• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025.

• פותח הנושא פותח הנושא Zorg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Zorg

משתמש בכיר
דירוג
2,869
זה מעניין,

סעיף בתוכנית הכלכלית של האוצר,

,ֶ "בחינת השפעת היקף ואופן ניהול נכסי הציבור בידי גופים מוסדיים על המשק הישראלי". אחד הנושאים שייבחנו הוא "תמהיל האחזקות הסחירות של הגופים המוסדיים"

מי שיחליט מהו "עניינם" של הלקוחות היא ועדה שסמוטריץ' מקים, שתכלול את "מנכ"ל משרד האוצר או מי מטעמו; הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון; יו"ר הרשות לניירות ערך; הממונה על התקציבים במשרד האוצר; הכלכלן הראשי; החשב הכללי; המשנה ליועצת המשפטית לממשלה (משפט כלכלי); הממונה על התחרות; ושני נציגי ציבור בעלי ידע וניסיון רלוונטיים לעבודת הוועדה, שימנה שר האוצר". בנוסף, בראש הוועדה יעמוד יו"ר שימנה שר האוצר. כלומר, בוועדה יהיה רוב מוחלט (שישה מתוך תשעה חברים) לתפיסת עולמו של סמוטריץ' (שלמרות כל הביקורת שהופנו כלפיו על פגיעה בכספי הפנסיה, מעולם לא הבטיח כי לא ייגע בהם): מנכ"ל המשרד; נציגי הציבור, שסמוטריץ' ימנה; הממונה לשוק ההון, שהוא מינה; יו"ר הרשות לניירות ערך, שהוא מינה; ויו"ר הוועדה. זה עשוי לסלול את הדרך לפגיעה בפנסיה.

אני אישית חשבתי שהם לא יתעסקו עם הפנסיות, בכל זאת פגיעה בבייס, יש בכלל אפשרות לגדר סיכון כזה ? זה הפך להיות סיכון ברגע שזה נכנס רשמית לתוכנית ל 2025. או שזה הגזמה מצד העיתון ?

קיימת חומת תשלום.
לפי מה שצוטט כאן למעלה זה די מגוחך, כי הגיוני בהחלט לשקול מה התמהיל הנכון בקרנות הפנסיה בברירת המחדל (שוב, לא קראתי בפנים, מנסה להבין לפי המצוטט).
הרי אם שר האוצר לא מטפל בסוג הדברים הזה (בהנחה שנקודת המוצא אינה ליברטיאנית), הוא יואשם בכך שהפקיר את קרנות הפנסיה לתאוות הבצע של חברות הניהול.

ההאשמות האלו מזכירות את הבדיחה הידועה על השכנה שדפקה בדלת כדי לבקש ביצה.
היא המתינה 2 שניות, וחשבה לעצמה "בטח הקמצנית הזו לא תתן לי".
לאחר 4 שניות, חשבה "וואו, איזה רוע לב, מה כבר אני מבקשת ממנה, ביצה".
לאחר 6 שניות היא הגיעה למסקנה ברורה "אסור, פשוט אסור לשתוק מול האטימות הזו"
לאחר 10 שניות פתחה בעלת הבית את הדלת, והשכנה פצחה בצווחת אימים ''מרושעת שכמותך, בושה להתגורר איתך בבניין, אנוכית וחושבת רק על עצמך, מי צריך ממך טובות בכלל, נראה לך שעוד אקח ממך ביצה?! שתלכי לעזאזל את וכל המשפחה שלך!!!"

קיימת חומת תשלום.
לפי מה שצוטט כאן למעלה זה די מגוחך, כי הגיוני בהחלט לשקול מה התמהיל הנכון בקרנות הפנסיה בברירת המחדל (שוב, לא קראתי בפנים, מנסה להבין לפי המצוטט).
הרי אם שר האוצר לא מטפל בסוג הדברים הזה (בהנחה שנקודת המוצא אינה ליברטיאנית), הוא יואשם בכך שהפקיר את קרנות הפנסיה לתאוות הבצע של חברות הניהול.

לאחר 10 שניות פתחה בעלת הבית את הדלת, והשכנה פצחה בצווחת אימים ''מרושעת שכמותך, בושה להתגורר איתך בבניין, אנוכית וחושבת רק על עצמך, מי צריך ממך טובות בכלל, נראה לך שעוד אקח ממך ביצה?! שתלכי לעזאזל את וכל המשפחה שלך!!!"
אם הבנתי נכון הפחד הוא ששיקולי ועדה פוליטית לא יהיו 100 אחוז לטובת החוסכים. אלא אחרים.
ולא מדובר על ברירת המחדל. זה פתוח לחלוטין. כלומר הם יכולים להחליט שטובת האנשים זה למשל להשקיע בתשתיות במדינה, לא בגלל תשואה אלא שזה לטובת החוסכים

נערך לאחרונה ב:
אם הבנתי נכון הפחד הוא ששיקולי ועדה פוליטית לא יהיו 100 אחוז לטובת החוסכים. אלא אחרים.
ולא מדובר על ברירת המחדל. זה פתוח לחלוטין. כלומר הם יכולים להחליט שטובת האנשים זה למשל להשקיע בתשתיות במדינה, לא בגלל תשואה אלא שזה טובתם.
כמו שכתבתי, אין לי מושג כי יש חומת תשלום.
כרגע התגובה המובנית בקרב חלק מהציבור היא, שכל מהלך של הממשלה, ולא משנה בכלל מה היא תעשה בו, יפורש לרע.
לכן, במידת מה החדשות מהסוג הזה, שאינן בעלות מטען מידעי משמעותי יותר, חסרות ערך בעיני.

כמו שכתבתי, אין לי מושג כי יש חומת תשלום.
כרגע התגובה המובנית בקרב חלק מהציבור היא, שכל מהלך של הממשלה, ולא משנה בכלל מה היא תעשה בו, יפורש לרע.
לכן, במידת מה החדשות מהסוג הזה, שאינן בעלות מטען מידעי משמעותי יותר, חסרות ערך בעיני.
אתה מוזמן לבדוק בעצמך, עמוד 131

מצטט משם.
בחינת השפעת היקף ואופן ניהול נכסי הציבור בידי הגופים המוסדיים על המשק
הישראלי
מחליטים
במטרה לקדם את התחרות במשק הישראלי בשווקים והריאליים במשק, בשים לב לרמת נזילות המסחר
בבורסה הישראלית תוך הבטחת טובת הלקוחות של הגופים הפיננסיים (קופות גמל, קרנות פנסיה, חברות
ביטוח, קרנות נאמנות –
1 . להטיל על שר האוצר להקים ועדה ציבורית לבחינת השפעת היקף הנכסים המנוהלים בידי הגופים
הפיננסיים ואופן ניהולם על המשק הישראל, בהתאם לעקרונות הבאים:
א. הרכב הוועדה -
1) בראש הוועדה יעמוד נציג ציבור ששר האוצר ימנה, בעל ידע וניסיון רלוונטי לעבודת הוועדה,
בהתייעצות עם הממונה על שוק ההון, הביטוח וחיסכון.
2) בוועדה יהיו חברים המנהל הכללי במשרד האוצר או מי טועמו, הממונה על רשות שוק ההון,
ביטוח וחיסכון, יושב ראש הרשות לניירות ערך, הממונה על התקציבים במשרד האוצר,
הכלכלן הראשי, החשב הכללי, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה (משפט כלכלי), הממונה
על התחרות וכן, שני נציגי ציבור בעלי ידע וניסיון רלוונטיים לעבודת הועדה, שימנה שר
האוצר.
ב. מטרת הוועדה -
1) הוועדה תבחן את ההשפעות של היקף ניהול הנכסים בידי הגופים המוסדיים, לרבות
ההתפתחות הצפויה שלהם, על רמת התחרות הכלל משקית בהווה ובעתיד, ותמליץ, במקרה
הצורך, על צעדים מעשיים, לרבות תיקוני חקיקה נדרשים או הוראות אסדרה.
א) במסגרת זאת, ייבחנו, בין היתר, הסוגיות הבאות:
(1) השפעת היקף הנכסים של הגופים המוסדיים והעמיתים ופיזורם, לרבות החזקות
משותפות או צולבות בנכסים, על רמת הסחירות בשוק ההון ורמת התחרות,
בדגש על הכלכלה הריאלית;
(2) אופי ומידת המעורבות של הגופים המוסדיים כבעלי מניות והשפעתה על רמת
התחרות, ועל אפשרות קיומם של ניגודי עניינים;
(3) השפעת תמהיל האחזקות הסחירות של הגופים המוסדיים והעמיתים, לרבות
הדמיון באחזקות אלו בין הגופים המוסדיים, על הנזילות בשוק ההון המקומי ועל
התנהלות החברות הציבוריות, בשים לב לגודלו של שוק ההון המקומי והחסמים
לצמיחתו;
(4) השוואה בין-לאומית לאופי ומידת הריכוזיות של גופים דומים בעולם, ביחס
לשונות בין המודלים הקיימים בעולם, תוך השוואה למידת הסחירות והאחזקה
בחברות ריאליות.
ב) המלצות הוועדה יינתנו, בין היתר, בשים לב לשיקולים הבאים:
(1) שמירה מיטבית על עניינם של לקוחות הגופים המוסדיים;
(2) קידום התחרות הכלל משקית;
(3) שמירה על יציבות המערכת הפיננסית.

ג. הוועדה תגיש את המלצותיה לשר האוצר בתוך 240 יום ממועד קבלת החלטה זו.
דברי הסבר

- 132 -

רקע כללי, נתונים כלכליים ותקציב
הגופים המוסדיים הוא שם כולל לשורה של מוסדות פיננסים העוסקים בניהול כספי ביטוח וחיסכון באמצעות
חברות ביטוח, קופות גמל, קרנות פנסיה וקרנות נאמנות. לפי דו"ח הצוות לבחינת פרק ד' לחוק הריכוזיות
שפורסם בשנת 2022 (להלן – דו"ח המעקב לחוק הריכוזיות), בישראל פועלים כ49- גופים מוסדיים אשר
מנהלים, נכון לשנת 2022 לפי דו"ח הממונה על רשות שוק ההון לביטוח ולחיסכון, כספי ציבור בסכום של
כ2.2- טריליון ש"ח; גידול של 263% ביחס לסך הנכסים המנוהלים בשנת .2010 שלוש תמורות רגולטוריות
מרכזיות השפיעו על התפתחות הנכסים המנוהלים בידי הגופים המוסדיים בשלושת העשורים האחרונים: (1)
סגירת קרנות הפנסיה הוותיקות, שנוהלו בידי גופים הסתדרותיים, למצטרפים חדשים בשנת 1995 והמעבר
ההדרגתי לקרנות פנסיה חדשות בניהול השוק הפרטי. כחלק מהמהלך, בשנת 2003-2004 נמכרו קרנות
הפנסיה החדשות לחברות הביטוח הישראליות; (2) יישום המלצות ועדת בכר (2004) שהובילה לכך
שהגופים המוסדיים רכשו מידי הבנקים את קופות הגמל וקרנות הנאמנות שלהם; (3) החלת חובת החיסכון
הפנסיוני על כלל השכירים במשק בשנת ,2008 שהביא ליצירת זרם רציף ועקבי של הפקדות פנסיוניות
המופנה לניהול הגופים המוסדיים.
כאמור, תמורות רגולטוריות אלו, בין היתר, הביאו לגידול משמעותי בהיקף הנכסים המנוהלים בידי הגופים
המוסדיים, בהשוואה להיקף הנכסים המנוהלים בשוק הישראלי ובפרט בהשוואה להיקף הנכסים המנוהל על
ידי כל גוף אחר. גידול זה צפוי להמשיך בעקביות גם בעתיד, זאת נוכח הגידול המתמיד בכוח העבודה לצד
חובת החיסכון הפנסיוני, כאמור. בשנת 2020 ו2023- פרסמה הרשות לניירות ערך (בשנת 2023 בשיתוף עם
בנק ישראל) שני מחקרים שסקרו את ההתפתחות בנכסים המנוהלים בידי הגופים המוסדיים ואת הדמיון
הקיים בניהול נכסים אלו. בתמציתיות, המחקרים הציגו דומיננטיות משמעותית באחזקות בשוק ההון המקומי
ומתאם גבוה בין תוכן תיקי ההשקעות האלו.
סעיף 1
נוכח האמור, ובהמשך להמלצת צוות המעקב לחוק הריכוזיות והצוות לבחינת החזקת גופים מוסדיים
בחברות כרטיסי חיוב, מוצע להקים ועדה ציבורית לבחינת ההשפעות המשקיות של היקף ניהול הנכסים בידי
הגופים המוסדיים. בראשות הוועדה יעמוד נציג ציבור, ששר האוצר ימנה, בעל ידע וניסיון רלוונטיים לעבודת
הוועדה ויהיו חברים בה: המנהל הכללי של משרד האוצר, הממונה על רשות שוק ההון, הממונה על
התקציבים במשרד האוצר, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה (משפט כלכלי), הממונה על התחרות ברשות
התחרות ויושב ראש הרשות לניירות ערך.
מוצע לקבוע כי מטרת הוועדה לבחון את ההשפעות של היקף ניהול הנכסים בידי הגופים המוסדיים, לרבות
ההתפתחות הצפויה שלהם, על רמת התחרות הכלל משקית בהווה ובעתיד. לרבות, המלצות על צעדים
אופרטיביים, וביניהם תיקונים נדרשים לחקיקה ולהוראות רגולציה. כחלק מעבודת הוועדה ייבחנו, בין היתר
הסוגיות הבאות: (1) השפעת היקף הנכסים של הגופים המוסדיים והעמיתים ופיזורם, לרבות החזקות
משותפות או צולבות בנכסים, על רמת התחרות בדגש על הכלכלה הריאלית; (2) מידת ההשתתפות של
הגופים המוסדיים כבעלי מניות באחזקות שלהם ושל העמיתים והשפעתה על רמת התחרות במשק; (3)
השפעת תמהיל האחזקות הסחירות של הגופים המוסדיים והעמיתים, לרבות הדמיון באחזקות אלו, על
הנזילות בשוק ההון המקומי.
עבודת הוועדה תכלול מיפוי וניתוח של מבנה האחזקות של הגופים המוסדיים בישראל, בשים לב למגמות
השינויים בשנים האחרונות. הוועדה תערוך סקירת ספרות כלכלית והשוואה בין-לאומית בנוגע לאופן ניהול
ההשקעות של גופים מוסדיים בשווקים מוגבלים והשפעתה על התחרות המשקית במדינות ההשוואה. כמו
כן, מוצע כי הוועדה תזמן ותשמע את הגורמים הרלוונטיים ותפנה לקבלת התייחסויות מהציבור לסוגיה
האמורה לשם גיבוש עמדתה והמלצותיה.

- 133 -

לשם גיבוש המלצתה תשקול הוועדה, בין היתר, את השיקולים הבאים: (1) שמירה מיטבית על עניינם של
לקוחות הגופים המוסדיים;(2) קידום התחרות הכלל משקית; (3)שמירה על יציבות המערכת הפיננסית. בתום
עבודת הוועדה, הצוות יגיש לשר האוצר את המלצותיו. וזאת, בתוך 180 יום ממועד קבלת החלטה זו.
תקציב
אין.
השפעת ההצעה על מצבת כוח האדם
אין.
החלטות קודמות של הממשלה בנושא
אין.
עמדת היועץ המשפטי של המשרד יוזם ההצעה
עמדת היועץ המשפטי של משרד האוצר תצורף במסגרת חוות הדעת לממשלה לתכנית הכלכלית לשנת .2025
כצפוי כל הסעיפים נשמעים הגיוניים.
כמובן, שמתנגדי הממשלה יתלו גם בהצעה הזו ניסיון לגנוב. (כמו כמעט כל הצעה שהממשלה תעשה, למעט התפטרות. ולמען האמת, גם בזה אני בספק).

יכול להיות, אבל לדעתי זה יותר מזכיר את זה:

תחילה הם באו ולקחו את הסוציאליסטים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי סוציאליסט;

ואז הם באו ולקחו את חברי האיגוד המקצועי –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי חבר האיגוד המקצועי;

ואז הם באו ולקחו את היהודים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי יהודי;

ואז הם באו ולקחו אותי –
וכבר לא נותר אדם, לדבר בעדי.

בהחלט יכול להיות שלא יהיה כלום כי אין כלום ונוכל להמשיך להשקיע את כספי הפנסיה כמו עכשיו, אבל המדיניות הכללית של הממשלה (מדיניות לגיטימית) היא יותר כוח לשלטון ופחות לאנשי מקצוע - בדרך כלל זה אומר פגיעה בחופש בנושאים שונים.
בינתיים נזרקו רמזים לשינויים כאלה ואחרים בפנסיה, אני חושב שבימים אלו כדאי להתייחס לפנסיה כאל בונוס במקרה הטוב. אפשר למשוך פיצויים פטורים אם מבינים את ההשלכות.

יכול להיות, אבל לדעתי זה יותר מזכיר את זה:

תחילה הם באו ולקחו את הסוציאליסטים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי סוציאליסט;

ואז הם באו ולקחו את חברי האיגוד המקצועי –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי חבר האיגוד המקצועי;

ואז הם באו ולקחו את היהודים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי יהודי;

ואז הם באו ולקחו אותי –
וכבר לא נותר אדם, לדבר בעדי.

אז עכשיו משווים את קרנות הפנסיה לשואה? ...

כמובן, שמתנגדי הממשלה יתלו גם בהצעה הזו ניסיון לגנוב. (כמו כמעט כל הצעה שהממשלה תעשה, למעט התפטרות. ולמען האמת, גם בזה אני בספק).

לצערי זה נראה ככה. הם ימשכו הפנסיה היום תוך תשלום מס גבוה, ועוד 40 שנה הם יבכו כמה המדינה הזו גרועה כי אין להם פנסיה והמדינה אשמה.

ולמי שרוצה תשובה רצינית, קשה לצפות, וביחוד את העתיד, אבל בואו ננסה לפי העבר. במשך 77 שנות קיום המדינה, מי שחסך לפנסיה הרויח את כספו חזרה, ויותר מזה. נכון שהיה משבר קרנות הפנסיה (והממשלה חילצה), ונכון שבטוחי המנהלים מכרו בטוחים מיותרים, אבל כל מי שחסך בפנסיה תקציבית, או שרת בצבא הקבע, או בפנסיה צוברת ותיקה. קיבל את הקצבה שהיה זכאי לה, ובפועל מקבל קצבה גבוה יותר ממי שיצא לפנסיה בעתיד עם צבירה דומה. וישראל היתה במצב הרבה יותר גרוע במשך הרוב המוחלט של 77 השנים האלו מאשר היום.

אבל בואו ננסה לפי העבר.
אני יכול להכין רשימה של נושאים בהן המצב הנוכחי הוא לא אקסטרפולציה של העבר:

- מעולם לא הייתה ממשלה שהעדיפה הפיכה משטרית על פני בטחון המדינה
- מעולם לא נטבחו 1400 ישראלים ביום אחד
- מעולם לא נכבשו שטחים בצפון ודרום המדינה וננטשו ע"י התושבים
- מעולם לא היו שלוש הורדות דרוג מהירות שזכו לביטול משר האוצר
- מעולם לא היה ניסיון להעביר חוק פטור משרות לחברי הקואליציה בעת מלחמה
- מעולם לא הכניסו למאסר אזרחים על חלוקת עלונים או זריקת חול בים

אני יכול להמשיך עוד קצת, אם תרצה. הנקודה היא שיש אפשרות ש"הפעם זה שונה".

כמובן, שמתנגדי הממשלה יתלו גם בהצעה הזו ניסיון לגנוב.
מעניין למה באמת. איך מישהו בכלל יכול לעלות על דעתו ששר בממשלה הזאת ינסה לעשות עם כספי הציבור כבשלו...

לצערי זה נראה ככה. הם ימשכו הפנסיה היום תוך תשלום מס גבוה, ועוד 40 שנה הם יבכו כמה המדינה הזו גרועה כי אין להם פנסיה והמדינה אשמה.

ולמי שרוצה תשובה רצינית, קשה לצפות, וביחוד את העתיד, אבל בואו ננסה לפי העבר. במשך 77 שנות קיום המדינה, מי שחסך לפנסיה הרויח את כספו חזרה, ויותר מזה. נכון שהיה משבר קרנות הפנסיה (והממשלה חילצה), ונכון שבטוחי המנהלים מכרו בטוחים מיותרים, אבל כל מי שחסך בפנסיה תקציבית, או שרת בצבא הקבע, או בפנסיה צוברת ותיקה. קיבל את הקצבה שהיה זכאי לה, ובפועל מקבל קצבה גבוה יותר ממי שיצא לפנסיה בעתיד עם צבירה דומה. וישראל היתה במצב הרבה יותר גרוע במשך הרוב המוחלט של 77 השנים האלו מאשר היום.
לגבי פנסיה תקציבית אתה ודאי צודק. ברוב השנים לא שילמו כלום ולכן ברור שאנשים קיבלו יותר ממה ששילמו.
לגבי הקרנות הותיקות אני פחות בטוח שאכן מדובר במוצר כדאי. ההלאמה שלהן הגיעה הזנחה של טיפול באי סדרים במשך עשרות שנים ובעקבותיה זכויות הפנסיונרים נפגעו.

ב-77 השנים הקודמו תח, בדרך כלל היושבים בממשלה לא ניסו לפרק את המדינה ולטעון ששיטת המשטר הנוכחית לא מתאימה למדינה "צעירה" כמו שלנו.

לא היה שר אוצר שהתערב על בקבוק וויסקי על מה יהיה המדד.
לא היה שר אוצר שטען ש"בתורותי תעשו..."
ימשיך כבודו.

נ.ב.
מעולם לא היתה ממשלת ימין על מלא מלא עם ראש ממשלה שאמור להגיע לבית המשפט 3 פעמים בשבוע.
שר משטרה, עבריין מורשע.

אתה מוזמן לבדוק בעצמך, עמוד 131
כתוב במפורש.
מטרת הועדה היא להגדיל את התחרות המשקית בהווה ובעתיד, עם דגשים על סחירות במשק, הסחירות והנזילות בשוק ההון המקומי וכו׳.
הועדה ״תיתן את דעתה גם״ לעיניינם המייטבי של הלקוחות אבל טובת הלקוחות לא מוגדרת כמטרה של הועדה.

ללא קשר לזהות הממשלה, תמיד יש מקום לחשש להטיית ביתיות כפויה . זו לא פעם ראשונה ששומעים על כוונה כאלו ואני בטוח שיש לובי רציני בנושא מהבורסה המקומית.

לא חושב שיש מה לעדות עד שלא מתקבלות החלטות או פותחים את הועדה להערות הציבור. ההתבכיינויות על הממשלה הגרועה שלנו לא תורמות מעבר ל venting.

לא... ההשוואה לאדישות של ההודעה שציטטתי. לאט לאט יעברו עוד ועוד חוקים שהם ״לא נוראיים״ עד שבסוף זה יגיע להפיכה משטרית וכבר לא יהיה מה לעשות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
ח האוצר מתכנן מיסוי קשיח על דיור, כדי לצנן את הביקוש מיסים 65
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
ח השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר) נדל"ן 9
A שינוי מודל הפנסיה? הכיוון החדש של האוצר מדאיג? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א פקידי האוצר רוצים לקצץ בהטבות המס לקרנות ההשתלמות אוף טופיק 3
י.ג פנסיית ברירת מחדל של משרד האוצר: השיחה שתחסוך לי 85,000 ש"ח צרכנות פיננסית 35
adamshalev הר הביטוח - אתר חדש של משרד האוצר צרכנות פיננסית 15
לא חשוב שמות העברת נתוני הביטוחים שלכם לאתר ייעודי של אגף שוק ההון במשרד האוצר. אוף טופיק 4
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
C תקנות חדשות של האוצר על IRA שוק ההון 319
דוג האוצר מפרסם נתונים שקריים? אוף טופיק 1
שרון האוצר משיק קופת גמל חדשה: האם כדאי לחסוך בה? שוק ההון 1
adamshalev מהפכה בפנסיה: האוצר יגדיל את רשת הביטחון למבוגרים צרכנות פיננסית 27
Brightside "האוצר מקדם חלופות למהלך שיקצץ 40% מקצבאות הפנסיה" אוף טופיק 43
ד האוצר מסתיר: הפנסיה לפורשי השנים הקרובות תקוצץ בעד 35% צרכנות פיננסית 120
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
S דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
c881 אדם מתכנן ואלוהים צוחק נדל"ן 40
J מתכנן פרישה "בחינם" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1