• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

פתיחת עוסק פטור - שאלות על התהליך

• פותח הנושא פותח הנושא ShaharG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ShaharG

משתמש רשום
דירוג
10
היי,
אני סטודנט, ובין לבין, אני מתכנן לעבוד קצת גם בעבודת פרילאנס מהצד. לצורך כך, אני רוצה להירשם כעוסק פטור. יש לי מספר שאלות על התהליך (אני יודע שזה קצת ארוך, אבל מקווה שמישהו שעבר את התהליך יוכל לעזור :-) ):

1. בחלק בטופס של הביטוח הלאומי של הודעה על פתיחת תיק, אני קצת מתלבט מבחינת ההגדרות והתחזית רווחים. עובדתית, אני לא באמת יודע כמה אני אעבוד (ולפיכך גם לא יודע בדיוק כמה אני אכניס). זה תלוי בלא מעט גורמים. לפי חישוב גס שעשיתי, אני מניח ש-5 שעות בממוצע בשבוע על פני שנה, נשמע הגיוני. מבחינת הממוצע הכנסה חודשי, יוצא פחות מה-50% מהשכר הממוצע במשק. כך שלכאורה אני לא נופל בהגדרות שלהם, והבנתי שזה שם אותי בתור "עוסק שאינו מוגדר" או משהו בסגנון הזה.
    מה ההשלכות של זה מבחינת תשלום הביטוח הלאומי? האם מישהו יודע איך זה מסתדר עם העובדה שאני גם סטודנט במקביל?
  2. מה קורה אם על אף ההערכה שאני כותב בטופס, ששמה אותי כנראה מחוץ להגדרות העוסק של הביטוח הלאומי, אני מגלה לקראת סוף השנה שטעיתי בהערכה (בדיעבד) ולמעשה כן הייתי אמור ליפול בהגדרה שלהם לעוסק (מבחינת שכר, מבחינת כמות שעות לא סביר שאני אעבור את הכמות המדוברת)? הבנתי שהם מקבלים את הנתונים ממס הכנסה. במקרה כזה הם פשוט יבקשו שאני אשלים את הפערים, או שגם יש סנקציות/קנסות וכו'?
  3. בחלק של פירוט משלח היד ו-"ענף כללי", זה טקסט חופשי, או שיש רשימה סגורה שצריך למלא על פיה?
  4. הבנתי שבעת פתיחת תיק במע"מ צריך להגיע אליהם עם חוזה שכירות, שווי נכס וכו'. מה הדין במידה שאני פשוט כותב את הכתובת של ההורים, שמופיעה גם בת"ז שלי? אני לא פותח חנות, אז זה באמת משנה? במקרה כזה, מה אני צריך להביא?
  5. בנוסף, הבנתי שמע"מ דורשים תעודת מקצוע. אין לי דבר כזה. מה הכלל במקרה הזה?
  6. מבחינת ניהול קבלות וכו', ראיתי המלצות על ifreelance (גם של הסולידית). השירות החינמי שלהם מספיק, או שממליצים גם על שירות הנהלת חשבונות וכו'?
  7. את הטופס של ביטוח לאומי ומס הכנסה מספיק לשלוח בפקס, או שעדיפה נוכחות פיזית?

תודה!

הייתי ממליץ להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום (גם אם יעלה טיפה כסף), כיוון ויש משמעות לטווח הארוך לחלק מהדברים.
לגבי 6 גם אני משתמש ב freelance בשירות החינמי ועושה בעצמי את ההנהלת חשבונות, לא מסובך בכלל.
בהצלחה.

ברוך הבא לפורום!
עברתי תהליך כזה.
יש שתי אופציות האחת לנהל הכל עצמית והשניה לשכור שירות.
רואה חשבון בקיא בכל התהליכים, זה האלף, בית של כל רואה חשבון מתחיל.
אני מצאתי רואה חשבון שנתן לי שרותים חינם (רישום מע"ם, רישום ביטוח לאומי, תיוק קבלות והגשתם לצורך קבלת החזרי מע"מ ועוד)
ההסכם היה שאני מקבל שרות חינם כל עוד איני מרוויח (רווח ברוטו מינוס הוצאות).
סעיף 2 - הערכה מינימאלית, הכי מעט שאפשר ע"פ היגיון כי על פי זה יקבע גובה התשלום החודשי לביטוח לאומי. יכול להיות ששינוי סטטוס בביטוח לאומי מסטודנט לעוסק פרטי פטור יעלה את התשלום. קשה מאוד לקבל החזר כספי אם לא תעמוד ביעדים אבל אם הרווחת יותר מהערכה תקבל בקשה מביטוח לאומי לתשלום נוסף וזה כמובן תהליך פשוט מאוד.
עוד נקודה, הערכת הכנסות חשובה גם במקרה של, נניח מלחמה כשאתה נאלץ לפרוש למספר חודשים בגלל ירידה משמעותית בהכנסות.
בזמן מלחמת לבנון 2, רואה החשבון שלי צילצל אלי במיידית (גרתי בגליל מערבי ועברתי לגור עם המשפחה במרכז עד יעבור זעם), מלאתי טופס איתו בטלפון (הוא בעכו ואני בסופר בשרון) וחודש אחרי המונה דפק וכול חודש נכנסו לחשבון הבנק שלי 4,700 ש"ח "הפסדים" וכך קיבלתי משכורת בלי לעבוד במשך 3 חודשים.
אם במקרה הנ"ל היית מנהל את החשבונות שלך באופן עצמאי לא היית מודע לסעיפים הקטנים של חוקי מע"מ ולכן אני ממליץ להתקשר עם רואה חשבון.
אתה סטודנט, אתה מנהל חיי חברה, אתה לומד ומכין עצמך למבחנים, אתה רוצה להשקיע זמן ואנרגיות בעסק קטן, יש עקומת למידה בפתיחת עסק וגם זה דורש זמן לא מבוטל - האם אתה חושב שיש לך מספיק שעות ביממה ללמוד מקצוע נוסף (חשבונאות)?

לא יודע מיהם הלקוחות הפוטנציאליים ומה המקצוע שלך, אבל אם אתה עובד עם מוסדות מסודרים (לא אנשים פרטיים) ומתכוון לתת לכל מוסד יעוץ קצר או לא בהיקף גדול אפשר לקבל אישור ממס הכנסה שנקרא "שכר אמנים/מרצים/סופרים". בעקרון זה פשוט תיאום מס, אתה מגיע לשם עם מספר תיק ניכויים של הלקוח המדובר, תלושי משכורת שלך ממקורות אחרים ומעריך מה תהיה הכנסתך מאותו לקוח. מס הכנסה נותן לך אישור להעביר לאותו לקוח, שירשם בעצם כמעסיק שלך וישלם לך משכורת בניכוי מס שיקבע מס הכנסה. זה לא כ"כ מסובך כמו שזה נשמע ויחסוך לך ה ר ב ה בלגנים בפתיחת תיק (הצהרת הון וכו'). שווה לך לברר אם זו בכלל אופציה רלוונטית.

סליחה על ההקפצה, אבל שכר אומנים לא למעשה אומר שהמוסדות המדוברים יהיו "מעסיק"?

אבל הוצאת התלוש לא אומרת שיש יחסי עובד מעביד וכד'?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G פתיחת עוסק פטור מיסים 11
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
U מחויבות בירוקרטית על פתיחת תיק עוסק פטור מיסים 2
M פתיחת עוסק פטור עבור קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
T פתיחת תיקים עוסק פטור במס הכנסה אונליין מיסים 0
G פתיחת עוסק פטור במקביל לעבודה כשכיר - שווה את הבלאגן? אוף טופיק 1
מ פתיחת עוסק פטור להכנסה שנתית נמוכה מאד צרכנות פיננסית 7
ד פתיחת עוסק פטור וכו' צרכנות פיננסית 48
Fitch פתיחת עוסק פטור לשכיר - רשימת מטלות ראשונית התפתחות אישית 30
Sinister פתיחת עוסק פטור למטרת הפרשה לקרן השתלמות - הצד הביורוקראטי צרכנות פיננסית 8
littleSeal פתיחת עוסק זעיר יזמות והגדלת הכנסות 26
unrealx פתיחת עוסק זעיר התפתחות אישית 6
D פתיחת חשבון בנק עבור עוסק מורשה צרכנות פיננסית 0
A פתיחת עוסק מורשה בשביל קרן השתלמות של עצמאי שוק ההון 59
זאב פתיחת עוסק מורשה התפתחות אישית 7
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 0
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 2
D פתיחת עסק עצמאי יזמות והגדלת הכנסות 3
B פתיחת עסק חקלאות אורגנית יזמות והגדלת הכנסות 12
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14