• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מחפש השקעה בטוחה שקולה לSGOV או Money Market רק בשקלים

• פותח הנושא פותח הנושא morpheus4321
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

morpheus4321

משתמש רשום
דירוג
0
אני עוזר לאמא שלי עם המטרה הבאה: לקבל תשואה בטוחה ששקולה לרבית במשק בלי "לנעול" את הכסף ובלי חשיפה למטבע זר. כרגע החסכונות שלה יושבים בבנק ומרוויחים 0% רבית (מאחורי הקלעים כמובן, הכסף מרוויח את הרבית במשק שהולך כולו לבנק)
את עצמי הייתי מגדיר כמשקיע מנוסה אך אני אזרח ותושב ארה"ב ולכן לא בקיא באילו אפשרויות קיימות בארץ.
בארה"ב קיימים איספור Money Markets ו ETFs (כדוגמת SGOV, VMFXX) שמשיגים את המטרות האלו, הם נזילים כך שניתן למכור בכל עת ולקבל את הרבית היומית היחסית (שמשולמת פעם בחודש). מהן האפשרויות השקולות הקיימות לתושבי ישראל? בהתחשב שהרבית במשק היא 4.5% המטרה תיהיה לקבל תשואה בטוחה של 4% לפחות. כמובן שאם וכאשר הרבית תשתנה התשואות ישתנו עם כן.
המון תודה!

זה נקרא בעברית קרן כספית, אבל קרנות כספיות בישראל לא מחלקות ריבית חודשית, צריך למכור כדי לקבל כסף. יש הרבה כאלה, אין בעיה למצוא אותן.

זה נקרא בעברית קרן כספית, אבל קרנות כספיות בישראל לא מחלקות ריבית חודשית, צריך למכור כדי לקבל כסף. יש הרבה כאלה, אין בעיה למצוא אותן.
תודה רבה. מספר שאלות נוספות בבקשה:
1. איפה אפשר ללמוד יותר לגבי איזה אופציות של קרנות שקליות קיימות? חיפוש גוגל הניב תוצאות מאתר funder אך כל האפשריות שאני מוצא כוללות חשיפה לאג"ח קונצרני. האם קרן שכוללת רק אג"ח ממשלתי ומק"מים? משהו קל ופשוט דוגמת SGOV או VMFXX בארה"ב?
2. האם אפשר לקנות את הקרנות האלו דרך הבנק (בלי לשלם עמלות מעל מה שהקרן עצמה גובה)? או שהדרך המומלצת היא לפתוח חשבון בבית השקעות ישראלי?

כן, פשוט תגגל "קרן כספית שקלית ללא קונצרני". חוץ מפאנדר תוכל למצוא מידע באתרים של הבנקים עצמם. קניה דרך הבנק היא ללא עמלות, זה ממש לא בעיה.
אפשר גם לקנות ישירות מקמים ולא קרן כספית.

כן, פשוט תגגל "קרן כספית שקלית ללא קונצרני". חוץ מפאנדר תוכל למצוא מידע באתרים של הבנקים עצמם. קניה דרך הבנק היא ללא עמלות, זה ממש לא בעיה.
אפשר גם לקנות ישירות מקמים ולא קרן כספית.
שוב, תודה! האם ההבנה שלי נכונה? - ההבדל בין קרן כספית שקלית למק"מים הוא שמק"מים אינן נזילים (ניתן למכור בכל עת ולקבל את התשואה\רבית היחסית) כמו קרן כספית שקלית

לא בדיוק.
מקמ הוא אג"ח קצר לשנה. המדינה מנפיקה סדרה חדשה מדי חודש. אתה יכול לקנות ולמכור מתי שאתה רוצה במהלך שעות המסחר. מקמ הוא zero coupon bond, הוא מונפק בהנחה, למשל במחיר של 96 אגורות, ובחלוף שנה אתה מקבל את הערך הנקוב, 100 אגורות. רווח של 4 אחוז בערך.
קרן כספית משקיעה גם במקמים וגם בפיקדונות בבנקים. יתרון הגודל של הקרן מאפשר לה לקבל ריביות טובות יותר בבנקים בהשוואה ללקוח הרגיל. קרן כספית היא קרן נאמנות, גם בה אפשר לבצע פעולות מדי יום. ההבדל בנזילות בין השתיים זניח, מקמים אפשר לקנות ולמכור מיידית, קרן כספית מבצעת את פעולותיה בסוף יום המסחר.

לא בדיוק.
מקמ הוא אג"ח קצר לשנה. המדינה מנפיקה סדרה חדשה מדי חודש. אתה יכול לקנות ולמכור מתי שאתה רוצה במהלך שעות המסחר. מקמ הוא zero coupon bond, הוא מונפק בהנחה, למשל במחיר של 96 אגורות, ובחלוף שנה אתה מקבל את הערך הנקוב, 100 אגורות. רווח של 4 אחוז בערך.
קרן כספית משקיעה גם במקמים וגם בפיקדונות בבנקים. יתרון הגודל של הקרן מאפשר לה לקבל ריביות טובות יותר בבנקים בהשוואה ללקוח הרגיל. קרן כספית היא קרן נאמנות, גם בה אפשר לבצע פעולות מדי יום. ההבדל בנזילות בין השתיים זניח, מקמים אפשר לקנות ולמכור מיידית, קרן כספית מבצעת את פעולותיה בסוף יום המסחר.
תודה על ההסבר והסבלנות!
לא ניסחתי מספיק טוב את השאלה: הציפיה שלי מהמכשיר הפיננסי שאני מחפש היא שלא משנה מתי אני מוכר אני תמיד אקבל את ה principal+interest. כאשר הרבית היא יחסית לתקופה שאותה החזקתי על בסיס חישוב יומי. זאת ההגדרה שלי לנזילות (אני מבין שאולי זה לא מדויק אבל בוא נלך עם זה לצורך הדיון).
מההסבר שלך נשמע שקרן כספית שקלית עונה על ההגדרה שלי (?) אבל אני לא בטוח לגבי מק"מ -
כשאני קונה מק"מ בבנק - ממי אני קונה אותו? מהמדינה?
כשאני מוכר מק"מ דרך הבנק - למי אני מוכר?
לפי מיטב הבנתי זה שקול (פחות או יותר) ל short term treasury bond, כך שאם אני לא מחזיק עד ל maturity אני מאבד את הרבית - וזה לא מה שאני מחפש.

בארה"ב יש ETF מאוד מעניין באיך שהוא עובד - SGOV - הוא מחזיק (מתחת ל"מכסה המנוע") אגרות חוב ממשלתיים של 0-3 חודשים, אבל בגלל שזה ETF הוא נסחר בין סוחרים כמוני וכמוך (כלומר כשאני קונה SGOV אני קונה ממישהו ולא בauction מהממשלה), זה גורם לכך שSGOV עולה בערכו (מאוד לאט) ככל שמתקרב "יום התשלום" החודשי של הרבית, ויורד ל intrinsic value שלו מיד באותו היום. במילים אחרות - בכל רגע נתון ערך הETF משקף את בprincipal+ הרבית היחסית. מתי שאני לא אמכור אני סמוך ובטוח שאקבל את הערך הזה.
האם יש משהו שקול בישראל?

בישראל אין קרנות מחלקות, אבל מה שתיארת דומה למקמ.
מקמ מונפק על ידי בנק ישראל, במיליארדים, לכן אלא אם אתה גוף פיננסי גדול, כנראה שתקנה בשוק מאנשים אחרים ולא ישירות מבנק ישראל.
מקמ מונפק בדיסקאונט, ותמיד ייפדה בערך של 100 אגורות. אם הוא הונפק לשנה במחיר של 96, ככל שיתקרב תאריך הפדיון הערך של המקמ יעלה ויתקרב ל100.
אם קנית ב96, ומכרת למישהו אחר ב98, עדיין הרווחת 2 אחוז. אם תחזיק עד לפידיון תקבל 100 ותרוויח 4.
תשואת קרן כספית תהיה דומה לתשואת המקמ, כי הן מחזיקות בעיקר מקמים. אבל מכיוון שהן מחזיקות מיקס של מקמים ופקדונות, קשה לדעת בדיוק מה תהיה התשואה. כיוון שמקמ הוא אגח, כשאתה קונה מקמ יחיד, אתה יודע בדיוק מה תהיה התשואה שלו בפדיון.

בישראל אין קרנות מחלקות, אבל מה שתיארת דומה למקמ.
מקמ מונפק על ידי בנק ישראל, במיליארדים, לכן אלא אם אתה גוף פיננסי גדול, כנראה שתקנה בשוק מאנשים אחרים ולא ישירות מבנק ישראל.
מקמ מונפק בדיסקאונט, ותמיד ייפדה בערך של 100 אגורות. אם הוא הונפק לשנה במחיר של 96, ככל שיתקרב תאריך הפדיון הערך של המקמ יעלה ויתקרב ל100.
אם קנית ב96, ומכרת למישהו אחר ב98, עדיין הרווחת 2 אחוז. אם תחזיק עד לפידיון תקבל 100 ותרוויח 4.
תשואת קרן כספית תהיה דומה לתשואת המקמ, כי הן מחזיקות בעיקר מקמים. אבל מכיוון שהן מחזיקות מיקס של מקמים ופקדונות, קשה לדעת בדיוק מה תהיה התשואה. כיוון שמקמ הוא אגח, כשאתה קונה מקמ יחיד, אתה יודע בדיוק מה תהיה התשואה שלו בפדיון.
תודה רבה על ההסבר המפורט. שאלה אחרונה (מקווה :)) :
האם ניתן לקנות (ולמכור) מק"מ וקרנות כספיות שקליות דרך ממשק האינטרנט של הבנק (בנק לאומי אם זה משנה) ? האם הבנקים גובים עלמות עבור הפעולות האלו? אני מנסה להבין האם יש יתרון כלשהו בלפתוח חשבון בבית השקעות אם הכוונה היא רק לקנות מק"מ\קרן כספית שקלית ?

אפשר לעשות דרך האינטרנט של בנק לאומי. הבנקים גובים עמלות על מקמ, לא על קרן כספית, וגובים גם "דמי משמרת ניירות ערך", אבל אלה עמלות שניתנות למיקוח מול הבנק, אם אתה עושה את זה גם עבור אמא שלך, ייתכן ויש לה הנחות של פנסיונרים.
בית השקעות זול יותר מבחינת עלויות, אבל ידרוש ממך יותר התעסקות , לפחות בהתחלה.
אתה צריך.להחליט אם הטרייד אוף מצדיק לשלם יותר או לא.

אגב לידע כללי, יש קרנות כספיות שהן מחלקות אבל אני בכלל לא בטוח שהן מומלצות.

דוגמא לאחת כזו:

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מחפש מכשיר השקעה זול (ושישאר זול) על S&P500 שוק ההון 11
S אבא מחפש אפיק השקעה שוק ההון 40
M מחפש פלטפורמת השקעה שלא מתעדכנת באופן יומי....תקלו על סבלי :) שוק ההון 38
C מחפש השקעה סופר סולידית לטווח מאוד קצר שוק ההון 4
Y מחפש אפיק השקעה חדש שוק ההון 21
D בן 23 מחפש אפיקי השקעה יומני מסע אישיים 11
S מחפש אפיקי השקעה פסיבים מלבד שוק ההון או דירת מגורים שוק ההון 3
L מרכיב סולידי בקה״ל וקפ״ג - מחפש אכוונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
ה מחפש מועדון הטבות צרכנות פיננסית 25
I מחפש לשכור דירה נדל"ן 1
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
E מחפש דרך נוחה להיפטר מ-NEGATIVE CASH BALANCE באינטראקטיב לחשבון MARGIN פוסטים מאיכות נמוכה 3
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ח מחפש אקסל למעקב אחרי תיק השקעות אוף טופיק 1
רוטב פיצה מחפש 20/80 באיזור המרכז להשקעה מעולה. מכירים? נדל"ן 1
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 22
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
G מחפש קרן שנסחרת בארץ ודומה לVB שוק ההון 20
Shnizelia מחפש אלטרנטיבה איכותית ל-ChatGPT פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
F מחפש מדריכים בנושא השקעות בארה"ב נדל"ן 2
Michel מחפש עזרה בענייני רישום בטאבו ובטבלת איחוד וחלוקה. נדל"ן 0
S מחפש המלצה למיקרוגל דיגיטלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ל מחפש בעל מקצוע מתאים אוף טופיק 0
G מחפש אגרות חוב ממשלת ארה"ב שוק ההון 24
F מחפש איש מקצוע עם נסיון במסחר אוף טופיק 0
N מחפש משהו דומה לקרן כספית נקובה דולר רק שנסחרת בארהב שוק ההון 19
de dud מחפש קטע ג׳אז כבר שנים .. HELP! אוף טופיק 4
א מחפש שמות של תעודות הנסחרת ביורו שוק ההון 5
P מחפש נייר עוקב מדד עולמי שמתאים להוראת קבע לילדים שוק ההון 2
flower מחפש להכיר אל-הורית אוף טופיק 9
O מחפש תעודה מקבילה ל XLE בשקלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
O מחפש תעודת סל אנרגיה מקבילה ל XLE פוסטים מאיכות נמוכה 0
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה מחפש רעיון להכנסה נוספת יומני מסע אישיים 3
S מחפש סלולרי חדש - בעקבות השרשור על הפלאפון שהלך לי.. אוף טופיק 10
S מחפש המלצה על חברה שמציעה חבילות נופש לחו"ל צרכנות פיננסית 8
A מחפש המלצה על כרטיס אשראי ללא דמי חבר צרכנות פיננסית 3
G מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock שוק ההון 13
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26

נושאים דומים

Back
למעלה