• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כאן מתקרבנים

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא אני לא חי בישראל כך שאולי אני טועה, אבל הרושם שלי היא שהמדינה היא מופרדת, גם באופן פורמלי וגם וולנטרי. מהעריסה ועד הקבר. בחינוך, בנישואין, בצבא, בבחירות, בהרבה מקומות עבודה, במקומות הישוב, בקבלת מהגרים, ובבתי הקברות. שמעתי שאפילו את היולדות מפרידים בחדרים אחרי הלידה לפי המוצא. אני חייב להודות שלפחות אצל היהודים העניין העדתי נרגע ויש אינטגרציה די נרחבת.

בארצות הברית יש ויש, אבל במקרה שלי זה לגמרי לא נכון , יש לי שכנים מכל הגזעים והמוצאים, קולגות וחברים שחורים ( אפשר להגיד black זה רק מפריע לאנשי ה-woke לשחורים בדרך כלל לא אכפת). הילדים בבתי הספר אצלינו באים מיותר ממאה מדינות שונות. יש מערכת חינוך אחת לכולם, מי שרוצה להיבדל עושה זאת על חשבונו, אין שום תמיכה ממשלתית. אחוז השחורים לא קטן ויש הרבה היספאנים.
האם כולם חיים בהרמוניה ומתערבבים? בטח שלא, הפרדה בנויה בנו בני האדם, יש גזענות ולא מעט שנאה, אבל זה לא רוח המקום והממסד, ואצל הדור הצעיר זה כמעט לא קיים. לפחות כאן זוג בני דת שונה או בני אותו המין יכולים להתחתן אם הם רוצים, היהודים כאן בדרך כלל יתחתנו עם לא יהודים. ההפרדה בארה"ב היא לדעתי בעיקר על בסיס כלכלי.
בשורה התחתונה אנשים רוצים להיות ליד מי שדומה להם. אני שמח בשבילך שיש לכם מערכת ציבורית מספיק טובה שתרצה לשלוח אליה את ילדיך.
אני מסכים שבישראל יהודים יקפידו יותר להתחתן עם יהודים מאשר במדינות אחרות בהן זה לא שיקול עיקרי (ודאי אצל מי שאינו דתי). זה חלק מהאתוס הציוני ומעבר לאידיאולוגיה, בישראל זה גם מאד קל ולא דורש פשרות, בדרך כלל.

בשורה התחתונה אנשים רוצים להיות ליד מי שדומה להם.
השאלה איך הם מגדירים דומה להם? אני רואה אצל הצעירים פחות ופחות הפרדה על בסיס אתני, גזעי, ודתי ( זה כמעט כבר לא קיים) ויותר על בסיס עניין משותף (ספורט, מוסיקה, אמנות, גייקים וכו*) או על בסיס מעמד כלכלי.
אני שמח בשבילך שיש לכם מערכת ציבורית מספיק טובה שתרצה לשלוח אליה את ילדיך.
זה לא בא בקלות, יש כאן השקעה מסיבית עם השקעה שנתית של כמעט 20 אלף דולר פר תלמיד. לכן המסים גבוהים, ארנונה של יותר מאחוז מערך הבית לשנה. לפחות הכסף מגיע לבתי הספר ולמורים ולא לכל מיני פונקציונרים.

זה שבהרבה מקומות בעולם האוכלוסייה מחולקת לשבטים ומחנות זה ברור, וכמובן שזה לא ייחודי לישראל. השאלה היא האם קיימות עוד מדינות בעולם שבהן קבוצות מסוימות סוחבות על גבן קבוצות אחרות מבחינה כלכלית כמו שקורה כאן. אם ניקח את החרדים לדוגמה - כמובן שבכל מדינה בעולם בה יש חרדים הם מתבדלים ולא מתערבבים עם שאר האוכלוסייה, ההבדל הוא שבעוד שבישראל הם ניזונים מהציבור החילוני (ואת זה לא אני אמרתי - גם המנהיגים שלהם מודים בזה, אלי ישי לדוגמה בהקשר לרעיון להקים עוד ערים חרדיות) - בארה"ב הם נאלצים להסתדר לבד, ומשלם המסים האמריקאי לא צריך לממן אותם. השאלה היא האם יש אח ורע בעולם המערבי המתוקן למדינה שבה ציבור הולך וגדל נסמך כלכלית על ציבור הולך וקטן, לא על עצם קיומן של אוכלוסיות שונות זו מזו.

שמעתי שאפילו את היולדות מפרידים בחדרים אחרי הלידה לפי המוצא.
לא, כנראה קראת פעם את דבריו של סמוטריץ שדרש שיולדת ערבית לא תישן ליד אשתו בחדר.
בתור אחד שביקר ב-4 חדרי יולדות, אין הפרדה בלידה. גם לא בתור לפלאפל. גם לא במקומות העבודה החילונים.
השאלה היא האם יש אח ורע בעולם המערבי המתוקן למדינה שבה ציבור הולך וגדל נסמך כלכלית על ציבור הולך וקטן, לא על עצם קיומן של אוכלוסיות שונות זו מזו.
הבנתי שלאחרונה באירופה, הם מתחילים לדרוש שיקלטו פחות מהגרים מוסלמים, שמתבודדים בקהילות שלהם ולא יוצאים לעבוד.
מניח שהמדינות שמשמשות "שער" - יוון, איטליה, צרפת... התחושה היא יותר חריפה כי אליהם מגיעים מספרים גבוהים יותר מלשבדיה.

כתבת ל-c881:
אתה מאוד צודק, מאוד מאוד צודק, אבל לא רואה את הדבשת של עצמך.
אז ביקשתי שתאיר את עינינו. ציפיתי לאיזושהי ביקורת על החילונים. זו התשובה הראשונה שלך:
אתם שקועים לדעתי יותר מדי בתוך בית הגידול הישראלי. החילונים מלאים טענות כרימון אל החרדים (וכנראה בצדק) הערבים ליהודים, העירוניים לקיבוצניקים, הגינגים לשחומים וכן הלאה. אם חיי המדינה היו שקופים לכל הקבוצות ללא הבדל, וכולם היו פשוט אזרחים, אז לא היה טעם בלרצות מהמדינה טובות הנאה. לא היו פטורים לקבוצות לחץ אבל גם לא הייתה תאטרון הבימה (מכה מתחת לחגורה לחילונים) וגם לא היו תנאי קבלה לישובים, ועוד אלפי נהלים, וסטנדרטים שהופכים את ישראל למדינה סגרגיסטית וסקטוריאלית מהעריסה ועד המוות.
אוקיי. זה גם מה שאני רוצה. ואני מניח שבגדול גם c881 ושאר המיצגים את החילונים בדיון הזה למרות שאני לא יכול לכתוב בשמם.

עדיין לא הבנתי מהי הדבשת של החילונים גם מקריאת שאר התגובות שלך. אני ציוני, תורם למדינה, שירתתי 6 שנים בצבא, משלם מיסים די גבוהים כבר קרוב ל-40 שנה, ולא מקבל יותר מדי בתמורה מלבד החבילה הסטנדרטית של חינוך למשפחתי, בטחון ובריאות. לא מקבל שום קצבה או הנחה מהמדינה. איזו ביקורת יש לך עלי?

מה נשאר? ישובים קהילתיים עם ועדות קבלה? גם אני מתנגד לכך, כמו האלרגיה שקיבלתי לשערים צהובים. אבל לא הייתי עולה על בריקדות בגלל כמה עשרות אלפי תושבים ששרון שלח ליהד את הגליל.

מימון מוסדות תרבות? זו הבעיה של ישראל? לטעמי מימון בחסר, אבל יש גם מספיק תרבות שממומנת ע"י הצרכנים כך שזו לא שאלה קריטית כל כך.

כל הטענות שלך בטלות בשישים לעומת החורבן שהקהילה החרדית ממיתה על הציונות. הסכנה הגדולה ביותר להשרדות ישראל היא הניצול הציני של אוכלוסיה זו את שאר המדינה. יותר מאירן, יותר מהפלסטינים ויותר מכל מדינת אויב.
להערכתי נקודת הזמן המדויקת שבה המדינה תעבור מצמיחה והתפתחות לקריסה היא ביום שבו רוב בעלי זכות ההצבעה יהיו שומרי שבת.

כתבת ל-c881:

אז ביקשתי שתאיר את עינינו. ציפיתי לאיזושהי ביקורת על החילונים. זו התשובה הראשונה שלך:

אוקיי. זה גם מה שאני רוצה. ואני מניח שבגדול גם c881 ושאר המיצגים את החילונים בדיון הזה למרות שאני לא יכול לכתוב בשמם.

עדיין לא הבנתי מהי הדבשת של החילונים גם מקריאת שאר התגובות שלך. אני ציוני, תורם למדינה, שירתתי 6 שנים בצבא, משלם מיסים די גבוהים כבר קרוב ל-40 שנה, ולא מקבל יותר מדי בתמורה מלבד החבילה הסטנדרטית של חינוך למשפחתי, בטחון ובריאות. לא מקבל שום קצבה או הנחה מהמדינה. איזו ביקורת יש לך עלי?

מה נשאר? ישובים קהילתיים עם ועדות קבלה? גם אני מתנגד לכך, כמו האלרגיה שקיבלתי לשערים צהובים. אבל לא הייתי עולה על בריקדות בגלל כמה עשרות אלפי תושבים ששרון שלח ליהד את הגליל.

מימון מוסדות תרבות? זו הבעיה של ישראל? לטעמי מימון בחסר, אבל יש גם מספיק תרבות שממומנת ע"י הצרכנים כך שזו לא שאלה קריטית כל כך.

כל הטענות שלך בטלות בשישים לעומת החורבן שהקהילה החרדית ממיתה על הציונות. הסכנה הגדולה ביותר להשרדות ישראל היא הניצול הציני של אוכלוסיה זו את שאר המדינה. יותר מאירן, יותר מהפלסטינים ויותר מכל מדינת אויב.
להערכתי נקודת הזמן המדויקת שבה המדינה תעבור מצמיחה והתפתחות לקריסה היא ביום שבו רוב בעלי זכות ההצבעה יהיו שומרי שבת.
האמת שהנקודה שהעלית היא בדיוק הסיבה שאני לא בטוח ב-100% שהעתיד שלי נמצא כאן, אבל מצד שני המשפחה והחברים פה, אז בשורה התחתונה - קצת באסה

מסכים לכל מילה, רק שים לב שבניגוד לאויבים, התחרדות היא תהליך דמוקרטי.
זכותו של הרוב לקבוע שכל ישראל תיראה כמו בני ברק, גם אם המשמעות היא חורבן המדינה באופיה הנוכחי.

האמת שהנקודה שהעלית היא בדיוק הסיבה שאני לא בטוח ב-100% שהעתיד שלי נמצא כאן, אבל מצד שני המשפחה והחברים פה, אז בשורה התחתונה - קצת באסה
תהליכים כאלו הםמארוכי טווח ואף פעם לא דטרמיניסטים. לא צריך להתעלם ולהיות שאנן אבל גם לא הייתי נותן משקל רב למה שאולי יקרה ב 2050.

לא, כנראה קראת פעם את דבריו של סמוטריץ שדרש שיולדת ערבית לא תישן ליד אשתו בחדר.
אם כך אני מתנצל בפני בתי החולים היולדות והעם בישראל, נפלתי כנראה בפח ה-fake news.

אולי אתה צודק לגבי העתיד ואולי לא, אין לדעת אבל מדינות נוטות יותר לשרוד מאשר להכחד. ההבדלים בינינו זה שאני מציע פרוגרמה לשיפור שעובדת לא רע במקומות אחרים ואתה צועק גוועלד, אש בעיירה אבל לא מציע פתרון, יותר נכון מציע פתרון והיא my way or the highway. פתרון ש-25 דפי השיחה הוכיחו שמדובר במבוי סתום, שיח של חרשים.

השינוי שאני מציע הוא רדיקלי עבור ישראלים אבל נהוג בכל העולם, ניתוק המדינה מאלמנטים דתיים\אתנים\לאומיים. החטא הקדמון היא הציונות, אולי לא במובנה המקורי, אבל בפרקטיקה שלה היום אחרי 100 שנות בנייה, עשייה, מלחמה, ומאבק.
אתה כותב ששירתת 6 שנים בצבא, זה יפה, אבל היום רוב רובו של מחזור לא משרת אפילו יום. זה מתחיל בפלסטינאים אזרחי ישראל, יש להם פטור, בסדר זה ברור הם שייכים לעם האויב, אי אפשר לסמוך עליהם. רואים זאת החרדים וחושבים אם להם יש, אולי גם אנחנו, נמצא פטנטים, ואז יש פטור לנשים דתיות ואז נשים פחות דתיות אומרות יש דרך להמלט משנתיים של הכנת קפה, והקלות לדתיים שרק מתרחבות, ואז באים אלו שאין להם לובי ואומרים אם להם מגיע אז למה לא לי, ובסוף אתה מגיע למצב הנוכחי.
עכשיו אני מכיר את ההיסטוריה, הערבים שרוצים להשליך אותנו לים, את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ישראל איננה דנמרק וכו וכו...., והכל נכון וטוב וצודק. אני רק מנסה להדגים את הדינמיקה שיוצרת אומה שנוסדה, מושתתת, ובנויה ואפילו גאה, על אתוס דתי אתני , its built in.

אני לא ממעיט מאחריות ה"חרדים" במצב שנוצר, אבל הם משחקים את השיטה, זה לא מקרה שבמדינות אחרות הם לא עושים טריקים זה פשוט "לא בפרשה" כמו שאומרים אחינו הדתיים האורתודוקסים. אגב, אף אחד לא יושב בבית ואומר " איזה כיף דפקתי את ה-..." אפילו לא הפוליטיקאים החרדים, כולם מרגישים טובים וצודקים וישרים, בצדק או שלא.
בנוסף הקלפים שחולקו לכל אחד בגלל המקום ממנו הוא בא שונים, ומשליכים על הפעולות וההרגשות שלו. מרגישים את זה כשקוראים את תגובות אלו שמסנגרים על החרדים בתגובות. אתה אני מניח (ואם אני טועה אז אני מבקש סליחה זה לטובת הדיון) נהנת מהמקבילה הישראלית למה שקוראים היום בארה"ב white male privilege. אני בתור אחד שחולקו לו גם קלפים טובים בלידה יודע בדיוק שזה שווה לא מעט, חברים מהצבא, מהתנועה, מהמילואים, חבר מביא חבר וכו. זה לא ביקורת, זה אנושי וטבעי, הכוונה היא לתת פרספקטיבה, בחיים שלי למדתי שכמעט לכל נושא יש הרבה צדדים, אדם צריך גם לראות את דבשתו ולכולנו יש, ואם רוצים להתקדם לפתרון צריך לשמוע ולהקשיב גם לצדדים אחרים.

מסכים לכל מילה, רק שים לב שבניגוד לאויבים, התחרדות היא תהליך דמוקרטי.
זכותו של הרוב לקבוע שכל ישראל תיראה כמו בני ברק, גם אם המשמעות היא חורבן המדינה באופיה הנוכחי.
לא היה איזה נקודה שבדמוקרטיה הרוב לא יכול לכפות על המיעוט ?

אם כך אני מתנצל בפני בתי החולים היולדות והעם בישראל, נפלתי כנראה בפח ה-fake news.

אולי אתה צודק לגבי העתיד ואולי לא, אין לדעת אבל מדינות נוטות יותר לשרוד מאשר להכחד. ההבדלים בינינו זה שאני מציע פרוגרמה לשיפור שעובדת לא רע במקומות אחרים ואתה צועק גוועלד, אש בעיירה אבל לא מציע פתרון, יותר נכון מציע פתרון והיא my way or the highway. פתרון ש-25 דפי השיחה הוכיחו שמדובר במבוי סתום, שיח של חרשים.

השינוי שאני מציע הוא רדיקלי עבור ישראלים אבל נהוג בכל העולם, ניתוק המדינה מאלמנטים דתיים\אתנים\לאומיים. החטא הקדמון היא הציונות, אולי לא במובנה המקורי, אבל בפרקטיקה שלה היום אחרי 100 שנות בנייה, עשייה, מלחמה, ומאבק.
אתה כותב ששירתת 6 שנים בצבא, זה יפה, אבל היום רוב רובו של מחזור לא משרת אפילו יום. זה מתחיל בפלסטינאים אזרחי ישראל, יש להם פטור, בסדר זה ברור הם שייכים לעם האויב, אי אפשר לסמוך עליהם. רואים זאת החרדים וחושבים אם להם יש, אולי גם אנחנו, נמצא פטנטים, ואז יש פטור לנשים דתיות ואז נשים פחות דתיות אומרות יש דרך להמלט משנתיים של הכנת קפה, והקלות לדתיים שרק מתרחבות, ואז באים אלו שאין להם לובי ואומרים אם להם מגיע אז למה לא לי, ובסוף אתה מגיע למצב הנוכחי.
עכשיו אני מכיר את ההיסטוריה, הערבים שרוצים להשליך אותנו לים, את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ישראל איננה דנמרק וכו וכו...., והכל נכון וטוב וצודק. אני רק מנסה להדגים את הדינמיקה שיוצרת אומה שנוסדה, מושתתת, ובנויה ואפילו גאה, על אתוס דתי אתני , its built in.

אני לא ממעיט מאחריות ה"חרדים" במצב שנוצר, אבל הם משחקים את השיטה, זה לא מקרה שבמדינות אחרות הם לא עושים טריקים זה פשוט "לא בפרשה" כמו שאומרים אחינו הדתיים האורתודוקסים. אגב, אף אחד לא יושב בבית ואומר " איזה כיף דפקתי את ה-..." אפילו לא הפוליטיקאים החרדים, כולם מרגישים טובים וצודקים וישרים, בצדק או שלא.
בנוסף הקלפים שחולקו לכל אחד בגלל המקום ממנו הוא בא שונים, ומשליכים על הפעולות וההרגשות שלו. מרגישים את זה כשקוראים את תגובות אלו שמסנגרים על החרדים בתגובות. אתה אני מניח (ואם אני טועה אז אני מבקש סליחה זה לטובת הדיון) נהנת מהמקבילה הישראלית למה שקוראים היום בארה"ב white male privilege. אני בתור אחד שחולקו לו גם קלפים טובים בלידה יודע בדיוק שזה שווה לא מעט, חברים מהצבא, מהתנועה, מהמילואים, חבר מביא חבר וכו. זה לא ביקורת, זה אנושי וטבעי, הכוונה היא לתת פרספקטיבה, בחיים שלי למדתי שכמעט לכל נושא יש הרבה צדדים, אדם צריך גם לראות את דבשתו ולכולנו יש, ואם רוצים להתקדם לפתרון צריך לשמוע ולהקשיב גם לצדדים אחרים.
לא הבנתי איך הפתרון שלך פרקטי.
בסוף לב הבעייה היא לא מה צריך לעשות, אלא מי בעל הכוח. לחרדים יש יותר כוח, לכן לא יתנו לממש את הפתרון שלך וגם אם ימומש זה רק שאלה של זמן עד שכנסת עם רוב חרדי תבטל אותו.

אז אפשר להגיד חוקה, בג"צ.
כבר קראתי באיזה מקום שטוענים שלבג"צ אין סמכות לקבוע את החוקים. בסוף הכנסת זאת שקובעת.

לא היה איזה נקודה שבדמוקרטיה הרוב לא יכול לכפות על המיעוט ?
לא צריך לכפות.
מותר לבטל את חוקי התכנון והבניה והעיר תיראה בהתאם, אם 50 אחוז לא משלמים ארנונה העיר תיראה בהתאם, אם לימודי חול מיותרים, האוניברסיטאות ייראו בהתאם.
אף אחד לא יאסור עליך ליסוע בשבת, אבל לא יהיו הרבה יעדים פתוחים.

נערך לאחרונה ב:
1 הייתה אנטישמיות במשך הרבה שנים במקומות שגרו יהודים.
2 הנחה אפשרית: שנאת יהודים (להלן אנטישמיות) עדיין קיימת ורווחת ובנסיבות מסויימות ישנה סבירות גבוהה שהיא תבוא לידי מימוש בצורות מסויימות.
3 הנחה אפשרית: הסיבה לקיומה של האנטישמיות גם אם אינה ידועה בבירור, סביר שהיא קשורה לתרבות של היהודים.
4 היהודים בישראל כיום שממשיכים את התרבות שגרמה לאנטישמיות הם החרדים.
5 היהודים החילונים בישראל כיום ובעתיד עוד יותר דומים בתרבותם לעמי המערב.

האם ההנחות נכונות ?
אם כן האם מסקנת ההנחות היא המובנת מהם ?
לא מדוייק.
בעבר הנוצרים היחידים שידעו קרוא וכתוב היו הכמרים שהסבירו ואמרו לאיכרים מה לחשוב ופחדו שהיהודים שכולם לומדים לקרוא יפעלו נגדם.
כמו כן, אם יש אוייב משותף חיצוני (היהודים) ניתן לשמור את הקהילה יחד.
מעבר לכך, הפריץ/ מלך/ דוכס היה לוקח לו יהודי.ם לנהל את כספיו, כי לא סמך על הכנסיה. אז צריך להפיל את היהודים.
כמו כן, העובדה שיהודי מלווה בריבית לנוצרי, אבל לא ליהודי. העובדה שיהודי טוען שרק לו יש נשמה ולמעשה גזען כלפי בני דתות אחרות.

(אתה מעדיף שהחילונים יהיו דומים לערבים מסביבך?)
החרדים מצליחים בלגרום לחילונים שיכעסו עליהם, אולי זו המטרה? כדי לשמור את האוכלוסיה כנגד אוייב חיצוני? שכרגע אפילו נוח יותר, כי חילוני לא יהרוג חרדי, בניגוד לאיכר נוצרי עם קלשון?

להערכתי נקודת הזמן המדויקת שבה המדינה תעבור מצמיחה והתפתחות לקריסה היא ביום שבו רוב בעלי זכות ההצבעה יהיו שומרי שבת
עם חשבון פשוט זה לא יהיה בחייך אין לך מה לדאוג.

תהליכים כאלו הםמארוכי טווח ואף פעם לא דטרמיניסטים. לא צריך להתעלם ולהיות שאנן אבל גם לא הייתי נותן משקל רב למה שאולי יקרה ב 2050.
הרבה הרבה יותר מאוחר אם תבדוק נתונים ולא הפחדות עיתונאיות

חילוני לא יהרוג חרדי, בניגוד לאיכר נוצרי עם קלשון?
זה נכון בגלל החרדים (תראה מה הם גורמים) שמשפיעים בצורות שונות שלחילונים תהייה מדינה ותרבות יהודית ברמה כל שהיא. ולכן הם מרגישים בני עם ולאום אחד ורוצים להגן זה על זה. (הכל בסוף חוזר)

סליחה. הבנתי שזה מה שכתבת

ועכשיו ברצינות.
הדברים נכתבים ללא נסיון של הטלת אשמה במישהו.
ואם מישהו חושב שהדברים לא ראויים להיכתב נא לציין ואתקן.

1 הייתה אנטישמיות במשך הרבה שנים במקומות שגרו יהודים.
2 הנחה אפשרית: שנאת יהודים (להלן אנטישמיות) עדיין קיימת ורווחת ובנסיבות מסויימות ישנה סבירות גבוהה שהיא תבוא לידי מימוש בצורות מסויימות.
3 הנחה אפשרית: הסיבה לקיומה של האנטישמיות גם אם אינה ידועה בבירור, סביר שהיא קשורה לתרבות של היהודים.
4 היהודים בישראל כיום שממשיכים את התרבות שגרמה לאנטישמיות הם החרדים.
5 היהודים החילונים בישראל כיום ובעתיד עוד יותר דומים בתרבותם לעמי המערב.

האם ההנחות נכונות ?
אם כן האם מסקנת ההנחות היא המובנת מהם ?
בגרמניה הנאצית הסיבה העיקרית היתה כי הגרמנים חיפשו שעיר לעזאזל.
אתה יכול גם לבוא לזה מזווית אחרת: היהודים חכמים , מצליחים.
זה גורם לקנאה ולשנאה.

אתה מעדיף שהחילונים יהיו דומים לערבים מסביבך?)

יש לי בן קטן וקירבה פיזית לחילונים פשוט מגעילה אותו כמו לערבי (לא שזה כן מובן אלא שזה יש גם אצל הרבה בוגרים). ושוב זה לא חינוך ולא גזענות

כמו שיש הרבה וביותר נקבות שנגעלות (ולאו דווקא מפחדות) מייצורים שונים (כגון תיקנים).

לא בעד לא נגד רק מציין עובדות

בגרמניה הנאצית הסיבה העיקרית היתה כי הגרמנים חיפשו שעיר לעזאזל.
אתה יכול גם לבוא לזה מזווית אחרת: היהודים חכמים , מצליחים.
זה גורם לקנאה ולשנאה.
האנטישמיות לא התחילה ונגמרה בגרמניה הנאצית

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
משה יש כאן סולידים מגוש עציון? אוף טופיק 0
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
aminadav לא ניתן לחפש כאן הודעות שקשורות לIRA אוף טופיק 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
M חיסכון בכביסה מי כאן מכיר\ה את הג'ינס במקפיא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
The Stoic מי כאן מכיר את נהריה? נדל"ן 22
ת תעודת זכאות להגרלות, יש כאן מי שהוציאו? נדל"ן 17
שניצלוינאי יש כאן סולידיים בברצלונה? אוף טופיק 2
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
ר הרכב נכסים של קרנות הסל. מה קורה כאן? שוק ההון 19
Z הרעת תנאים בקרנות השתלמות /IRA - האם יש כאן מגמה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
singleton יש כאן דינקס dinks? אוף טופיק 113
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
מ כאן - איך עובד המסחר בבורסה אוף טופיק 2
משה יש כאן חבר'ה מאזור ראשון לציון? אוף טופיק 19
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
ת יש כאן מבוטחי מכבי שנעזרו בסיוע של קרן מכבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א התייעצות| לימודים בקנדה ועבודה מובטחת - כאן חשדתי אוף טופיק 7
נ מי כאן השקיע ב100% מניות למשך יותר מ5 שנים? שוק ההון 60
מ שאלת הדיוט - חדש כאן -חישוב עמלות שוק ההון 1