לא עבר הרבה זמן מאז הפעם שעברה, אבל איכשהו המון הספיק לקרות.
מצד אחד, דברים טובים התחילו סוף סוף לקרות (בפאן האישי, למרות המלחמה) - אני עומד להתחיל לימודים שחיכיתי להם בקוצר רוח. עזבתי (פחות או יותר) את הבית של ההורים ועומד להתחיל לעבוד, במקביל לאוניברסיטה, אבל במשרה שמאפשרת לימודים תוך כדי. עד כאן - מרגיש ממש ''איש גדול''. כמובן, שאין זה אומר שדברים לא באים במחיר- אני עושה המון טעויות בכל הנוגע לחיים עצמאיים, בעיקר כי זו בערך הפעם הראשונה שלי במים האלו, אבל אני זורם ומזכיר לעצמי שעם כמה שמשהו יכול לבאס, זו עדיין חוויה שאפשר ללמוד ממנה. וגם, כל העומס הזה (שנובע בעיקר מלחץ) גרם לי להפסיק ללמוד עוד על התחום ולהגיע לאיזו סטגנציה שאני ממש לא מרוצה ממנה (בעיקר מעצמי)...
כמובן, שחלק מ''הטעויות'' שעשיתי השתקפו גם בתיק ההשקעות שלי, אבל זו אכן למידה תוך כדי תנועה.
הספקתי לממש הפסד ולחוות מגן מס. חוויה די ''נוראית'', אבל בעקרון למדתי ממנה המון (ויש לי עוד כמה דברים ללמוד ממנה). למדתי שיש 2 סוגים של קרנות מחקות מדד בארץ,
הסוג הראשון - הוא הסוג של ''מלכודת המס'' שנקרא קרן סל (קרן סגורה, אקטיבית)
והסוג השני - קרן פתוחה ופסיבית
שלא מעלה דמי ניהול.
בתזמון גרוע של השוק החלטתי שלמרות שהניירות ערך האלה היו בהפסד, עדיף לי להחליף אותם ולהתנסות בדברים האלה (חוויה של הפסד - גם אם מינורי, וחוסר הרצון להיכנס בעתיד למלכודת מס כזו או אחרת).
שם הנכס הפינססי | דמי ניהול | איזה מדד מחקה | שווי בש''ח | % מהתיק |
|---|
| S&P500 אינ.חוץ | 1183441 | 0.09% | S&P500 | 12,609 | 47.1% |
| FTSEAW אינ.חוץ | 1209220 | 0.15% | FTSE All World | 6,666.4 | 24.9% |
| קסם (A4) KTF ת''א 125 | 5113345 | 0.025% | ת''א 125 | 1590.44 | 5.94% |
| אי.בי.אי (A4) מחכה ת''א 35 | 5130687 | 0.07% | ת''א 35 | 1581.58 | 5.91% |
| מגן מס | 9993983 | -- | -- | 6.57 | 0.0% |
| יתרת מזומן | -- | -- | 4,326.01 | 16.15% |
לפחות לעכשיו, בעיקר בשביל לעשות לעצמי סדר בראש עם כל המשתנים החדשים בחיים, החלטתי ''לפרק'' את התחום הכלכלי לנושאים חשובים יותר/פחות:
- התחום העיקרי, הוא דווקא האקסל (או גוגל שיטס) שברגע שאבין אותו בצורה טובה, אוכל להשיג שליטה בתחומי החיים החדשים ביותר קלות. לכן, אני עובד על פיתוח גיליון
במטרה לרכז את
הכל ( הכנסות/הוצאות/חיסכון, חודשי מחייה צבורים, הרכב תיק(ים), מעקב שווי נקי ואפילו מחשבוני תשואה - בשאיפה למק''מ ואג''ח). מאוד שאפתני אני יודע.
אבל מחפש פה ושם ומרכיב את הקובץ לאט ובזהירות (במטרה לשתף אותו פה כשאסיים למי שאולי יהיה מעוניין)
- השאלות שהזכרתי עדיין נותרו לא פתורות, ולמען האמת נוספו גם חדשות כמו - איך להעביר את המגן מס לשנה הבאה ? מזה RSU שראיתי שצץ פה בפורום פה ושם ועוד. מקריס ? מאוד, מלחיץ ? אולי קצת. אבל שמתי לי למטרה קודם לסדר את ערימת הניירות שיש לי לאייפד (מסתבר שאני פחות טכנולוגי ממה שחשבתי שאני) לפני שאני מוסיף על עצמי עוד ''כאב ראש''.
בסה''כ, די מאוכזב מעצמי (למרות שאני אולי נשמע קצת סלחן לעצמי). אבל אני עדיין עם הפנים קדימה אל עבר המטרה