• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יעוץ למתחילים

מתחילים מחדש

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

פרסמנו ביומני מסע אבל לא קבלנו יותר מידי התייחסות קונקרטית לשאלה המקצועית, אז נשמח פה.

יש בידינו סכום כסף שהשתחרר מפיקדון בנקאי והחלטנו להשקיע אותו, עד כה לא השקענו כלל ואנחנו טירונים בתחום. למרות שקראתי רבות בפורום, אני עדיין לא מרגיש מספיק בטוח לשימוש במסחר עצמאי (במיוחד בתחום האג"ח שלא הצלחתי להבין כלום), מצד שני אני כן מעדיף להתחיל להשקיע כמה שיותר מהר ולכן חשבתי על קופות הגמל החדשות להשקעה.
IBI מציעים דמי ניהול של 0.6% בחישוב פשוט על ההפקדה שאני צפוי להעביר באופן מיידי 120K (בשתי קופות על ועל אישתי) ובמידה ונניח יהיה רווח של 4% השנה, דמי הניהול יהיו כ 750 ש"ח.
בניהול הכסף באופן עצמאי (לפי הנתונים שאספתי מהבלוג ומשיחה עם מיטב דש), יש 240 ש"ח בשנה דמי אחזקה+דמי קניה ומכירה ודמי ניהול בקרנות המחקות וכד' בנוסף יש אירוע מס בכל שינוי שאעשה בכספים. אני מעריך ששינויים אלו ודמי הקניה והמכירה וארועי המס יכולים די דומים בסכומים האלו לדמי הניהול שאשלם בקופות הגמל.
נראה לי שגם אם הם יהיו קרובים (כ100 - 200 ש"ח בשנה), זה נראה לנו משתלם עדיין מכיוון שזה חוסך לנו את ההסתבכות של הקניה/ מכירה שאנחנו לא מרגישים בשלים ובינתיים זה מונע מאיתנו "לקפוץ למים".
לכן, חשבנו שכדי לקפוץ למים, נכון לנו כרגע להתחיל בקופות הגמל להשקעה של IBI לאזן אותם בפני עצמם כל שנה (ובקרן השתלמות), ובעוד 3-4 שנים להיערך מחדש כשבזמן הזה נלמד ונקרא עוד על ניהול עצמי ואז נוכל לעבור גם לIRA.

נשמח לדעתכם...

תתחיל ממשהו.
אתה כבר תתקן במהלך הדרך כשתצבור עוד בטחון.
אני מציע שתפצל את הסכום בין 3 קרנות שונות של חברות שונות.

יש 240 ש"ח בשנה דמי אחזקה+דמי קניה ומכירה
יש את זה גם בקופת גמל להשקעה. הם פשוט מסווים את זה תחת סעיף שנקרא הוצאות ניהול השקעות.
בנוסף יש אירוע מס בכל שינוי שאעשה
כמה שינויים אתה כבר מתכנן לעשות?
אני מציע שתפצל את הסכום בין 3 קרנות שונות של חברות שונות.
לדעתי סתם מסבך את העניין. אם יש צורך בגיוון בקופת גמל של IBI יש מספיק מסלולים פאסיביים לבחור מהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע יעוץ לטירון התפתחות אישית 7
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
א יעוץ השקעות לבעלי אזרחות אמריקאית- ישראלית שוק ההון 2
S יעוץ\המלצה לניהול אלגו השקעות אלטרנטיביות 10
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
T בעל קופ"ג להשקעה, שוקל לעבור לאופי השקעה אחר וחייב יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ש יעוץ/המלצה לרכישת נכס. נדל"ן 0
I העברת קרן פנסיה לא פעילה - יעוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B יעוץ קרירה והתפתחות התפתחות אישית 7
O יעוץ בנוגע ללימודים אוף טופיק 3
V יעוץ מס לשכירים - יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
מ יעוץ בנושא פתיחת תיק השעות שוק ההון 6
azerbouf יעוץ: כספי פיצויים לצורך מחזור חלקי של משכנתא (בעלת ריבית הגבוה ביותר) נדל"ן 44
L יעוץ בנושא משכנתא מבקש עצה מהמומחים נדל"ן 25
cypriano de rore יעוץ כלכלי במעבר דירה צרכנות פיננסית 25
ליאת - איפה שיש רצון... למישהו יש המלצה (לא יעוץ!) על קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נורמליים? צרכנות פיננסית 26
A יעוץ פנסיוני ו-או ביטוחי צרכנות פיננסית 1
K יעוץ מס כמקצוע התפתחות אישית 27
G יעוץ לגבי לימודים- מדעי המחשב אוף טופיק 7
F יעוץ פנסיוני בבנק צרכנות פיננסית 15
ש יעוץ השקעות כמקצוע התפתחות אישית 3
ג בחירת קרן השתלמות - עזרה לא יעוץ צרכנות פיננסית 0
ברק א. שכר יעוץ והגשת דוח שנתי אצל רואה חשבון או יועץ מס צרכנות פיננסית 9
D הקצאת נכסים למתחילים שוק ההון 2
T אוסף שאלות קריפטו למתחילים השקעות אלטרנטיביות 200
ב צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
א השקעה סולידית בשוק ההון: אסטרטגיה פשוטה למתחילים אוף טופיק 21
T אפיק השקעה פסיבי למתחילים שוק ההון 10
ה שימוש בפפר כברוקר למתחילים? שוק ההון 3
י שאלה למתחילים שוק ההון 10
C עזרה למתחילים שוק ההון 11
M אג"ח למתחילים שוק ההון 18
C חשבון בנק + כרטיס אשראי אמריקאי- מדריך למתחילים צרכנות פיננסית 1
גלעד ל במקום צ'ק לחתונה: מחפש ספר למתחילים בנושא השקעות לטווח ארוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
א מאקרו כלכלה למתחילים, מה הקטע עם הריבית שוק ההון 11
א השקעה למתחילים שוק ההון 14
Pushing תיק למתחילים 50-50 שוק ההון 32
שניצלוינאי אג"חים למתחילים שוק ההון 14
Y קורסים ומקורות לימוד למתחילים התפתחות אישית 6
ס קמפינג למתחילים התפתחות אישית 10
yossik מדריך שוק ההון - מונחים, מדריכים למתחילים ומתקדמים שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה