• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התחשבות בהוצאות זקנה בגיל השלישי במשיכה מתיק ההשקעות (סיעוד, מחלה קשה, תרופות לא בסל)

• פותח הנושא פותח הנושא sharon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
להערכתי אתה טועה והסכום כולל ההפרשות והתוספות הוא עד 10K בחודש (בתלות ברמת הביקוש וההיצע באזור).
מה שיכול לייקר את העניין זה הימנעות מוחלטת של בני המשפחה לשאת בנטל ביום החופשי של העובד, בחופשה שלו בארצו ובמהלך אישפוזים.
אני מקווה מאוד שאת צודקת ואני טועה כי אני קיבלתי שחור בעיניים כשמי שהתייעצתי איתה (שהיא יועצת בתחום) אמרה לי ה 13K.
ולא הבנתי מה שכתבת על הימנעות מוחלטת של בני המשפחה לשאת בנטל בימי החופשה של העבודה - הרי מישהו צריך להיות עם הנסעד בזמן הזה - אז את מתכוון שמעסיקים עובד זר נוסף בשביל זמן החופשה הזה? אולי מכאן הדלתא ויחד עם זה זה 13K?

את מתכוונת שמעסיקים עובד זר נוסף בשביל זמן החופשה הזה?
כן, ואם לא נותנים לעובד יום חופשי בשבוע אז צריך לשלם כפול.
והאמת שזה די עצוב שבני משפחה לא חולקים לפחות את הנטל הקצר הזה של יום שבת או ראשון, לפעמים הקשיש ממש נשאר לבד עם העובד כל הזמן.

והאמת שזה די עצוב שבני משפחה לא חולקים לפחות את הנטל הקצר הזה של יום שבת או ראשון
אין בזה שום דבר עצוב, בני משפחה יכולים לבלות עם הקשיש גם כל יום מימות השבוע ועדיין להעדיף שעובד זר יתעסק בעניינים היותר אינטימיים, בד"כ גם הקשיש יעדיף כך, לרוב האנשים זה יותר מכבד להעסיק עובד מחליף ביום החופשי

אין בזה שום דבר עצוב, בני משפחה יכולים לבלות עם הקשיש גם כל יום מימות השבוע ועדיין להעדיף שעובד זר יתעסק בעניינים היותר אינטימיים, בד"כ גם הקשיש יעדיף כך, לרוב האנשים זה יותר מכבד להעסיק עובד מחליף ביום החופשי
וגם לפעמים פיזית זה מאוד קשה (נניח לקלח).
אני מכירה משפחות שנמצאות יום יום אצל הקשיש. לא עוזבות אותו לרגע, ועדיין יש עובד זר שנמצא שם לעזור בדברים הללו.

אני מכירה משפחות שנמצאות יום יום אצל הקשיש. לא עוזבות אותו לרגע, ועדיין יש עובד זר שנמצא שם לעזור בדברים הללו.
מקבלת, החלק הזה בהחלט לא פשוט מניסיון.

נושא שקשור בעקיפין: לגביי עניין החופשות מולדת, ימי מנוחה וימי חופשה, להבנתי מוצאים עובד זר מחליף לימים האלה, השאלה אם (במיוחד בשוק של היום, שוק של "עובדים") תמיד אפשר למצוא מחליף, או שקורה שנשארים ללא מטפל? ואם כן, האם יש פתרון אחר?

נושא שקשור בעקיפין: לגביי עניין החופשות מולדת, ימי מנוחה וימי חופשה, להבנתי מוצאים עובד זר מחליף לימים האלה, השאלה אם (במיוחד בשוק של היום, שוק של "עובדים") תמיד אפשר למצוא מחליף, או שקורה שנשארים ללא מטפל? ואם כן, האם יש פתרון אחר?
כל ההתעסקות הזו מסובכת, הכי נוח זה כשהעובד מציע בעצמו מחליף, אני מניח שיש להם איזו דרך לתגמל אחד את השני עבור התיווך. במקרה שלי הבעיה המרכזית היתה יחס קשה מאד של המטופל למטפלים שלו, אז לא כל עובד היה עובד את רף ההתאמה לסיטואציה. החזקת הבית היתה התמודדות יומיומית עד לרגע שהמצב הבריאותי הגיע לזה שעובד זר כבר לא התאים והיינו חייבים מוסד סיעודי.

הסכום כולל ההפרשות והתוספות הוא עד 10K בחודש
רגע, אז בסוף זה 10K או 13K כולל הסופי שבוע והחופשות? אני פשוט מנסה להוסיף את זה כמספר או כטווח לאקסל כדי להחליט איך להתייחס לזה מהבחינה הפיננסית.
אני גם מחשב גידול של ההוצאה הזאת ב 2.5% בשנה בגלל אינפלציה (אני מבין שזה הגידול בשכר של עובד זר סיעודי בישראל)

רגע, אז בסוף זה 10K או 13K כולל הסופי שבוע והחופשות?
אני מעריכה שיותר קרוב ל-13K
צריך גם לשלם להם על ביטוח ולהפריש לפנסיה (הזיה!) וימי הבראה..
כשהם בחופש אז משלמים שכר יומי מאוד גבוה למחליף במקביל לתשלום ימי חופשה.
שלא לדבר על זה שאדם נוסף בבית זה משפיע על חשבונות מים, חשמל והוצאות אוכל
ויש גם את התשלום לתאגיד.

לגבי דיור מוגן לעומת מטפל סיעודי בבית, השיקול הוא לא תמיד כלכלי, לעיתים הקשיש הופך להיות אדם קשה ונרגן שמתעמר בכל עובד סיעודי שמנסה לגור איתו והם פשוט בורחים, למשפחה אין אפשרות אחרת, זה או להשאיר אותו לבד בבית או להכניס אותו למעון הורים.

לגבי דיור מוגן לעומת מטפל סיעודי בבית,
אם אדם הגיע למצב של עובד סיעודי 24/7, נדמה לי שההשוואה המתבקשת היא מול בית אבות ולא דיור מוגן.
ואם מדובר על בית אבות, אמור להיות גם קוד ממשרד הבריאות, לא? בנוסף לזכאות מבט"ל.

מצד שני, אני חושבת שהטרנד הזה של עובד סיעודי שגר בבית כבר לא קשור באמת למצב הסיעודי של הקשיש וכנראה שלא מעט מחזיקים כזה גם בלי ניקוד גבוה מבט"ל אלא כי יש יכולת כספית לממן את זה. בסופו של דבר, אם מדובר על רמות סיעוד 3-6, אחרי השתתפות בט"ל - ההשתתפות של המשפחה היא בערך 50% מהסכום הכולל (כולל הכל). אבל גובה הקיצבה נקבע לפי רף ההכנסות של הסיעודי (ובן זוגו אם יש) ולכן בעלי הכנסות גבוהות יקבלו רק חצי או בכלל לא מקיצבאות בט"ל לעניין הזה.

ואם מדובר על בית אבות, אמור להיות גם קוד ממשרד הבריאות
אבל גובה הקיצבה נקבע לפי רף ההכנסות של הסיעודי (ובן זוגו אם יש) ולכן בעלי הכנסות גבוהות יקבלו רק חצי או בכלל לא מקיצבאות בט"ל לעניין הזה.
״הכנסות גבוהות״…
ליחיד ״ההכנסה הגבוהה״ שמורידה ב-50%! היא 13,770₪.
לזוג הכנסה משותפת של 20,655 כבר מפחיתה את הגמלה ל- 50%.

וזה בהגדרה (של הביטוח הלאומי) הכנסה ממוצעת… לא הכנסה גבוהה.

(ולגבי בית אבות בודקים גם את המצב הכלכלי של הילדים!)

ועם המצב של המדינה יש סיכוי לא רע בכלל שזה יישחק עוד…

וזה בהגדרה (של הביטוח הלאומי) הכנסה ממוצעת… לא הכנסה גבוהה.
כשכר בשנת 2026 זה הממוצע ברוטו.
כפנסיה, אני די בטוחה שזאת קיצבה גבוהה מאד ביחס לממוצע כי רוב הקשישים סיימו לעבוד (או עבדו רוב השנים) לפני חוק פנסיה חובה.
הלכתי לחפש...ציטוט מאתר סט פוינט:
נתוני למ"ס, המתייחסים לבני 65 ומעלה שאינם עובדים, מספקים תמונה על המצב הקיים. על פי נתוני 2018 (כולל הכנסה מפנסיה ורנטה מחו"ל), ההכנסה החודשית הממוצעת מפנסיה עמדה על 6,200 ₪.

כאשר מפרקים נתון זה לפי מגדר, מתגלה פער מובהק:

גברים: 7,761 ₪ חודשי בממוצע.

נשים: 5,040 ₪ חודשי בממוצע.

״הכנסות גבוהות״…
ליחיד ״ההכנסה הגבוהה״ שמורידה ב-50%! היא 13,770₪.
ויש לציין שה״הכנסה״ כוללת קצבאות של ביטוח לאומי עצמו. לדוגמא אלמנה שמקבלת קצבת שארים זה נכנס לחישוב ששולל ממנה קצבת סיעוד גדולה בהרבה.

כשכר בשנת 2026 זה הממוצע ברוטו.
כפנסיה, אני די בטוחה שזאת קיצבה גבוהה מאד ביחס לממוצע כי רוב הקשישים סיימו לעבוד (או עבדו רוב השנים) לפני חוק פנסיה חובה.
הלכתי לחפש...ציטוט מאתר סט פוינט:
כמו שציינת בהודעה אחרת וגם כאן… זה היה ככה *בעבר*.
לחברה שהתחילו לעבוד החל מכניסת חוק הפנסיה… הפנסיה שלהם כנראה תהיה יפה מאוד מאוד!

אני גם מחשב גידול של ההוצאה הזאת ב 2.5% בשנה בגלל אינפלציה (אני מבין שזה הגידול בשכר של עובד זר סיעודי בישראל)
אני רגע מצטט את עצמי כי זאת שאלה שאני צריך תשובה עליה כדי להמשיך: נגיד והעלות של עובד סיעודי זר הוא 10K-13K כיום: איך אני יכול לשערך כמה תהיה העלות בעוד X שנים?

נגיד והעלות של עובד סיעודי זר הוא 10K-13K כיום
למה נגיד? אתה יכול לבקש מה-AI החביב עליך שירכז לך נתונים מאתרים איכותיים וכך תדע.
לפי השאלה שאני שאלתי, הרף העליון היה קצת פחות מ-10K כולל כל ההפרשות והכיסויים. מתוך זה יש סכום שאמור להתקבל מבט"ל וביטוח סיעודי של קופ"ח (בהנחה שהקשיש הגיע לרמה גבוהה) כך שסכום ההוצאה למשפחה נמוך יותר.
איך אני יכול לשערך כמה תהיה העלות בעוד X שנים?
אתה לא יכול לדעת בוודאות, אבל המשכורת של העובד, כולל ההפרשות, נגזרת ממשכורת המינימום במשק.
נדמה לי שאין תכנית באופק כרגע לעוד עליה כפויה בחוק של משכורת המינימום.
מהצד השני, יכול להיות שתהיה קפיצה בשכר העובד הסיעודי כתלות בהיצע לעומת הביקוש, כמו שהיה עם עובד הבניין הסינים, רק שאז כנראה שההפרש יצטרך להתכסות רק ע"י משפחת הסיעודי אלא אם ישונה החוק או יוחלט על גידול בקיצבאות.

אני רגע מצטט את עצמי כי זאת שאלה שאני צריך תשובה עליה כדי להמשיך: נגיד והעלות של עובד סיעודי זר הוא 10K-13K כיום: איך אני יכול לשערך כמה תהיה העלות בעוד X שנים?
זה צמוד לשכר המינימום בישראל וזה יוצא בממוצע 3% בשנה ב 20 שנה האחרונות: https://www.btl.gov.il/Mediniyut/GeneralData/Pages/שכר מינימום.aspx

אבל זה לא מספר את כל הסיפור כי יש עלויות נלוות ואלו שונות מאוד ממה שהיו לפני 20 שנה: מ 2008 למשל נכנס החוק שמחייב להפריש לעובד לפנסיה.
עוד משהו זה שבעבר דמי הכיס של סוף השבוע שולמו בצורה גלובלית ונמוכה.... עם השנים, פסיקות בתי הדין לעבודה והנחיות רשות האוכלוסין קבעו שעבודה בסופ"ש מחייבת תשלום של 150% משכר המינימום עבור יום המנוחה.

ככה השכר המינימום גדל ב 3% לשנה אבל כולל עלויות נלוות זה יותר קרוב ל 4.5% לשנה.

נערך לאחרונה ב:
ככה השכר המינימום גדל ב 3% לשנה אבל כולל עלויות נלוות זה יותר קרוב ל 4.5% לשנה.
לא מובן החישוב.
ההפרשות כפנסיוניות הם אחוז קבוע משכר הברוטו.
אם שכר הברוטו עולה ב3%, סך ההוצאה עולה ב3% (כולל הפרשות הפנסיה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה צמוד לשכר המינימום בישראל וזה יוצא בממוצע 3% בשנה ב 20 שנה האחרונות
כל הסיפור עם שכר המינימום הוא פוליטי במהותו ולכן קשה לדעת מה יילד יום.
היו תקופות שהמינימום נקבע כאחוז מסוים מהשכר הממוצע, היו תקופות שהוא נקבע בסכומים מוחלטים, היו תקופות שהקפיאו את השכר...זה יכול לחזור שוב גם בעתיד לכאן או לכאן ולכן בלתי אפשרי לחזות את העליה העתידית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B תיאום מס - האם אין התחשבות בהפקדות לפנסיה? מיסים 0
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
B פיזור עולמי עם התחשבות בסדר הגיאופוליטי שוק ההון 15
K התחשבות במיסוי בשיקול מכירת נייר ורכישה של אחר? שוק ההון 2
ל הקצאת נכסים - התחשבות בקופת הגמל הפנסיונית שוק ההון 6
S התחשבות במדרגות מס הכנסה לצורך אופטימיזציית מס מיסים 14
S התחשבות בפנסיה בפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
F התחשבות במינוף בחישוב סכום היעד לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ק בנית תיק השקעות תוך התחשבות במיסים שוק ההון 1
ב חישוב זמן/סכום עבור פרישה - התחשבות במס פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
M התחשבות ברווח צבור חייב במס בחישוב הקצאת נכסים שוק ההון 9
פסיוני התחשבות בנקודות זיכוי vs ניכוי מס במקור צרכנות פיננסית 1
amikal רווח ריאלי (עם התחשבות באינפלציה) בפדיון פוליסת חיסכון לצורך חישוב מס רווחי הון מיסים 14
bobby תיק השקעות (כולל התחשבות בפנסיה ובקרה"ש) שוק ההון 16
מ חישוב מס רווחי הון - התחשבות בעמלות שוק ההון 33
A מקסום סך סכום דמי אבטלה תוך התחשבות במיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
מ התחשבות בחסכונות הפנסיונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
Z הכרה בהוצאות עוסק פטור שעובד מחו"ל מיסים 0
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
א קיצוץ בהוצאות מזון - טבעונים בשגרה עמוסה ונטולי מיקרוגל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
A טיפים לחיסכון בהוצאות משפחה 2021, 2022, 2023 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 155
S שליטה בהוצאות של הורה מבוגר אוף טופיק 7
klayhamn איך לחסוך בהוצאות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
M שלום איך לחסוך בהוצאות של אכול בריא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ל דרכים לחסוך בהוצאות בלי לסבול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 211
N חיסכון בהוצאות אינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 165
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
M תוספת דחיית קצבת זקנה - שנה חלקית? צרכנות פיננסית 0
א קצבת זקנה צרכנות פיננסית 7
א אחוז חיסכון וקצבת זקנה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44

נושאים דומים

Back