• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מזוזות בשטח משותף

• פותח הנושא פותח הנושא קרול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
האם כלל תומכי המזוזות גם יתמכו בהצבת צלב בלובי אם יש דיירים המעוניינים בכך (ועוד על חשבון הקופה המשותפת)?

האם כלל תומכי המזוזות גם יתמכו בהצבת צלב בלובי אם יש דיירים המעוניינים בכך (ועוד על חשבון הקופה המשותפת)?
לשיטתי:
שישים שם תמונה של ישוע, חמינאי או בריטני ספירס, העיקר שיהיה שקט ושלווה.

אני מבין את האנטי שלך לדת. אבל רבאק, אתה נמצא במדינה יהודית ומזוזה זה עניין מקובל ביותר. אתה בסה"כ עושה דווקא.
מזכיר לך שאתה גם מממן את מערכת החינוך גם אם אין לך ילדים
וואללה התאפקתי עד כאן. ממש מרנין הרגש שלך. עושה דווקא, הא? מממן בתי ספר גם אם.. מי שלא דתי או שותק אדיש לילדים, פששש!
מי שעושה דווקא זה אתה, וכמוך. אתה ממש מבין את האנטי... לך יש אנטי, לי אין ולא היה. דת לא היתה בביתי. לו הייתי נולד בג'ונגל הייתי כמו קוף (אחד מהם הוא אבי אבותי, ואני גאה. אותך, לעומת זאת, ברא האלוהים שלך וככזה אתה נעלה ממני). וזה המסר: איפה שאתה נולד קובע, לא אם יש/אין/אולי
מדינה יהודית... ועוד עם רבאק... אני רוצה לברוח מכאן. רק בישראל הדת היא הזהות הלאומית. יש ערבים נוצרים, מוסלמים, דרוזים ועוד. אמריקאים כנ"ל, והיהודים חסרי המזוזה שם לא... אבל תמיכה וכסף אתה רוצה. ליסודות ליברליים אין חשיבות.
בלי קשר לסיבת התשלום:

קוראים לזה פאסיב-אגרסיב, וכמעט תמיד זו גישה שאינה משתלמת.

אם אתה כבר משלם - מה בדיוק יעזור לך שתביע אי שביעות רצון?!
זה רק ישניא אותך עליהם...
כמה צודק, לו יכולתי ליישם.

נערך לאחרונה ב:
וואללה התאפקתי עד כאן. ממש מרנין הרגש שלך. עושה דווקא, הא? מממן בתי ספר גם אם.. מי שלא דתי או שותק אדיש לילדים, פששש!
מי שעושה דווקא זה אתה, וכמוך. אתה ממש מבין את האנטי... לך יש אנטי, לי אין ולא היה. דת לא היתה בביתי. לו הייתי נולד בג'ונגל הייתי כמו קוף (אחד מהם הוא אבי אבותי, ואני גאה. אותך, לעומת זאת, ברא האלוהים שלך וככזה אתה נעלה ממני). וזה המסר: איפה שאתה נולד קובע, לא אם יש/אין/אולי
מדינה יהודית... ועוד עם רבאק... אני רוצה לברוח מכאן. רק בישראל הדת היא הזהות הלאומית. יש ערבים נוצרים, מוסלמים, דרוזים ועוד. אמריקאים כנ"ל, והיהודים חסרי המזוזה שם לא... אבל תמיכה וכסף אתה רוצה. ליסודות ליברליים אין חשיבות.

כמה צודק, לו יכולתי ליישם.
פספסת לגמרי,אבל אני שמח שפרקת

רק בישראל הדת היא הזהות הלאומית.
אין צורך כל כך להתעצבן, ככה זה כשמדובר באתנו-דת, אתניות ששלובה במנהגים הדתיים שלה, אין לזה קשר ישיר ליהדות או לישראל.
אם היה לשומרונים, לדרוזים או ליזידים מדינה, אני מניח שגם היה משהו כזה.

במצרים או בעיראק, לעומת זאת, הלאום הוא ערבי על-מלא-מלא, ועדיין הדת שמכתיבה כל כך הרבה מחייך, באופן הרבה יותר פולשני - היא האסלאם, למרות מיעוטים אתנודתיים עתיקים יותר כמו הקופטים הנוצרים או המנדעים.

תסתכל על מזוזה בשטח המשותף כמו אשוח שתולים בחג המולד, גם זה עולה כסף\מאמץ, וזה מה יש, זה סמל. האם אתה חייב לשלם? כמובן שלא, אין בכלל חובה למזוזה שם.

אין סיבה לחייב דיירים שלא רוצים מזוזה לשלם על המזוזה. אפשר להציע בנעימות.

אך ההשוואה לצלב לא רלוונטית, כי אנחנו במדינה יהודית. ויש משקל ליהדות במרחב הציבורי.
לכן בניין של דיירים נוצרים אין בעיה שישימו צלב, אבל אי אפשר לכוף בניין מעורב לשים צלב (כי יש זכויות לדתות אחרות במרחב הפרטי, אבל לא משקל במרחב הציבורי)

משתמש בכיר כתב שמותר לחייב אותי לשלם, ואחרים כתבו שלא. האם לא מבחינה מוסרית או חוקית? מה החוק או התקדים בעניין
אני חלש, די ברור שאשלם כי תשובת גרביל בכיר אמינה בעיני. אבל רבאק...
מאחל מכל הלב, שאלו יהיו הצרות.
מי שרוצה לראות איך נראות צרות אמתיות סיבוב בבית חולים או בבית קברות.
את תשובתי נתתי כבר: כך הגענו למלחמות מיותרות, לחוק הפטור ואחרים. עוד מחכה לנו מלחמה שתיים עד הבחירות, נתניהו ממש מתאמץ. עד כדי כך שטראמפ הזהיר אותו מהתערבות. ארה"ב אינה משתמשת בשארית מטוסי התדלוק שלה שבלוד מסבה זאת.

משתמש בכיר כתב שמותר לחייב אותי לשלם, ואחרים כתבו שלא. האם לא מבחינה מוסרית או חוקית? מה החוק או התקדים בעניין

את תשובתי נתתי כבר: כך הגענו למלחמות מיותרות, לחוק הפטור ואחרים. עוד מחכה לנו מלחמה שתיים עד הבחירות, נתניהו ממש מתאמץ. עד כדי כך שטראמפ הזהיר אותו מהתערבות. ארה"ב אינה משתמשת בשארית מטוסי התדלוק שלה שבלוד מסבה זאת.
אני מעריך את דעותיו של @גרביל מרוץ אבל במקרה הזה, ככל שהתשובה שלו נוגעת לפן החוקי, אני לא חושב שהוא צודק. אני גם לא חושב שדין מזוזה כדין עציץ.

אם העניין יגיע למפקח על המקרקעין - גם אם אתה צודק משפטית, יש סיכוי שיפסקו נגדך. אני לא חושב שבמדינת ישראל מפקח על המקרקעין יפסוק שאסור לועד בית להתקין מזוזות על חשבון הדיירים.

הפורום אינו מקום מומלץ לקבל בו יעוץ משפטי ואני מקווה שאתה לא פועל בעניינים משפטיים, אלה ואחרים, לפי הדעות המתפרסמות כאן.

מומלץ שתתקשר לעורך דין שמתעסק בעניין ותקבל תשובה מוסמכת.

יש גם שיקולים אחרים, לא משפטיים, שכדאי לשקול.

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
לחוק הפטור ואחרים.
החוק הזה מציע כמות גיוס גדולה מהמצב הקיים. מי שסובר שאפשר בכוח להכניס מישהו לצוות לוחמים לא היה בלחימה ולא מבין איך רותמים בני אדם. סנקציות כן אבל זה לא מה שיביא אדם להיות בקצה לוחם. יש חטיבה חרדית לוחמת. 50% מכוח האדם בגדודים לוחמים שומרי תורה ומצוות. (כיפות סרוגות) אין כל סתירה בין תורה לצבא. עם החרדים הארדקור זה לא ילך בכוח. הצבא גם לא יודע לגייס אותם במאסות הכל סיפורים. לא יהיה לו רווחי לשלם לאבא ל5-6 כדי להיות בתפקיד עורפי. לכן צריך יותר במערך הלוחם/תומך וזה מחזיר לנקודת התחלה, מי שחושב שבכוח הזרוע אפשר להכניס חייל לשם כאילו אנחנו ברוסיה, אז לא. וזה נכון לחרדי,ערבי,פוסט ציוני

נסכם, החיים הם יותר מחוק כזה או אחר או כן/לא ביבי. ובטח יותר מכסף על מזוזה. ואותם תחיה ותהנה כי יש המון על מה להוכיר תודה כל יום.
ביידיש - מע סלאמה.

לא מבין מה העניין. קיימו הצבעה על תקציב הוועד כולל תת סעיף תקצוב למזוזה שעולה 100 שקל?
אם לא, אתה לא מחוייב לזה. אבל אם יש יחסי שכנות, אתה פוגע בהם אם אתה לא משלם.
אם כן, יכול לעבור בג"ץ, אם יש לך כוח להלחם בטחנות רוח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
החוק הזה מציע כמות גיוס גדולה מהמצב הקיים. מי שסובר שאפשר בכוח להכניס מישהו לצוות לוחמים לא היה בלחימה ולא מבין איך רותמים בני אדם. סנקציות כן אבל זה לא מה שיביא אדם להיות בקצה לוחם. יש חטיבה חרדית לוחמת. 50% מכוח האדם בגדודים לוחמים שומרי תורה ומצוות. (כיפות סרוגות) אין כל סתירה בין תורה לצבא. עם החרדים הארדקור זה לא ילך בכוח. הצבא גם לא יודע לגייס אותם במאסות הכל סיפורים. לא יהיה לו רווחי לשלם לאבא ל5-6 כדי להיות בתפקיד עורפי. לכן צריך יותר במערך הלוחם/תומך וזה מחזיר לנקודת התחלה, מי שחושב שבכוח הזרוע אפשר להכניס חייל לשם כאילו אנחנו ברוסיה, אז לא. וזה נכון לחרדי,ערבי,פוסט ציוני

נסכם, החיים הם יותר מחוק כזה או אחר או כן/לא ביבי. ובטח יותר מכסף על מזוזה. ואותם תחיה ותהנה כי יש המון על מה להוכיר תודה כל יום.
ביידיש - מע סלאמה.
איך אמר מי שאמר
מי שחושב שאפשר עם מעצרים לשנות את הסיבה שמאות אלפי בני אדם קמים בבוקר לא מבין לא בהיסטוריה ולא בסוציולוגיה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
מ האם יש אפשרות להתקין על קרקע חקלאית, פנאלים סולארים בשטח של יותר מדונם התפתחות אישית 2
ל רכישת דירה בשטח שדה דב המפונה נדל"ן 151
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
E בבית משותף, האם ניתן להתנגד להחלטת רוב על שדרוג דלת המקלט? אוף טופיק 7
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ IBKR - מעבר לחשבון משותף, וסעיף אריכות ימים בברוקר ישראלי שוק ההון 18
A יש לי לאשתי ובתי חשבון בנק משותף. מיסים 5
H מס העיזבון בארצות הברית עבור חשבון משותף . לא תושבי ארה"ב מיסים 9
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
N האם לעבור מחשבון יחיד לחשבון משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
ב נזילות מהתקרה בבנין משותף נדל"ן 11
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
I מיסוי בחשבון משותף מיסים 7
קפיצת הדרך חשבון משותף להורים ולילדים - מס רווח הון מיסים 7
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? מיסים 3
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
ב דיני בית משותף נדל"ן 3
ש קיזוז רווחי הון מאקזיט עם חשבון משותף מיסים 1
M פתיחת חשבון משותף ומשכנתא נדל"ן 3
A מס רווח הון בחשבון משותף מיסים 9
F ביטוח בניין משותף צרכנות פיננסית 8
I חשבון השקעות משותף לבני זוג צעירים - ברוקר נפרד? איך לפזר? שוק ההון 0
M חשבון משותף וחיסכון לשנה צרכנות פיננסית 7
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
S חשבון משותף - בעד ונגד צרכנות פיננסית 3
D קניית דירה שהיא לא בית משותף, אלא מושע, מגורים או השקעה לעתיד בפינוי בינוי, אם יהיה נדל"ן 27
S משמעות של חשבון מסחר משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר מיסים 3
deussex התקנת צל לחניה, בחניה פרטית צמודה לטאבו, בחניה פנימית בבניין משותף צרכנות פיננסית 4
Yonatanlou חשבון בנק משותף - אזרחים אמריקאיים צרכנות פיננסית 1
לארוצה רישום בניין משותף נדל"ן 8
S מס יסף על רווח הון מני"ע בחשבון משותף פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ דיווח מס על חשבון משותף לידועים בציבור מיסים 14
ש האם פנסיה וקופת גמל הוא רכוש משותף של בני הזוג? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Ron.B שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף נדל"ן 16
T חשבון בנק משותף צרכנות פיננסית 5
G פתיחת חשבון מסחר משותף או על שם אחד מבני הזוג? שוק ההון 40
Michel מיסוי רווח הון בחשבון בנק משותף מיסים 3
S ניהול משותף של קופות שונות ב-IRA שוק ההון 7
cypriano de rore צנרת ניקוז בבניין משותף אוף טופיק 3
Cfy קיזוז מס בחשבון משותף שוק ההון 1
Bear75 מתחתן, פותח חשבון בנק משותף - ייעוץ אוף טופיק 11
נ חשבון משותף בבנק הפועלים אוף טופיק 11
A חשבון השקעות משותף | כדאי לפתוח תיק השקעות על שם שני בני הזוג? צרכנות פיננסית 72
amidar בירור לגבי חניה בבניין משותף. אוף טופיק 13

נושאים דומים

Back
למעלה