• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לי אישית קשה לשפוט, לא גדלתי למעמד סוציו-אקונומי כמו בכתבה או למנטאליות כזו.
גם אני לא גדלתי בזה, אבל לפני כמה שנים אימצתי משפחה כזאת למשך שנה, וזאת ההיכרות האישית שלי שאיננה מהתקשורת.
ה3 ילדים זה לפני הברוך הכלכלי או שהוא הביא אותם תוך כדי?
לא ראיתי את הכתבה (גם לא בטוחה שרוצה לראות, זה הופך לי את הבטן) אבל זכורתני מאותה תקופה ששלושה ילדים זה המינימום כדי להתקבל לדיור ציבורי, לפחות לאנשים שאינם עולים חדשים. לפעמים אישה עושה עוד ילד רק בשביל זה, אבל צריך להיכנס לראש שלה - לא דבר פשוט למי שמעולם לא חווה בעצמו או היה מקורב למישהו כזה מספיק כדי להתחיל להבין.

לא ראיתי את הכתבה (גם לא בטוחה שרוצה לראות, זה הופך לי את הבטן) אבל זכורתני מאותה תקופה ששלושה ילדים זה המינימום כדי להתקבל לדיור ציבורי, לפחות לאנשים שאינם עולים חדשים. לפעמים אישה עושה עוד ילד רק בשביל זה, אבל צריך להיכנס לראש שלה - לא דבר פשוט למי שמעולם לא חווה בעצמו או היה מקורב למישהו כזה מספיק כדי להתחיל להבין.
הבנתי, ז"א אם יש משפחה שמודעת לעובדה שילד שלישי יפגע בהם כלכלית ולא מביאה אז היא לא זכאית לכולם על אף המצב הקשה שהמשפחה נמצאת בו.
איזה תנאי סף אומלל.

הבנתי, ז"א אם יש משפחה שמודעת לעובדה שילד שלישי יפגע בהם כלכלית ולא מביאה אז היא לא זכאית לכולם על אף המצב הקשה שהמשפחה נמצאת בו.
איזה תנאי סף אומלל.
נכון וזה לא המקרה היחיד בו המדינה מעודדת אנשים להביא עוד ילדים כדי לקבל סעד, בדיוק הפוך ממה שנכון לעשות.

אם יש משפחה שמודעת לעובדה שילד שלישי יפגע בהם כלכלית
להיפך, היא חושבת שזה יביא לה את קורת הגג המיוחלת, כלומר רווחה כלכלית (יותר נכון, הישרדות). גדול עליהם לחשוב על כלכלה, שורדים מיום ליום.
איזה תנאי סף אומלל.
ממש!
וגם אז לא ממש מקבלים, יש הרבה שחיתות במערכת שמסיטה את הדירות לצרכים של מקורבים, אנשים ממתינים שנים בלי לראות את האור באופק.
מסיפורי המאומצת לשעבר, לפעמים חד-הוריות אומללות משתמשות בגופן כדי לקצר את התור מול פקידים ועו"סים חסרי מוסר.

לא הבנתי מהי המטרה של הכתבה הזו.

אותה סיבה שהתקשורת תמיד כותבת דברים כאלה - כדי שאנשים יקראו ויצפו בתוכן שלהם.

בצורה יותר מדויקת, חדשות טובות בדרך כלל לא מושכות תשומת לב כמו חדשות רעות (ואולי מוגזמות).

מאוד התחברתי לספרים The Psychology Of Money וגם Same As Ever. הכותב מסביר את זה בצורה פשוטה:

“Pessimism just sounds smarter and more plausible than optimism. Tell someone that everything will be great and they’re likely to either shrug you off or offer a skeptical eye. Tell someone they’re in danger and you have their undivided attention.”

אותה סיבה שהתקשורת תמיד כותבת דברים כאלה - כדי שאנשים יקראו ויצפו בתוכן שלהם.

בצורה יותר מדויקת, חדשות טובות בדרך כלל לא מושכות תשומת לב כמו חדשות רעות (ואולי מוגזמות).

מאוד התחברתי לספרים The Psychology Of Money וגם Same As Ever. הכותב מסביר את זה בצורה פשוטה:

“Pessimism just sounds smarter and more plausible than optimism. Tell someone that everything will be great and they’re likely to either shrug you off or offer a skeptical eye. Tell someone they’re in danger and you have their undivided attention.”

אני מכיר ציטוט אחר על אופטימיים ופסימיים:
"The optimists all died in the gas chambers. The pessimists all have pools in Beverly Hills"

Billy Wilder

כמה שלא יתקרבנו, הם צודקים בעובדה שמשרד האוצר/ חברות רואים במעמד הביניים "פרה חולבת".
אחרי זה נעבור לזוג שההורים עוזר להם לקבור את עצמם כשאין כסף.

ראיתי אתמול, זאת לא כתבה אלא פרק ראשון בסידרה חדשה של אמסטרדמסקי.
אני לא יודעת מה המטרה של עורכי הסידרה, אבל אהבתי את הפרק הראשון בו הראו שני זוגות בעשירון התשיעי. זוג אחד מתנהל באופן מופקר ובטוח שכולם במינוס כמוהו. הזוג השני מהודק מאד על המסגרת התקציבית שלו, לא נכנס למינוס אף פעם אבל עדיין מוטרד ומודאג (נדמה לי שהם עצמאים). אהבתי את הקטשופ הביתי שהאישה החסכונית מכינה בבית ואת זה שהיא לא מוציאה יותר מ-500 ש"ח בסופר פעם בשבוע-שבוע וחצי, לא יוצאים מסעדות ולא מזמינים וולט ויודעים איך לרוקן את המזווה בצורה יצירתית. אה, והם חיים בבית שקנו ברמת השרון. שני הזוגות חולמים על תאילנד או פורטוגל...

הזוג השני היה גם יכול להצליח לחסוך או להשאיר מרווח נשימה, אם היה מוותר על המשכנתא הכבדה בגובה של כ13,000 ש"ח.
כמובן שאני לא אומר לאף אחד מה לעשות עם הכסף שלו.

המטרה של שאול להראות שאפשר אחרת.
הרי כולם מכירים את האקסיומה "אנחנו במינוס, אבל כולם במינוס, לא? חיחי" (לא.)
נכון שהזוג הזה יצא מאוד מתכלב, וזה לא משרת את המטרה, אבל כזוהי התקשורת, מה שלא קיצוני לא מושך.

המטרה השנייה להראות שאפילו הם, המתכלבים והמבזבזים, הם עשירון 9, אז מה זה אומר על כל אלה שמתחתם.
כמה שלא יתקרבנו, הם צודקים בעובדה שמשרד האוצר/ חברות רואים במעמד הביניים "פרה חולבת".
אחרי זה נעבור לזוג שההורים עוזר להם לקבור את עצמם כשאין כסף.
זו בעיה אינהרנטית של מעמד הביניים בכל העולם, ומימים ימימה.

העשירים בעלי כוח והשפעה, ויש להם אופציות איך להתמגן, בואכה מה שתיקח מהם לא יזיז להם כל כך כי יש להם שומנים, ועד יכולת השפעה ישירה על החוק לטובתם ושוחק.
מהעניים אין כלל מה לקחת.
מעמד הביניים הוא יצרני, אבל אין לו כוח להתנגד, כפרט הוא עסוק בלהחזיק את הראש מעל המים בפחד התהומי להפוך לעני, ואין לו מנופי כוח.

זה אותו עניין של שוויון בנטל. למה החרדים לא מתגייסים? כי מאפשרים להם. יש מי שעושה, ויש סביבה שלמה של enablers מסביב לו.

הזוג השני היה גם יכול להצליח לחסוך או להשאיר מרווח נשימה, אם היה מוותר על המשכנתא הכבדה בגובה של כ13,000 ש"ח.
כמובן שאני לא אומר לאף אחד מה לעשות עם הכסף שלו.
נהפוך הוא, בגלל המשכנתא הכבדה הם חוסכים בכל השאר.
הבעל אמר שיכלו לצמצם את התשלום החודשי אם היו פורסים לזמן ארוך יותר. הם החליטו לצמצם את הזמן (ואת העלות הסופית על הבית).
מחושבים מאד ומעוררים השראה לטעמי.

* הזוג שמשלם 13,000 בחודש משכנתה.
יכל כן לפרוש, לחסוך כדי לא לחיות בלחץ ומידי שנה להשתמש בחסכון כדי לקצץ את המשכנתה.
* מליון בעוד 30 שנה, זה לא מליון היום.
* הבנק נותן להם להחזיר 13,000 בחודש משכנתה, עכשיו השאלה איזה % מהשכר החודשי מדובר.

לאחר שראיתי את הכתבה הנ"ל נותן את 2 הסנט שלי:

"מחזיקים מעמד" ?? איזה כותרת לא מתאימה.
שאול לקח אנשים ברמת מחייה מאוד גבוהה, אשר חיים לפי ההכנסות שלהם (כלומר הם מוציאים הכנסה של עשירון 9) , זורקים משפטים שבחיים לא נשמעים כמו מישהו שמנסה להחזיק מעמד:
- זוג אחד יש וילה ברמת השרון
- זוג שני 'חייב' טיסה זוגית, כי פשוט 'מגיע לו' לאחר כל הטיסות עם הילדים ביחד

פשוט ראיתי את זה ועבר לי בראש, באיזה מדינה פריוויליגית אני נמצא שאנשים חושבים שזה האנשים שמנסים להחזיק מעמד.
מדהים שמדינת ישראל עברה רק דור אחד, והגענו ממצב שבו לאנשים יש שוברים למרגרינה, למצב בו 'כל מה שהילד שלי מבקש הוא מקבל' 'אני חוסך לו כסף' 'אני נוסע לחול מספר פעמים בשנה' 'בחינוך לא חוסכים'.

לאחר שראיתי את הכתבה הנ"ל נותן את 2 הסנט שלי:

"מחזיקים מעמד" ?? איזה כותרת לא מתאימה.
שאול לקח אנשים ברמת מחייה מאוד גבוהה, אשר חיים לפי ההכנסות שלהם (כלומר הם מוציאים הכנסה של עשירון 9) , זורקים משפטים שבחיים לא נשמעים כמו מישהו שמנסה להחזיק מעמד:
- זוג אחד יש וילה ברמת השרון
- זוג שני 'חייב' טיסה זוגית, כי פשוט 'מגיע לו' לאחר כל הטיסות עם הילדים ביחד

פשוט ראיתי את זה ועבר לי בראש, באיזה מדינה פריוויליגית אני נמצא שאנשים חושבים שזה האנשים שמנסים להחזיק מעמד.
מדהים שמדינת ישראל עברה רק דור אחד, והגענו ממצב שבו לאנשים יש שוברים למרגרינה, למצב בו 'כל מה שהילד שלי מבקש הוא מקבל' 'אני חוסך לו כסף' 'אני נוסע לחול מספר פעמים בשנה' 'בחינוך לא חוסכים'.
זה לא רק ישראל זה בכל העולם. בבריטניה למשל חילקו תלושי מזון עד שנות ה60. כנל ביפן.

נהפוך הוא, בגלל המשכנתא הכבדה הם חוסכים בכל השאר.
הבעל אמר שיכלו לצמצם את התשלום החודשי אם היו פורסים לזמן ארוך יותר. הם החליטו לצמצם את הזמן (ואת העלות הסופית על הבית).
מחושבים מאד ומעוררים השראה לטעמי.
כתבה מאוד מסקרנת. מעניין מה אחוז ההוצאה על המשכנתא מכלל ההוצאות שלהם, האם הבנק אישר יותר מ- 50% מהוצאה נטו?. גם לא מופיע בכתבה האם אוכלים צהריים בעבודה או שלוקחים קופסאות אוכל מההורים, יכול להסביר את עניין ה-500 שקל הוצאות אוכל בשבוע..

חושב ש2 ,אבל לא משנה. צודק לגמרי. גם אם 3 דורות, לא משנה. זה עדיין הישג מדהים.

זה לא רק ישראל זה בכל העולם. בבריטניה למשל חילקו תלושי מזון עד שנות ה60. כנל ביפן.
צודק. הישג מדהים למספר מדינות.

דרך אגב, ראיתי עכשיו את הכתבה השנייה בסדרה. באמת שאני לא מבין את הסיפור.
עכשיו (בניגוד לקודם) מדובר באמת במשפחות שקרובות יותר למעמד ביניים (באמת משפחה שמרוויחה 22 נטו הם עשירון 9? נשמע לי מופרך, אבל לא בדקתי [ הייתי חושב איזור ה7-8])
וכן. עם נטו של 22 למשפחה, אני מצפה מהם להתנהגות 'החסכנית' שהם מציגים.
רבותיי, הגעתם לגיל 38 ואתם מרוויחים משכורות שילדים שקטנים מכם בעשור עושים. לטעמי ה2 זוגות האלה לא טיפשים. זה בכוונה, והם ידעו שאלו יהיו ההשלכות. והם בסדר איתם.
מאוד מזכיר את הכתבות על המשכורות של המורים. שוק חופשי. רוצה להרוויח כסף? תבחר במקצוע אחר.
כמו שהבחורה אמרה - זה הכל בחירות בחיים.

זה בסדר גמור להיות מעמד ביניים, זה בסדר גמור להרוויח ככה. אבל זה גם בסדר גמור להתחשבן בסופר.

והמונולוג של שאול בסוף? אויש נו. פרופוגנדה טהורה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באמת משפחה שמרוויחה 22 נטו הם עשירון 9?
סקר הלמ"ס האחרון היה ב-2021. הוא מתייחס להכנסה ברוטו של משק הבית (כולל שכר, הכנסות מהון והעברות ממשלתיות שונות).
לפי הסקר, משק בית של עשירון 9 מכניס בין 30K-40K ש"ח ברוטו בחודש.
כלומר, כל משפחה ששני בני הזוג משתכרים משכורת ממוצעת כבר נכנסים לעשירון הזה.
*כתבתי כבר יותר מפעם אחת שלהערכתי עד אמצע עשירון 10 זה עדיין מעמד בינוני. האמידים נמצאים בארבעת המאיונים הבאים והעשירים במאיון האחרון.
**עכשיו מובן יותר למה זאת לא התקרבנות. 95% מהאוכלוסיה נאנקים מהמיסוי ומיוקר המחיה והדיור בהנחת חיים נורמטיבית. האם מצופה מעשירון תשיעי להנות מרמת חיים גבוהה יותר מעשירון 7? כן. האם זה אפשרי בימינו? פחות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1