OiNK
משתמש רגיל
- דירוג
- 121
@sogi היקר,
במקומות מסוימים משרת ג'וניור אכן תדרוש 0-3 שנות ניסיון וכפי שכתבתי אין בעיה להגיש קו״ח במקרה הזה.
במקומות מסוימים משרת ג'וניור אכן תדרוש 0-3 שנות ניסיון וכפי שכתבתי אין בעיה להגיש קו״ח במקרה הזה.
הגיוני. הרבה חברות מגייסות מסות של NCGs, לדוגמא אפלייד מטיריאלס, P&G, אפספלייר ועוד חברות רבות.רשום בה ש-30-40 אחוז מהגיוסים, הם גיוסים של ג'וניורים (0-2 שנות ניסיון).
לא כל פעם שצריך לאייש משרה כדאי לפרסם מודעה. במקרה של ג׳וניורים, אם תפרסם אתה תקבל כל כך הרבה קו״ח שיקח לך זמן רב לסנן את הטובים ביותר (גם ברמת סינון הקו״ח וגם ברמת הראיונות, המבחנים וכלל ההערכה). מה גם שהפרסום עולה כסף מעבר לזמן ולעלות שההערכה מצריכה. לכן במקרה הזה יותר משתלם ויותר נכון לחברות להביא את הTalent שלהם בעיקר מהמלצות פנימיות, ירידי תעסוקה, או המרת סטודנט לעובד קבוע. וכפי שאתה מתאר לעצמך, גם כאשר מפרסמים, המשרה תרד מהלוח מהר מאוד בשל עודף של קורות חיים. מסיבות אלו אתה לא תראה הרבה משרות מפורסמות אבל זה לא אומר שאין תקנים. יכול להיות מצב גם של משרות פייפליין, כלומר פרסום אחד לכמה תקנים (נפוץ בגיוסי מסה מסוג זה). קח בחשבון שלכל מגייס טוב יש תיקיה במייל של מועמדים ג׳וניורים מצוינים ומבריקים שעובדים מנסים להכניס לחברה (אנו המגייסים מקבלים פניות כאלו יום יום). לכן במקרה הזה אין שום סיבה לפרסם אלא פשוט ליצור קשר עם המועמד. חברות גם תמיד יעדיפו לגייס מועמדים שקשורים לעובדים הקיימים ושיש עליהם המלצה פנימית (לא ארחיב על הסיבות לזה כאן). בקיצור, המודעות אינן אינדיקציה לתקנים.האם 30-40 אחוז מהמודעות פונות לג'וניורים? ממש לא.
זה לא (בבקשה אל תעלב, אני לא מזלזל במה שאתה אומר - זה פשוט ממעט הדברים בעולם שאני יכול להגיד שאני מבין בהם וזה רק כי אני עובד במקצוע שנים רבות)זה ממחיש יפה את הנקודה שלי.
אתה צודק, לצערי במקרים מסוימים המודעות אכן מנותקות מהמציאות אבל אין להסיק מהפרט אל הכלל.המודעות מנותקות מהמציאות
מניסיוני המקצועי אני יכול להגיד שאנשים שמגישים הרבה מועמדויות שלא תואמות את הדרישות באותה החברה עלולים להיפסל בשל כך.ומניסיוני כל מודעה שדורשת פחות מ-5 שנות ניסיון, מתאימה פוטנציאלית לאדם עם 0 ניסיון.
נערך לאחרונה ב: