עדכון חצי שנתי שני לשנת 2025.
תקציר: ממשיכים להשקיע בצורה משעממת.
תזכורת: שנינו באמצע-סוף שנות השלושים, שלושה ילדים קטנים (גילאים 1-7), אני עובד בעיקר במגזר הציבורי ואשתי בהיי-טק, גרים בצפון.
הערות:
1. בכל סעיף בו מופיע "קודם", הכוונה היא לעדכון מה 31/3/2025 (קצת יותר מחצי שנה).
2. המספרים לא עגולים כי אני מעתיק מגליון אקסל שאני מנהל, עמכם הסליחה.
3. הסכומים באלפים.
מזומן: 15 (קודם 13)
- עו"ש בבנקים בארץ ובארה"ב.
השקעות טווח קצר: 218 (קודם 207)
- קרנות כספיות, 218. הסכום אמנם דומה לדיווח הקודם, אבל בפועל הוצאנו 150K לטובת רכישת רכב, וחסכנו את הסכום מחדש. מטרת החסכון הזה היא דירה להשקעה במרכז לפי אסטרטגיה מסויימת, שאנחנו מחפשים יחד עם שותפים כבר תקופה. הצפי מהעדכון הקודם עדיין תקף, סוף שנת 2025 או תחילת 2026. מקווה שלא אתבדה.
נדל"ן: 2880 (קודם 2880)
- דירת מגורים שנרכשה לפני כשנה וחצי. שווי בהערכה גסה.
השקעות "אלטרנטיביות": 504 (קודם 569)
(
הערה: השינוי בתמחור נובע משער הדולר בלבד)
- שתי השקעות יזמיות בחו"ל, כתבתי עליהם לפני חודש בערך ואין שינוי, אז לא ארחיב.
תיק ני"ע ממוסה בניהול עצמי: 4922 (קודם 4317)
- תיק בבנק, 3631 (קודם 3117) הכולל קרנות מחקות (80%) ומניות ביג טק (20%) עם רווחים שכואב הלב למכור. קנינו בתקופה מחקי מדד בסכום של 80K.
- תיק בIBKR עם קרנות בלאקרוק, 1291 (קודם 1200). לא העברנו לחשבון הזה כספים נוספים בתקופה.
מניות ואופציות בחברות שעבדנו\עובדים\משקיעים בהן: 1129(קודם 720)
- RSU בחברה של בת הזוג, 1116 (מניות בשלות, חברה ציבורית, הסכום הנ"ל אחרי מיסוי פסימי). עוד בוכטה של מניות הבשילה, והסכום טופח. סה"כ השווי ברוטו של המניות הבשלות הוא 1800 (ועוד מניות שלא בשלות, שלא מתייחס עליהן בדיווח).
- אופציות במספר חברות והשקעות אנג'ל שעשינו בשנים האחרונות, 14 (שווי אופציות שמימשנו בחברה אחת, היתר משוערך לאפס).
קרנות השתלמות וקופות גמל: 1018 (קודם 910)
(
הערה: יש הפקדות מעל התקרה)
- קרנות השתלמות שלי, 323 (קודם 280).
- קרן השתלמות בת הזוג, 383 (קודם 355).
- גמל IRA ישן ופטור ממס, 295 (קודם 276).
פנסיות: 1677 (קודם 1439)
- שלי, מקיפה+משלימה, 656 (מסלול מניות) (קודם 548).
- של בת הזוג, מקיפה, 721 (מסלול מניות) (קודם 635).
- של בת הזוג, קופת גמל כפנסיה משלימה, 300 (קודם 256).
השקעות על שם הילדים: 190 (קודם 178)
(
הערה: השתמשנו בקופגל'ה כי זה היה נוח בעבר, לא מתוכננות הפקדות חדשות משמעותיות)
- ילד א, חסכון לכל ילד + קופת גמל להשקעה: 89.3 (קודם 84.5).
- ילד ב, חסכון לכל ילד + קופת גמל להשקעה: 84.2 (קודם 78.8).
- ילד ג, חסכון לכל ילד + קופת גמל להשקעה: 16.3 (קודם 14.8).
התחייבויות: 209 (קודם 206)
- הלוואת בלון בריבית 3% שניתנה ע"י המשפחה הקרובה, תוחזר במהלך 4 השנים הקרובות.
סיכום: (עד כדי שגיאות עיגול)
סך התיק הפעיל בש"ח: 12553 (קודם 11246)
+1307
היקף מינוף: 209 (קודם 206)
-3
שווי לפני מס רווחי הון: 12343 (קודם 11040)
+1303
שווי ללא פנסיות: 10667 (קודם 9601)
+1066
פעולות שעשינו החציון:
* רכשנו במזומן רכב שני למשפחה (בן 3, בטיחותי ונוח מאוד). את רוב הסכום העברנו מקרנות כספיות, כך שמאז העדכון הקודם רוב הכספים שחסכנו הושקעו חזרה בקרנות כספיות.
* השקעות - התיק גדל בעיקר בזכות העליות בשוק ההון והפשרה של בוכטה של מניות של אשתי יחד עם עליית המנייה.
* רמת חיים - אנחנו אוכלים בבית אוכל מעולה ואיכותי, ואני מאוד מרוצה מזה (מסעדות לעיתים רחוקות). אנחנו מטיילים המון! טסנו לחו"ל כל המשפחה בקיץ לכמה שבועות והיה מדהים. הייתה חופשה זוגית בחו"ל מוקדם יותר השנה, ומתוכננת עוד אחת בחודש הבא. בין לבין, עשינו כמה פעמים קמפינג בארץ. אני מדגיש את זה כיוון שאחת המטרות שלי בפתיחת היומן הייתה לוודא שאני מצליח להינות מהכסף שאנחנו חוסכים. כרגע התשובה היא כן.
במישור האישי:
* בעדכון הקודם כתבתי שעשיתי צעד אחורה כדי להבין מה חשוב לי בקריירה. נפגשתי עם המון אנשים וניסיתי לבנות לעצמי blue print לאיך אני רואה את המשך הקריירה. יש לי עדיין המון שאלות, ואני עובד על זה.
* הצטרפתי כיועץ למיזם טכנולוגי חדש בהובלת שני יזמים מנוסים. למיזם אין מימון חיצוני ולא מתוכנן כזה (מה שנקרא bootstrap). ככה שאמנם אני לא מתוגמל פירותית כראוי, אבל החוויה ממש מיוחדת ואני לומד המון מהיזמים.
* בהקשר הזה, נדמה שיש כמה התפתחויות בחברות פרטיות שאנחנו מחזיקים מניות שלהם. אחת החברות במשא ומתן למכירה בשלבים סופיים, אבל הסכום שאני צפוי להרוויח קטן מאוד (עשרות אלפי דולרים במקרה הטוב, וסביבות עשרת אלפים במקרה הרע). בכל זאת אקזיט, וזה משמח

בחברה אחרת לה ייעצתי, בגלל סיבוכים כאלה ואחרים, כנראה שאצטרך להיות ממוסה לפי 3ט או אפילו לוותר על האופציות קליל. שזה מבאס, כי החברה בדיוק סגרה סיבוב ענק ויש לי שם אקוויטי משמעותי. עשיתי המון טעויות בהתנהלות מול החברה והיזמים, ולמדתי מהחוויה הזאת הרבה. מעכשיו, אני לא פועל בלי מומחה שילווה אותי במשא המתן בהתחלה ובסיום.
פעולות להמשך:
* להכניס עוד 50K לקרן כספית, ולאחר מכן לקרנות מחקות מדד.
* לתת פוש על עסקת הנדל"ן - עדיין בחיפושים.
בעדכון הקודם כתבתי שצריך "לתת לפורטפוליו שקט תעשייתי כדי שהוא יוכל לעבוד ואנחנו נוכל להתרכז בדברים החשובים בחיים

" העדכון הזה הוא דוגמה מעולה - השווי עלה ב 1.3 מליון שקל, וזה עוד אחרי הוצאה גדולה (רכב).
לטובת זה, מכיוון שמנגנון ההשקעה שלנו כבר מתחיל לשעמם אפילו אותי, אני מתכוון לשנות קצת את העדכונים. זה יותר שיחה שלי עם עצמי ועם אשתי, שאתם שותפים לה

. מעתה, מעבר להודעות סביב מחשבות על קריירה ושינויים משמעותיים, אעדכן פעמיים בשנה - פעם אחת על מאזן נכסים (כמו העדכון הנוכחי). העדכון השנתי השני יעסוק בדוח הכנסות והוצאות ברמה השנתית (דוח רווח והפסד למשק הבית). עד עכשיו לא ממש עקבתי אחרי גובה הכנסות והוצאות, אבל מעכשיו כן אעקוב.
אם יש לכם שאלות\ביקורות\מחשבות הצעות - כרגיל, אשמח לשמוע! חג שמח!