• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול?

• פותח הנושא פותח הנושא וולפסון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

וולפסון

משתמש סולידי
דירוג
24
אני מתעניין בהשקעה בקרקעות, הלכתי למספר משווקי קרקעות, חלקם נראו לי יותר רציניים, חלקם פחות.
בכל מקרה המכנה המשותף כולם ניסו לגרום לי להרגיש כאילו השקעה בקרקע היא עסקה מדהימה וזה רק עניין של זמן עד שאקבל דירות בשווי 4 מיליון בהשקעה של 600 אלף ש"ח או מספרים דומים.

בקיצור - האם מישהו כאן השקיע בקרקע ומעוניין לספר על כך ?

אבא שלי לפני כ30 שנים ברעננה.
לפני כ10 שנים התחילו לקדם בנייה, מאז הוא הספיק למות, עוד לא התחילו לעבוד ואין גם צפי.
אולי הנכדים שלו שלא זכה להכיר יהנו מזה.
מיותר לציין שאם היה משקיע בכל דבר אחר היה מרוויח פי כמה וכמה.

הדבר היחיד שאני יודע בנושא - צריך ללמוד טוב טוב את הנושא התכנוני של הקרקע, יש קרקעות שכנראה יקח עשר שנים
וכאלו שגם עוד 50 שנה לא יקרה איתן כלום.
כמו כל דבר, כנראה צריך להשקיע זמן ומאמץ וללמוד לעומק (ידע לא פוסל שימוש באנשי מקצוע - אלא רק הופך את השימוש ליותר יעיל ומובן)

אני לא מבין כלום בנושא למעט ההגיון הפשוט.
אם מבטיחים לך הרים וגבעות תתרחק כמו מאש. הקרקעות הטובות מוכרות את עצמן בלי פמפום מאסיבי ברשתות.

אני מתעניין בהשקעה בקרקעות, הלכתי למספר משווקי קרקעות, חלקם נראו לי יותר רציניים, חלקם פחות.
בכל מקרה המכנה המשותף כולם ניסו לגרום לי להרגיש כאילו השקעה בקרקע היא עסקה מדהימה וזה רק עניין של זמן עד שאקבל דירות בשווי 4 מיליון בהשקעה של 600 אלף ש"ח או מספרים דומים.

בקיצור - האם מישהו כאן השקיע בקרקע ומעוניין לספר על כך ?
וכמובן שכחתי:

הסעיף הכי חשוב הוא סעיף 6 לדעתי.
סתם דוגמא, הנה קרקע שנמכרה לפני כמה ימים במחיר יפה מאד:

הנה עוד דוגמא לחברות שגם קונות קרקעות חקלאיות:

לפני 60 שנים אבא שלי קנה מגרש בחולות ראשון לציון. המחיר ששילם היה שווה ערך של משכורת חודשית אחת בודדת באותו זמן.
כעבור 30 שנים השטח הופשר לבניה ובעסקת קומבינציה אבא שלי קיבל שתי דירות. נכון שלקח זמן אבל יצא שזו הייתה השקעת חייו.

לפני 60 שנים אבא שלי קנה מגרש בחולות ראשון לציון. המחיר ששילם היה שווה ערך של משכורת חודשית אחת בודדת באותו זמן.
כעבור 30 שנים השטח הופשר לבניה ובעסקת קומבינציה אבא שלי קיבל שתי דירות. נכון שלקח זמן אבל יצא שזו הייתה השקעת חייו.
לפני קצת יותר מ 100 שנה סבא רבא שלי לא קנה את רחוב נורדאו בתל אביב, במקום זה הוא החליט פשוט לתרום כסף לקרן הקיימת לישראל. נכון שעבר הרבה זמן, אבל עד היום אנחנו מצטערים על זה.

הבעיה שהיום מוכרים לך קרקע כזו במחיר של בערך 100 עד 300 משכורות חודשיות.

בעיקרון אפשר גם לקנות קרקע עם תוכניות מאושרות אם טווח ההשקעה קצר מ10 שנים. המחיר שלהם ירד מאז עליית הריבית. סיכוי טוב שאם הריבית תרד (ואולי גם עלויות הבנייה) אז המחיר שלהם יקפוץ.

קרקע בלי תוכניות זאת השקעה לדור הבא עם סיכון. אני מכיר מישהו שהשקיע ככה בכמה קרקעות. סך הכל זה הצליח לו.

בעיקרון אפשר גם לקנות קרקע עם תוכניות מאושרות אם טווח ההשקעה קצר מ10 שנים.
אתה מתכוון משהו בסגנון מכרז של רמ"י לבניית צמודי קרקע? כזו קרקע יכולה לעלות כמו דירה אם לא יותר באותו אזור (לפחות מהמעט שאני בדקתי).
אני מנחש שמבחינת השקעה כנראה יש סיכוי טוב לראות תוצאות טובות אבל צריך גם הון מאוד משמעותי.

אני מבין בין השורות שהבחור פה מחפש קרקע חקלאית כי הם משמעותית יותר זולות

גם. אבל יותר קרקע לבנייה רוויה
קרקע לבניה רוויה זה לקבלנים או ליזמים שמציעים הצעה במכרז, מליונים רבים.
אם אתה מקבל הצעה פרטית להיות שותף בפרוייקט כזה עם "זכות עתידית" לדירה, זה כנראה אומר שהקרקע עדיין לא מופשרת, אתה מתחלק עם עוד כמה עשרות כמוך בקרקע חקלאית זולה שקנית ביוקר ולך תבנה בניין אם וכאשר יאשרו תוכניות בניה.

אתה מתכוון משהו בסגנון מכרז של רמ"י
מכרז רמ״י זה משהו אחר.
הם נמכרים מאושרים לבניה - והמחיר בהתאם.
ואז זה הגרלה.
הרבה פעמים אתה חייב לבנות תוך 4-6 שנים - ולא להשקעה - אחרת אתה מקבל קנס
(ויש אנשים שזה מסבך אותם).

אתה מתכוון קרקע חקלאית?

לפני 40 שנה ההורים שלי קנו חלקיות מגרש בהוד-השרון.
אחרי הרבה וויכוחים עם השותפים האחרים,
תשלום של מיסים ו״אגרות מים״ של הקרקע,
תשלום לכל מיני מאכרים ועו״ד (שהוחלפו כל עשור),
התגלה שאוניברסיטת ת״א יש לה חלק מהקרקע והיא בכלל מתנגדת לתוכניות,
וגם היום, שהחלו עבודות ההפשרה,
וייושב הסיכסוך,
יקח בטח עשור עד שנראה בלוקים.
אבא שלי, לצערי נפטר, וגם ההשקעה הזאת לאמא שלי לא מתאימה (כי היא לא מניבה כלום בשוטף).
ניסיתי לחשב אם הם פשוט היו קונים בסכום הזה את מדד ת״א/הבנקים או את מניית העם (שלפעם) טבע....

@אורי ג. @MMM

מכרז רמ״י זה משהו אחר.
הם נמכרים מאושרים לבניה - והמחיר בהתאם.
ואז זה הגרלה.
הרבה פעמים אתה חייב לבנות תוך 4-6 שנים - ולא להשקעה - אחרת אתה מקבל קנס
(ויש אנשים שזה מסבך אותם).

אתה מתכוון קרקע חקלאית?
אני מתכוון למה שאתה מדבר (קניה של מגרש מאושר לבניה מרמ"י), מבחינת השקעה אני מאמין שיש סיכוי טוב להצליח פה ושיהיה אפשר למכור במעל הסכום הכולל שהושקע (אחרי סיום בנייה),
אבל זה דורש הון מאוד משמעותי ולכן אני מאמין שזה לא מה שפותח השרשור התכוון.

אלא פותח השרשור מדבר על הקרקע חקלאית, אבל הוא לא מציין במפורש את סוג הקרקע שהוא מעוניין להשקיע בה.

ואם כבר מדברים על קרקעות, מישהו יודע מה עם הקרקעות לבניית צמודי קרקע שהיו אמורות להימכר למילואימניקים?
החוברת מכרז כבר הייתה אמורה להיות מפורסמת ברוב המכרזים אבל אני לא רואה שפרסמו

גם אבא שלי קנה 2 קרקעות חקלאיות לפני 30 שנה - האחת עוקץ מוחלט, כסף לפח, קרקע שלא יקרה איתה כלום גם עוד אלפיים שנה.
השני קרקע חקלאית ככל הנראה הכי יקרה בארץ, חלמנו על דירת 10 מיליון שקל בערך 20 שנה כבר, אבל עדיין לא קרה כלום...
לפני כמה שנים אבא שלי היה צריך כסף ומכר את זה, אומנם לא הגענו לדירה (שבטוח תהיה מתישהו, עוד 5, 10, 20 שנה), אבל עם הכסף שקיבל קנה דירה יד2 לא רעה בכלל, מקבל 7 אש"ח שכירות שמשמש אותו למחייה. לא עשיתי חשבון, אבל מן הסתם אם היה שם את הכסף שהשקיע באיזה מדד היה לו עכשיו יותר - אבל זה כמובן חוכמת בדיעבד (לדעתי).

לכאורה יש לחלק בין קרקע חקלאית שזה השקעה לעשרות רבות של שנים אם בכלל.
לעומת קניית קרקע בפריפריה שלב אחרון לקראת הפשרה, ואז לשלם את כל ההוצאות, לבנות תשתיות ואז למכור. בזמנו הצעתי את זה לאבא שלי בעפולה, 300 אשח נהפכו ל850 תוך 8 שנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Z האם מישהו כאן מכיר את חברת "קרקעות ישראל"? שוק ההון 29
ט האם יש כאן מישהו שמשקיע אך ורק בvti? (ומקסימום vxus?) שוק ההון 56
DavidA מישהו כאן מסתכל על כיל? שוק ההון 6
mudale222 יש כאן מישהו שעבד עם google drive api? אוף טופיק 0
amidar האם יש כאן מישהו שקשור לעולם הפסיכולוגיה בצבא? אוף טופיק 0
עצמאית האם מישהו כאן מתמצא בקונסולות משחק? אוף טופיק 5
שרון מישהו כאן בגולן טלקום? צרכנות פיננסית 16
משה מישהו כאן התנסה עם מיילים (Miles) לטיסות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
א יש כאן מישהו שמשקיע 100% במניות? 50% VTI ו- 50% VXUS? שוק ההון 58
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 0
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 3
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 83
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3

נושאים דומים

Back
למעלה