• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
שכשאומרים שהשר המחליף את השר המתפטר יהיה בעל זיקה לראש הממשלה או ראש הממשלה החליפי לפי זיקת השר שהתפטר
זה אכן חלק מההסכם הקואליציוני שהצליח להגיע לחוק היסוד, ומתייחס לסעיף אחר לגמרי. מינוי ממלא מקום זמני מוגבל ב-3 חודשים במקום שר שהתפטר.
כאן באמת במשך 3 החודשים מאז שניסנקורן התפטר, לא נתניהו היה המ"מ אלא גנץ, ואם היו רוצים למנות מישהו אחר, זה היה צריך להיות מישהו מהחלק של גנץ.
יש בחוק גם הגנות על שינויים נוספים בהרכב הממשלה (מי ממלא מקום של שר שנוסע לחו"ל, מי יכול לפטר שרים, כשממנים שר חדש צריך להודיע על הזיקה שלו), אבל על שינוי מסוג "מינוי שר אחרי שהכנסת התחלפה במקום שר שהפסיק לכהן בממשלה" לא טרחו לקבוע שהוא יהיה בעל זיקה דומה לשר המתפטר.

עכשיו אם לא סומכים על ההסכם הקואליציוני (שלא קראתי לעומק עכשיו, ואני לא סגור על מה הוא הגן ועל מה לא), ומעגנים חלקים ממנו בחוק יסוד, וחלקים אחרים משמיטים. אולי הפרשנות ההגיונית הוא שהסתפקו בזה? או שהסתפקו בחלקים אחרים בחוק שאמורים להגן על הפריטטיות, אבל גנץ נרדם בשמירה ולא הפעיל אותם?

צריך לזכור, שכרגע השאלה שעומדת בפני בגץ היא לא "מה רצוי ונכון לעשות", אלא "האם מה שנעשה תקף או לא" ובמידה מסויימת "מה חייבים לעשות". ובמישור הזה, ההסכם לא מהווה שום גורם פרשני לחוק.

שאלה לא משפטית - לא מביך בעיניך לתמוך בטענות של אדם שברור לחלוטין שאין לו שום כוונה לקיים הבטחה או הסכם כלשהו עליהם הוא חתום?
אני לא בטוח שלא היתה לו כוונה מראש לקיים. קשה לי להעריך. בתחילת תקופת הקורונה הבנתי את אלו שאומרים שאין ברירה, וצריך לשתף פעולה, למרות כל החששות שלי מהעברת כוח לשמאל.
מהר מאוד התברר ש"שיתוף הפעולה" הזה, דווקא פוגע במאבק בקורונה. מאותו רגע, אני קויתי לפירוק הממשלה הזו.
בשלב הנוכחי, אחרי שכל צד כבר הפר את ההתחייבויות שלו, עד לרמה שהממשלה התפרקה, אפשר לקחת את ההסכם הזה ולזרוק אותו לפח. הוא אפילו לא רלוונטי לשאלה "הוא התחיל"\ "לא, הוא התחיל" \ "כן, אבל זו היתה הפרה מינורית, ושלך היתה ההפרה החשובה הראשונה" וכך הלאה...
יש חוק, וצריך לכבד אותו, ואם הוא מונע ביצוע החלטות מסויימות, צריך להתחשב בהם.

מקורות:
24.(ב) חדל שר לכהן או שנבצר ממנו זמנית למלא את תפקידו, ימלא את התפקיד ראש הממשלה או שר אחר שתקבע הממשלה.
(ג) תקופת מילוי המקום של שר שחדל לכהן כאמור בסעיף קטן (ב) לא תעלה על שלושה חודשים.
43ד. (ד) על אף האמור בסעיף 24(ב), חדל שר בממשלת חילופים לכהן או שנבצר ממנו זמנית למלא את תפקידו, ימלא את התפקיד ראש הממשלה, ראש הממשלה החלופי או שר אחר שתקבע הממשלה לפי הצעת ראש הממשלה או ראש הממשלה החלופי, והכל בהתאם לזיקת השר האמור.

יש בחוק גם הגנות על שינויים נוספים בהרכב הממשלה (מי ממלא מקום של שר שנוסע לחו"ל, מי יכול לפטר שרים, כשממנים שר חדש צריך להודיע על הזיקה שלו), אבל על שינוי מסוג "מינוי שר אחרי שהכנסת התחלפה במקום שר שהפסיק לכהן בממשלה" לא טרחו לקבוע שהוא יהיה בעל זיקה דומה לשר המתפטר.
נשמע לי קצת התממות להגיד שהרעיון של הממשלה הפריטתית לא היה שמספר השרים לשני הצדדים יהיה שווה. בכל מקרה, זה גם הכלל הקבוע בסעיף 13א(ד) לחוק. הפרשנות שהצעת משמעה שאם שר חלילה נדרס ואין טעם למנות ממלא מקום כי ברור שלא יחזור, אז התפקיד שלו עובר לגוש השני, די אבסורדית לאור תכלית החוק (אני מניח שאתה לא טוען שתכלית החוק היתה שלאחד הגושים יהיה יתרון בממשלה). אין גם הגיון בטענה שראש הממשלה לא יכול לפטר שר מסויים, אבל אם השר עזב מסיבה אחרת, אז ראש הממשלה יכול למנות מישהו מהמחנה שלו במקומו. והעיקר, אין היגיון בפרשנות לפיה מראש הוסכם על ממשלת שיתוק כי בכל פעם ששר יעזוב, לא ניתן יהיה למלא את מקומו כי תמיד יהיה תיקו בממשלה בשאלת מינוי המחליף.
אני גם לא מסכים איתך שכאשר נקבע משהו בהסכם קואליציוני אין לכך שום משמעות בפרשנות החוק עליו הצביעו אותם אנשים שחתמו על ההסכם. נשאר חלוקים.
אני לא בטוח שלא היתה לו כוונה מראש לקיים. קשה לי להעריך
איזו פרשנות אחרת יכולה להיות לעונש שהוא הטיל על המדינה בכך שסירב בכל תוקף להעביר תקציב?

נערך לאחרונה ב:
נשמע לי קצת התממות להגיד שהרעיון של הממשלה הפריטתית לא היה שמספר השרים לשני הצדדים יהיה שווה. בכל מקרה, זה גם הכלל הקבוע בסעיף 13א(ד) לחוק.
למיטב הבנתי, אף אחת משתי ההצעות שעלו להצבעה היום (זו שנפלה, וזו שספק אם היתה חוקית ואם עברה), לא התיימרה לשנות את המצב הקיים לגבי מספר השרים או הכלל בסעיף הזה בחוק.
והעיקר, אין היגיון בפרשנות לפיה מראש הוסכם על ממשלת שיתוק כי בכל פעם ששר יעזוב, לא ניתן יהיה למלא את מקומו כי תמיד יהיה תיקון בממשלה בשאלת מינוי המחליף.
יש היגיון בפרשנות לפיה מראש הוסכם על ממשלת שיתוק, שבכל פעם ששני הצדדים מחליטים על החלטה הכרחית כמו הטלת סגר, ומתווכחים על פרט קטן (כמו להכריז מראש לשבוע, או להכריז על כמה ימים ואז להאריך) לא יהיה ניתן להטיל את הסגר?

אני מראש חשבתי שזה חיסרון מרכזי בממשלת השיתוק הזו. אני עדיין מקבל את זכותה של הכנסת הקודמת להקים ממשלת שיתוק, ואפילו לקבוע בחוק שיהיה לה תקנון משתק. החוק החליט על מנגנוני "מילוי מקום" מניח את הדעת שישמר את הפריטטיות, אבל לא לכלול מנגנון "בחירת מחליף קבוע" שיחייב יותר מהכללים האחרים לגבי החלטות הממשלה.
כזכור גם בלי חוק מפורש לגבי זהות המחליף הקבוע לשר המשפטים, לפי תקנון הממשלה אף אחד מהצדדים לא יכול להעלות לסדר היום הצבעה על מינוי של שר בלי הסכמת הצד השני, בנוסף, לפי הפרשנות של היועמ"ש, בהצבעה בה 100% מכל צד מצביע באופן הפוך מהצד השני, ההצעה נופלת.
זה אומר שיש מנגנונים מספיקים לקבוע שהממשלה תהיה משותקת אם אין לה הסכמה, ולכן הוחלט שבמינוי שר קבוע במקום שר שעזב, לא צריך לעגן בחוק את שיוך השר. עיגון כזה גם יהיה חסר טעם כשמדובר במינוי שגם ככה צריך לעבור הסכמה של שני הצדדים...

הסיבה היחידה לאפשר את המינוי של אקוניס זה לומר שגנץ "נרדם בשמירה" פעמיים. פעם אחת כשאפשר לכנס את הממשלה עם סדר יום מוגדר בצורה עמומה, ופעם שניה כשלא התייצב עם 100% להצבעה נגד אקוניס. אני לא בטוח שזה אכן ההגדרה הנוכחית למה שקרה היום, אני כן בטוח שההצבעה תלויה בשאלות האלו, ולא בשאלה אם לממשלה יש סמכות למנות שר שלא נמנה על הגוש הנכון.

יש היגיון בפרשנות לפיה מראש הוסכם על ממשלת שיתוק, שבכל פעם ששני הצדדים מחליטים על החלטה הכרחית כמו הטלת סגר, ומתווכחים על פרט קטן (כמו להכריז מראש לשבוע, או להכריז על כמה ימים ואז להאריך) לא יהיה ניתן להטיל את הסגר?
אחד הכללים הבסיסיים בדיני חוזים ולדעתי זה גם מתיישב עם ההיגיון, שצריך לתת פרשנות לפיה הצדדים התכוונו לקיים את ההסכם. הרבה יותר הגיוני בעיני שאם הצדדים הסכימו ששר המשפטים יהיה מגוש כחלב ושר פנים מגוש הליכוד, אז אם אחד מהם עוזב את תפקידו, לא לנצל את המצב כדי לתקוע את פעילות המשרדים או לנסות לעשות מחטף כדי לשנות את ההסכמות הראשוניות.
בקשר לשאר ובמיוחד לשאלת משמעות השיוויוניות בממשלה, נסכים שלא להסכים לגבי תכלית החוק.

ביבי לא רוצה את גנץ שר משפטים כי יודע שיש הרבה מינויי שופטים על הפרק וברור שכפי שעשה ניסנקורן גם גנץ יבחר עשרות שופטים ברוח אהרון ברק ב5 דקות כדי לקבוע עובדות בשטח עם 7 מנדטים בממשלת מעבר.
זה לא מדוייק. אין מינויי שופטים על הפרק עד שתקום ועדה למינוי שופטים.
זה תיק פתוח שהוא מעורב בו
לא ששאר העבריינים / נאשמים / חשודים בממשלה נמנעו בהצבעה

ביבי לא רוצה את גנץ שר משפטים כי יודע שיש הרבה מינויי שופטים על הפרק וברור שכפי שעשה ניסנקורן גם גנץ יבחר עשרות שופטים ברוח אהרון ברק ב5 דקות כדי לקבוע עובדות בשטח עם 7 מנדטים בממשלת מעבר.

זה מאוד מצער שהוא לא רוצה ששר המשפטים יעשה פעולה כלשהי או יימנע מפעולה כלשהי. אולי הוא היה צריך לחשוב על זה לפני שהוא חתם על הסכם שמעניק לגוש כחול-לבן את משרד המשפטים?

לעולם לא נדע.
למה לעולם?
אפשר לראות התבטאויות שלהם איך ביבי טיפל בקורונה, ומה הם הציעו. או יותר נכון את ההצעות ששאבו ממדינות אחרות.
ואז לראות מה קרה עם המדינות האלה ומה קרה לנו.
אפשר לראות מי היה נגד סגר, ומה קרה כשפתחו את הסגר.
בסגר הראשון ילדי הגן היו בבית כמעט חודשיים, בשני עוד חודש ובשלישי עוד קצת יותר מחודש.
בסה"כ 4 חודשים ברוטו ולא חודשיים וחצי.
הורדת את החגים?
"לא בא להלל אותו" אבל אין מלבדו - פולחן האישיות סביבו משעשע.
הממשלה כשלה בסגירה הרמטית של שדה התעופה.
בסגירת מערכת החינוך
באכיפת הסגרים ובכלל באכיפת ההנחיות בכל המגזרים, אם זה חתונות, הפגנות, בילויים, ים , או בעלי עסקים.
בהשפעה על הנוער ללכת להתחסן
וכו...

אולי הוא היה צריך לחשוב על זה לפני שהוא חתם על הסכם שמעניק לגוש כחול-לבן את משרד המשפטים?
ממה שהבנתי ההסכם קבע שמינויים יהיו ע"י ועדה. ניסנקורן צפצף ולא הקים את הוועדה.
ייתכן שאני טועה לא בקיאה.

לא ששאר העבריינים / נאשמים / חשודים בממשלה נמנעו בהצבעה
בהחלט

הנקודה היא שיש בעיה :
1.לא מגיעים להסכמה.
2.בגצ מכריח להסכים
3.הם לא מסכימים. גנץ אומר "רק אני" . ביבי לא מסכים ולא משנה למה.

אז יש כמה אפשרויות
1. מישהו יוותר - לא קורה
2. ידחו את ההחלטה עד שתקום ממשלה או שלא תקום ובינתיים יחלקו בין כחול לבן וליכוד סמכויות ויסכימו שלא עושים צעדים דרסטיים- בגצ לא מרשה.

Deadlock

יש אפשרות 3. שבגץ יחליט את זהות שר המשפטים.
זו ממש הפיכה אם זה יקרה.

ואפשרות 4 - שביבי ולא בגצ ישבור את הכלים.

מישהו מהם חייב לשבור את הכלים בהינתן הנ"ל...

האמת שזה היה ממש הפוך.
פרקליט המדינה הקודם - שי ניצן - סיים את תפקידו בסוף 2019, לא מונה לו מחליף ונתניהו סירב למנות לו מחליף. לקראת סוף 2020 לכחול-לבן נמאס וניסנקורן החליט על הקמת ועדת איתור לפרקליט המדינה (חברי הועדה - מנדלבליט, מנכ"לית משרד המשפטים, נציב שירות המדינה, נציג לשכת עו"ד ונציג נוסף שהיה אמור להבחר על ידי דיקני הפקולטות למשפטים).
מכיוון שהליכוד התנגד א-פריורי לכל מינוי שהוא, הם ראו בעצם הקמת הועדה הפרה של ההסכם.

איך בכלל ביבי יכול לעסוק במינוי שר משפטים.
זה לבדו ניגוד ענינים.
מדינה מטורפת.
הצרה שלנו שהיועץ המשפטי היה כל כל רך עם נתניהו ועם האוכל בא לביבי התיאבון.
לא חסר עוד הרבה שהוא יגיד לא מתפנה אם תושבע ממשלת שינוי.
מי אגב משלם על הייצוג הפרטי מול בגץ, המדינה או שזה פרו בונו?

בהחלט

הנקודה היא שיש בעיה :
1.לא מגיעים להסכמה.
2.בגצ מכריח להסכים
3.הם לא מסכימים. גנץ אומר "רק אני" . ביבי לא מסכים ולא משנה למה.

אז יש כמה אפשרויות
1. מישהו יוותר - לא קורה
2. ידחו את ההחלטה עד שתקום ממשלה או שלא תקום ובינתיים יחלקו בין כחול לבן וליכוד סמכויות ויסכימו שלא עושים צעדים דרסטיים- בגצ לא מרשה.

Deadlock

יש אפשרות 3. שבגץ יחליט את זהות שר המשפטים.
זו ממש הפיכה אם זה יקרה.
אני מסכים.
אם לא תהיה ממשלה בקרוב, ההתנגשות הזו הולכת למקום לא טוב.
עריכה: טעיתי. ביבי התקפל.

נערך לאחרונה ב:
ואז לראות מה קרה עם המדינות האלה ומה קרה לנו.
לא בטוח שאפשר להשוות פעולות להתבטאויות, אבל אם כן, אז בהשוואה שאתה מציע בישראל מספר מאומתים עצום יחסית לעולם, היעדר דוגמה אישית של המנהיג ומקורביו ומודל חל"ת מטומטם.

לא חסר עוד הרבה שהוא יגיד לא מתפנה אם תושבע ממשלת שינוי.
כל המערכה נגד בתי המשפט נועדה בדיוק לצורך הזה - היעדר לגיטימציה ואי ציות לפסקי דין שלא מוצאים חן בעיני המנהיג.

נראה ששפנפניהו הפנים את משקל הפטיש שהולך ליפול לו על הראש, התקפל ו'החליט' למנות את גנץ לשר המשפטים...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה