• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי

• פותח הנושא פותח הנושא Alejandro
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לך אישית? זה תלוי.
אבל הנה כמה דוגמאות למה זה נותן לאחרים:
- יכולת להעביר כספים באופן אנונימי ללא חשבון בנק וללא התערבות ממשלתית. אם המשפט לא מובן אז כנראה שביטקוין לא בשבילך... וזה בסדר
- תחומים שלמים נסחרים רק בביטקוין. אם הזכירו כאן רולטה, אז כל קזינו מקוון בארה"ב מקבל אך ורק ביטקוין. סתם דוגמא.
- אם תאבטח אותו נכון, הוא לא פחות בטוח מבבנק ואף יותר.
- עמלות מזעריות ומינימום בירוקרטיה. נסה להעביר פעם עשר אלף דולר לחשבון זר ותחזור אליי עם פידבק.
וכו...
רק שהיה מצב של כמה חודשים שהעמלה הייתה יותר מעשרים דולר ! לכן כדאי לראות אופציות נוספות.

רק שהיה מצב של כמה חודשים שהעמלה הייתה יותר מעשרים דולר ! לכן כדאי לראות אופציות נוספות.
מאז אוגוסט 2017, יש את ביטקוין קאש - גירסת ביטקוין שמנסה לעשות On-chain scailing. יש שיאמרו שזה בעצם הביטקוין ה"אמיתי" כי הוא מממש את ה-scailing שתוכנן על ידי סטושי.
העמלה בביטקוין קאש BCH היא פחות מסנט. בראשון לספטמבר עשו ניסוי רטוב והריצו בלוקים של עד 24 מגה בייט, כלומר המטבע יכול (באופן שהוכח בעולם האמיתי) להעביר פי 24 יותר טרזקציות מביטקוין BTC ובעמלה אפסית.

הביטקוין המקורי (BTC) מנסה להוריד את העמלה באמצעות העברת הטרנזקציות לשכבה שניה, בזמן שהשכבה הראשונה יכולה להיתקע עם עמלות גבוהות (ברגע שהבלוק מלא). לא הכי אוהב את הרעיון, אבל ניתן לשוק לבדוק את שתי הדרכים...

לך אישית? זה תלוי.
אבל הנה כמה דוגמאות למה זה נותן לאחרים:
- יכולת להעביר כספים באופן אנונימי ללא חשבון בנק וללא התערבות ממשלתית. אם המשפט לא מובן אז כנראה שביטקוין לא בשבילך... וזה בסדר
- תחומים שלמים נסחרים רק בביטקוין. אם הזכירו כאן רולטה, אז כל קזינו מקוון בארה"ב מקבל אך ורק ביטקוין. סתם דוגמא.
- אם תאבטח אותו נכון, הוא לא פחות בטוח מבבנק ואף יותר.
- עמלות מזעריות ומינימום בירוקרטיה. נסה להעביר פעם עשר אלף דולר לחשבון זר ותחזור אליי עם פידבק.
וכו...
מאז אוגוסט 2017, יש את ביטקוין קאש - גירסת ביטקוין שמנסה לעשות On-chain scailing. יש שיאמרו שזה בעצם הביטקוין ה"אמיתי" כי הוא מממש את ה-scailing שתוכנן על ידי סטושי.
העמלה בביטקוין קאש BCH היא פחות מסנט. בראשון לספטמבר עשו ניסוי רטוב והריצו בלוקים של עד 24 מגה בייט, כלומר המטבע יכול (באופן שהוכח בעולם האמיתי) להעביר פי 24 יותר טרזקציות מביטקוין BTC ובעמלה אפסית.

הביטקוין המקורי (BTC) מנסה להוריד את העמלה באמצעות העברת הטרנזקציות לשכבה שניה, בזמן שהשכבה הראשונה יכולה להיתקע עם עמלות גבוהות (ברגע שהבלוק מלא). לא הכי אוהב את הרעיון, אבל ניתן לשוק לבדוק את שתי הדרכים...
נכנסתי לעניין בדיוק כמה חודשים לפני הפיצוץ והייתי ברווח של אלפי שקלים, וכמשקיע צעיר לא הבנתי כמה שאני בר מזל, לא מכרתי כלום וכעת בהפסד של יותר מעשרת אלפים, הרוב מושקע בקאש.

אני מקוה שלא "עבדו" עליך עם הרעיון של ביטקוין קאש, מדובר בחיקוי זול של הביטקוין.
כנ"ל כל שאר האלטים, 90% אם לא 100% מהם יימחצו ל-0 בסופו של דבר

אני מקוה שלא "עבדו" עליך עם הרעיון של ביטקוין קאש, מדובר בחיקוי זול של הביטקוין.
כנ"ל כל שאר האלטים, 90% אם לא 100% מהם יימחצו ל-0 בסופו של דבר
חקרתי את העיניין עצמאית והגעתי למסקנה שלא רק שלמטבע הזה יש זכות קיום, אלא אולי אפילו יש לו יותר זכות קיום מהביטקוין BTC.
אם אתה רוצה, אני יכול להשקיע זמן כדי לכתוב תגובה מפורטת.

אני מגדיר את עצמי כאדם עם חשיבה מאוד ביקורתית (ולא כזה מושפע מלחץ חברתי).
הייתי ביקורתי גם ביחס לביטקוין עצמו וחשבתי שזה שטויות כשקראתי על הרעיון ב-2012 במוסף מחשבים בעיתון וגם כשקראתי את הפוסט של הסולידית מ-2013:
https://www.hasolidit.com/ביטקוין-האם-הארי-בראון-טעה.
התחלתי לחקור את העיניין ממש לעומק רק כאשר הוא חצה את ה-3000 דולר, והבנתי שאנשים אחרים (ועסקים) לוקחים את המטבע ברצינות.
באותו אופן, הייתי ביקורתי כלפי BCH עד שהעמלות של BTC עלו לעשרות דולרים וזה גרם לי לחקור את הנושא לעומק.

כיום, להאמין בלגיטימיות של ביטקוין קאש כאשר אתה מסתובב בסביבת אנשי BTC, זה קשה באותה מידה כמו להיות סולידי בחברה הישראלית.

בכל מקרה, אני מחזיק את שני המטבעות (ביחס של 2 ל-1 לטובת ביטקוין קאש) ומאמין שהשוק החופשי ייקבע את המטבע המנצח.

נכנסתי לעניין בדיוק כמה חודשים לפני הפיצוץ והייתי ברווח של אלפי שקלים, וכמשקיע צעיר לא הבנתי כמה שאני בר מזל, לא מכרתי כלום וכעת בהפסד של יותר מעשרת אלפים, הרוב מושקע בקאש.
אם זה רק 10K, אז אתה במצב מעולה וטוב שלא מכרת בפאניקה.
גם אני נכנסתי ל-BTC לראשונה באיזור של 3000-4000 דולר (אבל בהמשך קניתי במחירים גבוהים יותר). אני מאמין שהשוק השוורי יחזור לקראת סוף 2019.

מתוך סקרנות, באיזה יחס אתה מחזיק את BTC מול BCH ?

נערך לאחרונה ב:
חברת הכרייה הגדולה בעולם BitMain (שבדיוק יוצאת להנפקה) מכרה את כל הביטקוין וקנתה BCH, מתחילת השנה היא בהפסדים עצומים (מעל 300M$)
הנה מאמר מעניין בנושא:
https://medium.com/@btcWolves/a-bch...e-ipo-what-it-all-actually-means-354220b86ac3

היום נדחה מועד "אישור" ה ETF הפיזי לביטקיון לעוד 180 יום, נראה שב SEC שוקדים על תגובות הציבור כדי לבסס החלטה לא פזיזה בנושא
השנה לא נראה ETF אמריקאי

חקרתי את העיניין עצמאית והגעתי למסקנה שלא רק שלמטבע הזה יש זכות קיום, אלא אולי אפילו יש לו יותר זכות קיום מהביטקוין BTC.
מה בדיוק חקרת? אני לא מנסה לתקוף חלילה אבל איך שאני רואה את זה כל מטבע שתיקח(מעבר להאם הוא עונה על צורך בעולם האמיתי) הוא פשוט "מניה" של פרויקט פיתוח שלא שונה מהותית מסטארט אפ רק שהוא הרבה יותר זמין לציבור הרחב כי אין צורך בגוף מרכזי שינפיק אותה או תסחור בה. בניגוד לחברה כמו מקדונלדס שנסחרת בבורסה ומחוייבת לשקיפות מסויימת בגין הנכסים ומחזור המכירות שלה פרויקטי סטארט אפ הם הרבה יותר חסרי צורה ובעיקר מבטיחים עולם טוב יותר בעתיד בלתי מוגדר. אי אפשר לעשות ניתוח ערך לפרויקט כמו BCH כי אין שם ערך שניתן לכמת כמו במקרה של מקודנלדס. אז איך בדיוק הגעת למסקנה ששווה להשקיע ב-BCH.

למה לא תחילת 2020?
אני לא זכרתי את התאריך של ה-Block Reward Halving (הקטנת היצע המטבעות החדשים פי 2).
התאריך החזוי הוא 21 למאי 2020 אבל השוק בטח יתחיל להתכונן לפני זה, כך שהעליות יכולות להתחיל גם בסוף 2019 כמו שרשמתי.
https://www.bitcoinblockhalf.com

על מה יתבבסו העליות? מה פתאום השתנה?
הטענה הינה שכאשר ההיצע יקטן, המחיר יעלה

137e64c7d__1600x0__q85.png

בעצם תחזית טכנית "בדולח" עם רצועות בולינגר? :)

זה אולי עוד מוקדם מדי ודברים יכולים עוד להשתנות, אבל עברה יותר משנה ובינתיים השוק החליט בברור לכיוון ביטקוין ונגד קאש.
גם מבחינת מחיר וגם כח מחשוב שעומד מאחורי כל מטבע.
(לייטנינג התקדם מאוד ונראה שיותר ויותר ביטקוין נכנס לשם מה שמאפשר העברות גדולות יותר).

בכל מקרה חבל שכל הדרך לתחתית כל צד מנסה לשכנע את השני שהוא הביטקוין האמיתי במקום להתרכז ביישום בשטח.

בכל מקרה חבל שכל הדרך לתחתית כל צד מנסה לשכנע את השני שהוא הביטקוין האמיתי במקום להתרכז ביישום בשטח.
לביטקוין אין מחלקת שווק ו"בובות גרב" בכל מדיה מקוונת
בעצם תחזית טכנית "בדולח" עם רצועות בולינגר?
כן ולא
כן - זאת תחזית
לא - לא טכנית, יותר סנטימנטלית עם עובדות יסוד (ההיצע עומד לקטון)

לפי הבנתי הפרופוגנדה של BCH היא לא של אנשים שמושקעים או שמפתחים את המטבע, אלא מאנרכו-קפיטליסטים שמעוניינים לקדם פתרון של מטבע לא מדינתי מהר ככל האפשר. עבורם לא מדובר בפרוייקט טכנולוגי אלא בקידום האנושות.
אם יצוץ מטבע בעל סיכויים גדולים יותר לנצח (לא סביר אבל יכול להיות) אז הם יעברו לתמוך בו.

מקדמי BTC בעיקר חולמים על lambo ולעשות HODL נצחי למטבע.
לפרופוגנדה שלהם יש ניחוח של כת דתית, שנאת זרים (קריאות "שיטקוין" על כל מתחרה).

לפרופוגנדה שלהם יש ניחוח של כת דתית
וקריאות "satoshi's vision" כמו מנטרה זו לא כת...?
כסף זה דת בהגדרה, אם אתה חושב שרק לצד אחד יש "ניחוח של כת דתית" אתה כנראה עוצם עיניים חזק.

והנה פוטנציאל לעוד דרמה: מחיר Tether יורד
https://coinmarketcap.com/currencies/tether/
כמו שהמשבר של 2008 הפיל את מיידוף, כך הירידות הנוכחיות בבורסה עלולות להפיל את Tether ואולי גם את כל הקריפטו.

כמו שהמשבר של 2008 הפיל את מיידוף, כך הירידות הנוכחיות בבורסה עלולות להפיל את Tether ואולי גם את כל הקריפטו.
זה התיאוריה כבר זמן מה. לא חסר סיבות למה שהקריפטו יקרוס לתוך עצמו. בעיני מה שיהרוג את הקריפטו באמת זה רק דבר אחד - חקיקה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן, היום בבוקר עם הקפה ראיתי שדולר עולה 95 סנט
זה היה משעשע
אבל אז קראתי את החלק האחרון של תגובתך, וזה שיעשע אותי עוד יותר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2335
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 255
D לגבי מטבעות קריפטוגרפיים או חלופיים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד זהב עבור הגנה מקריסת מטבעות פיאט שוק ההון 9
G דרכים לקניית מטבעות דיגיטליים? שוק ההון 0
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
א ארנק תכנה לכמה סוגי מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 7
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
P ערך ריאלי מלפני ההיפראינפלציה, ושינוי מטבעות? שוק ההון 3
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה גישה למסחר באופציות וניל (vanilla options) על צמדי מטבעות (FX) שוק ההון 0
חושב בגדול האיש העשיר ביותר בבבל - 'מכל עשרה מטבעות שאכניס אוציא רק תשעה' התפתחות אישית 8
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
גראהם העברת מטבעות מBINANCE ל-KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
G C20 - אינדקס של מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
stamEhad Binance Locked Staking - נעילת מטבעות וקבלת תשואה על כך - מה הסיכונים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
M מחפש קרן מנוהלת של מטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
ד מטבעות אלטרנטיביים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
Y הכנסות והוצאות בשני מטבעות צרכנות פיננסית 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari קרנות שעוקבות אחר כמה מטבעות קריפטו באותה קרן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בכריית מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 65
ITS קרן מחקה על מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
סשה מטבעות בוליון זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
T מטבעות וירטואליים והצהרת הון מיסים 12
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
O איפה לקנות מטבעות זהב בוליון בחו"ל, כספות, סוגי מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
א מכתב ממס הכנסה על פתיחת תיק בעקבות מכירת מטבעות (קריפטו) מיסים 119
T כיצד לדווח על רווח ממכירת מטבעות קריפטו מיסים 140
ש ארנק ללא מטבעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
A האם אתה מפזרים את ההשקעה על מספר מטבעות משיקולי מס? שוק ההון 45
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
ברננקי רכישת מטבעות בוליון כסף (סילבר) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
Henchman34 רכישת מטבעות זהב בוליון בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Izik דיווח על מטבעות זהב/ כסף בשדה התעופה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
Y לאיזה מטבעות הקרן הזו חשופה? שוק ההון 15
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4

נושאים דומים

Back
למעלה