• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים

• פותח הנושא פותח הנושא urik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

urik

משתמש רשום
דירוג
7
שלום לכולם!
בעקבות מכירה של דירה יש לנו סכום כסף גדול שאנחנו מעוניינים להשקיע. אנחנו זוג צעיר (38) עם שני ילדים קטנים, ואופק ההשקעה שלנו הוא לטווח הארוך, אז כמובן שהכיוון שלי היה לבנות תיק שמבוסס בעיקר על מניות.
אבל... האצבע שלי מתקשה כשאני בא ללחוץ על קניה גדולה מאוד של נגיד מדד עוקב S&P כשהוא נמצא בשיא של כל הזמנים.
עכשיו, אני יודע שניסיונות לתזמן את השוק הם לא נכונים. וגם זוכר איזה נתון (אולי מהסולידית) על כמה כסף מפסידים כשמפספסים איזה חופן מימיי המסחר החזקים שהיו בשוק.
אז בעיקר באתי לקבל חיזוק שלהיכנס עכשיו חזק לשוק המניות זאת לא טעות נוראית. או אולי לחלופין האם קיימת איזו אסטרטגיה שאני לא מכיר שבה אני אחזיק עכשיו נכס אחר ואעביר את המשקל המנייתי של התיק בתקופה בה הם קצת יותר בשפל?

תודה רבה שקראתם עד כאן!
אורי
* נ.ב - לא יודע אם זה באמת רלוונטי אבל אני תושב קנדה.

DCA
כנס בכמה שלבים. חלק את הסכום ל4 ותכניס כל חודש את הסכום שקבעת. תוך ארבעה חודשים זה מאחוריך

DCA
כנס בכמה שלבים. חלק את הסכום ל4 ותכניס כל חודש את הסכום שקבעת. תוך ארבעה חודשים זה מאחוריך
ואם המפולת תגיע בעוד ארבעה חודשים? אני בטוח שפות"ש לא רוצה לראות 30% מהחסכונות שלו נמחקים.

אסטרטגיה טובה יותר לדעתי היא להיכנס להקצאה של מנוית/אג"ח בהתאם לסיכון שמוכנים לקחת. ספציפית בימים אלה לאג"ח תשואה נחמדה.

ואם המפולת תגיע בעוד ארבעה חודשים? אני בטוח שפות"ש לא רוצה לראות 30% מהחסכונות שלו נמחקים.

אסטרטגיה טובה יותר לדעתי היא להיכנס להקצאה של מנוית/אג"ח בהתאם לסיכון שמוכנים לקחת. ספציפית בימים אלה לאג"ח תשואה נחמדה.
צודק, זה לא סותר. אני הנחתי שהאסטרטגיה כבר נכתבה ורק הביצוע בפועל קשה. לכן ההמלצה לdca

שלום לכולם!
בעקבות מכירה של דירה יש לנו סכום כסף גדול שאנחנו מעוניינים להשקיע. אנחנו זוג צעיר (38) עם שני ילדים קטנים, ואופק ההשקעה שלנו הוא לטווח הארוך, אז כמובן שהכיוון שלי היה לבנות תיק שמבוסס בעיקר על מניות.
אבל... האצבע שלי מתקשה כשאני בא ללחוץ על קניה גדולה מאוד של נגיד מדד עוקב S&P כשהוא נמצא בשיא של כל הזמנים.
עכשיו, אני יודע שניסיונות לתזמן את השוק הם לא נכונים. וגם זוכר איזה נתון (אולי מהסולידית) על כמה כסף מפסידים כשמפספסים איזה חופן מימיי המסחר החזקים שהיו בשוק.
אז בעיקר באתי לקבל חיזוק שלהיכנס עכשיו חזק לשוק המניות זאת לא טעות נוראית. או אולי לחלופין האם קיימת איזו אסטרטגיה שאני לא מכיר שבה אני אחזיק עכשיו נכס אחר ואעביר את המשקל המנייתי של התיק בתקופה בה הם קצת יותר בשפל?

תודה רבה שקראתם עד כאן!
אורי
א. שיא כל הזמנים זה קצת מטעה...ריאלית, הייתה חתיכה אינפלציה בשנתיים האחרונות...נניח והיית משקיע בסוף 2021 את כספך בסנופי:
Untitled.jpg

הבורסה עולה, שוברת שיאים חדשים...אבל...בפועל, ריאלית...פחות או יותר עמדת במקום כבר שנתיים+...(וזה אם אתה מאמין לנתוני האינפלציה...ולא חושב שהאינפלציה היתה משמעותית יותר גבוהה...ואז יש מצב טוב שהפסדת לא מעט, ריאלית...)

החשש מוצדק להכניס את כל הכסף בבת אחת לשוק...אתה יכול להפסיד ולהפסיד הרבה. כל המאמרים והמחקרים שמצוטטים מדברים על זה, שרוב הזמן, בתוחלת, השוק ביותר מקרים יעלה מאשר ירד בכל נקודה בזמן...הבעיה...אנחנו לא חיים במחקר ולא חיים בתוחלת...חיים את המקרה הספציפי שלנו.(שתמיד מפתיע אותי איך מתעלמים מהנקודה הזו).
יכול להיות שאם תשקיע את כל כספך היום, תשקיע בדיוק לפני המשבר הגדול הבא...ותפסיד מאד מהר 30-50% אם לא יותר מהונך. אף אחד לא ידע להגיד לך האם השוק כרגע "יקר" והאם יש מצב שמשבר כזה הוא מעבר לפינה.

ולכן, אם החלטת שהשקעה במדדים ועסקים מתאימה עבורך, כי אינך מבין בתמחור עסקים, אינך יודע לזהות את "המנצחים" או את "הזמן הנכון" להשקיע(גישה לגיטימית וטובה מאד), אז רצוי שגם תשקיע לאורך זמן ולא תעשה הימור עקיף על השוק בנקודה הנוכחית בכך שתשקיע את כל הסכום בבת אחת ותהמר על השווי הנוכחי ועל העתיד הצפוי כרגע.
כמו שהציעו כאן, להשקיע לאורך תקופה את הסכום זוהי הגישה הנבונה ביותר כנראה, כאשר אורך התקופה צריך להיות ארוך יותר ככל שהסכום אותו אתה רוצה להשקיע יותר מהותי עבורך וקצרה יותר ככל שהסכום אינו משמעותי עבורך.

השנקל שלי.

שלום לכולם!

תודה רבה שקראתם עד כאן!
אורי
רק אומר שהשנה השוק היה 23 פעמים בATH,זה אומר ש23 פעמים השוק היה יקר מדיי והתברר שלא (השיא היה ב1995 שהסנופי עשה 77 ATH)
מבחינה פסיכולוגית שוה לחלק לחלוקה חודשית או רבעונית ואת השאר להעביר לאג"ח או קרן כספית כך שגם אם השוק יתקן המכות שתקבל יהיו פחות כואבות
מבחינה היסטורית ככל שתיכנס יותר מוקדם גדל הסיכוי שתעשה תשואה יותר טובה לטווח הארוך אבל אתה עלול לחוות משבר שלא יתן לך לישון לילות
דבר אחד בטוח הסיכון בזה שהכסף ישכב בבנק שזה סיכוי אינפלציוני של 100%
(שום יעוץ,אני מעולם לא חויתי מפולת משמעותית בשוק ובנוסף נכנסתי במיצוע (וכן העברתי קה"ש ופנסיה לs&p) כשהשוק היה קרוב מאוד לATH והתוצאה ידועה,מסתמך בעיקר על מה שכתוב פה בפורום ועל הגיון כלכלי ובעיקר פסיכולוגי)

לא רוצה להרוס, אבל השוק האמריקאי יקר היסטורית - כן אמרתי את זה - לא בגלל העליות האחרונות או כי הוא בגבוה היסטורי. יש דרכים פשוטות לחשב מכפילי רווח וצפי צמיחה, ועל פי פרמטרים אלו השוק בהחלט נסחר על הצד היקר.
לכן, להכניס בבת אחת סכום גדול בפעם הראשונה לדעתי תהיה טעות.
כפי שכתבו לפני, מיצוע אפשרי. אם כי לדעתי עדיף מיצוע על פני תקופה ארוכה יותר, נניח שנה/שנתיים. תוכל גם להתנות עם עצמך שאם השוק יורד %X אתה מכניס יותר.
בינתיים ניתן להשכיב את שאר הכסף בהלוואות במח"מ קצר, אתה יכול לקבל 4/5% שנתי שזה לא רע.

לא ממליץ

אם התיק באמת מיועד לטווח ארוך, לפחות עד גיל 55-60, אז צורת ההתנהלות שלך צריכה להיות זהה לזו של קרן הפנסיה, כלומר אדישות מוחלטת לשינויים

1. קודם כל תהיה בטוח שהכסף שלך הולך להחתך ב30% מתישהו ועדיף שזה יקרה עכשיו ולא לפני פרישה
2. כשאתה חוסך לטווח ארוך אתה בונה על סדר גודל של 300-400% תשואה, אם אתה חושב שהמדד עכשיו בשיא שלו אז אין טעם להשקיע. העקרון של השקעה פאסיבית היא הסתמכות על כל שהכלכלה מתחזקת והשוק במגמת עליה לאורך זמן אז עוד 20 יהיה שיא חדש

אני גם הייתי מחלק סכום גדול של מעל מיליון לאורך השנה בשביל שקט נפשי

לא ציינת האם אתה מתכנן להפקיד כספים נוספים ? כל כמה זמן? איזה סכומים? האם לא תרצה לקנות שוב נדלן?

לא ציינת האם אתה מתכנן להפקיד כספים נוספים ? כל כמה זמן? איזה סכומים? האם לא תרצה לקנות שוב נדלן?
האמת שאתה צודק ההודעה המקורית שלי לא הייתה הכי מדויקת. אנחנו כן נרצה בעתיד לקנות נדל״ן ככל הנראה אבל:
א. יש לנו עוד לפחות 2-3 שנים עד שהמעמד שלנו פה בקנדה יאפשר את זה מבחינת ויזה וכו׳
ב. עוד לא יודעים בוודאות שזה מה שאכן נרצה לעשות כאן
ג. אין לנו איזה אילוץ על מתי לרכוש בית אז מכאן שגם כנראה לא יהיה מצב שבו נאלץ למכור בפוזיציה לא טובה ולכן לקחתי את ההנחה שהסטטוס שלי יחסית שווה ערך להשקעה ארוכת טווח...

אני עוד לא יודע מה בדיוק הולך להיות אחוז החסכון שלנו כאן אז עוד לא יודע כמה נפקיד, אבל בוודאות יהיה איזה סכום חודשי שילך לחיסכון.

תודה רבה לכולם על התגובות! כרגע מה שאני לוקח מכאן הוא להעביר את כלל הכסף לאיזושהיא קרן כספית ולהגדיל את החלק המנייתי עם הזמן.

פחות או יותר עמדת במקום כבר שנתיים+
אתה עושה פה צ׳רי פיקינג ברמה היסטרית. תסתכל על הגרף (כולל או לא אינפלציה) שנת 2022 הייתה ירידות שנת 2023 עליות ו2024 עליות עד כה. להגיד שמדשדשים כבר שנתיים זה סתם לעוות

נערך לאחרונה ב:
יש לנו עוד לפחות 2-3 שנים עד שהמעמד שלנו פה בקנדה יאפשר את זה מבחינת ויזה
רק לוודא, 2-3 שנים לא נחשב בעינייך טווח ארוך, נכון?

תבדוק מה המטרה שלך
האם להרוויח יותר כסף?
כי לי חשוב לישון טוב בלילה
גם זו מטרה ראויה

רציתי לשתף אותך בהחלטה שאנחנו קיבלנו אחרי מכירת הבית, אבל בעקבות התגובה שלך בהמשך
אנחנו כן נרצה בעתיד לקנות נדל״ן ככל הנראה אבל:
א. יש לנו עוד לפחות 2-3 שנים עד שהמעמד שלנו פה בקנדה יאפשר את זה מבחינת ויזה וכו׳
ב. עוד לא יודעים בוודאות שזה מה שאכן נרצה לעשות כאן
ג. אין לנו איזה אילוץ על מתי לרכוש בית אז מכאן שגם כנראה לא יהיה מצב שבו נאלץ למכור בפוזיציה לא טובה ולכן לקחתי את ההנחה שהסטטוס שלי יחסית שווה ערך להשקעה ארוכת טווח...

אני עוד לא יודע מה בדיוק הולך להיות אחוז החסכון שלנו כאן אז עוד לא יודע כמה נפקיד, אבל בוודאות יהיה איזה סכום חודשי שילך לחיסכון.
אני חושבת שעדיף קודם להחנות את הכסף בקרן כספית (או משהו דומה) בשנתיים הקרובות ולקבל החלטות ברורות יותר לגבי המטרות וטווח הזמן שלהן אחרי שיתבהרו לכם כמה נושאים לגבי החיים בקנדה. אין טעם להשקיע במדדי מניות אם כל הכסף מיועד לקניית נדל"ן בשנים הקרובות.

אתה עושה פה צ׳רי פיקינג ברמה היסטרית. תסתכל על הגרף (כולל או לא אינפלציה) שנת 2022 הייתה ירידות שנת 2023 עליות ו2024 עליות עד כה. להגיד שמדשדשים כבר שנתיים זה סתם לעוות
מדברים כאן על שיא כל הזמנים , הראתי שריאלית השיא של לפני שנתיים+ שווה לשיא של היום … מה עיוותי ומה לא נכון ?

מדברים כאן על שיא כל הזמנים , הראתי שריאלית השיא של לפני שנתיים+ שווה לשיא של היום … מה עיוותי ומה לא נכון ?
מהודעתך זה נשמע כאילו ערך הבורסה לפני חודש שווה לערך לפני חודשיים שווה לערך לפני שלושה חודשים וכן הלאה למשך שנתיים + אחרונות.

אך לאמיתו של דבר, הערך מלפני שנתיים דומה לערך לפני חודשיים. זהו. כל בחירה אחרת של חודשים הייתה מציגה לך מגמה שונה לחלוטין, על כן הצ׳רי פיקינג

אני לא בטוח שהשוק כל כך גבוה.
אם מתייחסים לאינפלציה אז השוק עשה רק 2% - 3% ראלית במשך 2.5 השנים האחרונות. השוק עשה בממוצע משהו כמו 6.5% - 7% לשנה ראלית. אם השוק ימשיך לעשות כך אז כנראה צפויות לו עוד עליות.
גם חישוב של היחס בין מחיר השוק לרווח שלו (רווח ממוצע על 10 השנים האחרונות) נמוך יותר מאשר לפני 2.5 שנים (למרות שזה נראה לי גבוה מהממוצע הרב-שנתי). בארצות-הברית היחס בין מחיר השוק לרווחי השוק היה 39 לפני 2.5 שנים והיום 33. באירופה זה היה 24.5 ו-21 בהתאמה.
לינק לחישוב shiller cape (היחס בין מחיר השוק לרווחי השוק הממוצעים ב-10 השנים האחרונות):

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
מ קנייה באקסלנס ומכירה ב-IB שוק ההון 1
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
ח הוזלת עמלות קנייה בישראל צרכנות פיננסית 4
מ קנייה של S&P500 דרך בנק הפועלים(חשבון הייטקזון) או מיטב/IBI? שוק ההון 10
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
B רכישת מניות ללא עמלת קנייה שוק ההון 17
ה טיעון בעד קנייה של S&P 500 *וגם* Nasdaq 100 שוק ההון 21
N יש צורך בהמרת מט"ח אם הכוח קנייה שלי בדולרים מתעדכן אוטומטית בהתאם לסכום השקלי שקיים בחשבון? שוק ההון 0
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
Amichai בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
tomchoook קנייה בסיסית של ETF בלאומי טרייד שוק ההון 13
mudale222 מה דעתכם על קנייה ורישום דירה על שמי על מנת לחמוק ממיסים על דירה שנייה (לטובת קרוב משפחה) נדל"ן 30
S חישובי מס ב-IB ושער קנייה ממוצע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י קנייה מיורש בחו"ל נדל"ן 1
ס מניות נדלן בישראל ככלי לשמירה על ערך הכסף לקראת קנייה בעוד כמה שנים שוק ההון 6
שיר הלל לטבע עמלות קנייה באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
L קנייה דירה חדשה מקבלן עם תשלום ריבית על ה75% עד האכלוס נדל"ן 2
eeyore קנייה באינטרנט בלי כרטיס צרכנות פיננסית 9
N שכירות וקניית דירה או קנייה לצורך מגורים נדל"ן 14
X אפיק סולידי לחיסכון עבור קנייה בדולרים שוק ההון 4
B שעות קנייה קרנות בלאקרוק פוסטים מאיכות נמוכה 3
מכופף הבננות שאלת פעור על מערכת ספארק ומינימום קנייה פוסטים מאיכות נמוכה 4
U IRA השתלמות - עמלת קנייה ניירות זרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B למשקיע המתחיל - לפי מה נקבע שער המכירה/קנייה שוק ההון 9
D מס על קנייה מעל 75$ בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D צריך כמה חידודים לגבי ההבדלים בין קרן סל לקרן נאמנות, ופקודות קנייה. שוק ההון 40
ע קנייה או השקעה לזוג צעיר נדל"ן 3
O המס על קנייה/מכירה של מנייה אחת בוול סטריט שוק ההון 9
י קנייה באנטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
K כוח קנייה שוק ההון 0
T שאלות טכניות לפני קנייה שוק ההון 11
T עמלת קנייה קבועה שוק ההון 4
E קרנות איריות - בזמן קנייה השער נקבע ביום שלפני? שוק ההון 1
ImCarryGG קנייה ומכירה של מניות על ידי סנטורים לצד גרף הs&p500 שוק ההון 52
S שאלות על קנייה/מכירה ני"ע שוק ההון 4
י קנייה מחודשת שהתבצעה אוטומטית שוק ההון 0
A קנייה של מנייה לטווח קצר שוק ההון 7
T עמלות קנייה - קרנות איריות שוק ההון 0