גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,428
בשורה התחתונה אנשים רוצים להיות ליד מי שדומה להם. אני שמח בשבילך שיש לכם מערכת ציבורית מספיק טובה שתרצה לשלוח אליה את ילדיך.לא אני לא חי בישראל כך שאולי אני טועה, אבל הרושם שלי היא שהמדינה היא מופרדת, גם באופן פורמלי וגם וולנטרי. מהעריסה ועד הקבר. בחינוך, בנישואין, בצבא, בבחירות, בהרבה מקומות עבודה, במקומות הישוב, בקבלת מהגרים, ובבתי הקברות. שמעתי שאפילו את היולדות מפרידים בחדרים אחרי הלידה לפי המוצא. אני חייב להודות שלפחות אצל היהודים העניין העדתי נרגע ויש אינטגרציה די נרחבת.
בארצות הברית יש ויש, אבל במקרה שלי זה לגמרי לא נכון , יש לי שכנים מכל הגזעים והמוצאים, קולגות וחברים שחורים ( אפשר להגיד black זה רק מפריע לאנשי ה-woke לשחורים בדרך כלל לא אכפת). הילדים בבתי הספר אצלינו באים מיותר ממאה מדינות שונות. יש מערכת חינוך אחת לכולם, מי שרוצה להיבדל עושה זאת על חשבונו, אין שום תמיכה ממשלתית. אחוז השחורים לא קטן ויש הרבה היספאנים.
האם כולם חיים בהרמוניה ומתערבבים? בטח שלא, הפרדה בנויה בנו בני האדם, יש גזענות ולא מעט שנאה, אבל זה לא רוח המקום והממסד, ואצל הדור הצעיר זה כמעט לא קיים. לפחות כאן זוג בני דת שונה או בני אותו המין יכולים להתחתן אם הם רוצים, היהודים כאן בדרך כלל יתחתנו עם לא יהודים. ההפרדה בארה"ב היא לדעתי בעיקר על בסיס כלכלי.
אני מסכים שבישראל יהודים יקפידו יותר להתחתן עם יהודים מאשר במדינות אחרות בהן זה לא שיקול עיקרי (ודאי אצל מי שאינו דתי). זה חלק מהאתוס הציוני ומעבר לאידיאולוגיה, בישראל זה גם מאד קל ולא דורש פשרות, בדרך כלל.