• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מרכיב סולידי בקה״ל וקפ״ג - מחפש אכוונה

• פותח הנושא פותח הנושא leoleo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

leoleo

משתמש רשום
דירוג
4
כבן 50, 500k בקרנות השתלמות + 200k קפ״ג. כ-75% במחקה מדד sp500 וכ-25% באנליסט מסלול מניות. באופק כ-10 שנות עבודה לכל היותר. לא מתכנן לעבור ל-IRA.
קורא בחודשים האחרונים את כל הפוסטים כאן ולא מצליח לזקק החלטה איזה מרכיב אג״ח/סולידי מתאים ובאיזה היקף (הערכה 25%). האם יש עדיפות להסיט לאג״ח את החלק היחסי בקפ״ג או בקה״ל?
אשמח לאכוונה.

מבלי לייעץ:
ככל שחולפות השנים כך אני הולך ומשתכנע שהשקעות ארוכות טווח (פנסיוניות למשל) ראוי להשקיע אך ורק במניות.
התשואה של החלק הסולידי היא פשוט עלובה מדי ביחס להשקעה מנייתית. אולי פעם בעבר זה לא היה כך, אבל זה המצב עכשיו.
אם יש תאריך שבו החיסכון יקובע ומזה תיגזר קצבה - אז לקראתו אפשר לחשוב על צמצום הסיכון.
קרן השתלמות היא אפיק פטור ממס ושם בוודאי כדאי 100% מניות כדי למקסם את הרווחים.

אני נמצא בערך במצב שלך,
אני העברתי את קרן ההשתלמות ואת קופת הגמל כולה למניות
מה אתה עושה בקרן הפנסיה?

אני עוד צעיר, אבל מקווה שאגיע לגיל פרישה (שאמשוך אותו) אוכל להעביר סכום גדול לאפיקים "חסרי סיכון" שהתשואה כמעט ולא תעניין אותי כי גם תשואה נמוכה יותר תספיק למחיה שלי. היום הריבית גבוהה וקרן כספית או פקדונות נותנים ריבית מעניינת, אבל אני מקווה להגיע למצב שבו גם ריביות נמוכות יותר של 3% ואף פחות יספקו אותי כי אחסוך מספיק.
כל שאר הכסף (גם אם זה חלק קטן או גדול מכלל החסכונות, לא חשוב) מעבר למה שאני צריך יהיה במניות, לילדים...

במקרה שלך, נראה לי שבמקומך לא הייתי מגדיל יותר מידי את ה"אגחים" כי "חסר" לך תשואה ועוד הון כדי לפרוש. יש שם פחות ממליון.
חשוב לזכור שאגח קונצרני הוא לאו דווקא יותר "בטוח" ממניות. הוא פחות תנודתי, אבל לדעתי יש בוא יותר סיכון. עיין ערך חברת דלק. שהחברה הייתה במשבר, היה קיצוץ באג"ח, אבל המניה שרדה ועלתה חזרה (קרה יותר מפעם אחת). אגח ממשלתי עם תשואה נמוכה יותר...

נערך לאחרונה ב:
אני נמצא בערך במצב שלך,
אני העברתי את קרן ההשתלמות ואת קופת הגמל כולה למניות
מה אתה עושה בקרן הפנסיה?
אין לי פער בפנסיה. אני לא רואה במסלולים הללו כמקור לקצבה חודשית בפרישה.

נערך לאחרונה ב:
מבלי לייעץ:
ככל שחולפות השנים כך אני הולך ומשתכנע שהשקעות ארוכות טווח (פנסיוניות למשל) ראוי להשקיע אך ורק במניות.
התשואה של החלק הסולידי היא פשוט עלובה מדי ביחס להשקעה מנייתית. אולי פעם בעבר זה לא היה כך, אבל זה המצב עכשיו.
אם יש תאריך שבו החיסכון יקובע ומזה תיגזר קצבה - אז לקראתו אפשר לחשוב על צמצום הסיכון.
קרן השתלמות היא אפיק פטור ממס ושם בוודאי כדאי 100% מניות כדי למקסם את הרווחים.

האם אין הגיון בשמירת חלק מסוים סולידי כך שאם תהיה מפולת משמעותית ניתן יהיה להמירו למנייתי? כיום לדוגמא אני מחנה 100k בכספית…
האם יש הגיון בלהגדיל הימור במסלולי הקפ״ג מsp500 למחקה נסד״ק וסקטור טכנולוגיה? שכן להבנתי את הקפ״ג אקבל כקצבה חודשית?

אגב, יש לי חשבון מסחר עצמאי שטרם פעלתי בו. מה הכלל לגביו בהנחה וכן ארצה לשלב מרכיב אגחי כלשהו, עדיף לשלב אותו בעצמאי או בקפ״ג?
תודה

האם אין הגיון בשמירת חלק מסוים סולידי כך שאם תהיה מפולת משמעותית ניתן יהיה להמירו למנייתי?
הדעה הרווחת היא שאתה מפסיד יותר כסף בהמתנה למפולת (התשואה שיכולת לעשות בינתיים) מאשר הרווח שיהיה לך כאשר תכניס את הכסף במפולת. יש אמרה מפורסמת של פיטר לינצ':

Far More Money Has Been Lost By Investors Trying To Time Corrections Than In All Corrections Combined

האם יש הגיון בלהגדיל הימור במסלולי הקפ״ג מsp500 למחקה נסד״ק וסקטור טכנולוגיה?
כמו שכתבת, זה הימור שהסקטור יעשה יותר. אני אישית לא הייתי הולך על זה.

אני עוד צעיר, אבל מקווה שאגיע לגיל פרישה (שאמשוך אותו) אוכל להעביר סכום גדול לאפיקים "חסרי סיכון" שהתשואה כמעט ולא תעניין אותי כי גם תשואה נמוכה יותר תספיק למחיה שלי. היום הריבית גבוהה וקרן כספית או פקדונות נותנים ריבית מעניינת, אבל אני מקווה להגיע למצב שבו גם ריביות נמוכות יותר של 3% ואף פחות יספקו אותי כי אחסוך מספיק.
כל שאר הכסף (גם אם זה חלק קטן או גדול מכלל החסכונות, לא חשוב) מעבר למה שאני צריך יהיה במניות, לילדים...

במקרה שלך, נראה לי שבמקומך לא הייתי מגדיל יותר מידי את ה"אגחים" כי "חסר" לך תשואה ועוד הון כדי לפרוש. יש שם פחות ממליון.
חשוב לזכור שאגח קונצרני הוא לאו דווקא יותר "בטוח" ממניות. הוא פחות תנודתי, אבל לדעתי יש בוא יותר סיכון. עיין ערך חברת דלק. שהחברה הייתה במשבר, היה קיצוץ באג"ח, אבל המניה שרדה ועלתה חזרה (קרה יותר מפעם אחת). אגח ממשלתי עם תשואה נמוכה יותר...
אין לי בעיה עם תשואה נמוכה כל עוד התנודתיות סבירה.

הדעה הרווחת היא שאתה מפסיד יותר כסף בהמתנה למפולת (התשואה שיכולת לעשות בינתיים) מאשר הרווח שיהיה לך כאשר תכניס את הכסף במפולת. יש אמרה מפורסמת של פיטר לינצ':

Far More Money Has Been Lost By Investors Trying To Time Corrections Than In All Corrections Combined

כמו שכתבת, זה הימור שהסקטור יעשה יותר. אני אישית לא הייתי הולך על זה.
כן. בתקופה שבה הרבה דעות רווחות מתנפצות, אולי גם זו…לגבי הכנסת רכיב תנודתי יותר בקפ״ג, בכל מקרה התכוונתי לסדר גודל של כ-10%, בשביל הגיוון והעניין….

אין לי בעיה עם תשואה נמוכה כל עוד התנודתיות סבירה.
אתה צריך גם סיכון נמוך. לא רק תנודתיות סבירה/נמוכה.

סיכון = סיכוי שכל הכסף הולך. או שחלק נכבד הולך ולא יחזור.
תנודתיות גדולה = אם יש לי זמן ואני לא צריך נזילות. אני בסוף ארוויח.
תנודתיות נמוכה = כסף נזיל, אין בעיה למשוך בכל רגע, כי אין הרבה משמעות לזמן המימוש. השווי שוק יציב.
תנודתיות וסיכון הם בד"כ ביחס הפוך לתשואה.

במניות יש גם סיכון וגם תנודתיות גבוה - לא מתאים לך. כשאתה במדדים הסיכון הוא מאד מאד נמוך, תנודתיות עדיין גדולה - אמרת שאתה רוצה תנודתיות סבירה אז לא מאד מתאים.
באגח קונצרני סיכון גדול יחסית ותנודתיות נמוכה. לדעתי לא מתאים.
זה משאיר אותך עם אגח ממשלתי, אגח חברת חשמל או קרנות כספיות וכו'...

תמהיל של אחוזים, תבחר אתה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מרכיב "סולידי" לתיק IRA שוק ההון 3
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 22
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
IAmSam חישוב כדאיות של פרישה מרצון עם מרכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O מרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A מרכיב חיבור מונים והוצאות משפטיות בחישוב מס הרכישה נדל"ן 5
I מרכיב דמי הניהול באג"ח יורד שוק ההון 2
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M פנסיה ללא מרכיב ביטוחי או קופת גמל? צרכנות פיננסית 3
ת כיצד לחשב את מרכיב קרן ההשתלמות כחלק מתיק ההשקעות שלי שוק ההון 5
G מרכיב המעסיק בקרן השתלמות על חשבון הפחתה בברוטו צרכנות פיננסית 19
Lio התייעצות בנושא מרכיב האג"ח בתיק 50-50 שוק ההון 16
ERE בלי ה E מרכיב אגחי (ETF ) לגמל IRA שוק ההון 5
T מה אתם אומרים על מרכיב זהבי בתיק צעיר? שוק ההון 8
הטירונית כסף סולידי בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ז מיטב דש - גמל להשקעה - מסלול סולידי שוק ההון 0
E סולידי שפחות תלוי בשקל שוק ההון 3
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
ב הלוואת margin לעומת מכירת box spread (לא סולידי) שוק ההון 4
ט קניית מחשב גיימינג סולידי אוף טופיק 11
A פיקדון דולרי == חלק סולידי ? שוק ההון 33
ט מחשב נייח סולידי למשחק ספציפי (cs 2) אוף טופיק 5
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
Homer תיק סולידי חו"ל - אשמח להערות והארות שוק ההון 3
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
N באיזה אפיק סולידי אתם משתמשים בימים אלו? שוק ההון 17
M סגירת פוזיציה לסכום נקוב ביורו לשנה בכ 6% באפיק סולידי. שוק ההון 11
S תאורייה לתיק סולידי שוק ההון 15
G אפיק השקעה סולידי בדולר קנדי שוק ההון 4
S סיור סולידי ב-Jeruz אוף טופיק 3
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
A קו העוני 2022 – האם כל סולידי הוא עני? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 174
Couch Potato קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק שוק ההון 3
אורליוס אפיק סולידי טווח ארוך 25% מהתיק שוק ההון 4
N תיק השקעות סולידי ועליית הריבית שוק ההון 8
Shnizelia איך קונים רכב "סולידי"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
R קריסת האג"ח הממשלתיות ומעבר לאפיק סולידי אחר שוק ההון 12
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
ט רכב פרטי סולידי (נראה לי) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
S פקדון/השקעה סולידי עבור זוג מבוגר לפני גמלאות שוק ההון 1
נ מעבר לעולם סולידי? יומני מסע אישיים 2
deussex אחוז נכס נדל"ן בבעלות, בחישוב מאזן מניות - חלק סולידי שוק ההון 2
M סדר ותכנון פיננסי לצעיר סולידי בתחילת דרכו שוק ההון 11
B האם נכון להסתכל על אג”ח מיועדות כחלק ה״סולידי״ של התיק שוק ההון 6
L תיק סולידי 40-60 שוק ההון 16
M בין סולידי לצרכניסט יומני מסע אישיים 40
J תיק השקעות סולידי בניהול עצמי שוק ההון 27

נושאים דומים

Back
למעלה