• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כלכלת ישראל ומלחמה

• פותח הנושא פותח הנושא fliper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ובמודיעין. אם לא ידעו כלום במודיעין שלנו (וזה עדיין לא ידוע), אז לא ברור מה הערך של ההשקעה האדירה בחיל הזה.
"הסבירות שישראל תיקלע בשנה הקרובה למלחמה של ממש עלתה במידה ניכרת בחודשים האחרונים. זו מסקנת אגף המודיעין במטכ"ל, המוכרת לבכירי צה"ל וגם למקבלי ההחלטות בדרג המדיני."
"על רקע זה מעריך המודיעין הצבאי כי התחזקה האפשרות שסדרת עימותים בזירות השונות עלולה, גם בלא כוונה מוקדמת, להתלקח למלחמה נרחבת, רב־זירתית."
לא זכורה לי אזהרה כזאת מהעבר. על מלחמה רב זירתית התחילו לדבר השנה.

לקחת את זה לקיצוניות.
טעו לגמרי בהערכת הכוונות, אבל חיל האוויר לא מפציץ מתחמים ספציפים סתם כי בא לו.
הוצאה לפועל של כזה מבצע היא הרבה מעבר לכוונות ודורשת הכנה בהיקף עצום. אם המודיעין פספס לגמרי את כל ההכנות האלו, אז כל דברי הרהב מהצד שלנו על היכולות המודיעיניות (טכנולוגיות ואחרות) הן חסרות ביסוס לחלוטין, גם אם (וגם זה לא ודאי כרגע), ההפצצות מדויקות.
לא זכורה לי אזהרה כזאת מהעבר. על מלחמה רב זירתית התחילו לדבר השנה
לכן סייגתי את דבריי. אם היו התרעות מודיעיניות, גם אם לא נקודתיות, אז המחדל הוא גם של הגורמים שמעל אמ"ן.

ובמודיעין. אם לא ידעו כלום במודיעין שלנו (וזה עדיין לא ידוע), אז לא ברור מה הערך של ההשקעה האדירה בחיל הזה.
מכיר אדם שנפצע קשה בתאונה חזיתית.
אחרי השיקום אמר לי "תראה מה קרה לי בגלל שהייתי חגור. מעכשיו אני נוהג בלי חגורה".
אז הזכרתי לו שברכב ממול היה זוג לפני חתונה שהיה לא חגור ועפו דרך החלון.

הטמטום מתחיל בזה שהם הציגו תרגולת למצלמות הטלויזיה (כמו החיזבאללה) ואף אחד לא מגיב לכלום.

אפשר לומר
Military Intelligence, now there is an oxymoron.
אבל גם אם המודיעין הביא את כל הנתונים - יש מי שנותן את הפקודה וכנראה שהסדינים בנווה אטי"ב היו חשובים יותר.

מצד אחד לבכות "שהצבא אמר שהכל בסדר" בזמן שמתחמקים מהרמטכ"ל/ אוסרים על הרמטכ"ל לפגוש ח"כים אחרים לפני ההצבעה על "עילת הסבירות"...
איך זה מסתדר ביחד?

נ.ב.
צבי סוכות קיבל פטור משרות כי טען שלא סומך על מפקדי צהל.
צבי סוכות טוען ששאל את המפקדים בצהל והם טוענים שלא הועבר כח מהעוטף לאיו"ש
מכאן - צבי סוכן כן סומך על קצינים בכירים בצהל ומוכן לגיוס לשרות סדיר במחזור הקרוב.

מצד אחד לבכות "שהצבא אמר שהכל בסדר" בזמן שמתחמקים מהרמטכ"ל/ אוסרים על הרמטכ"ל לפגוש ח"כים אחרים לפני ההצבעה על "עילת הסבירות"...
איך זה מסתדר ביחד?
לכן כל כך חשוב שיהיה תחקיר מעמיק של כל הדרגים.
אבל אם נחזור למודיעין אז אחרי שסיפרו לנו במשך שנים על יכולות ברמה של מדע בדיוני שפותחו על ידי טובי המוחות, אם מול האויב הכי חלש שנמצא הכי קרוב אנחנו יודעים כל כך מעט, אז המסקנה היא, כנראה, ששיקרו לנו.

"הסבירות שישראל תיקלע בשנה הקרובה למלחמה של ממש עלתה במידה ניכרת בחודשים האחרונים. זו מסקנת אגף המודיעין במטכ"ל, המוכרת לבכירי צה"ל וגם למקבלי ההחלטות בדרג המדיני."
"על רקע זה מעריך המודיעין הצבאי כי התחזקה האפשרות שסדרת עימותים בזירות השונות עלולה, גם בלא כוונה מוקדמת, להתלקח למלחמה נרחבת, רב־זירתית."
לא זכורה לי אזהרה כזאת מהעבר. על מלחמה רב זירתית התחילו לדבר השנה.
אם עדיין אפשר לערוך ולציין שהכתבה מ 11 באפריל 2023

נערך לאחרונה ב:
(מבחינה כלכלית) דיי מבאס שדווקא עכשיו פיטרו אותי כי נראה לי שהמצב הכלכלי של המדינה כולה כולל חברות וכו... הולך להיות בכי רע ומספר המשרות הולך לקטון דרסטית ונראה אבטלה גבוהה מאוד

חשבתי לנצל את זה שבדיוק נולד לי בן וליהנות מהאבטלה כמה חודשים ואז לחפש משהו אבל נראה שלפחות שנה לא יהיה מה לנסות לחפש עבודה חדשה

אז מזל שאין לי כמעט הוצאות ותיק חירום שניפחתי בכמה חודשים לפני כי נראה לי שהמצב פה הולך להיות אסון מי שלא מוכן ללפחות שנה של חיים ללא שכר נראה לי בבעיה

דיי מבאס שדווקא עכשיו פיטרו אותי
מצטער לשמוע!

נראה לי שהמצב הכלכלי של המדינה כולה כולל חברות וכו... הולך להיות בכי רע ומספר המשרות הולך לקטון דרסטית ונראה אבטלה גבוהה מאוד

חשבתי לנצל את זה שבדיוק נולד לי בן וליהנות מהאבטלה כמה חודשים ואז לחפש משהו אבל נראה שלפחות שנה לא יהיה מה לנסות לחפש עבודה חדשה
למיטב זכרוני אתה עובד מנוסה בהייטק, נכון?

כי לדעתי דווקא ההייטק לא מאוד יסבול מהמלחמה הזו בטווח הקצר.
חברות זרות (אינטל, גוגל, מייקרוסופט וכו' ) לא ימהרו כל כך לעזוב את ישראל,
וגם חברות ישראליות לא בהכרח יקרסו בגלל המצב, כי להייטק יש ביקוש עולמי (זה לא כמו למשל עסקי הבידור בישראל שסובלים מהמצב כי לציבור המקומי יש כרגע פחות פנאי נפשי לבידור).

אם כבר, הייתי אומר שאם המלחמה תימשך מספר חודשים כמו שמזהירים אותנו,
זה אומר שחלק מהעובדים יהיו במילואים תקופה ארוכה,
ויהיה אפילו יותר היצע של משרות פתוחות לעובדים מנוסים שיכולים פשוט לבוא לעבוד בלי הרבה הכשרה.

בקיצור, אל תתייאש כל כך מהר ממציאת עבודה (ובטח שלא מחיפוש עבודה) בשנה הקרובה...

ליהנות מהאבטלה כמה חודשים ואז לחפש משהו אבל נראה שלפחות שנה לא יהיה מה לנסות לחפש עבודה חדשה
תתחיל בלחפש משהו.
התחום שלי קצת שונה, אבל שבוע שעבר התקשרו אלי לגבי 2 מקומות שונים.

ככללל, פיחות השקל טוב להייטק
ישראל היתה נחשבת בין המדינות עם העובדים היקרים בעולם.

הדולר זינק מ3.1 ל4 בכמה חודשים.

אם ניקח לדוגמא חברה כמו אפל שמרוויחה בדולרים ולא שקלים.
זה אומר שעובד אפל שמרוויח 30 אלף שקל = 10 אלף דולר (בעבר) היום מקבל 7.5 אלף דולר. ירידה משמעותית בעלויות העובדים. ומעלה מוטיבציה לעוד גיוסים

אתה מוזמן לבדוק, לא צריך לזרום. הכל גלוי וצבא שקונה בכמויות מקבל הנחה.
זה כמו שעכשיו שאני קונה אקדח, הוא עולה רק 3800 שקל
אבל התוספת מחסניות, הדרכה, ומטווח מעלות את המחיר ל5000 שקל
אם אני רוצה להוסיף כוונת ברזל פשוטה זוהרת בחושך (אחרי אי אפשר להשתמש בו בלילה) זה עוד 1500 שקל
ולא מדבר בכלל על אחריות או אחזקה או חלקי חילוף
1.8 מיליארד לשנה, 2.5% מתקציב הבטחון כדי לתמוך בכך שהחיילים שלנו יוכלו לבצע את המשימה, שווה כל אגורה, הרבה יותר מעוד F-35
לא, זה 18 מילארד שקל!! (300,000X60,000) > 25 אחוז מתקציב הבטחון
ובשביל שהחיילים שלנו יוכלו לבצע את המשימה ולחזור בשלום עדיף שלא יכנסו ברגל לעזה (כי קרמי טוב ככל שיהיה לא באמת עוזר מול RPG, מטען צד, מאג וכדומה)
ויש בטוח שF35 לא עולה לנו על כסף על חשבון תקציב הביטחון זה הולך מהכספי הסיוע של ארה"ב שהם די צבועים מראש ל F35
אנחנו שולחים אותם לקרבות קשים ביותר בשטח בנוי לסכן את חייהם, עלינו להבטיח את התנאים הטובים ביותר לבטחונם והצלחתם.
מסכים עם כל מילה
אבל לדעתי האישית (ואני לא מומחה כזה גדול)
יש דברים יותר חשובים ושיותר ישמרו על חיי אדם ולוח קרמי כזה או אחר, או איזה כוונת השלחה תיהיה על הרובה
לא נפרט פה יותר אבל מקווה מאוד שלא יהיה באמת צורך בשכפצים קרמים יותר מידי
מניח שמי שמקבל את ההחלטה עושה את כל השיקולים
וגם עושה את זה לא בימי מלחמה
חיילי מפקדה לא צריכים כוונות תרמיות לראיית לילה, אלו הפריטים היקרים, אופטיקה משוכללת. למרות שאני לא אתפלא אם שם הן בסוף נמצאות.
כל מי שרשמתי הם רחוקים להיות חיילים מפקדה, כולם לוחמים, פשוט לא חי"ר
וכן הם צריכים כוונות אבל בהחלט לא כולם
וכוונת תרמית של טנק עולה פי 100 אבל יעילה גם פי 100

בשורה התחתונה השקענו הון בסייבר ב-F35 במצלמות בצוללות ומשכורות וקיבלנו אפס בטחון.
מסכים שיש פה אשלייה של ביטחון בטכנולוגיה מופרז מידי
מקווה שיהיו שינוים

חיילי מפקדה לא צריכים כוונות תרמיות לראיית לילה, אלו הפריטים היקרים, אופטיקה משוכללת. למרות שאני לא אתפלא אם שם הן בסוף נמצאות.
לא כולן, רק מה שנדבק ליד.
אני עוד זוכר שבתור חייל בספינות גילינו במקררים באפסנאות כמה וכמה פריטי מזון שהיו אמורים להגיע אלינו והאפסנאי החביא לעצמו ומכר לפקידות במשרדים.
ומדובר בשטויות של 4 שח לפריט... אז שיפצ'ורים שתראה מדוגם?

נ.ב.
הבדיחה היתה שמישהי שאלה למה אני בלי נשק בזמן שהחבר'ה לידי עם מקוצר ומטולון.
יש מי שצריך להראות את ערכו ויש מי שעושה.

• אהבתי
Reactions: A42
מה לגבי DRONES וטנקים ? האם הטנקים מסוגלים להתמודד טוב עם האיום הזה ?
מההבנה שלי לפחות, לא רואה באמת איום מרחפנים
בסוף החלק העליון של הטנק ממוגן לRPG ופגז טנק אחר
אז אומנם זה לא הגחון שממוגן למאות ק"ג של חומר נפץ
אבל עדין אמור לתת מענה למטען של עשרות ק"ג שיזרק מלמעלה לדעתי

אם זאת לדעתי דלי צבע כנראה יהיה יותר מסובך ומסוכן (לא משהו חדש, גם פעם זה היה איום מרכז בשטח בנוי) אבל גם לזה יש מענה מסוים היום

ככללל, פיחות השקל טוב להייטק
ישראל היתה נחשבת בין המדינות עם העובדים היקרים בעולם.

הדולר זינק מ3.1 ל4 בכמה חודשים.

אם ניקח לדוגמא חברה כמו אפל שמרוויחה בדולרים ולא שקלים.
זה אומר שעובד אפל שמרוויח 30 אלף שקל = 10 אלף דולר (בעבר) היום מקבל 7.5 אלף דולר. ירידה משמעותית בעלויות העובדים. ומעלה מוטיבציה לעוד גיוסים

פיחות השקל טוב ליצואנים, אבל חברות לא ימהרו לגייס עובדים נוספים כאשר הכלכלה במצב כל כך לא ודאי.

מחר החלטת ריבית. יש כלכלנים שמהמרים על הורדת ריבית והתמודדות עם פיחות השקל על ידי מכירת הר הדולרים שבנק ישראל אגר לאורך השנים.

בנוסף מתחילים לדבר על הקטסטרופה הצפויה בשוק הנדל"ן כי 80 אלף פועלים פלסטינים לא נכנסים לעבוד בישראל ומצד שני הרבה סינים, תורכים ומולדובים ברחו מהארץ. אם המלחמה הזאת תימשך חצי שנה - שנה הולך להיות משבר מטורף ביום שאחרי.

מחר החלטת ריבית. יש כלכלנים שמהמרים על הורדת ריבית והתמודדות עם פיחות השקל על ידי מכירת הר הדולרים שבנק ישראל אגר לאורך השנים.

בנוסף מתחילים לדבר על הקטסטרופה הצפויה בשוק הנדל"ן כי 80 אלף פועלים פלסטינים לא נכנסים לעבוד בישראל ומצד שני הרבה סינים, תורכים ומולדובים ברחו מהארץ. אם המלחמה הזאת תימשך חצי שנה - שנה הולך להיות משבר מטורף ביום שאחרי.
כמה מטח כבר יש לבנק ישראל?
אם מורידים ריבית ערך השקל בכלל ירד דרמטית

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מההבנה שלי לפחות, לא רואה באמת איום מרחפנים
בסוף החלק העליון של הטנק ממוגן לRPG ופגז טנק אחר
אז אומנם זה לא הגחון שממוגן למאות ק"ג של חומר נפץ
אבל עדין אמור לתת מענה למטען של עשרות ק"ג שיזרק מלמעלה לדעתי

אם זאת לדעתי דלי צבע כנראה יהיה יותר מסובך ומסוכן (לא משהו חדש, גם פעם זה היה איום מרכז בשטח בנוי) אבל גם לזה יש מענה מסוים היום
מידי פעם פותחים צוהר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
נ הקמה אפשרית משטרת דת והשפעתה על כלכלת ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 405
ש ת"א 125 מול אינדקס כלכלת ישראל שוק ההון 22
Tsachi01 כלכלת הפלטפורמה אוף טופיק 95
י כלכלת בחירות, מה זה יעשה בשוק דובי פוסטים מאיכות נמוכה 74
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
1337justme תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם שוק ההון 12
L איך כלכלת שבדיה עובדת? אוף טופיק 7
C כלכלת בחירות - הטבות סוציאליות בדיור נדל"ן 7
Izik פיטר שיף-כלכלת ארהב שוק ההון 38
S כלכלת משפחה כשחצי מהמשפחה לא רוצה להיות פרוגלית צרכנות פיננסית 15
yossik קריסת כלכלת יוון אוף טופיק 32
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C דואר ישראל: מה המרחק בין העיר מודיעין לתל-אביב? אוף טופיק 5
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
Y רכישת חלקה מרשות מקרקעי ישראל נדל"ן 0
ToshavHozerVatik למי מתלוננים על שירות לקוחות דואר ישראל? אוף טופיק 9
א האם לעבור לפסגות ולאינטראקטיב ישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
flower הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה