• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב

• פותח הנושא פותח הנושא Dodo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נמשיך לנסות להרגיע ולחכות לתוצאות האמת :)
לא הבנתי למה צריך לחכות.
ממה שהבנתי, יש כבר הגדרה של המושג הזה בחוק האמריקאי.
מה החשש? שהחוק החדש ישנה את הגדרת המושג? לא נראה לי סביר.

לא הבנתי למה צריך לחכות.
ממה שהבנתי, יש כבר הגדרה של המושג הזה בחוק האמריקאי.
מה החשש? שהחוק החדש ישנה את הגדרת המושג? לא נראה לי סביר.
תקנות חדשות של האוצר ו/או פרשנויות מחייבות עלולות.
עם זאת אני מסכים איתך שהסיכוי נמוך.

תקנות חדשות של האוצר ו/או פרשנויות מחייבות עלולות.
עם זאת אני מסכים איתך שהסיכוי נמוך.
יכולים גם להעביר חוק שכל מי שהשם שלו מתחיל ב "ר" וגר מחוץ לארה"ב צריך לשלם כל שנה מליון דולר.
זה נראה לי הרבה יותר סביר מאשר החשש שחוק חדש שנכנס ישנה משמעות של מושג ותיק שמוגדר היטב בספר החוקים

יכולים גם להעביר חוק שכל מי שהשם שלו מתחיל ב "ר" וגר מחוץ לארה"ב צריך לשלם כל שנה מליון דולר.
זה נראה לי הרבה יותר סביר מאשר החשש שחוק חדש שנכנס ישנה משמעות של מושג ותיק שמוגדר היטב בספר החוקים
בשיחה שלי עם ג'מיני הוא טען שאם מימשתי מנייה ואז משכתי את הכסף לחשבון בנק שלי מחוץ לארה"ב, זה נכלל במושג.
בהחלט ייתכן שה- AI טועה, אבל זה מעיד שהמצב לא מובהק כפי שאתה מתאר.

זה מה שהצלחתי לחפור בהקשר לזה -

הנה סיכום כולל ציטוטים ישירים מהחוק הקיים (Regulation E) שמבהירים מדוע משקיע זר שמוכר ניירות ערך בברוקר אמריקאי ומושך את כספו לחו"ל – לא נחשב ל-“remittance transfer” לפי החוק הפדרלי:

---

האם העברת כספים של משקיע זר מברוקר אמריקאי נחשבת ל-“remittance transfer”? לא – לפי החוק הפדרלי!

1. הגדרה כללית – מהי “remittance transfer”?

> 12 CFR § 1005.30(e):
“Remittance transfer means the electronic transfer of funds requested by a sender to a designated recipient that is sent by a remittance transfer provider.”

עם זאת, החוק מסייג:
“The term does not include... any transfer described in § 1005.3(c)(4).”

---

2. החרגה מפורשת של העברות הקשורות לניירות ערך

> 12 CFR § 1005.3(c)(4):
“The term ‘electronic fund transfer’ does not include...
(4) Any transfer of funds the primary purpose of which is the purchase or sale of a security or commodity...
if the security or commodity is:
(i) Regulated by the Securities and Exchange Commission; and
(ii) Purchased or sold through a broker-dealer regulated by the Securities and Exchange Commission.”

משמעות:
אם מדובר במכירה של ניירות ערך דרך ברוקר אמריקאי מוסדר, ההעברה מוחרגת במפורש מהחוק!

---

3. הגדרת "Sender" – רק צרכן שנמצא בארה"ב

> 12 CFR § 1005.30(g):
“Sender means a consumer in a State who primarily for personal, family, or household purposes requests a remittance transfer...”

משמעות:
מי שאינו נמצא פיזית בארה"ב בעת ביצוע ההעברה אינו מוגדר כ-“sender” ולכן החוק כלל לא חל עליו.

---

סיכום לפוסט:

משקיע זר שמוכר ניירות ערך דרך ברוקר אמריקאי מוסדר ורוצה למשוך את כספו לחשבון במדינה אחרת, אינו נכלל תחת ההגדרה של “remittance transfer” לפי החוק הפדרלי בארה"ב (12 CFR § 1005).
החוק מחריג במפורש העברות שמקורן במכירת ניירות ערך ומחיל את ההגדרה רק על צרכנים שנמצאים בארה"ב בעת ביצוע ההעברה.

מקורות:

12 CFR § 1005.3(c)(4)

12 CFR § 1005.30

כמובן שצריך לחכות ולראות אם יהי שינוי סופי בכל ההגדרות הללו. או שינוי אחר. לא יעוץ ולא המלצה. סתם חיפוש באינטרנט.

בשיחה שלי עם ג'מיני הוא טען שאם מימשתי מנייה ואז משכתי את הכסף לחשבון בנק שלי מחוץ לארה"ב, זה נכלל במושג.
בהחלט ייתכן שה- AI טועה, אבל זה מעיד שהמצב לא מובהק כפי שאתה מתאר.
עזוב בוטים וAI למיניהם. תקרא את ההגדרה עצמה, היא מספיק ברורה.

ואם אתה מאוד רוצה לעבוד עם AI, תבקש ממנו שיקרא את ההגדרה הפדרלית למושג (ולא ההגדרה המילונית) ויענה לך לפי ההגדרה הזאת.
הנה למשל מה שג'ימני נתן לי:
שאלה:
תרגם לי לעברית מה ההגדרה הפדרלית האמריקאית למושג remittance transfer
תשובה:
ההגדרה הפדרלית האמריקאית למונח "העברת כספים" (remittance transfer) היא:

העברת כספים אלקטרונית מצרכן בארצות הברית למקבל בארץ זרה. המונח אינו כולל העברות ביטחוניות או העברות קטנות (בדרך כלל, פחות מ-15 דולר).
שאלת המשך:
לפי אותה הגדרה, מי מוגדר "צרכן"?
תשובה:
לפי אותה הגדרה פדרלית אמריקאית של "העברת כספים" (remittance transfer), **"צרכן" מוגדר כדלקמן:**

אדם פרטי המבצע העברת כספים בעיקר למטרות אישיות, משפחתיות או ביתיות.

במילים אחרות, זהו אדם רגיל (ולא עסק או ישות משפטית אחרת) ששולח כסף לחו"ל עבור צרכים שאינם עסקיים.

@חתול לילה
וסתם כדי לסגור את הפינה סופית, גם שאלתי אותו מפורשות
האם העברת כספים של אדם מחשבון אמריקאי שבבעלותו לחשבון בבעלותו שמחוץ לארה"ב נחשבת ל remittance transfer לפי ההגדרה הנ"ל?
והתשובה שלו ברורה מאוד:
לפי ההגדרה הפדרלית האמריקאית, העברת כספים של אדם (כ"צרכן") מחשבון אמריקאי שבבעלותו לחשבון בבעלותו שמחוץ לארה"ב אינה נחשבת ל-"remittance transfer".

הסיבה לכך היא שההגדרה של "remittance transfer" מציינת באופן מפורש שההעברה מיועדת "למקבל בארץ זרה". ה"מקבל המיועד" ("designated recipient") צריך להיות אדם שצוין על ידי השולח כנמען המורשה של העברת הכספים לקבלה במיקום במדינה זרה.

כאשר אדם שולח כסף לחשבון בבעלותו מחוץ לארה"ב, הוא למעשה המקבל של הכספים הללו, ולא "מקבל מיועד" (designated recipient) אחר. מטרת התקנות סביב "remittance transfers" היא להגן על צרכנים ששולחים כסף לאנשים אחרים בחו"ל, ולדרוש שקיפות לגבי עמלות ושערי חליפין עבור אותם נמענים. העברה לחשבון בבעלות עצמית אינה נופלת תחת הגדרה זו של "מקבל מיועד".

לא פשוט יותר להעביר מניות ולא כסף מזומן ? לפי מה שאני מבין, החוק מטרגט העברת מזומן מארה״ב החוצה. ולא העברת מניות.

לא יודע מה בדיוק ההגדרה, אבל דבר אחד שכן הבנתי,
עד עכשיו ההגדרה של ההעברות הייתה מוגבלת למקרים שהיו בתקנות
אם החוק יעבור זה יהיה הפוך, כל העברה למעט חריגים שיוגדרו בתקנות

לא פשוט יותר להעביר מניות ולא כסף מזומן ? לפי מה שאני מבין, החוק מטרגט העברת מזומן מארה״ב החוצה. ולא העברת מניות.
סתם נניח לרגע שמדובר באזרח אמריקאי לאיזה ברוקר בדיוק הוא יעביר את המניות מבלי שזה יהיה PFIC .

החוק יחול גם על ESPP ו RSU או שעדין לא ברור?

סתם נניח לרגע שמדובר באזרח אמריקאי לאיזה ברוקר בדיוק הוא יעביר את המניות מבלי שזה יהיה PFIC .
השאלה לא ברורה.
1. כי אין שום בעיה של PFIC מעצם זה שהברוקר לא אמריקאי, מיקום הברוקר לא משחק פקטור בכלל
2. החוק החדש, על פי נוסחו הנוכחי, לא חל על אזרחים אמריקאיים

נערך לאחרונה ב:
החוק יחול גם על ESPP ו RSU או שעדין לא ברור?
כפי שהודגם מוקדם יותר בדיון, אמנם מוקדם לדעת בוודאות של 100%, זה ככל הנראה לא חל על משיכה של השקעות.

אמנם מוקדם לדעת בוודאות של 100%, זה ככל הנראה לא חל על משיכה של השקעות.
אתה רושם יותר מידי דיסקלימרים. אנשים בטעות עוד יחשבו שיש איזשהו סיכוי שזה יחול על משיכה של כספים בצורה כלשהי.
החוק לא מדבר בשום צורה על משיכה של כסף או על העברה של כסף (או נכסים אחרים) בין חשבונותיו של אותו אדם.

החוק מדבר אך ורק על מצב של העברת כסף מאדם (אמריקאי) אל גוף/אנשים אחרים (שהם לא הוא) שאינם אמריקאים.

החוק מדבר אך ורק על מצב של העברת כסף מאדם (אמריקאי) אל גוף/אנשים אחרים (שהם לא הוא) שאינם אמריקאים.
לא נכון.
החוק בפירוש מחריג העברה מאזרחים אמריקאים, לא ראיתי החרגה של המקבל, אז אולי הוא כן יכול להיות אמריקאי.
הוא מדבר רק על מיסוי לא אמריקאים שמעבירים כספים מארצות הברית למדינות אחרות.
וגם לא ראיתי החרגה של העברה מאדם לעצמו.

אבל הוא מדבר על העברות כספים לפי איזה "חוק העברות אלקטרוניות".
אז יתכן שלא יכלול משיכת כספים מהבורסה.

נערך לאחרונה ב:
סתם שאלה, שכנראה נובעת מחוסר הבנה - אם אני עובד עם IB אבל קניתי נייר אירי שנסחר בבורסה בלונדון, זה עדיין נופל תחת אותה קטגוריה?

ז
סתם שאלה, שכנראה נובעת מחוסר הבנה - אם אני עובד עם IB אבל קניתי נייר אירי שנסחר בבורסה בלונדון, זה עדיין נופל תחת אותה קטגוריה?
זה עדיין לא נופל תחת אותה קטגוריה. זה לא remittance.

זה עדיין לא נופל תחת אותה קטגוריה. זה לא remittance.

כבר בלבלתם אותי לגמרי. אז יש סכנה או אין סכנה עם קרנות איריות?

והאם יש הבדל אם אני מוכר ב- IB ואז מושך את הכסף, או אם אני מעביר לברוקר אחר ואז מוכר?

לפי הפרשנויות ההגיוניות שקראתי לעיל, אין סכנה למשיכת כסף מתיק השקעות, לא משנה אם הברוקר ו/או הקרן ו/או המשקיע אמריקאי.

חוץ מזה שמדובר בהצעת חוק, שאין לה עדיין נוסח סופי ומן הסתם אין תקדימים משפטיים בעניין, ולכן יכול להיות שבסוף יקבע משהו אחר לגמרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 3
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד תיאום מס על פנסיית שאירים מיסים 1
B מציאת יועץ מס מיסים 6
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 6
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M זוג ותשלום מס בנפרד מיסים 15
ד דיווח מס מקוון מיסים 2
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
ח השלכות מס במשיכה חלקית מקרן השתלמות לעצמאי לאחר 8 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
U מס על דירה שכורה מיסים 4
SolidAce מגן מס ממניות מRSUs וESPP מיסים 1
עידו ג החזר מס עבור מס שבח / מס רכישה מיסים 36
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
Shamran88 איך משלמים מס לארצות הברית? מיסים 33
G בקשה להחזר מס - טופס 135 מקוון מיסים 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ר תיאום מס מיסים 4
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
K מס יסף/דו"ח שנתי ראשון מיסים 11
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
א מגן מס באמצעות פקיעת אופציות שוק ההון 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
מ החזר מס לאזרח אמריקאי בגין לימודים מיסים 3
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
B תיאום מס - האם אין התחשבות בהפקדות לפנסיה? מיסים 0
N מס יסף על רווחים משוק ההון מיסים 1
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה