• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עמלות ודמי ניהול - שרשור מתעדכן (ניהול אישי IRA)

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ניכנסתי לחשבון שלי לתיבת ההודעות וראיתי הודעה ממרץ שהם מתכוונים לעלות לי גם את דמי הניהול מ0.2% ל0.32%!
קיבלתי גם הודעה כזו - העלאה של 60 אחוז!
כדאי לבדוק מתי הקופות נפתחו כי דיברתי איתם והם מחויבים לשמור על דמי הניהול ל-5 שנים.
ואם יש כמה קופות IRA שנפתחו בזמנים שונים תוקף דמי הניהול ל-5 שנים נמדד מרגע פתיחת הקופה, אז במצב כזה יתכן שדמי הניהול שהועלו לא תקפים לכלל התיק.

סוגיה נוספת שכדאי לבדוק: האם חייבים להנזיל את התיק במעבר קופות IRA בין ברוקרים (לאומי, מזרחי, מיטב טרייד וכד') ו/או בתי השקעות (מיטב, גלובלנט וכד') . קראתי שאפשר להעביר את הנכסים as-is, אבל נציגת IRA של מיטב טענה שחייבים להנזיל ולהעביר מזומן בלבד. אם היא צודקת (אני מקווה מאוד שלא) מדובר בעוד הוצאה שעלולה להיות לא קטנה בעקבות מכירה וקניה מחודשת של התיק.

האם חייבים להנזיל את התיק במעבר קופות IRA בין ברוקרים (לאומי, מזרחי, מיטב טרייד וכד') ו/או בתי השקעות (מיטב, גלובלנט וכד')
לא.

. קראתי שאפשר להעביר את הנכסים as-is,
נכון.
אם היא צודקת (אני מקווה מאוד שלא) מדובר בעוד הוצאה שעלולה להיות לא קטנה
היא טועה.
אבל כן יכול להיות שהברוקר יגבה עמלה על העברת התיק (במיוחד אם אלו ניירות בחו"ל ויש לו עמלות צד ג)

5) הפועלים = עמלת קניה מכירה של ני"ע סחירים ללא הגבלה בחשבון קופת גמל בניהול אישי בשיעור של 0.06% לרבעון, אשר תיגבה בתחילת כל רבעון. בתקופת ההתקשרות, בחשבונות שסך שווי ניירות הערך הסחירים בהם ביום העסקים האחרון של הרבעון יעלה על 6 מיליון ₪ תינתן הטבה לפיה גובה העמלה שתגבה עבור הרבעון האמור יהיה 0.02% (לרבעון).
איכשהו התפספס לי. זה אומר שהפועלים הולכים לגבות דמי ניהול שנתיים קבועים של 0.24% מהתיק - בנוסף על דמי הניהול של מיטב. כלומר אם מישהו שילם למיטב דמי ניהול של 0.3%, הולך לשלם עכשיו בפועל 0.54% על כל התיק. מטורף.

שאלה: יש הרבה שיח על כדאיות גמל בניהול אישי שהד"נ שם זולים יחסי לבתי השקעות בניהול
באם מקבלים 0.3 בניהול אישי בגמל לעומת פנסיה שעל צבירה גבוהה הרבה אנשים כותבים כאן שמקבלים 0.1 אז למה זה עדיף?
אני מתכוון לאנשים ששמים הכל על נייר עוקב עולמי או אמריקאי הרי יש גם בתי השקעות שכך עושים עם פחות ד"נ בפנסיה
אני מבין שאני מפספס משהו .. מה?

שאלה: יש הרבה שיח על כדאיות גמל בניהול אישי שהד"נ שם זולים יחסי לבתי השקעות בניהול
באם מקבלים 0.3 בניהול אישי בגמל לעומת פנסיה שעל צבירה גבוהה הרבה אנשים כותבים כאן שמקבלים 0.1 אז למה זה עדיף?
אני מתכוון לאנשים ששמים הכל על נייר עוקב עולמי או אמריקאי הרי יש גם בתי השקעות שכך עושים עם פחות ד"נ בפנסיה
אני מבין שאני מפספס משהו .. מה?
אתה מפספס שאמנם פנסיה וקופת גמל שניהם מוכרים כחסכון לטווח ארוך ו"חליפיים" אחד לשני, אבל זה ממש לא אותו מוצר.

פנסיה מכיל בתוכו מרכיב ביטוחי משמעותי. שזה לא בהכרח רע, אבל זה מה שזה.
גמל, זה מוצר חסכון פשוט.

נכון, הדמי ניהול בפנסיה נמוכים יותר.

גמל בניהול אישי, בעיקר נותן לך מוצר פשוט יותר (לטוב או לא רע) של רק חסכון ללא ביטוח. הוא נותן לך שליטה ומאפשר לא רק סנופי, אולי גם תל אביב 125, או עולמי או שילובים.
ראש שקט יותר (לדעתי) כי זה מוצר פשוט יותר. גם אם ימצאו בגוף המנהל שלך ליקויים חמורים/הוא יפשוט רגל כמו שקרה בסלייס, הכסף נשאר שלך. ברגע שאתה בפול משותף, יש יותר בלאגן (קופות אדומות בסלייס).
מצד שני, קרן פנסיה, זה כנראה גוף די יציב והסיכון מאד נמוך לאיזה מגה אירוע כמו בסלייס.

פנסיה מכיל בתוכו מרכיב ביטוחי משמעותי. שזה לא בהכרח רע, אבל זה מה שזה.
אני מודע ובכל זאת נראה לי שאפשר להפקיד לפנסיה ללא רכיב ביטוחי..
גמל בניהול אישי, בעיקר נותן לך מוצר פשוט יותר (לטוב או לא רע) של רק חסכון ללא ביטוח.
בעצם כמו גמל רגיל רק שזה בניהול אישי {שאפשר לקנות שם מה שאני רוצה ואף מניות בודדות-במגבלות הקיימות}
מצד שני, קרן פנסיה, זה כנראה גוף די יציב והסיכון מאד נמוך
לא הבנתי החילוק הרי אם הכספים שויכו =הסיכוי והידמיון לסלייס לא קיים אף בגמל ניהול אישי -הרי אני בוחר מה ואיך לקנות
ואם מישהו עושה הנ"ל =לגנוב אפשר גם בפנסיה
אבל לא זה עיקר הענין
שאלתי היתה על הכדאיות של הניהול אישי על אף שהד"נ מהצבירה יקרים בהשוואה לפנסיה באופן שהחוסך נעול על האס אנד פי לצורך העניין כך שלא אמור לשנות !
מקווה שניסחתי מספיק ברור

אני מודע ובכל זאת נראה לי שאפשר להפקיד לפנסיה ללא רכיב ביטוחי..
לא. יש מרכיב ביטוחי מינימלי שאתה מחויב אליו. נניח אובדן כושר עבודה/נכות.
אתה גם עדיין משתתף במשחק האיזונים האקטואריים (למרות שגישתי, היא שאתה פשוט יכול להתעלם מזה. זה לא בשליטתך, וזה אמור לנוע סביב 0 אחרת יכוונו את זה שינוע סביב 0. נוטים לדעתי לתת לזה יותר מידי משקל)

אם אתה רוצה רק חסכון. אז קופת גמל בניהול אישי בדכ קצת זולה יותר מקופה גמל רגילה.

אבל אם אתה מתעלם מהמרכיב הביטוחי. הולך לשים הכל על סנופי, לא מנוטרל מטח, אז כן. הפנסיה כאן יותר "זולה". יש עוד דמי ניהול הוצאות שהם קצת יותר גדולים בפנסיה בד"כ, אבל עדיין יוצא יותר זול.

לא. יש מרכיב ביטוחי מינימלי שאתה מחויב אליו. נניח אובדן כושר עבודה/נכות.
אתה גם עדיין משתתף במשחק האיזונים האקטואריים
בקרן פנסיה משלימה אתה יכול להיות בלי ביטוחים ובלי איזון אקטוארי.

בקרן פנסיה משלימה אתה יכול להיות בלי ביטוחים
אז מה ההבדל בין כזה פנסיה לגמל?
הבטחת התשואה ע"י המדינה?! או גם בברירת מחדל
מחדד קצת באם אין הבדל ואני נעול על מדד אס אנד פי ורוצה לגיל המבוגר אז עדיף פנסיה מאשר גמל בניהול אישי=כי יותר זול בד"נ מצבירה ?

אז מה ההבדל בין כזה פנסיה לגמל?
הבטחת התשואה ע"י המדינה?! או גם בברירת מחדל
אם אתה במסלול יסוד בקרן הפנסיה המשלימה (כלומר, בלי ביטוחים) רק דמי הניהול מבדילים.
אין הבטחת תשואה בקרן פנסיה משלימה.
אין קרנות ברירת מחדל במשלימות.

קיבלתי גם הודעה כזו - העלאה של 60 אחוז!
אני מקווה שפסגות יצאו במבצע גיוס בקרוב ויתנו פייט - התחרות חשובה.
בהחלט אבדוק אפשרת מעבר.
יש מעט מדי שחקנים בשוק לצערנו.
יצא לך לדבר עם מיטב ולהתמקח על דמי הניהול החדשים?
מה אפשר לקבל בחוץ על צבירה גבוהה? אני רוצה לבדוק אפשרויות במקביל כי אני לא חושב שהמאמצים מול מיטב ישאו פרי.

לא נראה לי שיש עם מי לדבר - זו העלאה גורפת..
אפשר להשיג לצבירה מעל מילון 0.23 בגלובלנט דרך סוכן (בתשלום).

יצא לך לדבר עם מיטב ולהתמקח על דמי הניהול החדשים?
מה אפשר לקבל בחוץ על צבירה גבוהה? אני רוצה לבדוק אפשרויות במקביל כי אני לא חושב שהמאמצים מול מיטב ישאו פרי.
האם יש איזה דף בשרשור הזה שמסכם את דמי הניהול השונים הנהוגים ואצל מי?

• אהבתי
Reactions: Srg
יש לי קרן השתלמות של כמליון שקל במסלול עוקב s&p בכלל, ד"נ מהצבירה של 0.4 אחוז. חשבתי שזה קצת גבוה, אבל לא טיפלתי בזה. לאחרונה שלחו לי מכתב שיעלו לי בקרוב את הדמי ניהול ל 0.6 ולאחר שהתרעמתי על כך, הסכימו ל 0.5.
פתחתי בסקר שוק בין בית ההשקעות הגדולים. חלקם בכלל לא רצו לדבר איתי, ומראש אמרו שאצלם לא יורדים מ 0.6. כבר אחרי בדיקה עם 4 חברות.. אף חברה לא מוכנה לרדת מ 0.6...
איפה אפשר להשיג היום קרן השתלמות בדמי ניהול 0.4 ומטה בגופים גדולים יחסית?
איפה יש IRA בדמי ניהול נמוכים?
תודה

שלום,
מישהו כאן ב IRA כבר מספר שנים בקרן השתלמות ויכול לרשום האם זה שווה את המאמץ? כיום יש לי בסביבות 200k ושוקל לנייד לגלובל נט על מנת להיחשף למדד עולמי ללא תלות במדיניות ההשקעה של חברה כלשהי.
בפנסיה אני ב sp500 ורוצה לגוון.
מקבלים דוחות תקופתיים כמו בכל קרן?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איכשהו התפספס לי. זה אומר שהפועלים הולכים לגבות דמי ניהול שנתיים קבועים של 0.24% מהתיק - בנוסף על דמי הניהול של מיטב. כלומר אם מישהו שילם למיטב דמי ניהול של 0.3%, הולך לשלם עכשיו בפועל 0.54% על כל התיק. מטורף.
מעדכן שבמקביל לפוסט (לפני כחודשיים) ביקשתי לנייד תיק מהפועלים למיטב טרייד. הבהרתי במפורש שזה בגלל הקפצת דמי הניהול. רמזו שהמעבר יהיה כרוך אולי בהעלאת דמי הניהול מצד מיטב. אחרי תחלופת מיילים, ירדו מהעניין ושימרו את הקיים. מעבר הכספים בפועל לחשבון חדש במיטב הסתיים רק היום. להבנתי בעיקר בגלל סחבת מצד הפועלים.

לסיכום, המעבר כרוך בזמן וביורוקרטיה, אך בהחלט אפשרי, למי שתקוע עם תיק בהפועלים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב עמלות ודמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
הדבורה מיה טופס 867 - האם כולל עמלות ודמי ניהול? מיסים 3
א אופן תשלום עמלות ודמי ניהול על קרנות סל איריות שוק ההון 11
י עמלות ודמי ניהול שוק ההון 4
B תשלום עמלות ודמי ניהול שוק ההון 4
leibo עמלות ודמי ניהול לתיק השקעות בבנק מזרחי שוק ההון 4
ארגמן עמלות ודמי ניהול בתיקים גדולים צרכנות פיננסית 34
הסולידית עמלות ודמי ניהול - שרשור מתעדכן שוק ההון 2206
A חשבון בנק ללא עמלות עוש ודמי כרטיס צרכנות פיננסית 5
Dinoman עמלות ודמי שמירה בברוקרים אצל SLICE הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א עמלות בלאומי טרייד שוק ההון 3
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש עמלות המרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
F עמלות היוון במסלול קלצ נדל"ן 11
ה עמלות במטבע חוץ (דולר) שוק ההון 7
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
ה עמלות מסחר עדכניות בבנקים בישראל שוק ההון 27
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
Lamur מה כולל מסלול עמלות צרכנות פיננסית 5
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M עמלות מסחר בארץ / בארה״ב, תיק ישראלי / זר שוק ההון 31
R קיזוז עמלות רכישה כנגד רווחים שוק ההון 1
T עמלות בקרנות עולמיות שוק ההון 1
I עמלות מסחר עצמי שוק ההון 14
M עמלות ערבות בנקאית צרכנות פיננסית 0
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
H פנסיה לעובד שמקבל עמלות מיסים 4
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
Excelmik קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
algo.il הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה