היי,
אני משכיר דירה ב5900 ושוכר ב8900.
במהלך 2025, שכרתי בעצמי בחודשים ספטמבר-דצמבר אך קיבלתי תשלום שכירות מאוגוסט-דצמבר.
האם החישוב הוא שנתי? להבנתי פה ספציפית כן ואז לא אהיה חייב מס.
תודה.
החישוב הוא יחסית לתקופת השכירות /השכרה, כלומר אוגוסט לא יקוזז. הכי פשוט להכנס לאזור האישי של מס הכנסה, למלא את הפרטים, ותקבל את החישוב מיד. על הזמן שמינואר השנה יוסיפו לך הצמדה וריבית.
אני לא רואה סימולטור או דרך לדעת את זה. בגדול, נראה לי שאלה מאוד straight forward, האם החישוב הוא שנתי או חודשי? זאת אומרת אם אוגוסט אין חפיפה ומספטמבר יש. האם אשלם מס למרות שבחישוב שנתי אני מוציא יותר ממכניס או שלא וזה חודשי?
היי,
אני משכיר דירה ב5900 ושוכר ב8900.
במהלך 2025, שכרתי בעצמי בחודשים ספטמבר-דצמבר אך קיבלתי תשלום שכירות מאוגוסט-דצמבר.
האם החישוב הוא שנתי? להבנתי פה ספציפית כן ואז לא אהיה חייב מס.
תודה.
אני רואה שהתגובות האחרות נמחקו, טוב לדעת, שכחתי את ה-6 חודשים הראשונים של השנה שבהם קיבלתי 5.5 אז הרווחתי עוד 33 ואני חייב 1210.
תודה שוב על ההבהרה שמדובר בשנתי!
ב1301 צריך לדווח את זה תחת 10% ואז להראות את שני החוזים או שיש דרך אחרת לקזז?
שאלה נוספת, במידה ואני הולך דווקא על מסלול מס שולי רגיל לכל הסכום ומקזז את הריבית:
1. יש לזה חסרון?
2. במידה וזה יוצא שלילי, האם זה יתקזז לי אל מול הכנסה מעבודה?
שאלה נוספת, במידה ואני הולך דווקא על מסלול מס שולי רגיל לכל הסכום ומקזז את הריבית:
1. יש לזה חסרון?
2. במידה וזה יוצא שלילי, האם זה יתקזז לי אל מול הכנסה מעבודה?
למסלול מס שולי יכולים להיות יתרונות
1. קיזוז פחת - מה שלא ניתן במסלול 10%.
2. אם אתה לא מנכה פחת במסלול מס שולי - ומדווח ומשלם כדין מס הכנסה על דמי השכירות - קיימת פסיקה שבעת מכירה לא חייבים לנכות פחת במסגרת הדיווח למס שבח.
למסלול מס שולי יכולים להיות יתרונות
1. קיזוז פחת - מה שלא ניתן במסלול 10%.
2. אם אתה לא מנכה פחת במסלול מס שולי - ומדווח ומשלם כדין מס הכנסה על דמי השכירות - קיימת פסיקה שבעת מכירה לא חייבים לנכות פחת במסגרת הדיווח למס שבח.