• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עומד לצאת למסע

הפנתר הוורוד

משתמש רגיל
דירוג
50
הי כולם !
בן 22, כרגע בין מילואים למילואים, עתיד להתחיל לימודים באוקטובר.
לצערי, אין לי ידע פיננסי קודם ו/או רחב. לכן, אני קצת תקוע ב''תסמונת הסטודנט''.
הייתי שמח לקבל מכם המלצות לספרים/ מקורות ידע אחרים על מנת שאוכל לרכוש את ההבנה
במושגי הבסיס- מה עזר לכם ללמוד את ה"שפה" ואת העולם הזה?
(כמובן קראתי את אייק, מייק, ועוד פוסטים פה ואת הבלוג) אבל עדיין יש לי עוד המון שאלות שנובעות
מחוסר הבנה במושגים שנאמרים. והייתי מאוד רוצה להתמקצע וללמוד איך להיכנס למספרים ולדקויות הקטנות
כמו שכמה אנשים חכמים עושים פה.

דבר ראשון תודה על המילואים, תשמור על עצמך ועלינו!
וגם - בהצלחה בלימודים, וברוך הבא לפורום :)

אולי תוכל לפרט איזה נושאים בדיוק אתה רוצה להיכנס אליהם? הפורום מדבר על לא מעט נושאים - קשורים, אבל שונים.

ברוך הבא!
והייתי מאוד רוצה להתמקצע וללמוד איך להיכנס למספרים ולדקויות הקטנות
כמו שכמה אנשים חכמים עושים פה.
רוב האנשים "החכמים" כאן הם הדיוטות בנוגע לדקויות הקטנות, פשוט הבינו איך נכון להם להשקיע.
יש כאן כמה אנשים שממש למדו ועשו תארים בתחומים השונים (כלכלה, רו"ח, ביטוח וכו'), ואם אתה רוצה להידמות להם בידע - לך ללמוד :)
לצערי, אין לי ידע פיננסי קודם ו/או רחב.
זה בסדר גמור, לרובנו אין.
הבלוג והפורום מנווטים לקראת חיים כלכליים עצמאים - הוצאות נמוכות מהכנסות (עדיף באחוזים גבוהים בתחילת הדרך) והשקעת העודף בכלים מצמיחי תשואה.
לסולידית יש בבלוג פוסטים נהדרים שעוזרים להבין איך ליישם את השלב הראשון וגם את השלב השני. נדמה לי שרוב הפוסטים האלה מתרכזים בתחילת הבלוג.
בפורום כבר נכנסים לרזולוציות אחרי שמבינים את הרעיון הכללי.

וגם - בהצלחה בלימודים, וברוך הבא לפורום
תוכל לפרט איזה נושאים בדיוק אתה רוצה להיכנס אליהם? הפורום מדבר על לא מעט נושאים - קשורים, אבל שונים.
קודם כל תודה רבה D:
דבר שני - וואלה צודק, פשאלה שלי :$
הייתי רוצה להבין יותר בכל הנוגע לתחום האג''חים וקרנות הסל המנייתיות. לדוגמא - מתי עדיף לצאת מקרן סל ישראלית (כי שמעתי פה שמעלים עלויות של דמי ניהול שלהן עם השנים, אז מה לקחת בחשבון בכדי 'לחשב עלויות' כדי שאוכל לעשות חושבים עם עצמי) וגם אג''חים -אשמח לדעת למה הערך עולה כשהריבית יורדת (לאג''חים בריבית קבועה) ואיך יודעים איזה אג''ח מחלקת ואיזה לא? וגם מה השיקולים בין כל זה לבחירת קרן סל מחקה אג''ח. וגם מק''מ- לא בטוח שהצלחתי להבין את הקונספט למרות 100+ נבירות בפוסטים ובאינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
בפורום כבר נכנסים לרזולוציות אחרי שמבינים את הרעיון הכללי.
אני חושב שהבנתי את הרעיון הכללי, יש לי חזון לאיך אני מעוניין שתיק ההשקעות שלי יהיה (מבחינת נתחים שונים) אך הבעיה אצלי ,לפחות, מגיעה מהפרקטיקה שבה אני לא יודע איך ועד כמה להיכנס בכדי לבחור משהו כדי שאח''כ לא יתברר כטעות

יש לי חזון לאיך אני מעוניין שתיק ההשקעות שלי יהיה
החזון הזה הגיע לאחר שבחנת ובחרת את מטרותיך וזמני ביצוען?
האם בנית לך "בנק מטרות" לפנתר הנוכחי בעשור הקרוב ולפנתר העתידי בן ה-40 וצפונה? ומה נועד למשיכה מלאה ומה למשיכה לאורך זמן?
**אם ישתנו המטרות וזמנן במהלך השנים, תצטרך אולי לבצע התאמות אליהן בתיק ההשקעות. כך גם בהכירך את גבולות הסיכון שלך.

כיף לראות אנשים צעירים שמצטרפים. מברוק על המודעות בגיל צעיר, מצבך כבר טוב.
תודה על המילואים ובהצלחה בלימודים!

לגבי "המבינים" ו"החכמים" - אין צורך להבין יותר מדי, זה היופי בהשקעה פאסיבית במדדים מחקים.
כן חשוב לדעת להחזיק חזק, אולי אפילו לשתף בפורום בעט צרה בשביל הפן הפסיכולוגי.

לגבי מידע וידע, לפני השינה תקרא פוסט אחד של הסולידית. גם מהנה, גם מרחיב ידע :)
לאט לאט תדביק פערים...
תתרחק מאנשים שמציעים לך כסף תמורת כסף (תשלם לי x ואני ילמד אותך איך לעשות y).
אין קיצורי דרך ודרכים להמציא כסף.

לגבי קרנות ישראליות, אפשר פשוט להמנע מראש. לשלם במודע את ה %0.1 יותר בקרן זרה ולא "לאכול אותה" מאוחר יותר עם קרן ישראלית.
לגבי מתי למכור זה משתנה.
משתנים רלוונטים:
לכמה זמן עוד עתיד להשקיע (כמה זמן ישפיעו עליו דמי הניהול).
מה הרווח שלו (כמה מס ישלם אם ימכור על מנת לקנות קרן זולה יותר מבחינת דמי ניהול).
אם אתה בשלב צבירה ולא בשלב מכירה, אם אין לך רווחים משמעותיים, קל יותר לצאת.

החזון הזה הגיע לאחר שבחנת ובחרת את מטרותיך וזמני ביצוען?
האם בנית לך "בנק מטרות" לפנתר הנוכחי בעשור הקרוב ולפנתר העתידי בן ה-40 וצפונה? ומה נועד למשיכה מלאה ומה למשיכה לאורך זמן?
**אם ישתנו המטרות וזמנן במהלך השנים, תצטרך אולי לבצע התאמות אליהן בתיק ההשקעות. כך גם בהכירך את גבולות הסיכון שלך.
וואלה אלו באמת שאלות לגיטימיות שעדיין לא יצא לי לשאול. רוב הרושם ממה שקיבלתי והרצון הגדול שלי הם- ה לצאת לעצמאות כלכלית באמצעות השקעות פסיביות בכדי ליצור צמיחה ולמנוע שחיקה של הכסף שלי מהעו''ש. אני אשמח לשמוע טיפים לאיך לבנות בנקי מטרות לתקופות שונות וגם אשמח לשמוע מה השיקולים מאחורי למה צריך להשאיר כספים למשיכה.

כיף לראות אנשים צעירים שמצטרפים. מברוק על המודעות בגיל צעיר, מצבך כבר טוב.
תודה על המילואים ובהצלחה בלימודים!

לגבי "המבינים" ו"החכמים" - אין צורך להבין יותר מדי, זה היופי בהשקעה פאסיבית במדדים מחקים.
כן חשוב לדעת להחזיק חזק, אולי אפילו לשתף בפורום בעט צרה בשביל הפן הפסיכולוגי.
מקצר את הציטוט בכדי שלא תהיה הודעה ארוכה. אבל תודה רבה על העצות בהמשך ההודעה ! הייתי שולח הודעות תודה בפרטי לך ולבת העמק אם הייתי מצליח להין איך לתייג ולשלוח הודעה פרטית בפורום.

והייתי מאוד רוצה להתמקצע וללמוד איך להיכנס למספרים ולדקויות הקטנות
דעה לא פופולרית אבל תחום הפיננסים משעמם להחריד. עם ידע מקצועי והתנהלות מופתית תוכל לגלח עוד חצי אחוז רווח. לפעמים עדיף להיות קוף שלוחץ על ריבוע ירוק עם האות 'ק' ולקנות קרנות מחקות.
ממליץ על הספר הליכת אקראי בוול סטריט. ספר קליל שמסביר את התאוריה וההגיון מאחוריה בצורה נהדרת.

עדכון קצר :
בעקבות קריאה של יומני מסע אחרים, החלטתי להפוך את היומן שלי גם למעין מחברת תיעוד של ההשקעות שלי (לא ממליץ או מייעץ בשום צורה) וגם לשתף קצת במה עבר עליי מאז הפעם האחרונה שרשמתי כאן.

בקצרה- התחלתי את המסע !
למרות חוסר בידע מעמיק, החלטתי להוציא את הספינה מהנמל ולהפליג. לאן ? לאן שכולם שואפים אליו - עצמאות כלכלית. שמתי לי סכום כסף קטן (25K) להשקעה ויצאתי למסע.
שמתי אותו על נכסים שלמיטב הבנתי היו בסדר ובהתאם לרמת ההבנה והידע שלי (דאז) על השוק. כמובן, יש עוד המון דברים שאני צריך לעשות, לחקור ולמצוא (צריך לנסח איזושהי גרסא לחוזה השקעות שלי עם עצמי לדוגמא) אבל אני לא כל כך מודאג נכון לעכשיו. מרגיש לי שזה לא יהיה נכון לנסח אותו נכון לעכשיו (כשיש עוד הרבה דברים שנמצאים בערפל) ושנכון לעכשיו אפשרי לנצל את המרווח הזה להתנסויות וטעויות.
שיטוט פה ושם בבלוג מאוד עוזר לי לחשוף כל פעם קצת ולהבין טיפה יותר אם כי עדיין המפה אל היעד ,מבחינתי, עדיין מלאה בשטחים לא מוכרים... לדוגמא, אני עדיין לא חי לבד אז אני לא יכול לאמוד את הוצאות המחייה שלי, צריך להשתפר בקריאה וניתוח של תשקיפים (בעיקר באנגלית פיננסית, שמסתבר שהיא ממש שונה מאנגלית רגילה וטובה), איך לפתוח חשבון (על כל המשתמע מכך) ב IB, איך מנהלים IRA ועוד הרבה שאלות אחרות.

שם הנכס הפינססי​
דמי ניהול​
איזה מדד מחקה​
שווי בש''ח​
% מהתיק​
אינ.חוץ S&P500 (1183441)
0.05%​
S&P500​
11,634​
45.4%​
הרל.תא 125 (1148899) **דמי ניהול - 0.2 %
דמי ניהול משתנים - 0.1%
דמי נאמנות - 0.02%
ת''א 125​
1,618.4​
6%​
תכ.תא35 (1143700)**דמי ניהול - 0.2 %
דמי ניהול משתנים - 0.1%
דמי נאמנות - 0.009%
ת''א 35​
2,122.05​
8%​
מ.ק.מ 1014 (8241010)
---​
---​
9,921​
38.7%​

אז כן, התיק הזה רחוק מלהיות מושלם או אופטימלי, הוא מעולם לא התיימר להיות ככזה. מה שכן, הוא שימש (ועדיין משמש) בתור פלטפורמת למידה מעשית על התיאוריה.
עם זאת, יחסית ל 4 חודשים, יש לי המון התייחסויות לתיק הזה עכשיו...
-) הוא חשוף יותר מידי לארה''ב וספציפית למדד אחד שם (S&P500)
-) בגדול, קניתי את המק''מ רק כדי ''להרגיש איך זה'' מבחינת ההבנה שלי על איך למצוא אותו ולרכוש
-) קיוויתי ליותר חשיפה לשוק הישראלי, אבל גם ככה הכלכלה עכשיו במצב לא מי יודע מה...
-) צריך לחשוף את התיק גם לנתחים אחרים בשוק העולמי, כמו מדדי MSCI שהתחלתי לקרוא עליהם לאחרונה

** אשמח אם מישהו יודע מה הכוונה באלה (מניח שהסכום שלהם נחשב לדמי הניהול האמיתיים) אשמח להסבר (או לקישור) להעשרה והתעמקות.

אסיים ואומר שאם יש לכם/ן טיפים כלשהם קישורים רלוונטים למה שרשמתי עד כה אשמח אם תשתפו !
אשמח גם לשמוע עוד ביקורות על התיק (מנקודות שלא יצא לי לחשוב עליהן) וגם כיוונים אחרים שאולי אקח (כמו איך להשקיע בארה''ב וגם שם לקחת VT או IMID לדוגמא,
כמובן שאקח את הכל בתור המלצה, יש לי את הדרך שלי לעבור אבל זה יעזור לשמוע קצת על הדרך שאחרים עברו)

היי, נראה שקראת הרבה, אמליץ לך להמשיך להתעניין וללמוד, ולסגל לעצמך אורחות חיים סולידים שלחלוטין יהוו לך מכפילי כח בהמשך החיים! מהפוסטים הרלוונטים של בעלת הבית לסיטואצית ושלב חיים שלך:
15 עצות סולידיות לבני 20+
כשהתשואה לא רלוונטית
בשני הפוסטים, ובמיוחד בראשון יש קישורים לתתי נושאים אחרים שאני מאמין שיכולים להיות סופר רלוונטים ומועילים לך.
בהצלחה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא עבר הרבה זמן מאז הפעם שעברה, אבל איכשהו המון הספיק לקרות.
מצד אחד, דברים טובים התחילו סוף סוף לקרות (בפאן האישי, למרות המלחמה) - אני עומד להתחיל לימודים שחיכיתי להם בקוצר רוח. עזבתי (פחות או יותר) את הבית של ההורים ועומד להתחיל לעבוד, במקביל לאוניברסיטה, אבל במשרה שמאפשרת לימודים תוך כדי. עד כאן - מרגיש ממש ''איש גדול''. כמובן, שאין זה אומר שדברים לא באים במחיר- אני עושה המון טעויות בכל הנוגע לחיים עצמאיים, בעיקר כי זו בערך הפעם הראשונה שלי במים האלו, אבל אני זורם ומזכיר לעצמי שעם כמה שמשהו יכול לבאס, זו עדיין חוויה שאפשר ללמוד ממנה. וגם, כל העומס הזה (שנובע בעיקר מלחץ) גרם לי להפסיק ללמוד עוד על התחום ולהגיע לאיזו סטגנציה שאני ממש לא מרוצה ממנה (בעיקר מעצמי)...
כמובן, שחלק מ''הטעויות'' שעשיתי השתקפו גם בתיק ההשקעות שלי, אבל זו אכן למידה תוך כדי תנועה.
הספקתי לממש הפסד ולחוות מגן מס. חוויה די ''נוראית'', אבל בעקרון למדתי ממנה המון (ויש לי עוד כמה דברים ללמוד ממנה). למדתי שיש 2 סוגים של קרנות מחקות מדד בארץ,
הסוג הראשון - הוא הסוג של ''מלכודת המס'' שנקרא קרן סל (קרן סגורה, אקטיבית)
והסוג השני - קרן פתוחה ופסיבית שלא מעלה דמי ניהול.
בתזמון גרוע של השוק החלטתי שלמרות שהניירות ערך האלה היו בהפסד, עדיף לי להחליף אותם ולהתנסות בדברים האלה (חוויה של הפסד - גם אם מינורי, וחוסר הרצון להיכנס בעתיד למלכודת מס כזו או אחרת).

שם הנכס הפינססי
דמי ניהול
איזה מדד מחקה
שווי בש''ח
% מהתיק
S&P500 אינ.חוץ | 1183441
0.09%​
S&P500​
12,609​
47.1%​
FTSEAW אינ.חוץ | 1209220
0.15%​
FTSE All World​
6,666.4​
24.9%​
קסם (A4) KTF ת''א 125 | 5113345
0.025%​
ת''א 125​
1590.44​
5.94%​
אי.בי.אי (A4) מחכה ת''א 35 | 5130687
0.07%​
ת''א 35​
1581.58​
5.91%​
מגן מס | 9993983
--​
--​
6.57​
0.0%​
יתרת מזומן
--​
--​
4,326.01​
16.15%​

לפחות לעכשיו, בעיקר בשביל לעשות לעצמי סדר בראש עם כל המשתנים החדשים בחיים, החלטתי ''לפרק'' את התחום הכלכלי לנושאים חשובים יותר/פחות:
- התחום העיקרי, הוא דווקא האקסל (או גוגל שיטס) שברגע שאבין אותו בצורה טובה, אוכל להשיג שליטה בתחומי החיים החדשים ביותר קלות. לכן, אני עובד על פיתוח גיליון
במטרה לרכז את הכל ( הכנסות/הוצאות/חיסכון, חודשי מחייה צבורים, הרכב תיק(ים), מעקב שווי נקי ואפילו מחשבוני תשואה - בשאיפה למק''מ ואג''ח). מאוד שאפתני אני יודע.
אבל מחפש פה ושם ומרכיב את הקובץ לאט ובזהירות (במטרה לשתף אותו פה כשאסיים למי שאולי יהיה מעוניין)
- השאלות שהזכרתי עדיין נותרו לא פתורות, ולמען האמת נוספו גם חדשות כמו - איך להעביר את המגן מס לשנה הבאה ? מזה RSU שראיתי שצץ פה בפורום פה ושם ועוד. מקריס ? מאוד, מלחיץ ? אולי קצת. אבל שמתי לי למטרה קודם לסדר את ערימת הניירות שיש לי לאייפד (מסתבר שאני פחות טכנולוגי ממה שחשבתי שאני) לפני שאני מוסיף על עצמי עוד ''כאב ראש''.

בסה''כ, די מאוכזב מעצמי (למרות שאני אולי נשמע קצת סלחן לעצמי). אבל אני עדיין עם הפנים קדימה אל עבר המטרה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס התייעצות - הסדר ריסק עומד לפוג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מה עומד מאחורי הכתיבה של רבים "לא ממליץ לא מיעץ" אוף טופיק 36
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
P עומד לסיים תואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב התפתחות אישית 15
S עומד לקנות VTI+VXUS, דרך איפה כדאי לעשות את זה? שוק ההון 1
ד עומד להפוך לתושב ארה"ב - נאלץ לממש רווח בקרנות סל לא אמריקאיות שוק ההון 14
G עומד לקראת רכישת דירה מקבלן - איך בוחרים עו"ד? נדל"ן 7
O עומד להתחיל אני דרכי בעולם הזה.. שוק ההון 11
@gogo מה הדרך לצאת מבור כלכלי לצמיחה גדולה ואמיתית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
א האם ניתן לצאת ולחזור למסלול "כללי/תלוי גיל" בפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T האם לצאת מהבית? התפתחות אישית 31
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
M האם לצאת (חלקית) משוק המניות האמריקאי? שוק ההון 113
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
I נטייה להימורים - האם לצאת משוק ההון? (זהירות: טריגרים) התפתחות אישית 8
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
ס לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 39
J לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
R מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N איך לצאת מיידית מפוזיצית קריפטו, בצורה שלא תפגע ביכולת העתידית להעביר את הכסף לבנק ישראלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 28
ש לצאת או להחזיר? שוק ההון 5
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
D תיק לאישה שעומדת לצאת לפנסיה שוק ההון 7
E תעזרו לי לצאת לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 57
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
Will Smith מנוי פיס - שווה לצאת פראייר(?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
C עוד אחד שרוצה לצאת מהמירוץ עכברים יומני מסע אישיים 32
א עזרה לצאת מהבור יומני מסע אישיים 45
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות האנטי-חומר למוטיבציה להצליח בחיים או לצאת לחופשי מבחינה כלכלית אוף טופיק 7
M איך לצאת מבור שכר המינימום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 82
א לצאת מהמרוץ - עכשיו או אחר כך? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 91
yoyo עזרה למשפחה שמעוניינת לצאת מהמרוץ פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 27
O איך מתאוששים ויוצאים למסע משלנו יומני מסע אישיים 23

נושאים דומים

Back
למעלה