בתקופה האחרונה הגעתי למודעות שכסף צריך להיות מושקע, לכן התחלתי להשקיע.
כעבור כמה זמן הבנתי שצריך גם ליצור תיק השקעות מחושב ומסודר ולא לזרוק כסף באוויר על קבוצת מדדים ואגחים ללא אבחנה.
אציג כאן תהליך מחשבתי על בניית תיק תוך התייחסות למיסוי.
(המקרה המתואר להלן הינו טיאורתי לחלוטין ולא מהווה בקשת יעוץ)
*אני ממש לא מומחה, ויכול להיות שחלק מהעובדות שהבאתי אינן נכונות. אשמח לתגובות מחכימות.
ובכן, נבחר בתיק שמתחלק ל60% נכסים עתירי סיכון שיספקו תשואה גבוהה, ו40% נכסים בסיכון נמוך.
אם כך הדבר שעלי לעשות הוא להשקיע 60 אחוז במניות ואת השאר באגח.
בהינתן תיק כזה אני מצפה (במיצוע לאורך שנים) לתשואה של כ7 אחוז על החלק המנייתי, וכ3 אחוז על החלק האגחי.
אבל פה נכנס למשוואה גורם חדש - מיסוי. הוא כה גדול שמגמד ביחס אליו את דמי הניהול.
והוא גם לא אחיד, במניות אני משלם 25% מס כאשר באגח רק 15. כלומר הרווח על החלק המנייתי יהיה 5.25 אחוז ועל האגחי 2.55.
ומכאן מתבקשת השאלה, האם זה אומר שעלי לשקול מחדש את פיזור התיק, לטובת אגח. שהרי פתאום אני מגלה שמניות זה "פחות משתלם".
(כמובן שכל קרן ההשתלמות שלי תהיה מנייתית, אבל זה לא פתרון מלא).
מה גם, שישנם כמה מסלולים מפתים שיעזרו לי להתמודד עם אי השוויון הזה במס.
לאחר התחשבות בכל הגורמים יוצא שהתיק האופטימלי שמספק את הדרישות של 40\60 יחלק את "ה60" שלו ל40 מניות, 10 P2P ועוד 10 בנדלן.
כעבור כמה זמן הבנתי שצריך גם ליצור תיק השקעות מחושב ומסודר ולא לזרוק כסף באוויר על קבוצת מדדים ואגחים ללא אבחנה.
אציג כאן תהליך מחשבתי על בניית תיק תוך התייחסות למיסוי.
(המקרה המתואר להלן הינו טיאורתי לחלוטין ולא מהווה בקשת יעוץ)
*אני ממש לא מומחה, ויכול להיות שחלק מהעובדות שהבאתי אינן נכונות. אשמח לתגובות מחכימות.
ובכן, נבחר בתיק שמתחלק ל60% נכסים עתירי סיכון שיספקו תשואה גבוהה, ו40% נכסים בסיכון נמוך.
אם כך הדבר שעלי לעשות הוא להשקיע 60 אחוז במניות ואת השאר באגח.
בהינתן תיק כזה אני מצפה (במיצוע לאורך שנים) לתשואה של כ7 אחוז על החלק המנייתי, וכ3 אחוז על החלק האגחי.
אבל פה נכנס למשוואה גורם חדש - מיסוי. הוא כה גדול שמגמד ביחס אליו את דמי הניהול.
והוא גם לא אחיד, במניות אני משלם 25% מס כאשר באגח רק 15. כלומר הרווח על החלק המנייתי יהיה 5.25 אחוז ועל האגחי 2.55.
ומכאן מתבקשת השאלה, האם זה אומר שעלי לשקול מחדש את פיזור התיק, לטובת אגח. שהרי פתאום אני מגלה שמניות זה "פחות משתלם".
(כמובן שכל קרן ההשתלמות שלי תהיה מנייתית, אבל זה לא פתרון מלא).
מה גם, שישנם כמה מסלולים מפתים שיעזרו לי להתמודד עם אי השוויון הזה במס.
- הלוואות חברתיות (P2P) - כמדומני המס המוטל עליהן (ועל הלוואות בכלל) הוא 15 אחוז, כלומר כמו אגח, ועם זאת פוטנציאל התשואה עליהן בר השוואה למניות.
- נדל"ן. בהינתן תיק השקעות מספיק גדול אפשר להקצות חלק ממנו לדירה פיזית קטנה בפריפריה שעד תשואה חודשית של חמשת אלפי שקלים לא ממוסה בכלל.
- קרנות ריט. לא ביררתי מספיק איך עובד המס עליהן, אבל אם אני זוכר נכון יש אפשרות שהוא יהיה נמוך מ25 אחוז.
לאחר התחשבות בכל הגורמים יוצא שהתיק האופטימלי שמספק את הדרישות של 40\60 יחלק את "ה60" שלו ל40 מניות, 10 P2P ועוד 10 בנדלן.