• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות?

ניצן המצוין

משתמש בכיר
דירוג
2,445

בפוסט נכתב שהמדד מרוכז מאוד בחברות גדולות ומסוימות, ההחלטה מי יתקבל שרירותית מחייב רישום בבורסה ארה"בית ושרוב המסחר יהיה שם.

אז מהם החלופות האפשרויות? מדד הסטוקס האירופי, ראסל?

אז מהם החלופות האפשרויות?
למה צריך חלופות? הפוסט נועד להבין טוב יותר את מדד סנופי. אם לא מוצא חן בעיניך נוסחת המשקל, יש מדד מקביל שכולל את אותן חברות אבל במשקל שווה. מעדיף?
המדד מרוכז מאוד בחברות גדולות ומסוימות
לא מסוימות, אלא לפי גודל השווי שוק שלהן. אם בעתיד מייקרוסופט למשל תתרסק, המשקל שלה יהיה נמוך יותר.

אתם נוטלים סיכון מט"ח​

מחירי המניות של החברות הכלולות ב-S&P 500 נקובים בדולר ארה"ב.

מכאן שכשאתם משקיעים בקרן עוקבת S&P-500 נוצרות לכם למעשה שתי חשיפות: האחת היא לשינויים בביצועי המדד (נכס הבסיס) כפועל יוצא של השינוי במחירי המניות המרכיבות אותו; והשניה היא לשינויים בשער החליפין דולר/שקל.

מדהים כמה הנושא הזה מסורבל

לא כזה מסורבל. למה לא - נדון ארוכות בפורום. למה כן - כי בארץ נהוג למדוד תשואה בשקלים.
אם אחרי כל הנסיונות הסברה פה בפורום,
באה בעלת הבית שאפשר לומר שהיא מבינה משהו, וטוענת ההיפך (כמו כל מי ש"לא מבין" וצריך לחפש סיפור על שלמה ארצי)
אז זה מסובך (אולי זה מה שהתכוונתי בעצם, לא מסורבל)

בעלת הבית שאפשר לומר שהיא מבינה משהו, וטוענת ההיפך
בעלת הבית פונה לקהל גדול של משקיעים חובבים וצריכה להשתמש במונחים המקובלים של הבורסה ורשות ני"ע. קרנות שהתשואה שלהן בשקלים מושפעת משער הדולר/שקל נקראות חשופות מט"ח.

אם אחרי כל הנסיונות הסברה פה בפורום,
בוא.. עם כל הכבוד, מדובר בכמה אנשים אנונימיים בפורום קטן. כבר ראינו שבכל בית השקעות, בורסה, רשויות וכו' מסמנים השקעה כזאת כחשופה לסיכון מט"ח. אף אחד לא ישנה את הטרמינולוגיה בגלל שמישהו בפורום הסולידית החליט שצריך למדוד את שער של אפל בשקלים במקום למדוד אותו דולרית כמו כל העולם, ולעשות את ההמרה לפי שער מט"ח.
מה שכן, אני חושב שהיא לא הדגישה מספיק את העובדה שסיכון מט"ח הינו הרבה יותר משמעותי כאשר קונים "קרן מנוטרלת".

אף אחד לא ישנה את הטרמינולוגיה בגלל שמישהו בפורום הסולידית החליט שצריך למדוד את שער של אפל בשקלים במקום למדוד אותו דולרית כמו כל העולם
לא חושב שמישהו שאומר שהקרן לא חשופה למט״ח אומר את זה כי לדעתו צריך למדוד את השער של אפל בשקלים במקום למדוד אותו דולרית.
אומרים את זה כי מאמינים שהשקעה במניות (בטח בסל מניות מפוזר) היא השקעה בנכס ריאלי, כזה שלא חשוף, כשלעצמו, למט״ח.

השקעה בנכס ריאלי, כזה שלא חשוף, כשלעצמו, למט״ח.
מהו הנכס שקנית? מדד שאף אחד לא יכול להשקיע בו ישירות או יחידות בקרן מחקה (בדרך כלשהי) נקובה בשקלים?

למה צריך חלופות? הפוסט נועד להבין טוב יותר את מדד סנופי. אם לא מוצא חן בעיניך נוסחת המשקל, יש מדד מקביל שכולל את אותן חברות אבל במשקל שווה. מעדיף?

לא מסוימות, אלא לפי גודל השווי שוק שלהן. אם בעתיד מייקרוסופט למשל תתרסק, המשקל שלה יהיה נמוך יותר.
בהנחה שרוצים להשקיע בצורה מפוזרת בכלל השוק ומדד הסנופי לא מספק זאת, אז צריך להציע חלופה, אחרת אין מטרה להגיד שההשקעה היא לא בפיזור מושלם.

אז צריך להציע חלופה
אבל מדד סנופי מעולם לא היה כלל השוק ולכן לא ברור למה מלכתחילה להשקיע בו אם רוצים פיזור גדול יותר.
לי באופן אישי הפיזור הזה מספק. אם לך לא - אתה לא חדש בפורום ובטח מכיר את מייק :)

מהו הנכס שקנית? מדד שאף אחד לא יכול להשקיע בו ישירות או יחידות בקרן מחקה (בדרך כלשהי) נקובה בשקלים?
אני מחזיק ביחידות של ETF נקוב בדולרים, אבל ה-underlying asset זה אוסף של 8000+ חברות ואני חשוף לתפקוד שלהן (הריאלי), ולא לשער הדולר-שקל.
כמו שהגובה שלי לא חשוף ליחס ההמרה בין סנטימטרים לאינצ׳ים.

אני מחזיק ביחידות של ETF נקוב בדולרים, אבל ה-underlying asset זה אוסף של 8000+ חברות ואני חשוף לתפקוד שלהן (הריאלי), ולא לשער הדולר-שקל.
אז איך היו הביצועים של הנכסים הריאליים שלך השנה? אני גם מחזיק נכסים מהסוג שלך ויש לי עכשיו 15% יותר שקלים שאיפשרו לי לסגור משכנתא. איך זה קרה הקסם הזה אם:
אני חשוף לתפקוד שלהן (הריאלי), ולא לשער הדולר-שקל.

ובכל הדוחות על הנכסים שלי אין שינוי מהותי בתפקוד ולמעשה ערכן הריאלי לא השתנה? בכמה עלתה מניית אפל השנה?

בבקשה אל תהפכו את השרשור לעוד דיון על חשיפה למט"ח.

בבקשה אל תהפכו את השרשור לעוד דיון על חשיפה למט"ח.
דווקא נראה לי שזה בדיוק המקום מכיוון שבפוסט של הסולידית היא טוענת שיש חשיפה למט"ח.

לזכותה ייאמר שהיא מקפידה להבדיל בין תשואה שקלית לתשואה דולרית. אני מקווה שברור לכולם שהתשואה הדולרית היא בדיוק כמו של ה- S&P 500 ולכן שער השקל-דולר לא משנה כלום - ואין חשיפה למט"ח.

הייתה לך חשיפה לשקל (שלילית, במשכנתא)

השקל נחלש ביחס לכל נכס ריאלי ולכן החוב שלך קטן יותר.
אוקי מסכים. אז אתה מוכן להסכים גם שאם יש לי חשיפה שקלית אז אני תלוי לא רק בביצועי החברות? כלומר ייתכן שביצועי החברות יהיו גרועים ומדד ה S&P500 ירד, אך עדיין ארוויח מבחינתי? לדוגמה: אוכל לסגור משכנתא, לקנות דירה, לשלם שכירות וכדומה?

אוקי מסכים. אז אתה מוכן להסכים גם שאם יש לי חשיפה שקלית אז אני תלוי לא רק בביצועי החברות? כלומר ייתכן שביצועי החברות יהיו גרועים ומדד ה S&P500 ירד, אך עדיין ארוויח מבחינתי? לדוגמה: אוכל לסגור משכנתא, לקנות דירה, לשלם שכירות וכדומה?
בוודאי, כמו לכל חשיפה אחרת שיש לך: לביטקויין, זהב, בטטות, אורז, שעוני רולקס...

הטענה הבסיסית שלי היא שמי שקנה קרן מחקה בשקלים על הסנופי לא הפסיד/הרוויח יותר ממי שקנה קרן מחקה בדולרים וקיבל בדיוק את תשואת המדד (בדולרים). ולכן אין שום חשיפה למטבע למי שקונה קרן בשקלים ומוכר אותה בשקלים.

לא דוגמא טובה.
לא רק מניות הן נכס, גם מטבעות. בקרן מחקה לא מנוטרלת מרוויחים/מפסידים על כל אחד משני סוגי הנכסים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
H בכמה אתם קונים קילו פירות וירקות צרכנות פיננסית 10
M מאיפה אתם קונים ביטקוין ולמה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
4 לבעלי הכלבים בינינו- איפה אתם קונים אוכל לכלב? אוף טופיק 1
ה באילו אתרים אתם קונים ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
D באיזה פקודה אתם קונים את הETFים שלכם שוק ההון 80
ה איפה אתם משאילים/קונים ספרים אלקטרוניים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
Will Smith כל כמה זמן אתם קונים סמארטפון חדש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 77
amikal איפה אתם קונים ירקות הכי בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
Y איפה אתם קונים מוצרים יד שנייה אוף טופיק 4
משה איפה אתם קונים תרופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
aziz איך אתם קונים צעצועי ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ה איך אתם קונים ספרי יד שנייה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
Camel אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
ל כמה צדקה אתם נותנים בחודש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 132

נושאים דומים

Back
למעלה