וכאמור - לישון פחות = יותר זמן לחיות.
אל תבלבל אנשים שפשוט ישנים פחות, עם אנשים שחושבים שאם הם ישנו פחות הם יחיו יותר...
הכותרת של הפוסט מבלבלת כי בנג'מין היקר (שאני חושד בו שיש לו נגיעה לתחום הביולוגיה והמדע ולא בכדי כי אני חשדניסט) חשב כשהוא ענה שהכותבת מתכוונת כי לישון פחות = תוחלת חיים ארוכה יותר. אני כמעט בטוח שלא לכך התכוונה אנא-אל.
אמממ... טכנית, אם ישנים פחות מן הסתם יש יותר זמן "לחיות", כי לא "שורפים" אותו בשינה. חשבון נורא פשוט. שן 4 שעות במקום 8 שעות והנה לך 4 שעות נוספות לחיות אותן ולנצל אותן עד תום.
כמובן שמי שישן פחות
לא חי יותר ולא מאריך את תוחלת החיים שלו. את זה לא שמעתי מעודי ובזה לא נתקלתי מעולם וזה יפתיע אותי מאוד ש-
Sleep deprivation מאריך את תוחלת החיים...
שינה טובה ואיכותית ומספקת היא מוצר מאוד מאוד נחוץ וחיוני לגוף. המוח חייב לכבות את עצמו (למרות שהוא לעולם לא כבה באמת וההכרה לעולם לא נחה). ואני לא מדבר על מנוחה פיזית של הגוף כי איתה אפשר לשחק. אני מדבר על המוח שחייב את סגירת כל החלונות בדפדפן והתנתקות מהעולם.
האמת? אני ממש אבל ממש לא מבין מה כולם רודפים אחרי הזמן הזה כל כך. סה"כ מימד אחד מתוך 4 המימדים בעולם הזה שמוכחים פיזיקלית. אני נהנה פשוט לחיות אותו
בשיא האיטיות והשאנטי, הכי לא רודף אחריו. נותן לעולם המודרני לרדוף אחרי הזנב של עצמו כשאני צופה מהצד ומתכונן לדברים יותר חשובים כמו להבין את עצמי יום אחד ולחשוב מחשבות. ממש לא מפריע לי לשרוף אותו "לחינם" כמו לשבת ולבהות בתקרה, או בקיר שמולי, או בתמונה, או באנשים או בנוף אקראי. לא מפריע לי התקלח שעה וחצי או לחרבן גם שעה ולא לנסות לקצר את זה ל- 3 דקות כדי להרוויח זמן. אני החלטתי שכלום לא בוער לי וזה לא משנה כמה זמן יש לך, וזה לא משנה כמה אתה אפילו מנצל אותו, הכי חשוב זה איכות הזמן שאתה מרשה לעצמך.
וכן, במסגרת של איזונים חשוב גם שיהיה זמן ממש לא מנוצל לכלום ושום דבר. חלומות בהקיץ הוכחו מעל לכל ספק כחיוניים מאוד להתפתחות האנושית והעצמית של האדם הפרטי והקהילה.
מה שכן, אם מישהו רוצה להאריך את תוחלת החיים שלו (ביחס לממוצע, כן?) ולפתור פה ושם כמה בעיות בריאותיות, הוא מוזמן לאכול הרבה הרבה פחות ממה שהוא אוכל היום, עד למצב של כמעט הרעבה (בממוצע עד 1000 קלוריות ליום), ולנסות להתרגל לזה ולהמשיך בזה כמה עשורים (
Calorie restriction).
מוכח מדעית. עדיין לא מוכח מדעית בבני אדם כי מי לעזאזל ירצה להרעיב את עצמו בשביל ניסוי.
מילא עד למצב של חולי, אבל לא קיצוני... אבל חולי
קיצוני נראה לך הגיוני? WTF?
ועוד להמשיך עם זה?
מה את בכלל מגדירה חולי קיצוני? אולי אני מגזים במחשבות שלי על המילים הללו.
קחי כאפשרות שייתכן מאוד שהפיזיולוגיה והמטבוליזם האינדיבידואלי לך, לא יאפשרו לך לישון 3-5 שעות בלילה כמו שאני ישן, ואת זקוקה ל- 5-7 שעות לפחות... תהיי בטוחה שלא כל עובדי משמרות הלילה התרגלו לישון מעט שעות או להחליף שעון ביולוגי בלית ברירה מבוקר ללילה. יש כאלו שפרשו ולא היו מסוגלים אפילו שכח הרצון שלהם היה חזק מאוד. הם פשוט נגמרו מזה. בדיוק כמו כאלו שתחושת הרעב מנקרת ואוכלת בהם והם לא מסוגלים להתמודד איתה לעומתי שאני מסוגל לא לאכול יומיים ושלושה.
הגוף לעולם לא זוכר עודף שינה. הוא בהחלט זוכר ומגיב בתשלום ניכר על מחסור בשינה.
האם יש לזה השפעות/נזקים ארוכי טווח?
את הרבה יותר חכמה מזה ויודעת שכן. גוגל כבר מזמן למדת לעשות.
הגוף מתרגל לכמעט הכל, כולל לעינויים קיצוניים והתעללות פסיכולוגית ונפשית. חסרות דוגמאות קיצוניות להתרגלות של הגוף האנושי וכח הרצון שלו לסיטואציות בלתי אפשריות?
אז?... את רוצה להרגיל אותו לזה? את חושבת שאין לזה השפעות ארוכות טווח? את חושבת שאין לזה נזקים ארוכי טווח?...
אין בעיה. רק תהיי מוכנה לשלם את המחיר שהוא יגבה ממך.
לא מזמן היה איזה מאמר על כך שטראומה למישהי שנמצאת בהריון מלווה את העובר והבנאדם השלם לעתיד עד לגיל הבגרות שלו ולא הבינו למה. טראומה של האימא בהריון מתבטאת אצל הבנאדם הבוגר שנולד כבר לפני 40 שנה... מה?
כן.
יש מחקרים בנושא הזה (בסדר, לא לכל מאמר צריך להאמין אבל יש פה עיקרון חשוב מאוד ללמוד ממנו).
הגוף הוא מכונה הזויה. הנפש היא מכונה הזויה. המוח הוא מכונה מטומטמת.