"מנהלים", אז אתה לא מדבר עם בעל התפקיד הנכון אצל נותן השירות. את רוב הבעיות הצרכניות הנפוצות אפשר לפתור במייל אחד לבעל התפקיד הרלוונטי, בד"כ פניות ציבור. אבל בשביל זה אתה צריך להכיר את הוראות חוק הגנת הצרכן והתקנות הרלוונטיות, ואם מדובר בחברות תקשורת/אינטרנט, גם את תנאי הרישיון שלהן ממשרד התקשורת, בעיקר במה שקשור למחויבויות שלהם ללקוחות.

בד"כ אתה לא יכול להגיש תלונה לרגולטור אלא אם פנית קודם לפניות ציבור והם לא הסדירו את הבעיה. פניות ציבור זו פונקציה שהם חייבים להחזיק (זה לא קשור לשירות לקוחות). מבחינת החברות אתה יכול לנהל שיחות עד אינסוף עם שירות לקוחות ו"מנהלים" (שזה בד"כ אחמ"ש או פשוט נציג אחר). זה לא באמת מעניין מישהו ברמת המקרו.

התפקיד של פניות ציבור הוא אחר, והוא לוודא שלא מגיעות תלונות לרגולטור. כי זה כבר כאב ראש לחברה. לכן אם באמת הייתה בעיה, אתה יודע להתנסח בצורה עניינית ובפניות ציבור מבינים שאתה יודע על מה אתה מדבר, הם כבר ידאגו לעשות מיוזמתם בדיקה יסודית ולחזור אליך עם פתרון הכי טוב שתוכל לקבל. בנועם, בלי ויכוחים, בצורה עניינית ומבלי שמכדררים אותך בין נציג לנציג.

ועם כל זאת, כמו שכבר כתבו, אם תחשב עלויות/זמן של איתור לקוחות, שיחות עם לקוחות פוטנציאליים, ניהול ודרבון לקוחות, התעסקות עם לקוחות נודניקים או כאלה שמסרו לך מידע לא מדויק/נכון, אל מול כמה תוכל לגבות על שירות כזה (מראש או על סמך תוצאות) כנראה שזה לא ישתלם כלכלית.

אני חושב שזה רעיון מצוין ואין לך מה להפסיד. במיוחד כאשר אין לך הוצאות הקמה ותפעול, בגדול.
תפתח עוסק פטור, ותראה איך הולך. לעיתים תוך כדי מתגלגלים ומגלים דברים נוספים. מקסימום תסגור אחר כך.
יש לי חבר שעסק בתיווך נדל"ן, אחד הלקוחות ביקש שיעזור לו במציאת פתרון בעסקת נדל"ן (לא מפרט כי לא בטוח שהוא רוצה בכך).
בכל מקרה, הוא אכן התאמץ מאוד ועזר לו, לאחר המקרה, הוא פשוט התחיל לפנות לנושא של פתירת הבעיה הזו ללקוחות נוספים, שירות די יחודי בארץ לבעיה.
היום זה הדבר היחיד שהוא עושה, ובהצלחה מרובה.
שלא תיפול רוחך, תצבור הרבה ניסיון, בע"ה גם כסף.

אתה יכול לקצר ולייעל את התהליך.
מסכים. בהחלט הייתי יכול לייעל את התהליך ולהתערב פחות.
עשיתי את זה בשביל החברה בעיקר בתור טובה, וריצת הנסיון הייתה רק על הדרך. לקחתי את זה אישי מדי וטיפלתי בזה כמו שטיפלתי במקרי העבר שלי: מהיר, קונקרטי ועם גורם כמה שיותר בכיר.
התפקיד של פניות ציבור הוא אחר, והוא לוודא שלא מגיעות תלונות לרגולטור. כי זה כבר כאב ראש לחברה. לכן אם באמת הייתה בעיה, אתה יודע להתנסח בצורה עניינית ובפניות ציבור מבינים שאתה יודע על מה אתה מדבר, הם כבר ידאגו לעשות מיוזמתם בדיקה יסודית ולחזור אליך עם פתרון הכי טוב שתוכל לקבל. בנועם, בלי ויכוחים, בצורה עניינית ומבלי שמכדררים אותך בין נציג לנציג.
ואכן בשבוע שעבר נקטתי בגישה זו אל מול חברת הפנסיה ואני יכול להעיד שהחוויה באמת הייתה שונה.
הקרן שלי נוידה בתחילת החודש, ועדיין לא קיבלתי מענה ראוי לצפייה ביתרות והמסלולים, כמו גם סירוב מצד החברה לטפל בי שלא באפיק מאוד ספציפי.
תלונה אחת באתר רשות שוק ההון שינתה את הגישה שלהם.
ועם כל זאת, כמו שכבר כתבו, אם תחשב עלויות/זמן של איתור לקוחות, שיחות עם לקוחות פוטנציאליים, ניהול ודרבון לקוחות, התעסקות עם לקוחות נודניקים או כאלה שמסרו לך מידע לא מדויק/נכון, אל מול כמה תוכל לגבות על שירות כזה (מראש או על סמך תוצאות) כנראה שזה לא ישתלם כלכלית.
האם אעשה את זה במשרה מלאה? כנראה שלא. האם זה יאפשר לי גמישות והכנסה נוספת (ולו מינורית) בעת פרישה מוקדמת? כנראה שכן.
כמו שציין @זלמן85, אני לא רואה שיש לי הרבה מה להפסיד בעיסוק כזה.
אני חושב שזה רעיון מצוין ואין לך מה להפסיד. במיוחד כאשר אין לך הוצאות הקמה ותפעול, בגדול.
תפתח עוסק פטור, ותראה איך הולך. לעיתים תוך כדי מתגלגלים ומגלים דברים נוספים. מקסימום תסגור אחר כך.
יש לי חבר שעסק בתיווך נדל"ן, אחד הלקוחות ביקש שיעזור לו במציאת פתרון בעסקת נדל"ן (לא מפרט כי לא בטוח שהוא רוצה בכך).
בכל מקרה, הוא אכן התאמץ מאוד ועזר לו, לאחר המקרה, הוא פשוט התחיל לפנות לנושא של פתירת הבעיה הזו ללקוחות נוספים, שירות די יחודי בארץ לבעיה.
היום זה הדבר היחיד שהוא עושה, ובהצלחה מרובה.
שלא תיפול רוחך, תצבור הרבה ניסיון, בע"ה גם כסף.
תודה על החיזוק :)

• אהבתי
Reactions: YPV
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D פתיחת עסק עצמאי יזמות והגדלת הכנסות 3
B פתיחת עסק חקלאות אורגנית יזמות והגדלת הכנסות 12
Y פתיחת עסק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה יזמות והגדלת הכנסות 8
littleSeal פתיחת מיזם או עסק התפתחות אישית 3
T פתיחת עסק והלוואות אוף טופיק 3
T בתהליך של פתיחת עסק אוף טופיק 1
ה פתיחת עסק להשלמת הכנסה מהצד ללא אפיק התרחבות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
P פתיחת עסק אפייה מהבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
P סיפוק מעבודה, כסף + פתיחת עסק + הייטק התפתחות אישית 14
שמנת חמוצה פתיחת עסק ללא הכנסות בשביל IRA שוק ההון 2
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9
A פתיחת עסק ייבוא שוק ההון 2
unrealx שכיר עם עבודה נוספת ללא פתיחת תיק עסק אוף טופיק 0
E פתיחת עסק כעצמאי ללא הכנסה מהעסק אלא לצורך פתיחת קרן השתלמות שוק ההון 33
A פתיחת עסק -קטין שוק ההון 2
Wonko פתיחת עסק לצורך קרן השתלמות צרכנות פיננסית 25
Daniel_Levi_12 פתיחת עסק אינטרנטי בארץ צרכנות פיננסית 6
H פתיחת עסק עצמאי - רגע לפני צרכנות פיננסית 8
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S פתיחת תיק באמצעות טופס 5329 מיסים 2
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 21
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ד פתיחת עוסק פטור זעיר התפתחות אישית 5
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0