deussex
משתמש רגיל
- דירוג
- 498
שלום חברים,
בזמנו היה לי עוסק פטור מעסק און ליין שלא הכניס, ובמשך 3 שנים היה על תקן ללא הכנסות.
עשיתי הכל דרך רו"ח, ובסוף הדבר היה רווחי כי הרבה הוצאות היו מוכרות.
החלטתי לפני כשנתיים לסגור את התיק, (לפני שהייתי מעורה בפורום הזה), והעדפתי להימנע מהתעסקות בחישוב שנתי, אפילו שעשה זאת רו"ח.
מאז העסק שהיה רדום, החל להביא כמה דולרים בחודש מדי פעם, ומאז גם הוודעתי יותר לפורום ולסולידית.
תוהה אם לפתוח שוב, מהיתרונות הבאים:
-לפתוח קרן השתלמות נוספת פטורה מרווחי הון עד גובה 18 אלף בשנה
-מכיון שהעסק מכניס כמעט כלום, יש לו הצדקה אבל הוא נופל תחת עוסק פטור שאינו חייב בביטוח לאומי, כך שאין עליו לא מע"מ ולא ביטוח לאומי.
-חלק מההוצאות יהיו מוכרות, וזה יחזיר כסף ממס הכנסה - כמה אלפים בשנה, מניח איפשהו 2-3.
-מכרתי אג"ח בהפסד של 1000 ש"ח השנה, וכדי להנות מזה, יתכן שאצטרך להתעסק עם מס הכנסה בכל מקרה.
חסרונות
-התעסקות עם להביא את כל החשבונות והחשבוניות פעם בשנה לרו"ח.
אני מתלבט אם כדאי לפתוח שוב, אם זה שווה את ההתעסקות.
בזמנו היה לי עוסק פטור מעסק און ליין שלא הכניס, ובמשך 3 שנים היה על תקן ללא הכנסות.
עשיתי הכל דרך רו"ח, ובסוף הדבר היה רווחי כי הרבה הוצאות היו מוכרות.
החלטתי לפני כשנתיים לסגור את התיק, (לפני שהייתי מעורה בפורום הזה), והעדפתי להימנע מהתעסקות בחישוב שנתי, אפילו שעשה זאת רו"ח.
מאז העסק שהיה רדום, החל להביא כמה דולרים בחודש מדי פעם, ומאז גם הוודעתי יותר לפורום ולסולידית.
תוהה אם לפתוח שוב, מהיתרונות הבאים:
-לפתוח קרן השתלמות נוספת פטורה מרווחי הון עד גובה 18 אלף בשנה
-מכיון שהעסק מכניס כמעט כלום, יש לו הצדקה אבל הוא נופל תחת עוסק פטור שאינו חייב בביטוח לאומי, כך שאין עליו לא מע"מ ולא ביטוח לאומי.
-חלק מההוצאות יהיו מוכרות, וזה יחזיר כסף ממס הכנסה - כמה אלפים בשנה, מניח איפשהו 2-3.
-מכרתי אג"ח בהפסד של 1000 ש"ח השנה, וכדי להנות מזה, יתכן שאצטרך להתעסק עם מס הכנסה בכל מקרה.
חסרונות
-התעסקות עם להביא את כל החשבונות והחשבוניות פעם בשנה לרו"ח.
אני מתלבט אם כדאי לפתוח שוב, אם זה שווה את ההתעסקות.