הנחתי שהעלות נפרסת על 10 שנים נראה לי סביר. אתה לא קונה את כל הציוד מחדש כל שנה.
אוקי, אפשר להבין את ההגיון, אבל אל תשכח שאתה נוגע פה בחלק קטן מאוד מהצטידות כוחות המילואים, מה לגבי מכשירי קשר, רק"מ, קלעים, מרגמות, חיל הים חיל האוויר, וכו וכו
מניח אם תחלק את זה ל10 כל שנה יהיה לך רכש בסדר גודל הזה, ואז בעצם אתה אומר להפנות 25 אחוז מתקציב הביטחון רק להתצטיידות מילואים
לא אומר שזה לא חשוב, לא יודע אם זה מתוקצב
תלוי מה המשימה. אם המשימה היא השמדת היכולת הצבאית ארגונית ושלטונית של החמאס אין אפשר לבצע אותה בלי כניסה קרקעית. אם הממשלה שולחת אותם להלחם בחמאס בתנאים לא פשוטים שתיתן להם כלים מיטביים ולא תתקמצן.
התכוונתי שיכנסו רגלית בתוך רק"מ כבד שחסין לRPG קרי טנקים (שגם מובילים חירניקים בבטן), אכזריות, נמרים וכו
ללכת ברחובות עזה רגלית לא ממש מתכוון מוצלח, ולדעתי טנקים ברחובות עזה ישיגו הישגיים דומים
ואם צריך לפרוק רגלית למנהרות כאלה ואחרות זה יהיה כוחות קטנים מאוד מיומנים ומאוד מצויידים
לא. ישראל יכולה להשתמש בכספי הסיוע כרצונה כל עוד הרכש מתבצע בארה"ב. היא יכולה להחליט לקנות כוונות לראיית לילה ולא F-35
זה חצי נכון לדעתי, יש הבנה כזאת או אחרת שהסיוע של ארה"ב בוא לרכוש ציוד לחימה שהיא "ממליצה" עליו
בסוף הרבה מערכות צבאיות אמריקיות מקבלות טבילת אש מבצעית ראשונה בצה"ל
לא כל 360,000 המילואים שגוייסו הם לוחמים או תומכי לחימה או נמצאים בסד"כ של אוגדה.
אני לא מרגיש נוח לדבר על המספרים האלה
ואשמח אולי גם אם תוכל לערוך את ההודעה שלך בהתאם
בכל מקרה, כן יש חלק לא מבוטל של חיילים עורפים, אבל בשביל לכבוש את עזה בצורה אמיתית אתה צריך את המספרים האלה
בן אם זה יהיה חצי סדיר וחצי מילואים ובן אם זה יהיה רק מילואים
צריך לומר את האמת הממשלה ופיקוד הצבא לא ממש סומכים על צבא היבשה הרגיל מאז מלחמת לבנון השניה, ולכן לא משתמשים בו למשימות מלחמתיות ולא משקיעים בו יותר מדי ולא מציידים אותו מעבר למינימום. ההיסוס בכניסה לעזה יותר משבועיים אחרי מתקפת החמאס נובע מכך.
לא יודע אם זה נכון מצד צמרת הצבא, לגבי הממשלה לא חושב שהם בכלל במצב שזה שיקול שלהם (לצערי ולדעתי שיקול ההישרדות האישית שלהם יותר חשוב)
כניסה לעזה קרקעית תיהיה עקובה מדם בשבילנו ומאוד יהיה קשה להביא "ניצחון" הרבה בגלל שהוא לא משהו מוגדר
אין באמת בסיס חמאס בעזה שאתה יכול לכבוש אותו
ולדעתי האישית כל יום שלא נכנסים זה יום שמורידים מהאוויר 100 מחבלי חמאס וחוסכים לצהל 10 הרוגים בכניסה קרקעית
ככל הנראה אי אפשר להמשיך לעשות את זה כי נאבד לגטימציה בעולם להיכנס אחרכ
אבל בהחלט לא רואה את זה כמשהו שלילי
לא מכיר את זה, קשה לי להאמין שזה נכון. יש סרטונים של חמאס שהם פוגעים בטנקים שונים.
סרטון אחד מהרחפן הוא מעכשיו, השני מהצד זה היה לפני כמה חודשים
זאת הכתבה שאני מבין ממנה שהיו רק 2 טנקים בכל הגזרה