• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

להשקיע ולשפץ דירה לפני מכירה או לא?

• פותח הנושא פותח הנושא שפינוזה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שפינוזה

משתמש רגיל
דירוג
81
יש לי שאלה שאני מניח שנידונה הרבה בעבר ועדיין לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה...
בבעלות המשפחה שלי דירה במצב ממש גרוע. הרצפה, החלונות, התריסים, המטבח, השירותים - הכל הרוס. כלומר, כפי שנאמר: "זקוקה לשיפוץ".
המשפחה לא רוצה להחזיק את הדירה, אלא למכור אותה.
נשאלת השאלה - האם למכור as is? או לשפץ בקטנה ואז למכור? אם לשפץ אז בכמה לשפץ? ומה כדאי לשפץ?
במצב בו הקונים הם רציונליים - נשמע שהתשובה היא "לא לשפץ" כי אז אדם יקנה את הדירה בפחות כסף וישקיע באיך הוא רוצה לשפץ בדיוק ומה חשוב לו.
אבל מנסיונכם, האם הקונים הם רציונליים? האם יש "קויים מנחים" לשיפוץ לפני מכירה?
תודה

האם היית מוכן להמתין כמה חודשים, לחקור את שוק, לעבוד עם קבלנים, להשקיע כמה עשרות אלפי שקלים, בשביל הסיכוי הלא וודאי להרוויח עוד כמה עשרות אלפי שקלים?
אם הדירה היא לא דירה יחידה אז תוריד מהרווח הפוט' גם מס שבח.
אם הבעלות היא של הרבה אנשים שונים (ירושה) אז אתה חושב שהייתם מסוגלים לשתף פעולה סביב העניין?

במידה והתשובות לשאלות הן כן, אז תלמד את המחירים בסביבה לדירות משופצות והרוסות, תבדוק כמה יעלה שיפוץ, ותראה אם יש כאן פער שבסבירות גבוהה תוכל להרוויח ממנו.

יש לי שאלה שאני מניח שנידונה הרבה בעבר ועדיין לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה... בבעלות המשפחה שלי דירה במצב ממש גרוע. הרצפה, החלונות, התריסים, המטבח, השירותים - הכל הרוס. כלומר, כפי שנאמר: "זקוקה לשיפוץ". המשפחה לא רוצה להחזיק את הדירה, אלא למכור אותה. נשאלת השאלה - האם למכור as is? או לשפץ בקטנה ואז למכור? אם לשפץ אז בכמה לשפץ? ומה כדאי לשפץ? במצב בו הקונים הם רציונליים - נשמע שהתשובה היא "לא לשפץ" כי אז אדם יקנה את הדירה בפחות כסף וישקיע באיך הוא רוצה לשפץ בדיוק ומה חשוב לו. אבל מנסיונכם, האם הקונים הם רציונליים? האם יש "קויים מנחים" לשיפוץ לפני מכירה? תודה
תלוי מאוד במיקום, אם מאוד מבוקש, דירה שבורה זה הרבה פעמים יתרון.
בכל מקרה, הכל עניין של מחיר, וכנראה שהסכום שתוריד מהמחיר מכירה יהיה קטן יותר משיפוץ מהיסוד של דירה, בלי הכאב ראש.

תלוי מאוד בדירה ובמיקום.
אם זו דירת 2 חדרים באיזורים שיש פעילות גבוהה של משקיעים לדוגמה - הייתי מוכר as is.

אם זו דירת 5 חדרים בתל אביב נגיד - קהל היעד שלך הוא כבר משפחות למגורים כנראה, וכדאי אולי לראות איך אפשר לעשות שיפוץ מינימלי עם מקסימום תועלת, כזה שיוכל להתבטא במחיר המכירה. אנשים שקונים עם רגש נוטים להיות קצת יותר "פזרנים".

בכל מקרה, אם אין לך ניסיון בשיפוץ ו/או איש מקצוע קרוב שאתה סומך עליו - זה יכול להסתבך ואולי לא כדאי לך להיכנס לזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 27
A S&P 500 האם כל אחד יכול להשקיע? שוק ההון 24
א התחלתי להשקיע! שוק ההון 2
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
liranviper איך להשקיע לילדים בצורה הוגנת? שוק ההון 39
A 250,000₪ איפה להשקיע ? שוק ההון 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
S מה הדרך/הפלטפורמה הכי זולה למשקיע כשיר ישראלי להשקיע 150,000$ בקרנות אלטרנטיביות tier1 ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
K תזרים חיובי: לשלם את ההלוואה או להשקיע במקום אחר? נדל"ן 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
י איך להשקיע כסף לטווח הקצר מאוד שוק ההון 5
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
M מה הסיבה להשקיע בקרן אירית מחקה sp ולא בspy ישירות? שוק ההון 4
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
פ האם יש סיבה להשקיע דרך קרן גמל בS&P500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
N מהם השיקולים של אזרחים שאינם אמריקאים להשקיע בקרנות אמריקאיות? שוק ההון 0
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78
F להשקיע גם ב סנופי וגם בנאסדק בו זמנית לטווח הארוך שוק ההון 37
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
P כיצד להשקיע בארגנטינה? פוסטים מאיכות נמוכה 10
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M האם לאזרחים אמריקאים עדיף להשקיע ב IRA או בקופות מנוהלות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Ghost הזמן הנכון להשקיע במוסקבה נדל"ן 83
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
T כדי להשקיע בשוק האמריקאי חייב ברוקר אמריקאי ? שוק ההון 4
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16

נושאים דומים

Back
למעלה