ברננקי
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,519
הם מוכנים לקבל את המיסים בין. פשוט במחיר שנקוב בביטקוין. המיסוי לא גובה סכום מסויים של ביטקוין שייצור אליו ביקוש קבוע, אלא תלוי בשער הין-ביטקוין. כלומר מדובר במיסוי שצמוד לסכום מסויים של ין, שנגבה בכמות משתנה של ביטקוין. אם נצייר גרף של הביקוש לביטקוין לצורכי תשלום המס (ציר X כמות הביטקוין, ציר Y מחיר הביטקוין במונחי ין), אז גרף הביקוש יהיה קו אופקי, מהסיבה שהביקוש ידרוש כל כמות ביטקוין שתהיה שווה סכום מסויים של ין. בכלכלה זה נקרא ביקוש גמיש לחלוטין (כלומר ההיפך מביקוש קשיח). אותה לוגיקה מוחלת על כל עסק ש"מקבל תשלום בביטקוין" שמובא לגיבוי הטיעון שיש ביקוש לביטקוין כי יש סחר באמצעותו.יפן מוכנים לקבל את המטבע ללא המרה בתור כלי תשלום. אם אפשר לשלם מיסים ביפן בביטקויין אז יש גורם שמוכן לספק ביקוש קשיח למטבע.
לדעתי הביקוש ברובו ספקולטיבי לחלוטין שמונע מאנשים שמעוניינים להמיר את הביטקוים שלהם בעוד X זמן לכמות גדולה יותר של כסף פיאט.
אני גם חושב ככה. הייתי שם את הכסף איפה שאני מדבר, אבל בשורט אני חשוף להפסד אינסופי.1. כל השקות המטבע האלה הן בועה וקשקוש. בעוד שנים ספורות הערך של כל המטבעות האלה יהיה בדיוק 0. היחיד שישרוד (אולי) יהיה הביטקוין. אולי גם את'ריום.