• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה עומד מאחורי הכתיבה של רבים "לא ממליץ לא מיעץ"

אופסשםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
156
האם באמת מישהו פעם הפסיד כסף והלך לבית משפט עם תביעה בסגנון "שמוליק_החתיך_23" אמר לי למכור PUTים על טסלה והפסדתי את הבית.
אנשים נותנים טיפים אחד לשני כל הזמן באינטרנט, לפעמים כאלו שיותר מסוכנים מהשקעות כספיות.
אבל רק בתחום הפיננסים אני רואה את הדיסקליימרס האלה, האם הם באמת נדרשים משפטית ?

אני מניח שבתשובות מסוימות אנשים מרגישים שהם צריכים לסייג ולהדגיש יותר מהרגיל?
(אני לא רואה בחוקי הפורום שכתוב שצריך להסתובב עם דיסקליימרים.)

נראה לי די מיותר, אבל לא נורא כל עוד זה רק פה ושם, ולא מגיע לרמה של cookie popups.

אסור לתת ייעוץ השקעות ללא רישיון במדינת ישראל.
(לא בפורום ולא מחוץ לפורום)

@FIYaacov
לא כתוב שצריך לכתוב דיסקליימר?

אם הכוונה היא שבלי דיסקליימר זה ייחשב כיעוץ מותאם אישית... :roll:
זה באמת ברמת cookie popups. תוספת רעש חסרת משמעות שרוב האנשים הורגלו להתעלם ממנה.

חברים, יש לפורום חוקים ותקנון.
ולמען הכסת"ח תוסיפו לחתימה שלכם 'לא ממליץ, לא מייעץ, בלה, בלה...'
ואם אתם כותבים על נייר כלשהו שבאחזקתכם, תוסיפו גם בסוף ההודעה:
'ג.נ. מחזיק בנייר הזה...'
תלמדו משועלי הפורום למשל מ @אורי ג. שתמיד מוסיף גילוי נאות בסוף התגובות.
אני חושב שמיצינו את הדיון.

אין איזה סעיף 3 לפיו מותר לאדם ללא רישיון לייעץ לעד 5 אנשים בשנה קלנדרית?
נכון.
זה ל 5 אנשים ספציפיים כחלק מתהליך מותאם אישית.
אפשר לייעץ לבני משפחה או לקוחות כשירים ללא הגבלה.
העניין הוא מה נחשב ייעוץ השקעות? ברור שלדבר על ניירות ספציפים ומספרי ניירות זה אסור. אבל חוץ מזה יש הרבה אפור...

נכון.
זה ל 5 אנשים ספציפיים כחלק מתהליך מותאם אישית.
אפשר לייעץ לבני משפחה או לקוחות כשירים ללא הגבלה.
העניין הוא מה נחשב ייעוץ השקעות? ברור שלדבר על ניירות ספציפים ומספרי ניירות זה אסור. אבל חוץ מזה יש הרבה אפור...
לא הבנתי.
1. 5 ספציפיים צריכים להיות דווקא קרובי משפחה או כשירים? או שהקרובי משפחה וכשירים זה בלי קשר ל-5 שמותר?
2. האם עבור אותם 5 כן ניתן להמליץ על ניירות ספציפיים / מספרי ניירות? נשמע שכן
3. מה זה תהליך מותאם אישית? יש לזה הגדרה?

או שהקרובי משפחה וכשירים זה בלי קשר ל-5 שמותר?
בלי קשר
2. האם עבור אותם 5 כן ניתן להמליץ על ניירות ספציפיים / מספרי ניירות? נשמע שכן
כן, אבל יש לזה תנאים,אם אני זוכר,צריך שיהיה לך ביטוח ואתה צריך לעשות תהליך מסודר כפי המפורט בחוק.
מה זה תהליך מותאם אישית? יש לזה הגדרה?
מוגדר בחוק, יש כל מיני דרישות והתניות

האם באמת מישהו פעם הפסיד כסף והלך לבית משפט עם תביעה בסגנון "שמוליק_החתיך_23" אמר לי למכור PUTים על טסלה והפסדתי את הבית.
אנשים נותנים טיפים אחד לשני כל הזמן באינטרנט, לפעמים כאלו שיותר מסוכנים מהשקעות כספיות.
מלבד כבוד המקום, בעיני זו פשוט אזהרה למשתמש.
מה אתה אומר על רופא שנותן המלצות בפורום אינטרנטי ללא סייגים?
בסופו של יום, אנשים רבים אוהבים להסיר את האחריות מעל כתפיהם, ולהשליך את יהבם על איזה פוסט אנונימי באינטרנט בלי שירדו לעומקם של דברים.
לא תאמין לאלו מסקנות הזויות אנשים מגיעים מעצות כאן בפורום או במקומות אחרים. באוזני שמעתי.
מצד שני, פעמים רבות אנשים רוצים עזרה בפרטים ספציפיים, נתינת עצה עם הדיסקליימר האמור, מהווים איזון מסוים בין הרצון לעזור לבין החשש שדבריך יהפכו לדּוֹגְמָה.

חשוב ביותר - כמו ישראליים טיפוסיים אנשים מחפשים עצות בחינם!
אבל מה שהם לא מבינים זה שדרך הפורום וכל מדיה אחרת שבה לא פורשים את כל הפרטים ומתעמקים בסוגייה הספציפית של השואל אז התשובה תהיה בהתאם.
למה שמישהו בעל ידע וניסיון ישקיע זמן וייתן עצות בחינם ועוד ייקח עליו את האחריות על זה?!?
אנשים מסמתכים על עצות באינטרנט בלי לדעת מי ומה עומד מאחורי העצות האילו - ומה שיוצא בסוף שזול עולה יקר.

אבל מה שהם לא מבינים זה שדרך הפורום וכל מדיה אחרת שבה לא פורשים את כל הפרטים ומתעמקים בסוגייה הספציפית של השואל אז התשובה תהיה בהתאם.
הלכתי ליועץ פיננסי עצמאי לפני שהתחלתי להשקיע בבורסה.
הוא שלח לי שאלון סטנדרטי שמתייחס באופן כללי לגיל, למצב המשפחתי, למשכורות של משק הבית וכן הלאה. הוא לא התעניין ברמת הסיכון שאנחנו רוצים, ברמת הפיזור, במטרות שלשמן אנחנו רוצים להשקיע.
למותר לציין שתיק ההשקעות שהוצע לי היה חסר כל קשר לצרכיי ורצונותיי. כמו כן הוצע לי שהוא ינהל את התיק ויבצע קניות ומכירות לפי הבנתו.
אני בהחלט נותנת רעיונות בפורום לפי מה שהשואל מספר על עצמו. רעיונות, אפשרויות שונות, מחשבות כאלו ואחרות - ושיקח על עצמו את ההחלטות והאחריות לניהול התיק. הסתמכות על יועצים, בכל תחום, היא לדעתי באג בהתנהלות האנושית.

הלכתי ליועץ פיננסי עצמאי לפני שהתחלתי להשקיע בבורסה.
הוא שלח לי שאלון סטנדרטי שמתייחס באופן כללי לגיל, למצב המשפחתי, למשכורות של משק הבית וכן הלאה. הוא לא התעניין ברמת הסיכון שאנחנו רוצים, ברמת הפיזור, במטרות שלשמן אנחנו רוצים להשקיע.
למותר לציין שתיק ההשקעות שהוצע לי היה חסר כל קשר לצרכיי ורצונותיי. כמו כן הוצע לי שהוא ינהל את התיק ויבצע קניות ומכירות לפי הבנתו.
אני בהחלט נותנת רעיונות בפורום לפי מה שהשואל מספר על עצמו. רעיונות, אפשרויות שונות, מחשבות כאלו ואחרות - ושיקח על עצמו את ההחלטות והאחריות לניהול התיק. הסתמכות על יועצים, בכל תחום, היא לדעתי באג בהתנהלות האנושית.
- לפי מה שאת מתארת הלכת ליועץ גרוע! בכל תחום יש אנשים לא מקצועיים.
- לדעתי בפורום זה לא המקום לתת ייעוץ פרטני ומותאם אישית - אולי כיוונים, מחשבות וזהו. שימי לב שאני נותן תשובות קצרות של כמה שורות, אין לי זמן לנתח פה מקרים ספציפיים! כהכנה לפגישה ממוקדת עם יועץ זה מעולה כי אז אתה בא מוכן ויודע מה לשאול ולאן לכוון.
- בדיוק כמו שהולכים לרופא מומחה ועו"ד וכל בעלי מקצוע. אין תחליף לידע וניסיון. ברגע שאת באה למומחה וחותמת על הסכם הוא מחוייב למה שהוא אומר ועומד מאחורי הדברים. אין סיבה שמישהו אנונומי ייקח אחריות על משהו שהוא אומר ללא כל תמורה.

נערך לאחרונה ב:
למה שמישהו בעל ידע וניסיון ישקיע זמן וייתן עצות בחינם ועוד ייקח עליו את האחריות על זה?!?
ברור שאנשים בפורום לא נותנים אחריות, אבל לגבי השקעת זמן בפרטים ובתשובה ובידע, זה לפעמים (או יותר מלפעמים) יותר ממה שהיית מוצא בתשלום.

זו דרכם של פורומים שהאנשים שבהם באמת מתעניינים בתחום מסויים.

רופא זה משהו אחר מכל מיני סיבות. עו"ד... תלוי. לא יזיק פורום רציני בתחום, ונראה לי שזה קצת יותר דומה לפיננסים מרופאים. אם כי גם עם מגבלת כמה המשתמשים ירצו לחשוף פרטיים אישיים למחצה.

ברור שאנשים בפורום לא נותנים אחריות, אבל לגבי השקעה בפרטים ובתשובה ובידע זה לפעמים (או יותר מלפעמים) יותר ממה שהיית מוצא בתשלום.

זו דרכם של פורומים שהאנשים שבהם באמת מתעניינים בתחום מסויים.

רופא זה משהו אחר מכל מיני סיבות. עו"ד... תלוי. לא יזיק פורום רציני בתחום, ונראה לי שזה קצת יותר דומה לפיננסים מרופאים. אם כי גם עם מגבלת כמה האנשים רוצים לחשוף פרטיים אישיים.
שוב, אתה לא יודע מי עומד מאחורי המקלדת ומה רמת הידע שלו וההכשרה שלו. זה בצד של מבקש העיצה.
ובצד של מי שנותן את העצה, לפחות אצלי, לא ניתן להיכנס למקרה ספציפי כי זה דורש המון זמן. וגם יש פה את הצד של האחריות. לא מוכן לקחת אחריות. אני פעיל גם במקומות אחרים בשם גלוי.

כן. לתת יעוץ השקעות ללא רשיון מתאים ורשימת דרישות נוספות זו עבירה פלילית.
"חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ״ה–1995"
פרק ב':

1689519894016.png

העונשים בגין עבירות אלה:
1689519939108.png

אכן, תחום הפיננסים הדוק רגולטורית, וכל מי שאינו יועץ פיננסי מוסמך דרוש להצהיר זאת.
זאת בזמן שבשביל לתווך נדל"ן ולייעץ איך להתמנף צריך דופק ורעב.

להמליץ על איזשהי השקעה סולידית, זה סיכון חמור מאוד, כי היא עלולה להוריד לאדם את כל כספו לטמיון.
לעומת זאת לייעץ לאדם בעניינים נפשיים, אפשר גם להיות קואוצ'ר עם תעודה מטעם עצמך, או "מדריך גבריות", כי בסך הכל במה מדובר כאן כבר, רק חיי אדם.

הכי מגוחכות הקרנות באירופה, עם כל "דירוגי המסוכנות" שלהם, וה"תרחישים האפשריים". בארה"ב מצפים ממך לאיזשהי בגרות מינימלית (מלבד בתעודות קריפטו).
זה המצב, ואני סבור שההבדל בין המדינות וחוקיהן בנושא זה, קשור באופן הדוק לחוויות שהיו בהן בעבר והכוויות שהן ספגו. לנו למשל, היה את משבר מניות הבנקים.

שוב, אתה לא יודע מי עומד מאחורי המקלדת ומה רמת הידע שלו וההכשרה שלו.
אפשר לגבש דעה אחרי קריאה מסביב, כי הרבה חומר זמין אונליין.
ובמיוחד לאורך זמן אחרי שאתה "מתמקצע" בתחום (וגם מכיר יותר את אנשי הפורום הקבועים).
זה לא נראה לי שונה מתחומי ידע אחרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
P עומד לסיים תואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב התפתחות אישית 15
Suf עומד לקנות VTI+VXUS, דרך איפה כדאי לעשות את זה? שוק ההון 1
ד עומד להפוך לתושב ארה"ב - נאלץ לממש רווח בקרנות סל לא אמריקאיות שוק ההון 14
G עומד לקראת רכישת דירה מקבלן - איך בוחרים עו"ד? נדל"ן 7
O עומד להתחיל אני דרכי בעולם הזה.. שוק ההון 11
I מה הרעיון מאחורי אי פדיון קרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 53
mk1 המכניקה מאחורי ביצוע הוראות בגמל להשקעה או בקרן השתלמות שוק ההון 0
Yuval328 הגיון מאחורי עסקה שבוצעה מעל הלימיט שוק ההון 5
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
לא חשוב שמות "חתרנות" - המחולל הסמוי מאחורי הפנטזיות הדינדיבידואליות כמו עצמאות כלכלית/המחאה החברתית? אוף טופיק 16
S מחפש ספר בסיסי בכלכלה על המוצרים הפיננסים השונים ועל מה קורה מאחורי הקלעים התפתחות אישית 5
לא חשוב שמות המנגנון מאחורי חוזה אודיסאוס? (הרצאת TED) אוף טופיק 0
Y הרציונל מאחורי קניית זהב שוק ההון 4
nicepo1 ההגיון מאחורי השקעות ערך שוק ההון 5
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה