• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כלכלת ישראל ומלחמה

• פותח הנושא פותח הנושא fliper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ורמטכלים אין שום קשר להבנה פוליטית
אלא רק הבנה ביטחונית
וזה שהם נפגשו איתו
רק מחדד שהכל הכל פוליטי
מה שרק מחזק את הטענה שתפיסת הביטחון צריכה לתכלל תובנות מדיסציפלינות שונות, לא רק בטחונית.
מי אחראי לכך אם לא הממשלה? ואת זה אני כותב כאנרכיסט. מעניין מה חושבים אלו שהאמינו לסיפורי הבדים על אחד מגאוני העולם שעם ישראל זכה שהוא יובילו.

אתה מסתכל על זה כ"העלאת מחירים".
יש כרגע מחסור בעופות, לדוגמה. המשחטות לא העלו מחיר, ברשתות המחיר כבר עלה.
עכשיו, אתה יכול להסתכל על זה כ-קפיטליזם חזירי, לגיטימי
אתה יכול להסתכל על הנחיה של פיקוד העורף להצטייד ושכולם רצים לרוקן מכולות ואם המחיר יהיה גבוה, אולי אנשים יקנו רק מה שהם צריכים וישאירו משהו לאחרים.
יש על זה כמה מחקרים - אאל"ט, דוגמה של מלון דרכים ליד עיר שעוברת אסון והאם להשאיר מחיר נמוך ושמשפחה תתפוס 2 חדרים (הורים וילדים) או חדר ל-3 משפחות, כי חירום.
אם היה רצון היו דרכים לתת מחיר רגיל וכמות מוגבלת לכל משפחה/אדם.

אין רצון.

ולגבי חמאס, אני מסכים אתך שהקונספציה הייתה של כולם ולא רק של ביבי.
זה פשוט לא נכון. הצבא הכין מלא תוכניות נגד החמאס ושאר האוייבים. כל פעם שהביאו את התוכניות לביבי, הוא פסל אותן. אם צריך הדליף מסמכים מסווגים כדי לסכל תוכניות של צה"ל נגד החמאס, אם צריך, מנע משר הביטחון להיכנס לישיבה, ופשוט חסם את התוכניות בכל דרך. כל זה פורסם. וגם פורסם שהמצרים העבירו את ההתרעה לביבי ישירות. ואם תראו מי האנשים שקידמו את הקונספציה הזאת בתקשורת, זה אחד אחד מקורבים של ביבי, שדיברו בשמו. הקונספציה הזאת היא 100% ביבי. אחרים דווקא הזהירו שהיא תוביל לאסון.

עדיין לא פירטת מה המנגנון. אי אמון בכנסת? לדעתך יהיה לזה רוב?

כאמור כדור בדולח שלי הורחם על ידי צה"ל לצורך המאמץ המלחמתי, אבל אם נסתכל על ההיסטוריה של מדינת ישראל ואורך חיים ממוצע של ממשלה מאז קום המדינה אין סיבה שהממשלה שאחראית לאסון הכי גדול מאז 1948 תצליח לסגור 4 שנים מלאות.

הפגנות היו גם לפני המלחמה. שביתות כמעט ולא, אבל הפסקת התנדבות למילואים וסימנים לסרבנות להתגייס. לדעתך אחרי המלחמה ההפגנות ייגרמו לביבי להתפטר? או שיהיה רוב לאי אמון?

הפגנות לפני המלחמה זה משחק ילדים בהשוואה להפגנות שיהיו אחרי המלחמה. אני בחיים לא יצאתי להפגין, אבל אם אחרי המלחמה הבן אדם הזה לא עוזב את הכיסא אני יוצא לרחוב. אני שומע את זה מהרבה אנשים.

כאמור כדור בדולח שלי הורחם על ידי צה"ל לצורך המאמץ המלחמתי, אבל אם נסתכל על ההיסטוריה של מדינת ישראל ואורך חיים ממוצע של ממשלה מאז קום המדינה אין סיבה שהממשלה שאחראית לאסון הכי גדול מאז 1948 תצליח לסגור 4 שנים מלאות.
גם לא הייתה סיבה שיהיה לנו ראש ממשלה שמאושם בפלילים וממשיך לכהן ועל הדרך מריץ הפיכה משפטית.

גם לא הייתה סיבה שיהיה לנו ראש ממשלה שמאושם בפלילים וממשיך לכהן ועל הדרך מריץ הפיכה משפטית.

נכון. אבל עזוב מה שהיה לפני זה לא רלוונטי כמו שההיסטוריה של העולם הפכה ללא רלוונטית דקה אחרי 28 ביולי 1914. מ-7 באוקטובר 2023 אתה חי במדינה אחרת.

• אהבתי
Reactions: HHH
מ-7 באוקטובר 2023 אתה חי במדינה אחרת.
הביביזם חזק מכל טרגדיה מסתבר.
אתמול קיבלנו טעימה מכך בנאום של קיש בערוץ הבית 14.
האם אתה צופה מחאה של מיליון אנשים בכנסת? השבתה של המדינה בעזרת יור ההסתדרות עד התפטרות הממשלה?

הביביזם חזק מכל טרגדיה מסתבר.
אתמול קיבלנו טעימה מכך בנאום של קיש בערוץ הבית 14.
האם אתה צופה מחאה של מיליון אנשים בכנסת? השבתה של המדינה בעזרת יור ההסתדרות עד התפטרות הממשלה?

שינאם למי שהוא רוצה. ברור לך שדקה שהוא יראה את הפרצוף במקום ציבורי הוא יחטוף לבנה בראש. בוא, למה לדעתך המלך שלנו לא ביקר בבתי החולים? הוא ביקר בעוטף עזה, חטף קללות וברח חזרה לקרייה.

אתה חושב שזה נגמר? יש לנו 203 חטופים ברצועה. יש חזית בצפון. אנחנו לא בקינוח. בקושי סיימנו את המנה הראשונה.

עלות טנק היא סביב ה17 מיליון דולר (מהאינטרנט, טנק אברמס אמריקאי נמכר ב19 מליון)
כלומר העלות של 1000 טנקים כאלה תיהיה סביב ה68 מליארד שקל שזה בערך כל תקציב הביטחון של מדינת ישראל לשנה

וכן כל 20 שנה נצטרך להחליף את כל הטנקים (כי יצא דגם חדש)

עכשיו זה רק טנקים, מה לגבי נגמשים, פומות, נמרים, רכבים קלים, נשק קל נשק כבד שכפצים וכו וכ

נ.ב
כן 300 אלף שכפצים קרמים יעלו סביב ה1.5 מליארד שקל - וזה אולי דווקא היה נכון שנמצא לזה תקציב
בלי קשר צבא בכללי בדרכ מתעדף אמצעי תקיפה מאשר אמצעי הגנה (כיפת ברזל היא דוגמא מצוינת לזה שזה היה בניגוד להמלצת הדרג הצבאי)

עלות רכישת ציוד חייל חי"ר במיטב הטכנולוגיה הקיימת היום לפי סטנדרטים של נאטו בשוק הפרטי הוא בסביבות 15 אלף דולר. משרוך ועד כוונות תרמיות לראיית לילה. אפוד מורכב ( מה שאתם קוראים קרמי) לפי תקן NIJ Standard-0101.06 רמה 3+ מסוג X\ESAPI הוא כאלף חמש דולר ( רמה 4 נותן הגנה יותר טובה יותר יקר אבל לא מתאים ללחימה בגלל המשקל )
המספרים ניתנים לבדיקה באינטרנט, כיון שאת כל הציוד הזה ניתן לרכוש בארה"ב בשוק החופשי, למעט רובה M-4. הוא איננו חוקי ( למזלנו) אבל ניתן רק לרכוש את המקבילה האזרחית שלו ה-AR15 שעושה מספיק נזק כמו שכולנו יודעים.
לא מדובר על 360,000 חיילי חיר שישלחו לעזה אולי 100,000 כלומר 1.5 מליארד דולר. זה סכום לא גדול במיוחד כאשר הוא מתפרס על הרבה שנים.
לגבי טנקים ורק"מ המספרים הרבה יותר נמוכים ממה שצוין. האמת היא שצה"ל לא משקיע ולא סומך על צבא היבשה. כמעט כל הכסף מושקע במודיעין חיל אויר ים וכוחות מיוחדים. את התוצאות אנחנו רואים בשבועיים האחרונים

לא יודע מה איתך.
אחרי ששמעתי את יצחק בריק
אני מבין שהרמטכלים הם הרבה הרבה יותר גרועים ממה שאתה אפילו מתחיל לדמיין לעצמך.(הרמטכלים זה אנשים בסגנון של בני גנץ
שיותר דואגים לכאורה לפנסיות התקציביות מאשר לבטיחון
תזכיר לי מי מינה את גנץ ורוב הרמטכ"לים האלה.
אם תסתכל כמה טנקים הוריד כוכבי וכמה אייזנקוט וכמה גנץ
אתה תבין שהתפיסה שלהם בדיוק בדיוק כמו נתניהו
מעניין למה.

עלות טנק היא סביב ה17 מיליון דולר (מהאינטרנט, טנק אברמס אמריקאי נמכר ב19 מליון)
כלומר העלות של 1000 טנקים כאלה תיהיה סביב ה68 מליארד שקל שזה בערך כל תקציב הביטחון של מדינת ישראל לשנה
לא שנשנה פה את תקציב הבטחון אבל חיפשתי בגוגל ולפי הכתבה הזו מרכבה סימן 4 הוא טנק יחסית זול ועולה קצת יותר מרבע מהמחיר שציינת (אולי התייקר מ 2014 אבל לא הגיע לסכומים האלה).

לא שנשנה פה את תקציב הבטחון אבל חיפשתי בגוגל ולפי הכתבה הזו מרכבה סימן 4 הוא טנק יחסית זול ועולה קצת יותר מרבע מהמחיר שציינת (אולי התייקר מ 2014 אבל לא הגיע לסכומים האלה).
רק שטנקי מרכבה לא מיוצרים ע"י טיסנקרופ, אז הם לא מעניינים.

אבל האמת היא שגם אני לא הייתי משקיע הרבה בטנקים. זה לא העתיד.

אם היה רצון היו דרכים לתת מחיר רגיל וכמות מוגבלת לכל משפחה/אדם.

אין רצון.
מה זה מחיר רגיל? מי קובע אותו?
הכמות המבטקשת אמורה להספיק ל... יום? יומיים?
אני יודע לומר שבסופר רשמו שכל לקוח יכול לרכוש רק 2 קרטונים של ביצים, בקניה.
אבל אני די חי על ביצים וברגיל רוכש 3 קרטונים...
א. אני לא בטוח שנקופה היתה עוצרת אותי מלהעביר, אבל בכל מקרה, פשוט קניתי ב-2 חשבוניות.
אבל, אם אתה רוצה לחזור לימי "אחכס חולה אהבה", עם ללכת לשכנה ולקנות בשוק השחור, מי אני שאעצור אותך.

לא ייאמן, אבל מתברר שגם ביבי חושב שראש הממשלה אחראי על התיפקוד של צה"ל במלחמה. היום בהארץ מתוך עדותו בועדת וינוגרד אחרי מלחמת לבנון השני:
"נתניהו הציג לוועדה שתי גישות לניהול המדינה. האחת, שעליה אמר כי הוא "שולל לחלוטין", רואה את תפקידו של ראש הממשלה "למנות מפקדים… ובזמן מלחמה או הכנות למלחמה הוא נותן להם לעשות את שלהם". הגישה השנייה, שבה צידד, גורסת שתפקידו של ראש ממשלה אינו רק למנות, אלא גם "להנחות בדברים המרכזיים". לדברי נתניהו, "הוא צריך בסופו של דבר להחליט ולהנחות. אני דגלתי בשיטה הזאת. אתה לא יכול למנות מישהו לראשות ממשלה במדינה כמו ישראל שאין לו איזושהי יכולת לעצב קונספציה ביטחונית מדינית, משום שאז באמת המערכות שולטות, ולא שולטים במערכות ולא מנחים אותן".

נערך לאחרונה ב:
לא ייאמן, אבל מתברר שגם ביבי חושב שראש הממשלה אחראי על התיפרוד של צה"ל במלחמה. היום בהארץ מתוך עדותו בועדת וינוגרד אחרי מלחמת לבנון השני:
"נתניהו הציג לוועדה שתי גישות לניהול המדינה. האחת, שעליה אמר כי הוא "שולל לחלוטין", רואה את תפקידו של ראש הממשלה "למנות מפקדים… ובזמן מלחמה או הכנות למלחמה הוא נותן להם לעשות את שלהם". הגישה השנייה, שבה צידד, גורסת שתפקידו של ראש ממשלה אינו רק למנות, אלא גם "להנחות בדברים המרכזיים". לדברי נתניהו, "הוא צריך בסופו של דבר להחליט ולהנחות. אני דגלתי בשיטה הזאת. אתה לא יכול למנות מישהו לראשות ממשלה במדינה כמו ישראל שאין לו איזושהי יכולת לעצב קונספציה ביטחונית מדינית, משום שאז באמת המערכות שולטות, ולא שולטים במערכות ולא מנחים אותן".
זה הגיוני לחלוטין למצב...
כמוני, גם ביבי לא רואה ב-ביבי ראש ממשלה של מדינת ישראל.
האיש שפעם טען שהוא "ראש הממשלה של כל היהודים בעולם", הוא היום רק "האיש שיושב על כסא ראש הממשלה".

נ.ב.
מי ממנה פה ראש ממשלה?
הנשיא נותן לאדם שהכי הרבה חברי כנסת תומכים בו את הזמן לנסות להקים ממשלה ואז הוא מודיע שהצליח או לא.
אף אחד לא בחר בו לתפקיד...
הבחירות הן לכנסת בלבד.

תראה, להערכתי עדיין יש ציבור ענק של פסיכים שיצביעו לביבי
יחד עם זאת, אני חושב שחלק מהציבור שלו מתחיל להבין את הבלוף, קשה לקרוא "מר בטחון" למי שבקדנציה שלו קרה אחד האסונות הגדולים למדינה.
וקשה לקרוא "מר כלכלה" למי שהביא את הדולר ל4 שקל כשקיבל אותו סביב ה3.2

בטוח לפחות חלק מבינים שמדובר באדם לא ראוי, ובלי הלגיטימציה הזאת, השרים שלו יבינו שלא צריך לתמוך בו והממשלה תתפרק.
זאת הערכתי
אני מסתכל על סקר המנדטים שהיה במעריב, 19 מנטדים לליכוד וכנראה שמפה זה רק יעלה.

אתה חושב שיש מועמד אחר בליכוד, אחרי שביבי דאג להעיף את כל האנשים הראויים, שיכול להביא את הליכוד ל19+ מנדטים? לדעתי אין כזה וכשאין אלטרנטיבה אחרת + הליכוד הוכיח שכל מה שמעניין אותו זה השלטון גם ללא אידאולוגיה- אני לא רואה סיבה שהממשלה תיפול או שביבי לא יהיה ראש הליכוד

גמילה ע"י גלגול הלאה...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא רואה סיבה שהממשלה תיפול או שביבי לא יהיה ראש הליכוד
אם ערי הדרום ימשיכו להצביע למי שדופק אותם שוב ושוב ושוב...
יכול להיות.
הכל שאלה כמה מצביעים ימותו מכל צד וכמה המשפחות מוכות היגון יחליטו ש"בלי ביבי היה גרוע יותר", לעומת כמה יחליטו "יותר לא מצביע" ל...
לא יודע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
נ הקמה אפשרית משטרת דת והשפעתה על כלכלת ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 405
ש ת"א 125 מול אינדקס כלכלת ישראל שוק ההון 22
Tsachi01 כלכלת הפלטפורמה אוף טופיק 95
י כלכלת בחירות, מה זה יעשה בשוק דובי פוסטים מאיכות נמוכה 74
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
1337justme תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם שוק ההון 12
L איך כלכלת שבדיה עובדת? אוף טופיק 7
C כלכלת בחירות - הטבות סוציאליות בדיור נדל"ן 7
Izik פיטר שיף-כלכלת ארהב שוק ההון 38
S כלכלת משפחה כשחצי מהמשפחה לא רוצה להיות פרוגלית צרכנות פיננסית 15
yossik קריסת כלכלת יוון אוף טופיק 32
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C דואר ישראל: מה המרחק בין העיר מודיעין לתל-אביב? אוף טופיק 5
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
Y רכישת חלקה מרשות מקרקעי ישראל נדל"ן 0
ToshavHozerVatik למי מתלוננים על שירות לקוחות דואר ישראל? אוף טופיק 9
א האם לעבור לפסגות ולאינטראקטיב ישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
flower הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה