• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אני לא מחפש נקמה או שימחה לאיד ואין לי בעייה שייסגרו כל התיקים בתנאי ש BB וחבריו יתפטרו בגלל הניראות, תאוות בצע וחמדנות.
לא יקרה לעולם. גם כשייצא מהכלא יגיד שהכל זה רדיפה של השמאל והתקשורת. יש אנשים שהמחשבה שמשהו אצלם לא בסדר לא קיימת בספקטרום (ע"ע קצב, אולמרט וכו').

לא יקרה לעולם. גם כשייצא מהכלא יגיד שהכל זה רדיפה של השמאל והתקשורת. יש אנשים שהמחשבה שמשהו אצלם לא בסדר לא קיימת בספקטרום (ע"ע קצב, אולמרט וכו').
תשמע, אולמרט קיבל את גזר הדין בלי רעש וצלצולים ועד היום נמנע מלהתראיין במדיה למעט פעם אחת לפני שבועיים לעומת קצב שעד היום לא מפנים. גם שר האוצר לשעבר התנהג כ"גבר" והלך לכלא לעומת "הוא זכאי" שלאחר שיצא קיבל בונוס ושוב מכהן כשר בממשלת הוד מעלתו...
לתפארת מדינת ישראל!

גם אם אין חובה, ואני חושב (בלי להיות עורך דין/משפטן) שידיעה על פשע העומד להתבצע או בתכנון הופך את השומע לשותף ביחוד שהוא חלק מהמהלך.
הרי ה״אצילות מחייבת״ שופט שאמון על שמירת חוק אמור לפנות לפחות לנשיא בית המשפט לקבלת הנחיות.
בסוף היא וחיות יחקרו באזהרה ...

בסוף היא וחיות יחקרו באזהרה ...
לא יקרה.
פשע העומד להתבצע
היא מנעה אותו באי קבלתה את ההצעה.
שופט שאמון על שמירת חוק אמור לפנות לפחות לנשיא בית המשפט
היא אמורה לפנות ליועהמ"ש. אבל הוא חלק מההצעה/חבר שלה/חבר של המציע - זה vicious cycle.
היא פנתה לחברתה שבמקרה גם שופטת בכירה והן הגיעו להחלטה כל שהיא. חוקי? כן. האצילות מחייבת? פנתה לשופטת.

אני לא משפטן או עו"ד או פרשן.

לפי הטויטר עמית סגל הפיל את נתניהו :lol:
אותו אחד שטען שנתניהו אדם ישר. הוא דווקא צריך לשמוח שפילבר משתף פעולה עם המשטרה. הרי לא ימצאו כלום כי לא היה כלום

• אהבתי
Reactions: HHH
אי החלת הדין הפלילי הוא פריבילגיה של ראש ממשלה או גם של חשובים אחרים?
נניח רופא בכיר שמציל חיים ולוקח שוחד, חכ מצטיין שגובה תשלום על הצבעות, טייקון שתרם המון למשק וקצת הריץ מניות. גם להם פטור מפלילים כי מה שקובע זה רק מבחן התוצאה?

אני חושב שהפריבלגיה העיקרית של ראש הממשלה בארץ היא שמחילים עליו את הדין הפלילי ביתר חומרה, אני רק רוצה שיתייחסו אליו כמו כל השאר.
כל אחד מראשי הממשלה האחרונים סיים בחקירה ובמשפט, או פרישה עקב החקירה (ברק, שרון, אולמרט ואולי נתניהו). אתה לא חושב שיש בעיה מערכתית עם זה?

ולגבי רופא בכיר עם כישורים יחודיים להצלת חיים שלוקח שוחד. שאלה מצויינת. בתור אחד שבא מההייטק, אני יכול להגיד שאצלנו היו פשוט מגדילים את המשכורת שלו, עד שהכל היה מסתדר. השרות הממשלתי בארץ עם התקנות המגבילות מאד בעייתי מהבחינה הזאת, ולכן מעודד בינוניות בתשומה ובתפוקה, וכאשר אי אפשר להיות בינוני בתשומה ובתפוקה (למשל בתפקיד ראש הממשלה ) אז נוצרות העקיפות, הקומבינות והתיחמונים.
חברה פרטית שנותנת למנהליה המוכשרים לעזוב בגלל כסף בסד"ג שמדובר פה (מליון שקל ל 10 שנים) תפשוט רגל מהר מאד.

אגב, בלי קשר אני חושב שצריך הגבלת זמן בתפקיד (כח משחית וכו'), אבל תביעה פלילית זו לא הדרך.
אני מוכן להתנבא פה שגם ראש הממשלה הבא, אם יהיה מצליח וירצה להמשיך מעבר ל 2 קדנציות, יגמור בחקירה.

בעיה מערכתית עם זה?
כןא הבעיה שהמערכת מושחתת או משחיטה או מקדמת ומעודדת שחיטות. הבעיה היא לא במערכת החוק והמשפט.
מסכים מאוד שחובה להגביל קדנציה

לא יקרה.

היא מנעה אותו באי קבלתה את ההצעה.

היא אמורה לפנות ליועהמ"ש. אבל הוא חלק מההצעה/חבר שלה/חבר של המציע - זה vicious cycle.
היא פנתה לחברתה שבמקרה גם שופטת בכירה והן הגיעו להחלטה כל שהיא. חוקי? כן. האצילות מחייבת? פנתה לשופטת.

אני לא משפטן או עו"ד או פרשן.
https://www.haaretz.co.il/news/law/1.5844324
ראש להב 433 לשעבר מנשה ארביב הורשע באי-דיווח על הצעות שוחד שקיבל מהרב פינטו

כנראה ששופט לא צריך לדווח על זה, שתי השופטות נחקרו בעדות פתוחה מה שתאפשר להן בבא היום להתחמם מכתב אישום פלילי כי נתנו גירסה לא תחת אזהרה ואי אפשר לנצל את גירסתן לאישום כנגדן, וזה בכוונת מכוון ולא בטעות,
אבל שופט שנוהג כך מועל בתפקידו.

נערך לאחרונה ב:
כנראה ששופט לא צריך לדווח על זה
מתוקף פקודת המשטרה, המחייבת שוטרים לגילוי עבירות, טיפול בהן ומניעתן. סעיפי הפקודה לא חלים על שופטים, כמו גם על שאר האזרחים.

מתוקף פקודת המשטרה, המחייבת שוטרים לגילוי עבירות, טיפול בהן ומניעתן. סעיפי הפקודה לא חלים על שופטים, כמו גם על שאר האזרחים.
סעיף 262 לחוק העונשין קובע: "מי שידע כי פלוני זומם לעשות מעשה פשע ולא נקט כל האמצעים הסבירים למנוע את עשייתו או את השלמתו, דינו – מאסר שנתיים." האם דיווח הוא אמצעי סביר למניעה? החוק עונה על כך בסעיף 272: מי שמסר "הודעה על אותו מעשה […] ליועץ המשפטי לממשלה או לבא כוחו או למשטרה" נקט באמצעים סבורים ולכן לא עבר על החוק. מי שלא מסר הודעה למשטרה, לעומת זאת, מסתכן כבר בעונש מאסר על כל המשתמע מכך (רישום פלילי, למשל).

חשוב לשים לב ללשון החוק: חובת הדיווח חלה רק על פשעים עתידיים – פשעים שמישהו זומם לבצע; הוא לכשעצמו אינו מטיל חובת דיווח על פשעים שכבר נעשו. כמו כן, מדובר רק בפשעים – עבירות מסוג פשע הן עבירות חמורות שהעונש בגינן נקבע על למעלה משלוש שנות מאסר (ראו סעיף 24 לחוק העונשין)

עברת שוחד, מתן שוחד לעובד ציבור או תיווך לשוחד זו עבירה שדינה 10 שנות מאסר
(בדקתי) סעיף 262 חל על כל האזרחים, גם על שופטים, בלי הנחות.
כמובן שבמתן עדות פתוחה המשטרה חיסלה את האפשרות להגיש כתב אישום כנגד גרסטל וחיות, יכול להיות שבצדק כי הן לא היו היוזמות של המהלך או שיתפו פעולה עם המהלך, אבל אין ספק שהתנהגותן לא עולה עם מה שהיית מצפה מנשיאת בית משפט במחוזי או (לימים) נשיאת ביה"מ העליון.

שתי השופטות נחקרו בעדות פתוחה מה שתאפשר להן בבא היום להתחמם מכתב אישום פלילי כי נתנו גירסה לא תחת אזהרה ואי אפשר לנצל את גירסתן לאישום כנגדן, וזה בכוונת מכוון ולא בטעות,
כמובן שבמתן עדות פתוחה המשטרה חיסלה את האפשרות להגיש כתב אישום כנגד גרסטל וחיות
איפה ואיפה.
אחרי זה עוד ימשיכו לסנגר על המשטרה "האובייקטיבית" שלנו?
איזה מזל שבגין לא אמר "יש שוטרים במשטרה".

איפה ואיפה.
אחרי זה עוד ימשיכו לסנגר על המשטרה "האובייקטיבית" שלנו?
איזה מזל שבגין לא אמר "יש שוטרים במשטרה".
יש שיקולי חקירה וחומרה ואני מבין שלפעמים מתמקדים ביעד העיקרי בגלל חוסר יכולת להתבדר, אז לא הכל בהכרח איפה ואיפה.
אבל ביקורת ציבורית נוקבת על השופטות זה בהחלט מתבקש.גם אם אין כתב אישום נגדן.

אני רק רוצה שיתייחסו אליו כמו כל השאר.
נראה לך שיש עובד ציבור שמקבל מיליון בלי לדווח ולא היה נחקר?
ובאופן כללי השרות הציבורי בארץ כמו בכל העולם לא משלם ולא צריך לשלם כמו השוק הפרטי. אף אחד לא כפה על ביבי או על הרופא הציבורי להשאר בתפקיד. אבל אי אפשר ליהנות מהיתרונות ולהתעלם מהכללים שאוסרים קבלת כספים מהצד כי "אני שווה יותר". בכל מקרה גם בשוק הפרטי יש מקבלי שוחד. אין שכר גבוה שימנע זאת.

ורק הערה לעניין סדר הגודל (1000000 בעשר שנים).
אם היה מתנצל ואומר שמעד אולי אפשר היה להניח שבזה מדובר (למרות שעשר שנים של מעידה וחוסר שיקול דעת זה מוזר).
מאחר שביבי רואה בהתנהלותו דבר נורמטיבי לחלוטין גם היום, אין שום סיבה להניח (הגיונית, לא ברף הפלילי) שאין עוד מילצנים ועוד "חברים" שנדרשו לשלם ושילמו.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ובאופן כללי השרות הציבורי בארץ כמו בכל העולם לא משלם ולא צריך לשלם כמו השוק הפרטי. אף אחד לא כפה על ביבי או על הרופא הציבורי להשאר בתפקיד.

אז מי ישאר לנו כמועמדים לתפקיד ראש ממשלת ישראל?
1) עשירים מהבית, כאלו שיש להם מספיק כסף כדי לממן עצמם בתקופת התפקיד
2) כאלו שמוכנים לעבוד בלחץ מוטרף 24\7 , יחד עם בן\בת הזוג (כי הלחץ גם על בן\בת הזוג), במשכורת של 17,000 שקל נטו לחודש. נכון שיש "צ'ופרים" כמו מכונית ונהג ומאבטחים, ומגבלות על ההגעה לכל מיני מקומות, וים של פפרצי ועיתונאים שרודפים אחרי כל פיפס שלך ושל הילדים שלך, אבל עדיין לא ברור לי מי בעל המשפחה השפוי שירצה את התפקיד.
3) רווקים או אל הוריים - יתכן שזו הסיבה שאנגלה מרקל או עמנואל מקרון או תרזה מיי הם נטולי ילדים ...

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
oferM נתניהו דרש מראש השב"כ להזהיר את לפיד: בלי פשרה על עילת הסבירות הסכנה למלחמה תגדל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 47

נושאים דומים

Back
למעלה