• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
כי ה"פקידון" הוא איש מקצוע והשר הוא הדיוט. וכלכלה, לצערך הרב, היא מקצוע ולא תחרות פופולריות.
ההדיוט קיבל את המנדט מהעם. אולי צריך להחליף עם. גם זו אופציה... למצוא כלה סינית וללכת לחיות שם בגן העדן האדום שלהם.
מעניין אם מנכ"ל גינדי היה "מתווה מדיניות" לפיה יש לחסוך בפלדה כשבונים מרפסות ובתגובה מהנדס הביצוע היה מתפטר, היית קורא גם לו" פקידון".
מנהלים, פקידים, שרים... כולם יכולים לעשות טעויות.
אבל בממשל (שלנו), מי שנותן את המילה האחרונה חייב להיות זה שנבחר לשבת שם.

כי ה"פקידון" הוא איש מקצוע והשר הוא הדיוט. וכלכלה, לצערך הרב, היא מקצוע ולא תחרות פופולריות.
מעניין אם מנכ"ל גינדי היה "מתווה מדיניות" לפיה יש לחסוך בפלדה כשבונים מרפסות ובתגובה מהנדס הביצוע היה מתפטר, היית קורא גם לו" פקידון".
אבל עם כל הכבוד לכלכלה היא לא מדע מדוייק כמו הנדסת בניין, הפקיד יכול להתפטר כי הוא לא מסכים עם המדיניות אך זה לא אומר שבאופן אבסולוטי המדיניות שמתווה השר גרועה.

ההדיוט קיבל את המנדט מהעם. אולי צריך להחליף עם. גם זו אופציה... למצוא כלה סינית וללכת לחיות שם בגן העדן האדום שלהם.

מנהלים, פקידים, שרים... כולם יכולים לעשות טעויות.
אבל בממשל (שלנו), מי שנותן את המילה האחרונה חייב להיות זה שנבחר לשבת שם.

זה שפלוני נבחר לכנסת לא אומר שיש לו יכולת לקבל החלטות בנושאים מקצועיים. אם זה היה המצב, לא היה צריך דרג מקצועי בכלל.
השר מתווה מדיניות, קובע סדר עדיפויות וצריך לדאוג להסיר חסמים, הוא לא אמור להתוות פתרונות, בשביל זה יש אנשים שזה המקצוע שלהם.
ברגע ששר שאין לו שום השכלה או נסיון בתחום מנסה לקבוע פתרונות בניגוד לקונצנזוס המקצועי, זה אומר דרשני.

אבל עם כל הכבוד לכלכלה היא לא מדע מדוייק כמו הנדסת בניין, הפקיד יכול להתפטר כי הוא לא מסכים עם המדיניות אך זה לא אומר שבאופן אבסולוטי המדיניות שמתווה השר גרועה

היא לא מדע מדויק, היא מדע מדויק יחסית שמתבסס על מחקרים ותצפיות, לא על רחשי לב של פוליטיקאים.

להתוות מדיניות זה, למשל, להגדיר יעד של בלימת העליה במחירי הדיור תוך 3 שנים. לדחוף למימוש תוכנית קונקרטית שכל הכלכלנים מסכימים שלא תשרת את מטרתה אלא רק תפגע בכל מי שמעורב זה משהו שלשר אסור לעשות, נקודה.

מצטרף ומעלה.
גשר המכביה*. ערד. ורסאי. סמוך על סמוך,או על הפלסטינים אפילו במקרים מסוים. "יהיה בסדר".
שמאל/ימין חרדים-חילוניים. כולם/נו חוטאים בזה. רק שעכשיו יש 45 משפחות שאוכלות חרא בגלל זה.
אגב,
לא מבין בכלל מה זה משנה אם זה קרה בהילולה של רשב"י (שאני לא מתחבר לזה בשום צורה. "ואני מבית מסורתי" לא שזה משנה משהו. כי אני לא חשוב)
או שזה יקרה מחר לילדים שלנו באירוע בבית ספר.
אם משטרה!/כיבוי אש/גורם אחר מחליט שהאירוע לא תקין שיגידו קבל עם ועדה: "האירוע הציבורי הבא עלינו לטובה לא בסמכותנו ולא ברשותנו"
העיקר להצטלם עם שר כזה או אחר.
לא מבין איך לאנשים יש עוד את הבושה להמשיך בתפקיד שלהם. חרפה.

*שזה הכי מחפיר לדעתי. לא רק שאתה בא למזה"ת המהביל לטובת אירוע קיקיוני. גם חוסכים עליך בגשר ועוד מתרסק למים מטונפים.

שבת שלום אח יקר.
לדעתי זה לא קשור ויצחק רבין עוד ב92' יצא עם "יהיה בסדר"

לא רואה שום קונסטלציה שאוחנה לא מתפטר.
@Wave
זה לקח 4 שע' . צדקת.
הוא באמת לא רואה בעיניים.

אוחנה לא מתכוון להתפטר, הוא כבר יוצא בהצהרות נבובות שהוא אחראי ולא אשם.

דרג של נבחרי ציבור קקי, אין מילה אחרת.

מה שאני לא מבין, זה הדרג הביצועי, המשטרה, כיבוי אש, הצלה, איך הם במצפון שקט, יכולים לאשר דבר כזה...?

מה שאני לא מבין, זה הדרג הביצועי, המשטרה, כיבוי אש, הצלה, איך הם במצפון שקט, יכולים לאשר דבר כזה
פרנסה וקידום.
כשהדרג הנבחר אומר שלא יעלה על הדעת שיהיה יהודי אחד שרוצה להכנס ולא ייכנס, הדרג הביצועי מבין צה גבולות הסמכות שלו דה פקטו.

מה שאני לא מבין, זה הדרג הביצועי, המשטרה, כיבוי אש, הצלה, איך הם במצפון שקט, יכולים לאשר דבר כזה...?
הם לא, להגנתם ייאמר, שכל הקודקודים ברוחב אמרו שאסור לפתוח כי זה מסוכן. הגיע הראש שלהם והחליט נגדם.
הם יכולים לאשר כי הם יודעים שאם יקרה משהו אין את מי להאשים כי זה אירוע "של אף אחד" ...

• כועס
Reactions: Roi
לאורך כל השנה האחרונה עם הקורונה וההפגנות ההתרשמות שלי היא שהמשטרה היא ארגון פח בכל הרמות והדרגים, נטפלים לחלשים, מפחדים מחזקים, מתעמרים סתם כי הם יכולים, אלימים בלי סיבה ובלי מידה, לא נעימים, לא חכמים, מפחידים, חסרי מעוף, לא חושבים מילימטר קדימה ובגדול שמים זין על האזרחים.
אבל וזה אבל גדול - מה שקרה במירון לא באשמת המשטרה. שנתיים ומשהו שמו דחליל בתור מ"מ המפכ"ל, עכשיו שמו בובה בתפקיד. המקום הזה אקס טריטוריה של מדינת ישראל.
אין חוק התכנון והבנייה (הכל כולל הכל לא חוקי ובלי אישורים והיתרים), אין חוקי תברואה (100 אלף איש עושים פיפי שזורם לוואדי), אין חוקי תעבורה ונגישות תחבורתית (כביש פקקטה כמו בכפר ערבי לא מוכר), אין נגישות לבעלי מוגבלות, אין שמירה על חוקי העתיקות במקום היסטורי (נסה להקים בניין בכל מקום אחר יקפוץ עליך פקח של רשות העתיקות שתממן את שכרו), אין שום דבר שקשור לשלטון החוק. גם 100 אלף שוטרים לא יעזרו, יש אירועים שלא ניתן לאבטח אותם.
מירי רגב מממנת מתקציב משרד התחבורה מאות אוטובוסים ורכבות שיובילו חינם את כל מי שרוצה מכל מקום בארץ לשם בעשרות מיליוני ש"ח בזמן שאנשים תקועים ללא רכבת חצי מהזמן כי הורידו נסיעות ברכבת (הם מוכנים לשלם אבל פשוט ביטלו נסיעות). אי אפשר להזמין פה כרטיס לפינת חי עם 3 עיזים וארנב בלי עמידה במיליון חוקים ותנאים ובפרט עכשיו בקורונה ולהר מירון יש "מתווה" של דרעי - אין שום הגבלות! חביבי אם אין שום מגבלה זה לא מתווה, זו שכונה! עצוב שעשרות היו צריכים לשלם בחייהם.
אפילו פחי זבל לא היו שם, רק מראה את ההזנחה. המון אנשים זרקו בקבוקי פלסטיק רטובים על המדרגות והיורדים הראשונים החליקו עליהם ומי שהגיעו אח"כ רמסו אותם.

אין שום הגבלות! חביבי אם אין שום מגבלה זה לא מתווה, זו שכונה! עצוב שעשרות היו צריכים לשלם בחייהם.
זה ממש ככה, מקומם, להיכנס למסעדה צריך תו ירוק, ללכת להופעה, ולכל מקום רגיל, צריך תו ירוק ויש הגבלה של מספר המשתתפים, אבל לדבר הזה, אין כלום, נאדה.

אני זוכר שיצא לי להיות שם, במסגרת עבודתי, לפני עשר שנים, כבר אז, זה היה מזעזע בכמות ובדוחק של האנשים.

אני חייב חלק מהתובנות שלי:
מעבר לבעייתיות בניהול וארגון המקום במשך ימות השנה, כל הגורמים המארגנים אחראים על ניהול המקום עצמו.
אין שום גורם שיכול לקחת אחריות ביצועית על הגבלת מספר המתפללים.
אפשר להגביל הכל (או אלפים בודדים כמו שנה שעברה), או לתת גישה חופשית.

ארגון מסודר שיגביל את הנוכחות למשל, להגעת 50% מתוך אלו שמעוניינים להגיע, הוא בעייתי במישור האופרטיבי.
עד השנה, הוא גם היה מפתח הרבה אנטגוניזם. שנה הבאה אני מקווה שהוא יתקבל בהבנה, גם אם הסרבול האופרטיבי עדיין קיים.

בסופו של יום, כל שנה מאות אלפי אינדיבידואלים מחליטים האם השנה הם נוסעים למירון או לא. הם מקבלים את ההחלטה בצורה אישית, ועד היום, הדבר היחיד שהגביל את המשתתפים זה קיבולת אמצעי התחבורה.
אז יכול להיות ששנה הבאה נראה את משרד התחבורה מגביל את מספר הקווים (ובכך פותח את הפתח לספסרות על הכרטיסים), אבל בעבר המשרד תמיד ספג ביקורות שליליות על חוסר יכולתו "לספק את הסחורה".

עד היום, הדבר היחיד שהגביל את המשתתפים זה קיבולת אמצעי התחבורה.
אז יכול להיות ששנה הבאה נראה את משרד התחבורה מגביל את מספר הקווים
זה לא יעזור כי אנשים יקחו תחבורה פרטית או יתארגנו בדרכים אחרות.
ארגון מסודר שיגביל את הנוכחות למשל, להגעת 50% מתוך אלו שמעוניינים להגיע, הוא בעייתי במישור האופרטיבי.
המכסה צריכה להיות לפי הקיבולת של המקום ולהיקבע בהמלצה של גורמי מקצוע,
איך יגבילו בפועל ? כמו במחיר למשתכן - גורל, זה כל כך מסובך אופרטיבית ?

נחמה פורתא, ארגוני ההצלה ומד״א פעלו במהירות ובמסירות, הם היו ערוכים יותר מאשר היה אפשר לצפות (לדעתי), אחרת זה יכל להיגמר גם גרוע יותר.

זה משהו ב-DNA הישראלי, עוד מימי הפלמח.
אין אוכל? נסחב שניה תרנגולת. אין רכב ממוגן, תיכנסו בנגמש. כל מי שהיה בצבא/משתמש בשירות ציבורי יודע איך הדברים נראים.

עם כל החוסר כבוד שלי לביבי הוא לא קשור לעניין. [למרות ששמור לו מקום בגן עדן]
למה עצרת בפלמ"ח?
בטוח שגם אצל בר כוכבא היה מי שפילח תרנגולת מהשכן.
הליכוד רצה משילות, רצה להחליף את מפא"י והפנקס האדום, רצה לבטל את ההסתדרות, רצה לקדם סחר חופשי...
הפך ל-מפא"י ב' - במקום פנקס אדום, יש כרטיס חבר מרכז, לליכוד יש סיעה בהסתדרות וסחר חופשי, בתנאי שהוא מוכשר ברבנות.
לגבי מקום בגן עדן...
אתה מודע לכך שמדובר באמונה נוצרית - עדן וגיהנום.
כיהודי אתה יכול רק להמתין למשיח ולחזון העצמות היבשות.

נ.ב.
טוענים שצפירה היא מנהג של גויים ולא עומדים, אבל גם מנהג של לעלות לקבר ומדורות.

איך יגבילו בפועל ? כמו במחיר למשתכן - גורל, זה כל כך מסובך אופרטיבית ?
זה דורש מנגנון ווידוא שכל מי שמגיע בדרכים הרגילות, "או מתארגן בדרכים אחרות" נמנה על מי שזכה בגורל.
זו בדיוק הסיבה שלא הכריזו על מירון "לבעלי תו ירוק בלבד". לא בגלל הפוליטיקה, אלא כי אף אחד לא רצה לבצע את התפעול של זה.

אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל קשה לביצוע בכמויות כאלו גדולות בלי להטיל עכובים בנקודות הבדיקה.

זה דורש מנגנון ווידוא שכל מי שמגיע בדרכים הרגילות, "או מתארגן בדרכים אחרות" נמנה על מי שזכה בגורל.
זו בדיוק הסיבה שלא הכריזו על מירון "לבעלי תו ירוק בלבד". לא בגלל הפוליטיקה, אלא כי אף אחד לא רצה לבצע את התפעול של זה.

אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל קשה לביצוע בכמויות כאלו גדולות בלי להטיל עכובים בנקודות הבדיקה.
מהכתבות בימים האחרונים לא נראה שהבעיה העיקרית היא עיכובים בנקודות היציאה.
יש מי שמנהל את המקום ונלחם בעיקשות שלמדינה לא יהיו יד ורגל בכך, וכנראה זה כדאי לו.
ויש מנהיגי ציבור שטוענים שהגבלת העליה להר היא פגיעה בחופש הדת ורגשות דתיים ואפלייה מול המוסלמים בהר הבית ושאר סיסמאות כדי לשלהב את ההמון נגד כל הסדרה במקום.
ואולי שני הגורמים האלו קשורים אחד לשני בדרכים עלומות.
כי לולא שני אלו היה ברור מאליו שכמו בכל ארוע המוני במדינת ישראל, יש מגבלת מקום שמכתיבה מגבלה על מספר השוהים במקום (זה עוד לפני שדיברנו על בעיות בטיחות, בניה לא חוקית וכיוצ"ב גורמים שצריכים להגביל ואולי אף לאסור כניסה למקום עד להסדרתם).

שכמו בכל ארוע המוני במדינת ישראל, יש מגבלת מקום שמכתיבה מגבלה על מספר השוהים במקום
אתה יכול להביא דוגמא לאירוע כזה?
כזה שאין לו בעל הבית שמוכר כרטיסים?

הדבר הכי קרוב ששמעתי לו זה הפגנות המוניות, ושם, בתיאום עם המשטרה, בוחרים מקום "גמיש" בשטח (מקסימום, נסגור עוד כמה רחובות ואנשים יעמדו שם).

אשרי המאמין שזה לא בגלל הפוליטיקה.
ממה שאני הבנתי, המשטרה, משיקולי זרימת המונים (כדי למנוע נקודות עומס באיזור הבדיקה), הודיעה שאין מצב להקים נקודות ביקורת במירון עצמו. אם רוצים, הם מוכנים שתתבצע בדיקה בנקודות העלייה לאוטובוסים. חברות האוטובוסים סירבו, ולכן על השולחן של הממשלה היה או פתיחה חופשית, או הגבלות חריפות מאוד.
כאן אכן נכנסו הלחצים הפוליטיים שלא להגביל, אבל אני בטוח שאם היתה אפשרות מעשית להבטיח תו ירוק היו הולכים עליה, בלי יותר מדי התנגדות.

כזה שאין לו בעל הבית שמוכר כרטיסים?
בעל הבית יודע להתיש את המדינה עשרות שנים בעתירות בבתי המשפט שעולות לו הרבה כסף, יודע להפעיל קשרים פוליטיים, יודע לבנות בניגוד לדין ועוד.
רק כשצריך לדאוג לשלומם של המבקרים במקום אותו הוא מנהל, הוא נזכר שהוא בעצם לא קיים.

• אהבתי
Reactions: HHH

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק כשצריך לדאוג לשלומם של המבקרים במקום אותו הוא מנהל, הוא נזכר שהוא בעצם לא קיים.
בעל הבית בכלל טוען שלא נותנים לו לנהל את ל"ג בעומר.
למיטב הבנתי זה אכן המצב בשטח. זה אחד השיפורים מאז דו"ח המבקר שהוצגו לבג"ץ לפני שהציע לוותר על ההפקעה ולמצוא פתרון שמשלב את ההקדשות הקיימים.
ההמשך שבו הוא חושב שהוא יצליח לנהל אירוע בסדר גודל כזה בעצמו, כבר יומרני מדי.

הוא מתעלם מזה שהמריבות האינסופיות על איך ייראה האיזור במשך 363 ימים בשנה, משפיע גם על איך הוא נראה ביומיים העמוסים ביותר בשנה. רחבות ענקיות (שמשמשות לחניה כל השנה), עם פתחים ומעברים שמתאימים לעומס הרגיל. מה שמוביל אותנו לקונסטרוקציות של שבילי מתכת, ועוד כמה מעברים מאולתרים.

עד היום, מי שלא יהיה ששקל את האפשרות לווסת את הביקוש ומגבלת המקום בעזרת כרטיסים, ידע שהוא בכך מסיים את מעט האחיזה שיש לו במקום.
בין אם היה מדובר באחת העמותות הפרטיות (שהיתה במעשה הזה נותנת לגיטימציה להפקעה של המדינה), או במשרד הדתות עצמו (שבראשו עומד מישהו צריך לתת דין וחשבון לבוחרים בסופו של יום).

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה