• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פתיחת חשבון מסחר בברוקר זר כדי להפחית סיכונים

• פותח הנושא פותח הנושא Kramer89
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kramer89

משתמש רגיל
דירוג
59
שלום לכולם,

מה דעתכם על התזה שבה מוציאים את הכסף מישראל לחשבון זר כמו IBKR כדי למנוע סיכונים מהשארת הכסף בארץ?
אני מתלבט האם זו סיבה מספיק טובה.
ההתדרדרות של המדינה שלנו מעלה לי חששות מאירועי מס קיצוניים שיבואו בעתיד או כל מיני חוקים משוגעים שיתערבו לי בכסף.
מה דעתכם? להוציא את הכסף החוצה?

היו על זה כבר עשרות שרשורים. חפש בתת פורום פוליטיקה.
אני כבר הוצאתי חצי מהכסף.

בכל מקרה שים לב שאם אין לך אזרחות/תושבות זרה אז זה לא ממש עוזר, כי הממשלה תוכל להעביר חוק שאתה צריך להחזיר את הכסף לארץ, או שתלך לכלא.

ההתדרדרות של המדינה שלנו מעלה לי חששות מאירועי מס קיצוניים שיבואו בעתיד או כל מיני חוקים משוגעים שיתערבו לי בכסף.
הוצאת הכסף מהארץ לא תגן עליך ממקרים כאלה.
לעומת זה בסצנריו שאני מכנה "האזרח הסורי" שרוצה להגר בקלות כשהסביבה בוערת, אם ההון נמצא בחוץ, המעבר הרבה יותר קל.
באופן אישי לי יש בארץ בית מגורים וקצבת פנסיה. כל השאר בברוקרים אמריקאים.

אני ביצעתי מעבר כזה מחשבון השקעות בארץ לIBKR ובנסיבות אחרות גם פתחתי חשבון בנק בחו"ל.

לדעתי חשוב להבין מה התרחישים שאתה חושש מפניהם כדי להבין האם זה אכן יכול להגן עליך. ובהקשר הזה אני מצטרפת למה שכבר נאמר - אם אין לך פתרון כולל לתרחיש שבו תרצה לנתק תושבות וחבות מס בארץ, אני לא כל כך רואה איך זה יכול לעזור באמת.

אישית, אני מוצאת את הפלטפורמה איכותית, יציבה, זולה ונוחה הרבה יותר מהפלטפורמה הישראלית שהשתמשתי בה בעבר (לקח לי קצת זמן להתרגל בהתחלה), מה שיכול לספק סיבה אלטרנטיבית מספיק טובה ללמה לשקול לעשות את המעבר.

אני ביצעתי מעבר כזה מחשבון השקעות בארץ לIBKR ובנסיבות אחרות גם פתחתי חשבון בנק בחו"ל.

לדעתי חשוב להבין מה התרחישים שאתה חושש מפניהם כדי להבין האם זה אכן יכול להגן עליך. ובהקשר הזה אני מצטרפת למה שכבר נאמר - אם אין לך פתרון כולל לתרחיש שבו תרצה לנתק תושבות וחבות מס בארץ, אני לא כל כך רואה איך זה יכול לעזור באמת.

אישית, אני מוצאת את הפלטפורמה איכותית, יציבה, זולה ונוחה הרבה יותר מהפלטפורמה הישראלית שהשתמשתי בה בעבר (לקח לי קצת זמן להתרגל בהתחלה), מה שיכול לספק סיבה אלטרנטיבית מספיק טובה ללמה לשקול לעשות את המעבר.
את חושבת שהיא תהיה נוחה יותר ואיכותית יותר גם להשקעות פסיביות במדדים ולא למסחר אקטיבי?

תוכל בבקשה להרחיב? איך זה בא לידי ביטוי בתרחיש של הגירה?
הנה כמה תרחישים (יש יותר). המדינה מגבילה משיכת כסף מהבנקים כדי לעצור ריצה אל הבנקים, המדינה מגבילה החזקת מט"ח כדי לחזק את השקל, המדינה מגבילה העברת כספים ומניות לחו"ל. כל אלו כבר התרחשו בעבר במספר מדינות, כולל ישראל.

כמובן שבתרחיש הסורי ההגנה הרבה יותר נרחבת.

נערך לאחרונה ב:
בכל מקרה שים לב שאם אין לך אזרחות/תושבות זרה אז זה לא ממש עוזר, כי הממשלה תוכל להעביר חוק שאתה צריך להחזיר את הכסף לארץ, או שתלך לכלא.
גם אם יש לך אזרחות/תושבות זרה החוק התיאורטי הזה עדיין יחול עליך ועדיין יכולים להכניס אותך לכלא.

כל החוכמה זה לברוח מהמדינה לפני שעובר חוק כזה (כי אם אתה לא בתוך המדינה יהיה להם הרבה יותר קשה להכניס אותך לכלא). ואת זה סביר שתוכל לעשות כפליט גם אם כרגע אין לך עדיין אזרחות זרה

את חושבת שהיא תהיה נוחה יותר ואיכותית יותר גם להשקעות פסיביות במדדים ולא למסחר אקטיבי?
תלוי בממשק ובברוקר, אבל זה די פשוט אם עוקבים אחרי כל השלבים שהברוקר אומר לעשות. (מנסיון)

טוב התכוונתי לשלוח לינק לאתר שמראה כמה פשוט זה אבל אני מבין שזה כנראה לא אפשרי בפורום אז חיפוש קליל אמור להראות כמה זה פשוט. (סורי) :)

לטעמי התשובה היא כן, זה גם אופי השימוש האישי שלי בפלטפורמה.
אחרי שמתרגלים לממשק, הפלטפורמה הישראלית נראית ארכאית לחלוטין. בנוסף ליתרון מבחינת עלויות. (אני כמובן לא מכירה את כל הממשקים הישראלים, יכול להיות שיש כאלה יותר מוצלחים).
החסרונות היחידים שאני רואה במעבר זה שנטל (ועלות) הדיווח לרשות המיסים עובר אליך, ואם יש לך עניין במניות/מדדים ישראלים IBKR לא מאפשרת את זה.

מצד שני, חשוב לי לומר שלפני שניידתי את הכספים חייתי לגמרי בשלום עם הפלטפורמה הישראלית, בייחוד לאור אופי השימוש שלי.
כיום אני עדיין משתמשת בפלטפורמה ישראלית (במקרה בדיוק אותה אחת) בחשבון IRA, גם שם אופי השימוש שלי זהה ואפילו עם פחות פעולות ובשורה התחתונה זה מספיק טוב.

אני חושבת שגם בלי תרחישים אפוקליפטיים (שאני לא מזלזלת בהם בכלל) שווה לשקול לפתוח שם חשבון. עד כמה שזכור לי אין מינימום לפתיחת חשבון, כך שאפשר בהתחלה לפתוח כחשבון נוסף ולהעביר סכומים קטנים ולהתרשם בעצמך. ככה גם אני התחלתי וכשראיתי שזה טוב יותר, התחלתי לנייד את הכספים שלי מהפלטפורמה הישראלית ובהמשך סגרתי את החשבון שם. עם הזמן IBKR יצר לי גשר ונקודת אמצע מאוד נוחה וזולה לכספים בארץ ובחו"ל – שזה דבר שבכלל לא חשבתי עליו כשפתחתי את החשבון והיום עושה לי חיים מאוד קלים.

החסרונות היחידים שאני רואה במעבר זה שנטל (ועלות) הדיווח לרשות המיסים עובר אליך, ואם יש לך עניין במניות/מדדים ישראלים IBKR לא מאפשרת את זה.
העברתי ל ib את כל החשבונות הפסיביים שלי, השארתי מכל ק.סל בתיק זנב קטן בארץ, כך אני יכול לבצע איזונים ללא צורך למכור מניות בחו"ל ואין צורך לדווח כי כל הקרנות צוברות, גם זה מיותר ,כל עוד אתה בשלב הצבירה, תמיד אפשר לאזן עם כסף חדש.

בשלב המשיכה אני מנחש שאפשר להעביר מניות מ ib ולמכור אותם דרך ברוקר מקומי שישלם עבורך מס, לא יודע אם זה יותר נח מהגשת דוחות.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: HHH
שלום לכולם,

מה דעתכם על התזה שבה מוציאים את הכסף מישראל לחשבון זר כמו IBKR כדי למנוע סיכונים מהשארת הכסף בארץ?
אני מתלבט האם זו סיבה מספיק טובה.
מה דעתכם? להוציא את הכסף החוצה?
לכל מדינה שלא תעביר שיכולה להקפיא לך את הנכסים לפי בקשת ידידתה ישראל זה לא מניעה או הפחתה של סיכונים
הוא מוטציה של הסיכונים והמרתם לסיכונים אחרים
אבל האם זה רעיון טוב, בכללי כן

אתה מכיר מדינה אחת שעשתה את זה? בהנחה שאתה לא פושע בינלאומי.
פושע בינלאומי זה בדיוק מה שאתה אם התרחישים שמפחדים מהם כאן יתממשו, לא?

אבל תכלס, מה זה להקפיא חשבון בין חברים?

תסתכל על ההסטוריה. ברוב המקרים מנעו מאזרחים להוציא כסף או להמיר למטבע זר. לא חייבו להחזיר כספים מחו"ל.

מעבר לכך כמו שראינו בסוריה ועוד מקומות אפשר במקרה חירום להגר למקומות אחרים גם בלי דרכון זר ככה שהבעיה העיקרית שאתה חסר כל אם לא שמרת כסף.

פה מצאתי כמה רעיונות לגבי פתיחת חשבון בחו"ל.

זה לא הזוי שנגיע לסיטואציה שאסור יהיה להמיר או למשוך מטבע זר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 43
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S פתיחת חשבון מסחר ראשון דרך הבנק- עמלות. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
oren-roach פתיחת חשבון מסחר עצמאי - מסחרי או פרטי שוק ההון 2
Y פתיחת חשבון מסחר בברוקר אמריקאי לזוג שאחד מבני הזוג אמריקאי והשני לא שוק ההון 5
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
G פתיחת חשבון מסחר משותף או על שם אחד מבני הזוג? שוק ההון 40
ק פתיחת חשבון מסחר חדש צרכנות פיננסית 6
ו שאלה על פתיחת חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 9
Oyi תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ שוק ההון 18
T התייעצות פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 13
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 21
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 15