• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח?

• פותח הנושא פותח הנושא CHF
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CHF

משתמש רגיל
דירוג
84
אני שכיר בחברה גדולה עם קרן פנסיה והשתלמות.
עד לפני מספר חודשים הייתי בחברת כלל עם דמי ניהול שהיו טובים ביחס לשוק אבל לא מצוינים.

לפני מספר חודשים נפגשתי עם הסוכן ואמרתי לו שאני מעוניין לעביר את הפנסיה לקרן ברירת מחדל,
אבל אם אקבל ממנו הצעה טובה אשקול להישאר, מלבד הסברים על תשואות והשקעות אקטיביות, לא קיבלתי כזו.
לאחר מספר שבועות יצאה הוראה של העברת כספים למיטב דש וקיבלתי מספר שיחות עם הצעות שמתקרבות מאוד למסלול של הברירת מחדל, יחד עם זאת וויתרתי על הצעות.

לאחר מספר שבועות יצרתי שוב קשר עם כלל ואמרתי להם שאני מעוניין להעביר הפעם את הקרן השתלמות והאם אפשר לקבל מהם הטבה לפני שאני עוזב, שוב אמרו שאי אפשר ונפרדנו לשלום.
לאחר מספר שבועות כלל קיבלו הוראה להעביר את הכספים למיטב דש והפעם קיבלתי הצעה של 0.3 שעבורה הסכמתי גם להישאר.

כנ"ל בבנק ירושלים, התחלתי תהליך של פתיחת חשבון פקדון והפסקתי באמצע.
לאחר מכן קיבלתי טלפון + הצעה שגבוהה ב 0.15% ריבית

השאלה שלי, האם זה המצב בארץ, שחייבים לבצע או להפסיק הוראות בפועל מול גורמים פיננסים בכדי למקסם חסכון?

ושאלה נוספת, האם 0.3 בדמי ניהול לקרן השתלמות (0.2 ניהול השקעות שנתי) מתקרב להוצאות של IRA עם דמי ניהול אטרקטיביים?
האם קיים יתרון ולו הקטן שחלק מהכספים יהיו מנוהלים אקטיבית ע"י חברה גדולה במידה והעלות הניהול זניחה ל IRA

תודה רבה לכם

נערך לאחרונה ב:
זה לא נעים להגיד, אבל הרצון שלהם לשמר תלוי בסכומים שאתה מחזיק אצלם.

השאלה שלי, האם זה המצב החדש בארץ, שחייבים לבצע או להפסיק הוראות בפועל מול גורמים פיננסים בכדי למקסם חסכון?
לא רק גורמים פננסיים. ככה זה בכל תחום בארץ.
ברוך הבא :-)
את המחירים הכי טובים תקבל רק במחלקת שימור, והדרך היחידה להגיע אליהם זה להתחיל מעבר לספק אחר או לבקש להתנתק.

ושאלה נוספת, האם 0.3 בדמי ניהול לקרן השתלמות (0.2 ניהול השקעות שנתי) מתקרב להוצאות של IRA?
תלוי בתנאים שלך ב IRA.
אישית אני מעדיף IRA בעיקר בגלל השליטה בהשקעות. דמי הניהול הנמוכים יותר זה יתרון נחמד, אבל משני.

ושאלה נוספת, האם 0.3 בדמי ניהול לקרן השתלמות (0.2 ניהול השקעות שנתי) מתקרב להוצאות של IRA עם דמי ניהול אטרקטיביים?
ב-IRA תוכל לקבל 0.2-0.25 ומטה (תלוי בסכום כמובן). בנוסף הוצאות ניהול השקעות כנראה פחות מ-0.1 (אני בדיוק סוגר שנה ראשונה ותיעדתי הכל אז אוכל לתת בסוף דצמבר חוות דעת).

אני שכיר בחברה גדולה

זה כל כך שונה אצלך בעבודה?
אתה מקבל העלאות שכר באופן אוטומטי כל שנה?
איזה סיכוי יש לך לקבל תוספת שכר של 30-40-50%, מבלי שאתה מודיע שמצאת עבודה חדשה ואתה עוזב?

למעביד אין שום אינטרס לשפוך כסף על עובדים, כי זה מפחית מהרווחים שלו. הוא ישלם להם לא יותר ממה שהם מבקשים, וזה בתנאי שזה משתלם לו כלכלית. ולא מעט פעמים גם לא ינסו "לשמר" אותך. כל מקרה לגופו.

זה כל כך שונה אצלך בעבודה?
אתה מקבל העלאות שכר באופן אוטומטי כל שנה?
איזה סיכוי יש לך לקבל תוספת שכר של 30-40-50%, מבלי שאתה מודיע שמצאת עבודה חדשה ואתה עוזב?

למעביד אין שום אינטרס לשפוך כסף על עובדים, כי זה מפחית מהרווחים שלו. הוא ישלם להם לא יותר ממה שהם מבקשים, וזה בתנאי שזה משתלם לו כלכלית. ולא מעט פעמים גם לא ינסו "לשמר" אותך. כל מקרה לגופו.
מה? הוא לא דיבר בכלל על תנאי ההעסקה שלו בפוסט.

הוא דיבר על כך (והתפלא) שכדי לקבל הנחות בדמי ניהול צריך להתמקח ולעתים לעזוב

הוא דיבר על כך (והתפלא) שכדי לקבל הנחות בדמי ניהול צריך להתמקח ולעתים לעזוב
הבנתי. אז הבאת אנקדוטה שכנראה עולה לו הרבה יותר כסף. לייק :)

• אהבתי
Reactions: YPV
האם קיים יתרון ולו הקטן שחלק מהכספים יהיו מנוהלים אקטיבית ע"י חברה גדולה במידה והעלות הניהול זניחה ל IRA
לצערי עד כה מצאתי רק חסרונות.
עדיף פאסיבית במעקב אחר SP500 דרך אינטרגמל (0.35% דמי ניהול) או דרך הלמן אלדובי (0.5% דמי ניהול).
זה אומנם עולה קצת יותר (זניח), אבל אתה מקבל מעקב טוב של מדד ידוע בלי משחקים אקטיביים (וכאחד שהיה בקרן ההשתלמות של כלל פעם, יכול להגיד לך שהפסדתי עשרות אלפי שקלים לעומת מעקב אחר SP500, אבל לצערי עוד לא הייתי מודע לסולידית אז...).

תסתכל על פירוט ההשקעות של קרן ההשתלמות של כלל ותראה רשימה ארוכה מאד של חברות קיקיוניות שלא שמעת עליהן, ועם נטיה חזקה לארץ ישראל.

אתה מכיר מקום בחו"ל שזה אחרת?

אישתי משוויץ, וזה קצת שונה מהארץ.
המחיר מחירון זה בד"כ המחיר שוק האמיתי, לא מקובל ואין צורך בכדי להתמקח בכדי להגיע אליו כמו בארץ.
לגבי השימור, יתכן ויש אלמנטים כאלו אבל לא אגרסיביים ולא בפערים גדולים מהמחיר שוק.

המחיר מחירון זה בד"כ המחיר שוק האמיתי, לא מקובל ואין צורך בכדי להתמקח בכדי להגיע אליו כמו בארץ
גם פה המחירון זה "המחיר האמיתי". אבל אם תתמקח תקבל הנחה.
גם אותי בהתחלה זה הפתיע כמה תחום הפננסים בארץ הוא "שוק" (במובן של התמקחות ומחירים), אבל אז הבנתי שזה ככה בכל תחום בארץ בערך. גם בתחום התקשורת (טלפון, אינטרנט, כבלים וכו), גם בביטוחים ותכלס אצל כמעט כל נותן שרות.
מצד שני גם בחו"ל זהה ככה בהרבה מקרים. בארה"ב למשל אם תאיים לבטל כרטיס אשראי, בהרבה מקרים תקבל הצעת שימור טובה (נקודות מתנה, הנחה או ויתור על העמלה השנתית וכו).
הרושם שלי הוא שבארה"ב יש פחות אנשים שמתמקחים (פשוט כי הם פחות מודעים לאפשרות) ובארץ הרוב מתמקח ומנסה להוריד מחיר. זה גורם לכך שבארץ מעלים יותר את מחיר הבסיס.

מה חדש, המחיר קיים כל עוד יש מי שמוכן לשלם אותו

השאלה שלי, האם זה המצב בארץ, שחייבים לבצע או להפסיק הוראות בפועל מול גורמים פיננסים בכדי למקסם חסכון?
כן. הסיבה היא שלמחלקת שימור לקוחות יש סמכויות שלאיש שיווק/שירות רגיל אין.
האם 0.3 בדמי ניהול לקרן השתלמות (0.2 ניהול השקעות שנתי) מתקרב להוצאות של IRA עם דמי ניהול אטרקטיביים?
כן.
יש. חוסך ממך את ההתעסקות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
N היקף מסחר ומרווחים בקרנות איריות הנסחרות בישראל שוק ההון 4
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 11
ישראלי מצוי מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 12
K משקיע אמריקאי המתגורר בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
ד הסטטוס של פולימרקט בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
N כמה מחוקי המס בארה"ב בקשר להשקעות רלוונטים לחוקי המס בישראל עבור אזרחים אמריקאים? מיסים 12
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
ד האם יש אירוע מס כאשר מניידים מניות מבנק בישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
T חברות בישראל שעוסקות במסחר אקטיבי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 50
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
Z מיסוי במכירת נייר שנסחר בישראל ובחו"ל מיסים 4
R קיצבה מחו"ל והמיסוי בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
H בטחון כספים בישראל - ברוקר צרכנות פיננסית 11
M נדל"ן בישראל ואזרחות אמריקאית מיסים 1
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16
U העשור הקרוב בישראל - והמשמעויות הפיננסיות שוק ההון 64
C ממתי הוצאות של20 אש"ח נטו נהפכה הנורמה בישראל? צרכנות פיננסית 229
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
W המלצה ליועץ לעסקת קומבינציה בישראל נדל"ן 3
ח הוזלת עמלות קנייה בישראל צרכנות פיננסית 4
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
D מניות ערך קטנות בישראל זה סיוט - זמן לעבור לאינטרקטיב? שוק ההון 1
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
מ היצע הדיור בישראל, אני טועה במשהו? נדל"ן 15
P השימוש בישראל במושג "מחנה פליטים" פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 7
B שחרור כספים לתושב חוץ מקרן פנסיה וביטוח מנהלים בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 32
Y מכירת דירות בירושה בישראל ע"י אזרח אמריקאי מיסים 9
ד מה המקבילה בישראל ל401k פוסטים מאיכות נמוכה 1
D פתיחת אפשרות מסחר בישראל בibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Xeno למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
S מעמד חשבון בנק ישראלי למי שהינו תושב מס בישראל ובמדינה אחרת במקביל מיסים 11
ד משמעות השדות כשעושים העברה מחשבון בנק בישראל ל IBKR פוסטים מאיכות נמוכה 11
ה השקעה בישראל - הזדמנות? שוק ההון 5
Y נכסים בעלי קורלציה שלילית לשוק הנדלן בישראל נדל"ן 4
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
M הייתכן שרק ל-28% ממשקי הבית החילוניים בישראל יש משכנתא, וההחזר ההמוצע עליה הוא רק 3,800 ש"ח? נדל"ן 11
U תשואות היסטוריות של הבורסה בישראל וארה"ב שוק ההון 14
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41

נושאים דומים

Back
למעלה