• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לישון פחות = לחיות יותר

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איפה שנ"צ (שנת צהריים) נכנס לכל עניין ההשפעה על הבריאות?
@doc29

אני הסתפקתי בשעה אחת יותר. במקום לישון 7-8 שעות בלילה אני ישנה 6-7. השבוע הראשון היה קשה אבל אחר כך התרגלתי וזה כבר השוטף. פשוט הגעתי למסקנה שעל הבוקר אני הכי פרודקטיבית וברוב אנוכיותי החלטתי שהזמן הכי פרודקטיבי שלי ילך למטרות והרצונות שלי. אז בבוקר אני מודטת, מתעמלת, כותבת, לומדת וקוראת דברים שמעניינים אותי או מנסה לקדם את המטרות שלי. האמת שזה הרגל מעולה וככה אני מרגישה כל יום שהספקתי את הדברים שחשובים לי ולא משנה מה קורה במשך היום, אני הקדמתי לקראת המטרות שלי.
אני מנסה לפעמים ללכת לישון קצת יותר מוקדם כדי לפצות על זה, לא תמיד זה יוצא. אז לא צריך שינוי דרסטי, שעה אחת שמנוצלת היטב בהחלט מספיקה.

תתחילי לתרגל טכניקות של חלימה צלולה, ותחיי גם בחלומות.
האמת שאני אכן מתרגלת תרגילי דמיון לפני השינה, שזה גם עוזר לחלום צלול, גם המוח אקטיבי (במקום מחשבות על לחצי היום יום) אבל עדיין מרגיע ועוזר למוח להחליק לחלום. בעיניי יותר אפקטיבי מתרגילי נשימות.
לדוגמא, בוחרת אות מהאלף בית וכל מילה שעולה מדמיינת במשך חמש שניות בצורה כמה שיותר מוחשית (כמה שיותר חושים), יש בזה אלמנט "משחקי" של לחפש עוד ועוד מילים עד שנרדמים. יש עוד כמה. והיכולת לדמיין מוחשי זו מיומנות עם מגמת השתפרות.
מספר פעמים מצאתי פתרונות בשינה או בתרגול שלפניה. כשהמוח מתרגל לחשוב אסוציאטיבית, הוא מתחיל לעשות הקשרים מעניינים "לבד".

נערך לאחרונה ב:
מספר פעמים מצאתי פתרונות בשינה או בתרגול שלפניה.
זה נכון, וזאת אחת הסיבות להזהר מהפחתה מוגזמת של שעות שינה, במיוחד בשלב שבו את מנסה ללמוד דברים חדשים ולהתפתח. הפנמה של למידה, והפעלה של יצירתיות מתבצעים הרבה בזמן השינה.

מעט מנסיוני,
אני אוהב לישון עם חלון פתוח ואויר צח. הבעייה שמשעה 5 וחצי בבוקר מתחיל הבלגן - שני הכלבים של השכן מתחילים לנבוח, העריה מפנה זבל וכל זה ב 5 וחצי בבוקר, אני מתעורר מהרעשים לאחר 5 שעות שינה חצי יום הייתי כמו זומבי למרות שבגילי מספיק כ 6+ שעות שינה.
החלטתי לבסוף לשים לזה קץ.
סגרתי את החלון ודלת חדר שינה, הפעלתי מזגן בטמפרטורה נוחה של 23 מעלות שהיא גם חסכונית.
מאז חלה תפנית משמעותית, יושן עד 7-7 וחצי. מרגיש צלול ועירני כל היום, הורדתי את כמות הקפה מ 3 מאגים לכוס אחת.
אני מכיר ידידים קרובים שמתגאים בזה שהם ישנים 4 שעות ביום ומרגישים נהדר.
מה שהם לא יודעים, ואת זה רואה רק משהו מהצד שהם ממש לא מתפקדים למרות שהם חושבים שהם סופרמן, הם חיים על קפאין כל היום, 80% מהפרויירטים שלהם נופלים ולא מצליחים והם חושבים שהם מצליחנים, מה שנקרא state of mind. הם סופר אקטיבים אבל עובדים בפול גז בנויטרל.
שני השנקלים שלי לדיון.

הורדתי את כמות הקפה מ 3 מאגים לכוס אחת.

בדרך כלל לא מומלץ להוריד את מינון הקפה ביום (3 כוסות קפה ביום טובות לבריאות על פי רוב), אלא פשוט להקפיד שהקפה האחרון יהיה לפחות 6 שעות לפני השינה, כדי לא לפגוע במחזור ה-REM.

בדרך כלל לא מומלץ להוריד את מינון הקפה ביום (3 כוסות קפה ביום טובות לבריאות על פי רוב), אלא פשוט להקפיד שהקפה האחרון יהיה לפחות 6 שעות לפני השינה, כדי לא לפגוע במחזור ה-REM.
אכן, אני בודק את הנושא בגלל המחקרים האחרונים אבל לך תדע מי מימן את המחקר הגרנדיוזי האחרון ורק לחברות הקפה יש את המשאבים האלו...

אבל לך תדע מי מימן את המחקר הגרנדיוזי האחרון ורק לחברות הקפה יש את המשאבים האלו...

אתה כבר מכיר את הגישה שלי. אני בדעה שצריך להסתמך על גופים גדולים ואמינים כמו ארגון הבריאות העולמי ואוניברסיטאות עילית.

לאורך זמן, המזונות הבעייתיים מתגלים ככאלה למרות הלובי עתיר המשאבים העומד מאחוריהם: בשר מעובד, בשר אדום, חלב ומוצריו, חמאה וסוכר.
המחקרים על התועלת שבקפה עקביים למרות שנדרשים עוד מחקרים כדי לחזק את הטענה. כרגע נראה שהוא בריא ברמה של 3-4 כוסות ביום.

יש דבר כזה שנקרא אנורקסיית שינה?:>
בכל מקרה, אני הייתי ישנה המון בין תשע לעשר שעות והייתי פחות עירנית מעכשיו (5-7).

ישנה המון בין תשע לעשר שעות והייתי פחות עירנית מעכשיו (5-7).
כשישנים המון זה כן יכול לגרום לתחושת נמנום, במיוחד כי לפעמים זה הולך עם דיכאון קל וחוסר מעש. אבל לא חייבים לבחור בין לישון 10 שעות ולישון 4 שעות, 6-8 שעות זה סביר יותר. (תלוי באדם, בשבילי 6 זה מעט מדי - וכן אני הורה, וכשהייתי צריכה לקום בלילות השלמתי שינה בזמנים אחרים כדי לתפקד)

במקום לקצץ בשעות שינה אפשר לנצל טוב יותר את שעות העירות . אפשר להספיק הרבה מאד גם ב16 שעות אם יודעים לאמץ טכניקות של ניצול מקסימלי של הזמן . למשל לנצל זמנים מתים (כמו המתנות או נסיעות) ,לתחום משימות במהלך היום בזמן סביר כדי שהם לא ימרחו וכו.

במקום לקצץ בשעות שינה אפשר לנצל טוב יותר את שעות העירות . אפשר להספיק הרבה מאד גם ב16 שעות אם יודעים לאמץ טכניקות של ניצול מקסימלי של הזמן . למשל לנצל זמנים מתים (כמו המתנות או נסיעות) ,לתחום משימות במהלך היום בזמן סביר כדי שהם לא ימרחו וכו.
לגמרי

אתה כבר מכיר את הגישה שלי. אני בדעה שצריך להסתמך על גופים גדולים ואמינים כמו ארגון הבריאות העולמי ואוניברסיטאות עילית.

לאורך זמן, המזונות הבעייתיים מתגלים ככאלה למרות הלובי עתיר המשאבים העומד מאחוריהם: בשר מעובד, בשר אדום, חלב ומוצריו, חמאה וסוכר.
המחקרים על התועלת שבקפה עקביים למרות שנדרשים עוד מחקרים כדי לחזק את הטענה. כרגע נראה שהוא בריא ברמה של 3-4 כוסות ביום.
כוסות של מה? בין סוגים שונים של קפה יש מינונים שונים של קפאין, והמס׳ האופטימלי לאדם בריא הוא גם ככה תלוי משקל. ככה סתם מהראש, מסתמן שקפאין מעלה את לחץ הדם ממינון של בערך 250 מ״ג, מינון כזה בטוח לא בריא ללמי שכבר יש לחץ דם גבוה. לא הייתי מכריז שקפאין זה דבר בריא באופן כללי. יש בדיון הזה לא מעט broscience.

@pugs

ולכן כתבתי "על פי רוב" - המלצה כללית, כאשר ישנם גם חריגים.

@pugs

ולכן כתבתי "על פי רוב" - המלצה כללית, כאשר ישנם גם חריגים.
היה נראה שדיברת על המינונים עצמם, ולא על השאלה אם לצרוך או לא. בכל מקרה ״טוב לבריאות״ זה לא מדעי ובתכלס גם לא אומר שום דבר.

הבעייה שמשעה 5 וחצי בבוקר מתחיל הבלגן - שני הכלבים של השכן מתחילים לנבוח, העריה מפנה זבל וכל זה ב 5 וחצי בבוקר, אני מתעורר מהרעשים לאחר 5 שעות שינה חצי יום הייתי כמו זומבי למרות שבגילי מספיק כ 6+ שעות שינה.
החלטתי לבסוף לשים לזה קץ.
סגרתי את החלון ודלת חדר שינה, הפעלתי מזגן בטמפרטורה נוחה של 23 מעלות שהיא גם חסכונית.

אפשר גם להשתמש באטמי אוזניים. אני מאוד אוהב את אלה של MACK'S אבל רצוי לנסות כמה יצרנים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשר אדום, חלב ומוצריו, חמאה וסוכר.
המחקרים על התועלת שבקפה עקביים למרות שנדרשים עוד מחקרים כדי לחזק את הטענה. כרגע נראה שהוא בריא ברמ
בקיץ יש גם את אפקט האור

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P פקטור השינה הערבה: מה אתם עושים כדי לישון טוב? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
ר לישון בלי מיטה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
korma תעלולי סוכנים - או למה לישון עם עין אחת פקוחה על הביטוחים צרכנות פיננסית 72
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
ל האם אנו מסוגלים לצרוך פחות? צרכנות פיננסית 57
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
A פיצוי איחור כשהדירה הושכרה פחות מהערכת שמאי נדל"ן 0
ח עוף קפוא זול מעוף טרי האם הוא פחות בריא ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
U השתלמות ira עם פחות הקפדה על מגבלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
someone235 קרן השתלמות עם עמלות פחות מ-0.8% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
ר זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות??? פוסטים מאיכות נמוכה 19
סול איפה בחו"ל יש הכי פחות אנטישמיות אוף טופיק 45
דו דו פיצויים פטורים פחות משנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D קרן כספית - תשואה שנתית מפורסמת של פחות מ 1% לעומת דיבורים על מעל 3% בפורומים כולל זה ? שוק ההון 24
S למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
SolidusMaximus נכסים "מוגנים" יותר ומוגנים פחות אוף טופיק 88
M איך להרוויח יותר כסף (או לשלם פחות מס)? צרכנות פיננסית 21
א קרן השתלמות- מה פחות סיכון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פרילנסר. מה עדיף: יותר לקוחות שמשלמים פחות או פחות לקוחות שמשלמים יותר? אוף טופיק 1
T איך לשלם פחות מיסים אם אני לא גר בארץ מיסים 41
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
ע התפלגות נכסים מגדל מקפת - מסלולים כלליים ולבני פחות מ50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ד מימוש הפסדי הון כדי לשלם פחות מיסים בסוף שנה מיסים 4
י יהיו ימים יפים יותר ויהיו ימים יפים פחות יומני מסע אישיים 14
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
M האם ניתן להעריך לאיזה קרנות פנסיה יהיו יותר/פחות גרעונות אקטואריים? צרכנות פיננסית 7
א מאה פחות הגיל - אולי להיפך? שוק ההון 51
JG1 עצמאי שלא שורד עם פחות מ25K שקל בחודש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
U משיכת קופת גמל קטנה (פחות מ 8 אלפים) ללא מס צרכנות פיננסית 1
לאץ' קיזוז הפסדים בבורסה: כך תשלמו פחות מס רווח הון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מה דעתכם\ן הקורונה גורם לבזבז יותר כסף או פחות אוף טופיק 12
J האם עדיף להשקיע בפוליסת חיסכון אם אני מעדיף להיות פחות מושקע רגשית? שוק ההון 23
S קרן פנסיה מסלול מניות עם פחות מ 50% מניות? צרכנות פיננסית 5
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
צפי איפה אשלם הכי פחות עבור 400K? שוק ההון 16
A פתיחת קופת גמל IRA לסכום של פחות מ-100,000 צרכנות פיננסית 10
ג האם ייתכן שההצעה הבאה (בבנק בארץ) טובה לא פחות מ-IB ? שוק ההון 44
C IBI עוקב SP500 עשה 10% פחות מהמדד? :S שוק ההון 7
M שנה מצויינת ברווחים בדולרים, הרבה פחות ברווחים בשקלים שוק ההון 48
מ IB בלי עמלה חודשית קבועה עם תיק של פחות מ100k$ שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה