היי,
אני סטודנט, ובין לבין, אני מתכנן לעבוד קצת גם בעבודת פרילאנס מהצד. לצורך כך, אני רוצה להירשם כעוסק פטור. יש לי מספר שאלות על התהליך (אני יודע שזה קצת ארוך, אבל מקווה שמישהו שעבר את התהליך יוכל לעזור ):
תודה!
אני סטודנט, ובין לבין, אני מתכנן לעבוד קצת גם בעבודת פרילאנס מהצד. לצורך כך, אני רוצה להירשם כעוסק פטור. יש לי מספר שאלות על התהליך (אני יודע שזה קצת ארוך, אבל מקווה שמישהו שעבר את התהליך יוכל לעזור ):
- בחלק בטופס של הביטוח הלאומי של הודעה על פתיחת תיק, אני קצת מתלבט מבחינת ההגדרות והתחזית רווחים. עובדתית, אני לא באמת יודע כמה אני אעבוד (ולפיכך גם לא יודע בדיוק כמה אני אכניס). זה תלוי בלא מעט גורמים. לפי חישוב גס שעשיתי, אני מניח ש-5 שעות בממוצע בשבוע על פני שנה, נשמע הגיוני. מבחינת הממוצע הכנסה חודשי, יוצא פחות מה-50% מהשכר הממוצע במשק. כך שלכאורה אני לא נופל בהגדרות שלהם, והבנתי שזה שם אותי בתור "עוסק שאינו מוגדר" או משהו בסגנון הזה.
מה ההשלכות של זה מבחינת תשלום הביטוח הלאומי? האם מישהו יודע איך זה מסתדר עם העובדה שאני גם סטודנט במקביל? - מה קורה אם על אף ההערכה שאני כותב בטופס, ששמה אותי כנראה מחוץ להגדרות העוסק של הביטוח הלאומי, אני מגלה לקראת סוף השנה שטעיתי בהערכה (בדיעבד) ולמעשה כן הייתי אמור ליפול בהגדרה שלהם לעוסק (מבחינת שכר, מבחינת כמות שעות לא סביר שאני אעבור את הכמות המדוברת)? הבנתי שהם מקבלים את הנתונים ממס הכנסה. במקרה כזה הם פשוט יבקשו שאני אשלים את הפערים, או שגם יש סנקציות/קנסות וכו'?
- בחלק של פירוט משלח היד ו-"ענף כללי", זה טקסט חופשי, או שיש רשימה סגורה שצריך למלא על פיה?
- הבנתי שבעת פתיחת תיק במע"מ צריך להגיע אליהם עם חוזה שכירות, שווי נכס וכו'. מה הדין במידה שאני פשוט כותב את הכתובת של ההורים, שמופיעה גם בת"ז שלי? אני לא פותח חנות, אז זה באמת משנה? במקרה כזה, מה אני צריך להביא?
- בנוסף, הבנתי שמע"מ דורשים תעודת מקצוע. אין לי דבר כזה. מה הכלל במקרה הזה?
- מבחינת ניהול קבלות וכו', ראיתי המלצות על ifreelance (גם של הסולידית). השירות החינמי שלהם מספיק, או שממליצים גם על שירות הנהלת חשבונות וכו'?
- את הטופס של ביטוח לאומי ומס הכנסה מספיק לשלוח בפקס, או שעדיפה נוכחות פיזית?
תודה!