קפיצת הדרך
משתמש בכיר
- דירוג
- 6,852
היומן הזה, וכל החישובים כאן, זה עבורך. ולכן מן הסתם צריך להתאים לך.נוח לי יותר לחשוב על המאזן באופן הזה. מה דעתך?
כתבתי רק מתוך הראיה האישית שלי, ומה שמתאים לי.
אצלי הסיבות הן בחלקן כלכליות וחלקן פסיכולוגיות (קצת כמו ההסבר למה לי מתאים להציג את ה- RSU נקיים ממס).
רילוקיישן באמת יכול לטרוף את הקלפים.נעשה רילוקיישן בשנים הקרובות, כך שהדירה לא תשמש למגורים.
לא יודעת איך הייתי מתייחסת לדירה בהקשר הזה.
דווקא ההסבר הזה לא משנה את דעתי לגבי התייחסות לדירת מגורים.נעבור דירה בהמשך. הדירה הנוכחית אינה "דירת החלומות שלנו". היא כן מספקת את כל הצרכים שלנו כיום עם ילדים קטנים, אבל לא בטוח אם היא תהיה נוחה כשהילדים יגדלו. כך שאני לא חושב עליה בתור תחנה סופית, וסביר שנרצה לעבור למגורים מתאימים יותר.
כרגע אלו המגורים שלכם.
מניחה שאם תרצו לעבור לדירת מגורים אחרת תמכרו את הדירה הזו, ותעברו ל-״דירת החלומות״ שלכם (מניחה שבתוספת כסף, אם זה יהיה בארץ).
ולכן בכל מקרה שווי הדירה הזו ימשיך לאפיין את עלות הדיור שלכם. ״בתמורה״ סעיף ההוצאות שלכם לא יצטרך לכלול, גם בעתיד, את עלות הדיור בצורת שכר דירה.
ושוב, אני לא אומרת להתעלם משווי הדירה בחישוב השווי הנקי.
בית מגורים יקר יותר מאפשר לממן עלות דיור גבוהה יותר (או להמיר את זה בטיפול סיעודי איכותי יותר או להוריש הון גבוה יותר, וכו׳).
אני רק אומרת שכאשר אתה מציג את השווי שלך כולל שווי דירת המגורים, אתה צריך לזכור שלמטרת ״עצמאות כלכלית״ זה צריך לממן תקציב שכולל את עלות הדיור שאתה מעוניין בה.
לדוגמה במקרה שלך אם השווי שלך הוא 12 מליון שקל. זה אמור לממן (כיום) 29K שקל תקציב חודשי. ולא 22K.
לגמרי!רק אציין שההוצאות כוללות חופשות בסביבות 60K, רכיב שבעבר היה הרבה פחות משמעותי, ולא ברור לי שכל שנה נרצה לטייל באותה התדירות. אבל זה היופי לדעתי - אם נרצה להפסיק לעבוד, יש לנו כל כך הרבה בשר בהוצאות שיהיה קל לקצץ במקרה הצורך (רכב אחד פחות, פחות חופשות בחו"ל, וכו').
זה גם מאפשר הרבה יותר גמישות לגבי צרכים משתנים/עתידיים.
לדוגמא, נניח היום אתם מוציאים המון על חופשות. אם חס וחלילה יש מצב בריאותי כלשהו שמצריך הוצאה כספית (על עזרים/תרופות/עזרה חיצונית או מקצועית וכו׳) יש אפשרות להמיר חלק ״מהבשר״ (אני היייתי קוראת לזה השומן) לצרכים החדשים שלכם.
אני פחות אוהבת את המושג הזה. כי אני ממש לא רוצה להגיע למקום שאצטרך לחיות ככה.לא חישבתי את "תקציב העצמות היבשות", אבל אני חושב שהוא בערך חצי.
בזמנו היה שרשור שבו התייחסנו לנושא:
אני יכולה לחשוב על כמה אפשרויות לתקציב ״מינימלי״:
* תקציב רצוי אבל עם קצת פחות שומנים. תקציב שאתה יכול להסתגל אליו בקלות גם אם היית מעדיף שיהיה יותר.
* תקציב שאיתו אתה מוכן לחיות לתקופה קצרה (נניח שנה/שנתיים), אבל שלא תרצה לחיות ככה לתקופה ארוכה (נניח מעל חמש שנים).
* התקציב המינימלי שמאפשר את קיום המשפחה בלי ״שומנים״ אבל בלי לעשות שינויים דרסטיים (נניח לא להיות מוכרח לעבור לדירה קטנה יותר ביישוב זול יותר, רק כי אתה לא יכול להחזיק את הדירה שבחרת ושאתה רוצה לחיות בה. בהנחה כמובן שאתה רוצה להמשיך לחיות בדירה).
* התקציב המינימלי שמאפשר את קיום המשפחה ״בלי שומנים״ גם אם זה אומר לעשות שינויים דרסטיים.
לדוגמא -
חופשות בחו״ל:
* לא נוגעים זה קדוש
* ממשיכים לטוס לחו״ל אבל לא באותה הרמה (מבחינת תקציב) או לא באותה התדירות.
* ממשיכים לטוס לחו״ל אבל יורדים ברמה (מבחינת תקציב) וגם בתדירות.
* לא טסים לחו״ל.