כבר לפני כמה שנים החלפנו את כל הסכו"ם בבית לסכו"ם איכותי.
משום מה אצל הרבה אנשים "סכו"ם איכותי" = סכו"ם בצורות וסגנונות מוזרים, שנקנו ביוקר. כמה שיותר מוזר, ככה יותר "איכותי". כשבפועל מדובר בסכו"ם לא נוח, שלא מתחשב בארגונומיקה או פונקציונאליות של הכלי.
בכל מקרה, סכו"ם טוב עשוי פלדת אל-חלד איכותית (18/10), בעובי ומשקל יחסית גבוהים עבור כל יחידה, ומצד שני עדיין יושבים באופן מאוזן ביד. כמובן איכות הגימור חשובה מאוד, ליטוש יסודי שלא יווצרו פינות וזוויות חדות. וזה החלק הכי חשוב, עיצוב ארגונומי. זה פשוט תענוג להחזיק ביד. אחיזה נוחה, תמיכה באצבעות בנקודות לחיצה/התנגדות. משדרג את כל חווית האכילה בבית.