• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לישון פחות = לחיות יותר

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לדעתי לא צריך להפחית מ6-8 שעות שינה כדי "לחיות יותר". אני באמצע. משתדל 7 כמה שניתן במהלך השבוע. פעם בשבוע שנ"צ (שבת)
שהייתי עובד לילות וכו בהחלט ההרגשה אחרי שבועות עמוסים ללא שינה מספקת הייתה לא להיט.

כמובן גם לא צריכים להגזים עם שינה. לא יכול לשמוע שישנים נגיד 10-11 שעות סתם ככה. לדעתי מיותר.

וכאמור - לישון פחות = יותר זמן לחיות.
אל תבלבל אנשים שפשוט ישנים פחות, עם אנשים שחושבים שאם הם ישנו פחות הם יחיו יותר...
הכותרת של הפוסט מבלבלת כי בנג'מין היקר (שאני חושד בו שיש לו נגיעה לתחום הביולוגיה והמדע ולא בכדי כי אני חשדניסט) חשב כשהוא ענה שהכותבת מתכוונת כי לישון פחות = תוחלת חיים ארוכה יותר. אני כמעט בטוח שלא לכך התכוונה אנא-אל.
אמממ... טכנית, אם ישנים פחות מן הסתם יש יותר זמן "לחיות", כי לא "שורפים" אותו בשינה. חשבון נורא פשוט. שן 4 שעות במקום 8 שעות והנה לך 4 שעות נוספות לחיות אותן ולנצל אותן עד תום.
כמובן שמי שישן פחות לא חי יותר ולא מאריך את תוחלת החיים שלו. את זה לא שמעתי מעודי ובזה לא נתקלתי מעולם וזה יפתיע אותי מאוד ש- Sleep deprivation מאריך את תוחלת החיים...
שינה טובה ואיכותית ומספקת היא מוצר מאוד מאוד נחוץ וחיוני לגוף. המוח חייב לכבות את עצמו (למרות שהוא לעולם לא כבה באמת וההכרה לעולם לא נחה). ואני לא מדבר על מנוחה פיזית של הגוף כי איתה אפשר לשחק. אני מדבר על המוח שחייב את סגירת כל החלונות בדפדפן והתנתקות מהעולם.
האמת? אני ממש אבל ממש לא מבין מה כולם רודפים אחרי הזמן הזה כל כך. סה"כ מימד אחד מתוך 4 המימדים בעולם הזה שמוכחים פיזיקלית. אני נהנה פשוט לחיות אותו בשיא האיטיות והשאנטי, הכי לא רודף אחריו. נותן לעולם המודרני לרדוף אחרי הזנב של עצמו כשאני צופה מהצד ומתכונן לדברים יותר חשובים כמו להבין את עצמי יום אחד ולחשוב מחשבות. ממש לא מפריע לי לשרוף אותו "לחינם" כמו לשבת ולבהות בתקרה, או בקיר שמולי, או בתמונה, או באנשים או בנוף אקראי. לא מפריע לי התקלח שעה וחצי או לחרבן גם שעה ולא לנסות לקצר את זה ל- 3 דקות כדי להרוויח זמן. אני החלטתי שכלום לא בוער לי וזה לא משנה כמה זמן יש לך, וזה לא משנה כמה אתה אפילו מנצל אותו, הכי חשוב זה איכות הזמן שאתה מרשה לעצמך.
וכן, במסגרת של איזונים חשוב גם שיהיה זמן ממש לא מנוצל לכלום ושום דבר. חלומות בהקיץ הוכחו מעל לכל ספק כחיוניים מאוד להתפתחות האנושית והעצמית של האדם הפרטי והקהילה.
מה שכן, אם מישהו רוצה להאריך את תוחלת החיים שלו (ביחס לממוצע, כן?) ולפתור פה ושם כמה בעיות בריאותיות, הוא מוזמן לאכול הרבה הרבה פחות ממה שהוא אוכל היום, עד למצב של כמעט הרעבה (בממוצע עד 1000 קלוריות ליום), ולנסות להתרגל לזה ולהמשיך בזה כמה עשורים (Calorie restriction).
מוכח מדעית. עדיין לא מוכח מדעית בבני אדם כי מי לעזאזל ירצה להרעיב את עצמו בשביל ניסוי.

עד למצב של חולי קיצוני
מילא עד למצב של חולי, אבל לא קיצוני... אבל חולי קיצוני נראה לך הגיוני? WTF?
ועוד להמשיך עם זה?
מה את בכלל מגדירה חולי קיצוני? אולי אני מגזים במחשבות שלי על המילים הללו.
קחי כאפשרות שייתכן מאוד שהפיזיולוגיה והמטבוליזם האינדיבידואלי לך, לא יאפשרו לך לישון 3-5 שעות בלילה כמו שאני ישן, ואת זקוקה ל- 5-7 שעות לפחות... תהיי בטוחה שלא כל עובדי משמרות הלילה התרגלו לישון מעט שעות או להחליף שעון ביולוגי בלית ברירה מבוקר ללילה. יש כאלו שפרשו ולא היו מסוגלים אפילו שכח הרצון שלהם היה חזק מאוד. הם פשוט נגמרו מזה. בדיוק כמו כאלו שתחושת הרעב מנקרת ואוכלת בהם והם לא מסוגלים להתמודד איתה לעומתי שאני מסוגל לא לאכול יומיים ושלושה.
הגוף לעולם לא זוכר עודף שינה. הוא בהחלט זוכר ומגיב בתשלום ניכר על מחסור בשינה.

האם יש לזה השפעות/נזקים ארוכי טווח?
את הרבה יותר חכמה מזה ויודעת שכן. גוגל כבר מזמן למדת לעשות.
הגוף מתרגל לכמעט הכל, כולל לעינויים קיצוניים והתעללות פסיכולוגית ונפשית. חסרות דוגמאות קיצוניות להתרגלות של הגוף האנושי וכח הרצון שלו לסיטואציות בלתי אפשריות?
אז?... את רוצה להרגיל אותו לזה? את חושבת שאין לזה השפעות ארוכות טווח? את חושבת שאין לזה נזקים ארוכי טווח?...
אין בעיה. רק תהיי מוכנה לשלם את המחיר שהוא יגבה ממך.
לא מזמן היה איזה מאמר על כך שטראומה למישהי שנמצאת בהריון מלווה את העובר והבנאדם השלם לעתיד עד לגיל הבגרות שלו ולא הבינו למה. טראומה של האימא בהריון מתבטאת אצל הבנאדם הבוגר שנולד כבר לפני 40 שנה... מה?
כן. יש מחקרים בנושא הזה (בסדר, לא לכל מאמר צריך להאמין אבל יש פה עיקרון חשוב מאוד ללמוד ממנו).

הגוף הוא מכונה הזויה. הנפש היא מכונה הזויה. המוח הוא מכונה מטומטמת.

נערך לאחרונה ב:
אבל משפט נחמד ששווה לגריין :)
מה זה לגריין?... o_o

ההנחה שיש נפש נפרדת מהגוף היא מקור הרעיונות ההזויים האלה.
בנג'מין, אתה טוען שאני מניח ככה?... לא הבנתי.
כדי להיות וודאי - אני חושב וסבור שהנפש נמצאת בתוך הגוף וכלואה בתוך המוח. התודעה וההכרה (="נפש") הן תוצאת הסתלבטותו וחזיון תעתועיו של המוח בלבד.
בעצם, אין גוף יש רק מוח :lol:
כן, רשמתי את זה. אין גוף פיזי יש רק מוח פיזי. המוח הפיזי מחליט על גבולות, הגדרות ושלמות הגוף הפיזי. הגוף הפיזי נמצא שם רק כי המוח החליט שהוא נמצא שם.
למה למען הצ'ובאקה אני רושם זאת?
כי אם המוח מחליט להתעלם מהגוף, והוא מסוגל לעשות זאת, התודעה וההכרה לא יאפשרו לך להבין בכלל שיש לך גוף.
זה מה שקורה לאנשים שיוצאים מהגוף של עצמם ומרחפים בחלל, פיזית חושבים שהם מרחפים מנותקים מהגוף. זו ההרגשה האמיתית שלהם ואין על כך עוררין.
זה מה שקורה למישהו שמרגיש שאיבר מסויים הוא לא חלק ממנו וכורת אותו.
זה מה שקורה למישהו שלא מודע פתאום שיד שמאל שלו עדיין במקומה ושהיא קיימת בכלל במקומה היות ותחושת המרחב של הגוף נפגעה לחלוטין.
מ.ש.ל.

מה זה לגריין?...
זה מתוך האקדמיה לעברית:
"גַּרְיָן (טיזֶר)
גריין הוא מובאה מתוך כתבה בעיתון המודפסת באותיות מוגדלות ומעוצבות בעמודי הכתבה. הגריין מעורר את תשומת לב הקוראים ומגרה אותם לקרוא את הכתוב בכתבה עצמה. גריין הוא גם קטע קצר מתוך משדר שמטרתו לעורר עניין וסקרנות במשדר המלא. קטע זה עשוי להיות משודר בזמן ההפסקה במשדר כדי לשמור על קהל הצופים או המאזינים."

ואם תהפוך לקורא קבוע של אתר "באופן טבעי" אז תכיר את הפעולה הזאת באופן מעשי. ככלל, משפט קצר וקולע שיכול לשמש אותך בדיאלוג עם אחרים כדי לתמצת רעיון כלשהו בתוך השיחה.
כדי להיות וודאי - אני חושב וסבור שהנפש נמצאת בתוך הגוף וכלואה בתוך המוח. התודעה וההכרה (="נפש") הן תוצאת הסתלבטותו וחזיון תעתועיו של המוח בלבד.
בעצם, אין גוף יש רק מוח
אני ממש לא מסכימה איתך. חוקרים כבר מדברים על ה"מוח השני" שלנו שנמצא במעיים ומשדר אותות למוח (אולי אלה החיידקים שמשדרים). המוח לא יכול להפסיק את הנשימה עד למוות וגם לא יכול לעצור את פעולות האיברים הפנימיים. הכל קשור בהכל. וכולך קשור בהכל שסביבך. יום אחד, כשתגיע להארה, תחווה במלואך שהכל אחד.

@ביולוג ירושלמי
krang.jpg

@Benjamin Willard באמת שאני לא מבינה מה אתה מנסה להגיד.
אנא-אל, אני באמת שלא מבין מה את לא מבינה פה בדיוק... מה, את קשת תמס??????11
בנג'מין מסתכל עלינו מהפודיום, מהגזוזטרה, מהבלקון, ממרום הכלונסאה, מהאאוריקה שהוא ובאמת חס ושלום מבלי להעליב פשוט רוצה לומר שהבעיה מתחילה בזה שאנו מסיקים איכשהוא (הוי, אווילים משרישים שכמותנו) שיש לנו גוף.
הבנאדם עבר שינוי תודעה משמעותי מזריק בבקרים טרנס מק'קנה, בלילות אלן ווטס וזאת תוך כדי שהוא בוהה בציורים של אלכס גריי שומע שפונגל מגיל שנתיים ומשתין על הנזיר שמכר את הפיאט אונו שלו מהמקפצה.
ומאז הוא והיקום אחד. ללא גוף כאמור.
הבעיה באנשים ציניים כמו בנג'מין יקירנו היא:
1. בזים להרבה דברים וכו'. אבל זה לא מעניין. זה עניינו.
2. מינימליסטים שנוטים לפשטות של אורחות החיים (נכון שלא ידעתם שזו חלק מההגדרה לציניות?!?!).
הבנג'מין המואר נוטה ליותר מדי פשטות ובמקום לטפול עלינו את התפל של העיקר, הוא פשוט מביא אותה בשורה וחושב שהכל בסדר ושנבין הכל כי זורח לי מהעכוז אופרון של לוציפראז.

בנג'מין, כמובן ששום דבר לא אישי. אני דווקא מאוד מחבב אותך ובסה"כ אתה בחור מאוד נחמד רק לא מובן. העובדה שאתה לא מנסה להבהיר את עצמך עם עוד טיפטיפה כמה משפטים, אלא זורק משפטים סתומים וחדי-שורה קצת גובלת בהתנשאות קלה. אבל אתה שוקל יותר מדי בכל מקרה כדי להתנשא מעלינו אז הכל טוב :lol:
(בוא מכות! אבל בלי גוף! רק עם מחשבות!)

מה זה תמס?
חומר קשה תמס = שאינו מתמוסס בקלות.
אם כבר יותר מעניין אופרון הלוציפראז שמאפשר ביולומינסציה (מה שגחליליות עושות כשהן זוהרות בחושך).
ברחתי הצידה. ביי.

@ביולוג ירושלמי
חח
למה ציניות אבל?
והרבה לפני שהתחלתי לקרוא את אלן ווטס...

בכל מקרה, אלה רעיונות שקשה להסביר, ואני לא מבין אותם מספיק בשביל לנסות. זאת גם כנראה לא הבמה.

אני כן יודע, שלנסות להבין את עצמך, כנשמה שמתארחת במכונה, ולנסות להתאים את המכונה לצרכיך, זה.... ובכן לא מביא למקום טוב...

אגב, גם לנסות להבין את העולם מנקודת המבט של התודעה שלך (מה שכתבת למעלה). זה אולי נכון כתיאור פורמלי, אבל לא תורם להבין את הממשק בינך לעולם, שזה חלק דיי משמעותי מהחיים. ובעצם זה דיי זהה לתפיסה הקודמת.

אנסה להסביר...
@אנא-אל , בגדול, כמו שאני מבין את זה, מה שאת מציעה דומה מאוד לרעיון למעט בשתייה, אכילה, ונשימה. הסיפור על הסוס של הרשל'ה וכו'. זה כמו לנסות לשכנע חתול להישאר ער כי אז יהיה לו יותר זמן לצוד עכברים, ולשחק, ושבעצם הוא מבזבז את זמנו בשינה. אבל שינה היא חלק מהמהות שלו... הוא צריך אותה לא פחות משהו צריך לשתות.

בפן הפרקטי, אני יכול להעיד מניסיוני ,ויש כל מיני מחקרים בנושא. לגבי למידה: האם משתלם ללמוד על חשבון שינה תקינה? מניסיוני האישי התשובה שלילית. יוצא שנחשפים ליותר חומר, אבל לא מבינים כלום.

תיאוריה מדעית אי אפשר להוכיח, רק לאשש. תורת היחסות הפרטית מאוששת היטב. נראה לי סתם רצית לתייג פיסיקאים

טוב, אל תתנשא.
פחות התנשאות ("ואוו, אני יודע כל כך הרבה") ויותר הרמה להנחתה, בתקווה שמישהו יתעניין בלוציפראז ואז יספר לי כמה זה מגניב, כמה זה COOL וכמה הוא לא הכיר את זה ושמח ללמוד מה זה בכלל... האבי בליזובסקי שבי לפעמים מתעורר לחיים (רק לפעמים).

בכל מקרה, אלה רעיונות שקשה להסביר, ואני לא מבין אותם מספיק בשביל לנסות. זאת גם כנראה לא הבמה.
הציניות היא כי אני אדם ציני ומסריח. מודה (ולא ציני לגבי זה).
מה אתה קורא עכשיו או מה קראת עד לא מזמן?
מעניין אותי מאיפה אתה שואב את הידע והרעיונות הללו, ומסקרן אותי לקרוא גם. אני נעול בעיקר על פילוסופיה מערבית די שוחקת (ניטשה, קאמי, היידיגר), חושב אולי לתבל קצת אחרי תקופת אושו מדהימה.
אשמח אם תרשום לי פה או בפרטי... תודה :)

מי הוכיח שישנם ארבעה מימדים, ומתי זה קרה?
טונה, לפי מיטב ידיעתי וזיכרוני ישנם 4 מימדים פיזיקליים "מוכחים" וברורים שהם without saying:
גובה, אורך, רוחב (אם אני זוכר נכון עפ"י מערכת הצירים הקרטזית) וזמן.
כל שאר המימדים חוץ מ- 4 הנזכרים, הם סוג של תיאורטיים (גם אם מוכחים אמפירית) ותופסים צורה על פי התיאוריה בה הם נזכרים - קוונטים, מיתרים וכו'.
כשאני אומר תיאוריה הכוונה (עפ"י פופר), שאם מימד מוכח תיאורטית בהתאם לתיאוריה ולהיפותזה שהוא משוייך אליה, הוא נכון להלן עד שיופרך אחרת.
4 הנ"ל נחשבים מקובלים על כולם וסוג של הנחת יסוד אם מותר או אפשרי לומר זאת כך.

הרשיתי לעצמי להתנסח בחופשיות, מזיכרון וידע כללי בלבד, בלי לחקור עכשיו את גוגל, אז אני ממש לא מבין בזה, לא מתווכח ומקווה (מאוד) שלא כותב שטויות שימיטו עליי חרפה וכלימה! :lol:

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@ביולוג ירושלמי

וואטס נורא נגיש, ומעביר מהות של רעיונות מאוד קשים לתפיסה בצרה מאוד נהירה. מאוד ממולץ כמבוא לזן, ולפילוסופיה מזרחית בכלל.

ממליץ גם להתעניין לגבי ההודים. מתחת למעתה עבה של מיסטיקה ומיתולוגיה יש שם רעיונות מרתקים. אל תיבהל מהחרטא לאספסוף. כשהולכים לליבה (ריג ודה, אופנישדות) מקבלים תמונה אחרת לגמרי.

במערב, יש רק ריאליזם מטיריאליסטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P פקטור השינה הערבה: מה אתם עושים כדי לישון טוב? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
aminadav שאלה לגבי 6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות. בשביל לישון בשקט צריך להיות מוכן להפסיד את הכל, לא רק חצי, לא? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
ר לישון בלי מיטה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
korma תעלולי סוכנים - או למה לישון עם עין אחת פקוחה על הביטוחים צרכנות פיננסית 72
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
ל האם אנו מסוגלים לצרוך פחות? צרכנות פיננסית 57
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
A פיצוי איחור כשהדירה הושכרה פחות מהערכת שמאי נדל"ן 0
ח עוף קפוא זול מעוף טרי האם הוא פחות בריא ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
U השתלמות ira עם פחות הקפדה על מגבלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
someone235 קרן השתלמות עם עמלות פחות מ-0.8% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
ר זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות??? פוסטים מאיכות נמוכה 19
סול איפה בחו"ל יש הכי פחות אנטישמיות אוף טופיק 45
דו דו פיצויים פטורים פחות משנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D קרן כספית - תשואה שנתית מפורסמת של פחות מ 1% לעומת דיבורים על מעל 3% בפורומים כולל זה ? שוק ההון 24
S למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
SolidusMaximus נכסים "מוגנים" יותר ומוגנים פחות אוף טופיק 88
M איך להרוויח יותר כסף (או לשלם פחות מס)? צרכנות פיננסית 21
א קרן השתלמות- מה פחות סיכון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פרילנסר. מה עדיף: יותר לקוחות שמשלמים פחות או פחות לקוחות שמשלמים יותר? אוף טופיק 1
T איך לשלם פחות מיסים אם אני לא גר בארץ מיסים 41
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
ע התפלגות נכסים מגדל מקפת - מסלולים כלליים ולבני פחות מ50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ד מימוש הפסדי הון כדי לשלם פחות מיסים בסוף שנה מיסים 4
י יהיו ימים יפים יותר ויהיו ימים יפים פחות יומני מסע אישיים 14
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
M האם ניתן להעריך לאיזה קרנות פנסיה יהיו יותר/פחות גרעונות אקטואריים? צרכנות פיננסית 7
א מאה פחות הגיל - אולי להיפך? שוק ההון 51
JG1 עצמאי שלא שורד עם פחות מ25K שקל בחודש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
U משיכת קופת גמל קטנה (פחות מ 8 אלפים) ללא מס צרכנות פיננסית 1
לאץ' קיזוז הפסדים בבורסה: כך תשלמו פחות מס רווח הון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מה דעתכם\ן הקורונה גורם לבזבז יותר כסף או פחות אוף טופיק 12
J האם עדיף להשקיע בפוליסת חיסכון אם אני מעדיף להיות פחות מושקע רגשית? שוק ההון 23
S קרן פנסיה מסלול מניות עם פחות מ 50% מניות? צרכנות פיננסית 5
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
צפי איפה אשלם הכי פחות עבור 400K? שוק ההון 16
A פתיחת קופת גמל IRA לסכום של פחות מ-100,000 צרכנות פיננסית 10
ג האם ייתכן שההצעה הבאה (בבנק בארץ) טובה לא פחות מ-IB ? שוק ההון 44
C IBI עוקב SP500 עשה 10% פחות מהמדד? :S שוק ההון 7
M שנה מצויינת ברווחים בדולרים, הרבה פחות ברווחים בשקלים שוק ההון 48
מ IB בלי עמלה חודשית קבועה עם תיק של פחות מ100k$ שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה