• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחפשת עצמאים כלכלית

נראה לי שענית על שאלה אחרת. לא על מה ששאלתי.
הדירה בבעלות בכל מקרה (סנופי ידועה בפורום כמשקיעת נדלן). אז אם קימת משכנתא היא קימת בשתי האפשרויות שציינתי, ובשתיהן אין תשואה אלטרנטיבית על ההון העצמי כי נרכשה דירה.

קיבלתי. מתנצלת על הבלבול.
מה שעולה לי לראש הוא שדירה למגורים קונים באיזורים שנחשבים טובים/יקרים יותר שבהם באופן הטבעי תשואת השכירות נמוכה יותר.

אם את לא חיה בצורה סגפנית ובוחרת להביא לילדים לעולם, הסיכוי שלך לפרוש בגיל 40 הוא אפסי אלא אם את עילוי בתחום רווחי במיוחד, נולדת להורים הנכונים או שזכית בפיס. התיק הדרוש לעצמאות כלכלית "מלאה" לזוג הממוצע הינו לפחות 5 מיליון שקלים (בהנחה של הוצאה חודשית של כ-15 אלף שקל) ולמרבית האנשים בהחלט מדובר בפנטזיה. מנגד, הלקח הרלוונטי שאנשים צריכים ללמוד הוא "אנטי-שבירות" - גיוון מקורות הכנסה, צמצום הוצאות מיותרות, תזרים מזומנים חיובי ואסטרטגיית השקעה הגיונית.
זוג שיש לו קרנות פנסיה/גמל משמעותיות יכול להסתפק בהרבה פחות מ 5 מליון שח
נניח שהתשואה היא 4%
זה יוצא 3000 מליון בחשבון הממוסה ו 1000 בחשבון הפנסיה בגיל 27
זה יותר זול מכלל ה 300 או כלל ה 400

מי שמוציא 15 אשח לחודש כנראה מכניס ברוטו מעל 20 אשח ולדעתי אף יותר.
נכון שכדי לחסוך 3 מליון שח בריבית 4% צריך כל חודש לחסוך 11 אשח, אבל בפורום יש הרבה משפחות שהנטו שלהם הוא 25 אשח ומעלה והם חוסכות מעל 30% מהנטו (כולל קרן השתלמות)
זה לא בילתי אפשרי

כל הכבוד.

אני חושב שהאופטימית מנסה להעביר את המסר ש"כל אחד יכול". ברגע שהיא תשלוף את נתון שיעור חסכון של 50 אחוז, כנראה שהיא תאבד את הקהל שלה.
א. ברור לי שלא כל אחד יכול, אומנם היו בבלוג כל מני תרחשים תאורטים על כמה זה אפשרי, המציאות היא שהאדם הממוצע חסר יכולות תכנון.פיננסי, יכולת שמירה על תקציב, יכולת השתכרות עודפת.
ב. בסקאלה של ההייטק זה יותר אפשרי ביחוד שקרה"ש שהיא 10% מהברוטו שווה כבר כ 20% חסכון.מהנטו לבעלי ההכנסות הגבוהות .

לא טענתי שזה לא אפשרי. טענתי שיש כמות זניחה של אנשים כאלו. הדוגמאות שנתת גם בעייתיות: משווקי שותפים למיניהם וסופרים הם גם לא דוגמה לעצמאות כלכלית, אלא סך הכל למקורות הכנסה פאסיבים-למחצה (שחלקם הגיעו למצבם הנוכחי אחרי עבודה מאומצת רבה וכישרון) ושיכולים להעלם "מחר בבוקר".

ההגדרה שלי להכנסה פאסיבית כנראה שונה משלך - נכסים שמשלמים לי מעצם קיומם עם קולרציה אפסית למידת ההשקעה שלי בהם, ושאין שום צורך בידע, זמן או יכולות מיוחדות על מנת לרכוש אותם, ושהינם עמידים בפני "זעזועים" - זוהי הכנסה פאסיבית להגדרתי.

אני מנסה לעזור לכך שיהיו יותר, לא כמות זניחה.

הדוגמא ממש לא בעייתית. כל האנשים האלו מתחזקים שעות בודדות בחודש את ההשקעות הפסיביות שלהם ויכולים לחיות מההכנסות האלו.
זה לא דרש מהם כישרון בלתי רגיל אלא למידה של תחום ויישומו לאורך זמן. בדיוק כמו שעוסקים משקיעים פסיביים. גם לא ברור לי למה אתה מחליט שזה יכול להיעלם מחר בבוקר.

נכס כפי שאתה מתאר כמעט ולא קיים כהכנסה פסיבית. אני לא מכירה נכס שמייצר הכנסה פסיבית בלי שתיהיה לך טיפת ידע בנושא, מבלי שתשקיע זמן כדי לייצר אותו ולא משנה מה יקרה הוא יישאר לנצח. לא ברור לי במה אתה משקיע אבל זה נשמע קצת כמו חד קרן.

את משווה את העיסוק בשיווק באיביי לעומת מכירת VT פעם ברבעון?

אני לא השוויתי שום דבר. טענתי שכל אחד מהדברים הללו יכול לייצר הכנסה פסיבית.
אתה טוען שאין צורך בידע, תכנון מוקדם או להקדיש זמן בכלל כדי לייצר תיק הכנסה מבוסס מדדים? כי אני מקבלת כל הזמן שאלות בנושא ואיך עושים את זה ואיך כדאי להתחיל ואיפה אפשר ללמוד. אני מאמינה שחיפוש בפורום יראה לפי כמות השאלות שאכן נדרש ידע, הבנה וזמן לתכנן תיק כזה. אז זה לא לגמרי נטול ידע, הבנה וזמן תכנון מראש כפי שאתה טוען.

אני מסכימה לטענה שהתעסקות באיביי דורשת יותר השקעה והכנה מראש מאשר בניית תיק השקעות פסיבי מבוסס מדדים. אבל ההסתכלות שלי קצת שונה. כדי לייצר תיק השקעות, עליך לעבוד בעבודה אחרת ולקבל הכנסה בשוטף כדי שתוכל להשקיע אותה ורוב הסיכויים שייקח כמה שנים טובות עד שתגיע לרמה מספקת של הכנסה מתיק ההשקעות עד שתוכל לפרוש. כלומר אתה משקיע לא מעט זמן בעבודה אחרת כדי שיהיה לך את הכסף להשקיע.

כשאתה מתעסק באיביי או עסקים אינטרנטיים אחרים, העבודה שלך היא בלייצר לעצמך באופן אקטיבי הכנסה פסיבית. התהליך עצמו יכול לקחת שנה שנתיים (לפחות כך זה היה אצל האנשים שאני ראיינתי) ובסופו תוכל להגיע להכנסה פסיבית. זה אולי לא מתאים לכולם כעיסוק, בדיוק כמו שהשקעה במדדים לא מתאימה לכולם כהשקעה. אבל זאת עוד דרך להגיע ובעיניי אם מחשבים את הזמן שאתה משקיע בעבודה אחרת כדי שיהיה לך כסף להשקיע במדדים, זה לא דורש ממך יותר התעסקות.

@הסולידי
מה ההבדל בין לגור בדירה בבעלות, לבין להשכיר דירה בבעלות תמורת 5000 שח בחודש, ולשכור במקומה דירה למגורים ב-5000 שח לחודש?

אסביר את ההבדל, מדוגמה מהחיים...
דירה בבעלות בדרום תל אביב שנקנתה ב 2010 ב650K מניבה 6000 ש"ח.
דירה למגורים חביבה למראה בפרוור המושכרת בעלות של 6000 ש"ח. באופן פוטנציאלי במידה ודירה זו הייתה נרכשת, העלות שלה היתה 3,500K ש"ח..
הפער העצום (מעל ל פי חמש)בין "לשבת", על 650K לבין 3,500K , משקף בסיס ליציאה לעצמאות כלכלית.

נערך לאחרונה ב:
אני מסכימה לטענה שהתעסקות באיביי דורשת יותר השקעה והכנה מראש מאשר בניית תיק השקעות פסיבי מבוסס מדדים. אבל ההסתכלות שלי קצת שונה. כדי לייצר תיק השקעות, עליך לעבוד בעבודה אחרת ולקבל הכנסה בשוטף כדי שתוכל להשקיע אותה ורוב הסיכויים שייקח כמה שנים טובות עד שתגיע לרמה מספקת של הכנסה מתיק ההשקעות עד שתוכל לפרוש. כלומר אתה משקיע לא מעט זמן בעבודה אחרת כדי שיהיה לך את הכסף להשקיע.

כשאתה מתעסק באיביי או עסקים אינטרנטיים אחרים, העבודה שלך היא בלייצר לעצמך באופן אקטיבי הכנסה פסיבית. התהליך עצמו יכול לקחת שנה שנתיים (לפחות כך זה היה אצל האנשים שאני ראיינתי) ובסופו תוכל להגיע להכנסה פסיבית. זה אולי לא מתאים לכולם כעיסוק, בדיוק כמו שהשקעה במדדים לא מתאימה לכולם כהשקעה. אבל זאת עוד דרך להגיע ובעיניי אם מחשבים את הזמן שאתה משקיע בעבודה אחרת כדי שיהיה לך כסף להשקיע במדדים, זה לא דורש ממך יותר התעסקות.
ועכשיו מה תוחלת ההצלחה בכל אחד מהשניים? מה הסיכוי שאם תשקיע בעסק "אינטרנטי" הוא יניב לך הכנסה פאסיבית עד לסוף חייך? מה הסיכוי שבכלל תצליח להרים אחד כזה מלכתחילה? סיפור ההצלחה מתעלם מכל המהמורות שבדרך, ובעסקים אמיתיים יש בסדרי גודל יותר מהמורות מאשר בהשקעה פאסיבית במדד אחת לרבעון.

היו לי עסקים שחשבתי שיהיו פאסיביים, ולמשך תקופה הם אפילו היו כאלה. אבל בלי אנשים שאכפת להם ומתעסקים בהם ברמה יומית, דינם להכשל. צר לי, אבל ההשוואה בין עסקים שאמורים להתקיים למשך עשרות שנים בסביבה תחרותית לבין מעקב אחר מדד המניות היא פשוט לא רלוונטית.

היו לי עסקים שחשבתי שיהיו פאסיביים, ולמשך תקופה הם אפילו היו כאלה. אבל בלי אנשים שאכפת להם ומתעסקים בהם ברמה יומית, דינם להכשל.

נכון- יש ספר של טים פריס בשם The Four Hour Workweek שמדבר בדיוק על איך לייצר Lifestyle business כזה בהשקעה של כמות שעות מינימלית (לא 0 אבל 4 בשבוע).
כמובן שזה מצב מתקדם (אחרי הרבה outsourcing, בניית מוצר וכו')- אבל זה אפשרי.

כמובן שזה מצב מתקדם (אחרי הרבה outsourcing, בניית מוצר וכו')- אבל זה אפשרי.
תרשה לי לחדד את השאלה המרכזית בדיון: האם העבודה שניתן להקים חברות מצליחות, למנות להן עובדים ולהנות מהרווחים שלהן כבעלים במינימום מאמץ זו השיטה הטובה ביותר להדגים לאנשים שניתן לפרוש בגיל צעיר?

מה זה גיל צעיר?
במסלול של צבא->לימודים->עבודה שכירה לא תהיה עצמאי לפני גיל 40-45.
במסלול הזה- ייתכן שכן וייתכן שלא.

קניית מניות במדדים- ברור שזה הדרך היותר פשוטה. אבל לוקח זמן לצבור כמות כסף שמאפשרת את זה. להקים עסק (אינטרנטי) אתה יכול בסכומים נמוכים הרבה יותר.

אסביר את ההבדל, מדוגמה מהחיים

דוגמא נכונה אם כי מאוד לא מייצגת, אני לא מכיר הרבה דירות שמניבות 11% בתשואת שכירות וגם דירות עפ 2% תשואה זה נמוך מאוד. ושלא נדבר על כמות האנשים ש"יושבים" על 3.5M...

בתרחיש סביר יותר יש לך זוג צעיר (שאינו משקיע נדל"ן במקצועו) שיכול לקנות דירה בסכום מסוים ויכול לבחור בין שתי חלופות - לקנות 2-3 דירות להשקעה בעלות תשואת שכירות של כ- 5% או דירה אחת למגורים עם תשואת שכירות של כ- 3%.
בהנחה שהמשכנתא זהה בשני המקרים אם נציב מספרים בתרחיש דמיוני שלזוג הצעיר יש 2M כולל משכנתא ויכול לקנות דירה למגורים עם 3% תשואת שכירות (שכ"ד של 5000), או לקנות שתיים או שלוש דירות עם תשואה של 5% כל אחת (הכנסה של 8333 ש"ח) ולשכור דירה ב 5k - מדובר בהפרש של כ- 40k בשנה בין שתי האפשרויות. אם אותו זוג צעיר לוקח את ההפרש של 40k ומשקיע אותם באופן פאסיבי בבורסה עם תשואה ריאלית של 5% בשנה, אחרי 15 שנים אותו זוג הוא בעלים גאה של כ- 900k ברוטו (כ- 830k נטו). זו תוספת מאוד משמעותית.

דוגמא נכונה אם כי מאוד לא מייצגת, אני לא מכיר הרבה דירות שמניבות 11%
דוגמא מאד מייצגת, אתה פשוט צריך לרכוש אותה ב2010. אגב 11% זה לא הרבה, בהנחה שקנו אותה במינוף היא מניבה יותר (על המחיר ההסטורי).
אחרי 15 שנים אותו זוג הוא בעלים גאה של כ- 900k ברוטו (כ- 830k נטו). זו תוספת מאוד משמעותית.
השוואה לא נכונה, נדל"ן להשקעה קונים עם מינוף אא"כ אתה אהבל, מניות קונים ללא מינוף אא"כ אתה אהבל.
אף אחד לא התעשר מלקנות מדדים ולדגור עליהם (בפחות מ30 שנים לפחות), ממש אי אפשר לומר את אותו הדבר על נדל"ן.

אתה פשוט צריך לרכוש אותה ב2010
נכון, אני דיברתי על רכישה היום. כך או כך, ה- 11% הם על סכום הקניה ולא על השווי שלה היום שאני מניח שעלה משמעותית.

לגבי מינוף - ברור שבנדל"ן ממנפים, אני השוויתי שני תרחישים כאשר עלויות המינוף זהות והאחוזים שדיברתי עליהם הם על כלל הסכום ולא רק על ההון המושקע, אחרת צריך כמובן להכפיל לפי יחס המינוף ולקזז את עלויות המינוף.

בחישוב כזה הפער שנפער יהיה גבוה עוד יותר לטובת מי שביצע את ההשקעה הנבונה יותר.
בכל מקרה, רק רציתי להמחיש את מה ש@סנופי טען רק עם מספרים מהיום ובחישוב פשוט ונאיבי יותר.

ועכשיו מה תוחלת ההצלחה בכל אחד מהשניים? מה הסיכוי שאם תשקיע בעסק "אינטרנטי" הוא יניב לך הכנסה פאסיבית עד לסוף חייך? מה הסיכוי שבכלל תצליח להרים אחד כזה מלכתחילה? סיפור ההצלחה מתעלם מכל המהמורות שבדרך, ובעסקים אמיתיים יש בסדרי גודל יותר מהמורות מאשר בהשקעה פאסיבית במדד אחת לרבעון.

היו לי עסקים שחשבתי שיהיו פאסיביים, ולמשך תקופה הם אפילו היו כאלה. אבל בלי אנשים שאכפת להם ומתעסקים בהם ברמה יומית, דינם להכשל. צר לי, אבל ההשוואה בין עסקים שאמורים להתקיים למשך עשרות שנים בסביבה תחרותית לבין מעקב אחר מדד המניות היא פשוט לא רלוונטית.

זאת אולי השאלה היחידה שמעניינת אותך. אותי גם מעניין לדעת כמה זמן לוקח להגיע לזה, לא רק תוחלת ההצלחה. אם בן אדם מתמיד, לומד מטעויות מסתגל ומשתנה הסיכויים שלו להצליח גדלים פלאים בין אם מדובר בהשקעות פסיביות ובין אם מדובר בעסק.

אני לא עושה את ההשוואה בין עסקים אינטרנטיים לבין מעקב אחרי מדד מניות. אתה היחיד שעושה כאן את ההשוואה הזאת. אני פשוט רוצה להראות לאנשים שלא חיים בתוך הפורום הזה שעצמאות כלכלית זה דבר אפשרי ויש לא מעט דרכים להגיע לשם. לא לכולם יש את הסבלנות הדרושה והיכולת להתמודד עם שוק ההון כדי להשקיע במדדים. יש עוד לא מעט דרכים להגיע לעצמאות כלכלית ודרך אחת בחיים לא תתאים לכולם. לך מתאים מדדים? אחלה לך על זה. אבל זה לא לכל אחד. ואם למישהו זה לא מתאים האם זה אומר שאין לו סיכוי להגיע לחופש כלכלי? ממש לא. זאת בדיוק הנקודה שלי.

איפה אפשר יהיה לקרוא את הסיפורים המעניינים האלה, @האופטימית ?

חיפאי ברגע שאסיים את הראיונות אפרסם את כולם בבלוג שלי.

אני פשוט רוצה להראות לאנשים שלא חיים בתוך הפורום הזה שעצמאות כלכלית זה דבר אפשרי ויש לא מעט דרכים להגיע לשם
זה שארוע הוא אפשרי זה לא הופך אותו לסביר בתוחלת או אפילו בהסתברות 50%

זה שארוע הוא אפשרי זה לא הופך אותו לסביר בתוחלת או אפילו בהסתברות 50%

גם לפרוש לעצמאות כלכלית מתיק השקעות מבוסס מדדים זה אפשרי עבור רוב האנשים. זה עדיין לא סביר ש-50% מהאנשים יגיעו לכך.

כון, אני דיברתי על רכישה היום. כך או כך, ה- 11% הם על סכום הקניה ולא על השווי שלה היום שאני מניח שעלה משמעותית.
גם היום ניתן לצור תשואה עודפת על השוק, רק נדרשת רצינות והכרות מעמיקה יותר של השוק. יש לזכור שהמשכנתאות עדיין זולות מאוד, כך שהמנה המתקבלת בין השכירות לתשלום המשכנתה, פוטנציאלית סביר (המינימום לדעתי הוא 4-4.5%). והדבר החשוב ביותר, ממש כמו בשבועת הרופאים לפני הכל לא לגרום נזק ל"גוף" המשפחתי, בלקיחת התחייבות אסטרונומית, המשעבדת את כספיי המשפחה לשנים ארוכות. במצב כזה לא רק שלא תהיה יציאה לעצמאות כלכלית, אלא עלול אף להתרחש חורבן כלכלי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עיתוי ההשקעה, מיקום ההשקעה ומינוף, הם אלו המשפיעים על גובה ההכנסה הפסיבית ועל זמן ההגעה לעצמאות כלכלית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
א מחפשת יועץ השקעות - לא משווק מוכר וכו' אפילו פגישת יעוץ בתשלום שוק ההון 1
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
מ מחפשת את עצמי בקריירה- אשמח לעזרה התפתחות אישית 6
N מחפשת המלצה לקופת גמל לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ר בת 25, מחפשת כיוונים תעסוקתיים יומני מסע אישיים 13
Cleo מחפשת את הספר "כספך או חייך" בעברית אוף טופיק 1
R מחפשת יועץ השקעות עם רישיון של הרשות לניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס מחפשת כיוון התפתחות אישית 3
M מחפשת תובנות שוק ההון 30
נ מחפשת "מנוע צמיחה" לתיק שלי... שוק ההון 61
ט מחפשת שרשור על השקעה לטווח קצר שוק ההון 4
L מחפשת פתרון לפקס (שליחה וקבלה) יש יותר זול מ-50₪ לשנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
א מחפשת השוואה של עוקבי S&P לS&P שוק ההון 2
מ מדינת ישראל מחפשת סולידיות וסולידים! שוק ההון 25
T מחפשת , למסירה או השאלה , עגלת אחים: מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
חסכונית מחפשת שרשור לגבי הורים וכסף אוף טופיק 1
ר מחפשת יועצ/ת השקעות לאירוח בפורום נשואים טריים אוף טופיק 16
ד מחפשת ייעוץ עסקי בליווי אימון אישי התפתחות אישית 20
Stardust מחפשת אפילקציה שתחסום כל דרכי ההתקשרות איתי מקונטקט מסויים ובשעות מסויימות אוף טופיק 7
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
שרון מחפשת פלאגין של ענן תגיות אמין ומעודכן שתומך בעברית אוף טופיק 0
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
H מחפשת מחשב נייד ללימודים אוף טופיק 14
efrat מחפשת אפליקציה לניהול הוצאות בנייד אוף טופיק 5
אני חדש אני חדש (יוצא לחיים עצמאים) - האם אפשר להתמקח על דמי וועד גבוהים בדירות להשכרה? נדל"ן 44
א הפקדת עצמאים לקרן השתלמות: אי בהירות לגבי תקרת פטור ממס רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
דור דורים הגדרת אחוזי הפקדה בקרן פנסיה של עצמאים צרכנות פיננסית 11
סטרבו דמי אבטלה - תקופות אכשרה\עצמאים צרכנות פיננסית 5
ITS עצמאים - התייעלות שנתית - כיצד אתם משתפרים כלכלית ואישית משנה לשנה? התפתחות אישית 8
S סקר: עצמאים מרוויחים יותר ? אוף טופיק 3
Z תקרת ההפקדה לפנסיה עצמאים. אם מי ששכרו נמוך מהרף של 200K+ ומפריש שוק ההון 7
ד זוג עצמאים והפרשה לקרן השתלמות שוק ההון 4
מ עצמאים - ניהול חשבונות לבד עם עם רו"ח? צרכנות פיננסית 10
ס מיסוי עצמאים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41

נושאים דומים

Back
למעלה