• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התחשבות ברווח צבור חייב במס בחישוב הקצאת נכסים

• פותח הנושא פותח הנושא MarketTimer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MarketTimer

משתמש בכיר
דירוג
1,220
נניח שהחלטתי על הקצאת נכסים של 50/50 בין מניות לאג"ח ולכן קניתי קרן מנייתית בשווי 100 ש"ח ואג"ח בשווי 100 ש"ח.

נניח לצורך הדוגמא שהמניות צומחות במהירות והאג"ח מניב 0% תשואה. אין אינפלציה.

עבר זמן, ההשקעה המנייתית שלי צמחה ל 1000 ש"ח ובמקביל חסכתי עוד כך שגם החלק האג"חי צמח ל 1000 ש"ח.

על פניו, שמרתי על יחס 50/50 כרצוי.

אבל, מתוך ה 1000 ש"ח המנייתים, 900 ש"ח הם רווח צבור חייב במס. כלומר, במידה ואני רוצה להנזיל את התיק לצורך צריכה, אשלם 225 ש"ח מס.

כלומר, מנקודת מבט "נטו" אין לי 2000 ש"ח שמתוכם 1000 במניות אלא 1775 ש"ח שמתוכם 775 ש"ח במניות, כלומר 43.6% במניות במקום 50% כמו שרציתי.

כלומר, אם אני רוצה לשמור על התיק ביחס 50/50 "נטו", אני צריך להעביר 112.5 ש"ח מהאג"ח למניות, ואז התיק "ברוטו" יהיה על 55.6% מניות.

מה דעתכם? מה נכון יותר על מנת לשמור על סיכון קבוע בתיק, להסתכל על ההקצאה "ברוטו" או "נטו"? מה אתם עושים בפועל?

נניח שהחלטתי על הקצאת נכסים של 50/50 בין מניות לאג"ח ולכן קניתי קרן מנייתית בשווי 100 ש"ח ואג"ח בשווי 100 ש"ח.

נניח לצורך הדוגמא שהמניות צומחות במהירות והאג"ח מניב 0% תשואה. אין אינפלציה.

עבר זמן, ההשקעה המנייתית שלי צמחה ל 1000 ש"ח ובמקביל חסכתי עוד כך שגם החלק האג"חי צמח ל 1000 ש"ח.

על פניו, שמרתי על יחס 50/50 כרצוי.

אבל, מתוך ה 1000 ש"ח המנייתים, 900 ש"ח הם רווח צבור חייב במס. כלומר, במידה ואני רוצה להנזיל את התיק לצורך צריכה, אשלם 225 ש"ח מס.

כלומר, מנקודת מבט "נטו" אין לי 2000 ש"ח שמתוכם 1000 במניות אלא 1775 ש"ח שמתוכם 775 ש"ח במניות, כלומר 43.6% במניות במקום 50% כמו שרציתי.

כלומר, אם אני רוצה לשמור על התיק ביחס 50/50 "נטו", אני צריך להעביר 112.5 ש"ח מהאג"ח למניות, ואז התיק "ברוטו" יהיה על 55.6% מניות.

מה דעתכם? מה נכון יותר על מנת לשמור על סיכון קבוע בתיק, להסתכל על ההקצאה "ברוטו" או "נטו"? מה אתם עושים בפועל?
אני 100%* בVT

* עד כדי rsu, קהש וקופת גמל שכרגע על מסלול מחקה מדד סנופי ובהמשך יעברו לIRA כנראה עם imid, ומזומן (או רכיבים כאלה ואחרים שהם פחות ״השקעה״ ויותר חסכון)

אני 100%* בVT

* עד כדי rsu, קהש וקופת גמל שכרגע על מסלול מחקה מדד סנופי ובהמשך יעברו לIRA כנראה עם imid, ומזומן (או רכיבים כאלה ואחרים שהם פחות ״השקעה״ ויותר חסכון)
מה זה imid?

אני חושב שאתה מערבב 2 נושאים נפרדים.
הקצאת הנכסים שלך אמורה להיות מוכוונת מהנכסים עצמם, לא מהשווי. 50/50 מגדיר את החשיפה/סיכון שלך, לא כמה תקבל מזה בסוף.
חישוב ה"נטו" לעומת זאת רלוונטי כשמשווים להוצאות (נגיד כדי לחשב מתי עצמאיים כלכלית או מתי אפשר לפרוש) ואז אני משתדל להחמיר, ואני מניח 25% (או אפילו 28%) על כל הסכום.

אני חושב שאתה מערבב 2 נושאים נפרדים.
הקצאת הנכסים שלך אמורה להיות מוכוונת מהנכסים עצמם, לא מהשווי. 50/50 מגדיר את החשיפה/סיכון שלך, לא כמה תקבל מזה בסוף.

אבל למה? מה המשמעות של סיכון? שאירוע מסויים ישפיע עלי באופן שלילי. מה ההשפעה השלילית? שיהיה לי פחות הון לצרוך בעתיד. כשיש רווחים צבורים ואז הסיכון מתממש (ירידה בשווי המניות) אז בעצם חלק מההפסד הוא לא שלי אלא של רשות המיסים - והחלק הזה הוא לא סיכון מבחינתי.

דרך אחרת להסתכל על זה: כשאני מחזיק 1000 ש"ח חסרי סיכון ו 1000 ש"ח במניות שמתוכם 900 זה רווח צבור, אז קריסה של 50% בשוק המניות תוריד את כוח הקנייה שלי רק ב 21%, ולא ב 25% כמו בתיק 50-50 שאין בו רווחים צבורים.
כך שאם הגדרתי לעצמי שאני מוכן לספוג הפסד של עד 25% בתרחיש של קריסה, אני נמצא מתחת לרמת הסיכון שבחרתי.

יותר לכיוון הנטו, לקחת בחשבון ששיעור המס יכול להיות גבוה יותר או נמוך יותר תלוי בחקיקה ובמעמדך האישי בעת המכירה, דיבידנדים מתקבלים לפי מספר המניות ברוטו ולא מספר המניות נטו, יכול להיות קיזוז בין רווחים האג"ח להפסדים במניות או להפך.

מסתכל לכיוון הברוטו.
המס הוא דבר שיכול להשתנות עם הזמן.
פעם היה 20%, אחרי זה עלה ל 25%.
יש למשל הטבות על מס רווחי הון מגיל 60.
יש גם נושא של קיזוזים עם הפסדים.
פרט לכך אני מסתכל על התיק הכולל שמכיל גם מוצרים פנסיוניים, בהם המס הוא לא מס רווחי הון.
התיק הכולל מכיל גם קרן השתלמות שלפחות חלקה אם לא כולה פטורה ממס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
B פיזור עולמי עם התחשבות בסדר הגיאופוליטי שוק ההון 15
K התחשבות במיסוי בשיקול מכירת נייר ורכישה של אחר? שוק ההון 2
ל הקצאת נכסים - התחשבות בקופת הגמל הפנסיונית שוק ההון 6
S התחשבות במדרגות מס הכנסה לצורך אופטימיזציית מס מיסים 14
S התחשבות בפנסיה בפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
F התחשבות במינוף בחישוב סכום היעד לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ק בנית תיק השקעות תוך התחשבות במיסים שוק ההון 1
ב חישוב זמן/סכום עבור פרישה - התחשבות במס פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
פסיוני התחשבות בנקודות זיכוי vs ניכוי מס במקור צרכנות פיננסית 1
amikal רווח ריאלי (עם התחשבות באינפלציה) בפדיון פוליסת חיסכון לצורך חישוב מס רווחי הון מיסים 14
bobby תיק השקעות (כולל התחשבות בפנסיה ובקרה"ש) שוק ההון 16
מ חישוב מס רווחי הון - התחשבות בעמלות שוק ההון 5
A מקסום סך סכום דמי אבטלה תוך התחשבות במיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
מ התחשבות בחסכונות הפנסיונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
ס מכירה ברווח בIB מיסים 62
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
פיטר גריפין מכירת דולרים ברווח ומשיכה - תשלום מס? מיסים 1
א האם מכרתי ברווח או בהפסד? (מבחינת מס ובכלל) מיסים 5
ה מכירה ברווח ואז מכירה בהפסד מיסים 5
ד גמל ישנה ונזילה בIRA - האם בפעולות מכירה ברווח משולם מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R לקנות דירה ולמכור אותה לאחר מכן ברווח נדל"ן 15
סול קצת מבולבל - איך אני ברווח והיחידות זולות יותר? שוק ההון 9
S מס מכירה ברווח שוק ההון 2
B קיזוז מס רווחי הון לאחר מכירה ברווח שוק ההון 30
O רוצה פאסיבי סולידי אבל יש בלוצ'יפ ברווח שוק ההון 11
G מחירה חלקית של מניה שחלק מהניירות ברווח וחלק בהפסד שוק ההון 2
D מכירת נייר בהפסד ונייר ברווח שוק ההון 2
ר איך לדעת אם כדאי למכור כשאני ברווח? שוק ההון 28
אורן האם דמי ניהול, נאמנות, שיעור הוספה ועמלת הפצה פוגעים ברווח? צרכנות פיננסית 2
yossik מה ההיגיון במכירת ני"ע בהפסד כדי לקזז רווחי הון ממכירת ני"ע שנמכר ברווח? שוק ההון 120
ק האם למכור נייר ברווח כשקיים נייר זהה בדמי ניהול פחותים שוק ההון 10
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
מ הפסד הון צבור פוסטים מאיכות נמוכה 5
shayau ההנחה של 25% על קניית "ערך צבור" ברב-קו תבוטל הלילה ב-12:00 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
deussex הקצאת נכסים עם סכום צבור בעו"ש + קרן השתלמות, מנהלים ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U כסף צבור בקרן הפנסיה - שאלה במתמטיקה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
S הון צבור בפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 227

נושאים דומים

Back
למעלה