שבהם אין השקעה בשום חברה - ז"א לא מניות, לא אופציות ולא אג"ח וכו.
להלוות כסף למדינה אתה מוכן?
למה לא עונה? אג"ח מדינה הולך?
(לא אג"ח קונצרני שהוא אג"ח של חברות).
אני לא רוצה להשקיע בשום חברה מסיבות אידיאולוגיות - אתם באמת סקרנים לפירוט?
סקרן?... בקושי.
אישית, לא ממש מעניין אותי למה פלוני-אלמוני מסיבות אידיאולוגיות (?) לא רוצה להשקיע בשום מניות ו/או בשום אג"חים של שום חברה, ובשום כלום.
אמיתי איתך שזה נשמע לא מעניין בעליל... זה מרגיש לי כמו בית תמחוי פיננסי מבולבל-מבוהל-מדובלל של בוא נלקט כל מה שהוא לא X מסיבות אידיאולוגית.
שיטת האלימינציה-אילומינטי?...
אבל בכל זאת תכתוב מה אתה חושב/מרגיש/מבין/מסיק כדי שנוכל להבין טוב יותר מי אתה, למה אתה, מתי אתה, כמה אתה ואולי אפילו להתאים לך את הלא המלצות הבקושי חכמות שלנו, כדי שלא נוליך אותך שולל או לפחות כדי שנכווין אותך למקום חפצך.
הרי כבר פתחת פוסט ושאלת. התכתבת וענית. ענו לך והגבת. אז תכתוב וזהו.
האם יש מסלול שבו אפשר להשקיע כסף בסל של נדל"ן? אני מביא להם כמה כסף שאני רוצה/יכול והם ישקיעו את זה ב'מניות' של נדל"ן?
אתה מתכוון
לקרנות REIT?...
1ב) לגבי נדל"ן האם נדל"ן באמת ריווחי?
זו שאלה אמיתית או שאתה מסתלבט?
הסיבה שכולם חושבים שנדל"ן הוא תחום ריווחי מאוד - היא שאפשר לבוא לבנק עם 200K ולקבל הלוואה של 800K. ולכן את/ה מקבל רווחים על נכס ששווה מיליון ש"ח במקום על נכס ששווה רק 200K.
אם אני מבין אותך נכון - אתה מתכוון למינוף?
וזו לא הסיבה שבגללה "כולם" חושבים שנדל"ן הוא תחום ריווחי מאוד.
תגדיר רווחי - חברות בנייה (קבלנים) שקורסות עם אינסוף חובות לנושים זה רווחי להם?
ומי זה
כולם?!?!
המשקיעים? הקבלנים? המתווכים? חברות הבנייה? פועלי הבניין? חברות התשתיות?
עמך ישראל שמכור פסיכולוגית לרכישת נכס מקרקעין בדמות 4 קירות של השתעבדות לבנק והורשה בין דורית?
אבל אם כבר יש לך מיליון ש"ח להשקעה - עדיף להשקיע את הכסף הזה במשהו אחר
תפאדל. תשקיע.
מי אמר שתרוויח? עזוב להרוויח, מי אמר שלא תמכור את התחתונים?
(או לקחת חמש משכנתאות כדי שתקבל רווחים על נכסים ששווים 5 מיליון ש"ח)
תפאדל.
כבודו אלן דלון? איזה בנק ייתן לך 5 משכנתאות? ובאילו תנאים?
אתה סגור על זה שאתה חושב לפני שאתה כותב?
ואם היה דבר כזה משכנתא להשקעות בS&P - רוב המשקיעים היו עושים את זה במקום לקחת משכנתא על נדל"ן.
יש כזה "דבר" (סוג של), וזה נקרא מינוף.
לא בדיוק משכנתא כמו שמשכנתא, אבל משכנתא היא מינוף זול, אז אני מניח שמחפשים מינוף זול בשוק ההון?
למרות שאני בור ועם הארץ (מודה!), אבל אם אני לא טועה (ואולי כן טועה!), בעקיפין של העקיפין יש אופציות PUT/CALL (לא בטוח שאני רושם את מה שאני חושב שאני מתכוון אליו, אני חושב שאני מתבלבל), ועוד שלל מכשירי השקעה שמשתמשים במינוף זול שאני בכלל לא מבין בהם.
גם Short על מניה זה סוג של הלוואה.