• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תיאורטית, אמורים לחלק בדיוק לפי איך שיוצא המרכיבים לחיוב במס ב 1040
מעניין אותם שאת הריבית למשל מוסיפים בסוף ולכן הוא במס השולי (מה קורה אם חלק מהריבית היה ב-25% וחלק ב-28%)? או שהדיבידנדים יש להם מדרגות מיוחדות משלהם?
ועדיין הזיכוי (למשל בגין ילדים/לימודים) הורס את כל החישוב בגלל שמס הכנסה לא יתן לך להזדכות על יותר מהמס בפועל (ונעזוב את הדיון שהטבות סוציאליות לא צריך לחלק בדוח השנתי :) ).

מעניין אותם שאת הריבית למשל מוסיפים בסוף ולכן הוא במס השולי (מה קורה אם חלק מהריבית היה ב-25% וחלק ב-28%)? או שהדיבידנדים יש להם מדרגות מיוחדות משלהם?
ועדיין הזיכוי (למשל בגין ילדים/לימודים) הורס את כל החישוב בגלל שמס הכנסה לא יתן לך להזדכות על יותר מהמס בפועל.
לא יודע, אנסה לברר. ניחוש שלי, לא מסתבכים יותר מדי...
אחרי הכל, במקרה רגיל, כשיש הרבה דיבידנדים ב 15% או הכנסות נמוכות וכדומה, מס הכנסה מקבלים הרבה יותר מאזרח אמריקאי מאשר מישראלי. כך שהם אמורים לשמוח עם מה שנותנים להם;)

זה לא עובד כך בזיכוי מס זר.
יש חלוקה לסלים ואתה יכול לקזז זיכוי דיבידנדים רק לעומת מס על דיבידנדים שאתה חייב, מס על רווחי הון רק מול מס רווחי הון, ומס על ריבית מול מס על ריבית. אם נשאר עודף אתה יכול להעביר קדימה אבל רק מקסימום 5 שנים.
צודק, התבלבלתי.

האם אני צודק ושתי האופציות לגיטימיות?
אם כן מה מומלץ לעשות? אידיאולוגית אני מעדיף את 1
לא.

אם זה דיבידנד אמריקאי, לארה"ב יש זכות מיסוי ראשונית.
כל דיבדנד אחר ולישראל יש זכות מיסוי ראשונית (מתוקף היותך תושב ישראל).
במקרה שיש לך דיבידנדים מקרן אמריקאית שמקורם בדיבידנדים זרים (כמו VXUS), אתה בהחלט יכול ללכת עם האידאולוגיה. מבחינת ארהב, זה נחשב foreign income, ולכן אפשר לקחת כזיכוי מס זר. מבחינת ישראל, זה נחשב דיבינדים מארהב, כך שאתה יכול להחליט איפה אתה משלם קודם.
(כמובן, אולי אני טועה;))

שלום,

קראתי בשקיקה את הדיון הארוך הזה. הרבה חומר. תודה לכותבים.

אני אזרח אמריקאי שחי בארץ שסוף סוף קרוב לעצמאות כלכלית (לקח לי כמה שנים טובות). יש לי סכום כסף לא קטן שאני מעוניין "שיעבוד" בשבילי. אני לא מבין גדול בהשקעות בבורסות / מניות וכו' (כן, הגעתי לעצמאות כלכלית בלי זה) ולכן לאחר מחקר הגעתי למסקנה שאני רוצה להעביר את הכסף ל"פוליסת חיסכון". שזה סוג של תיק השקעות של חברת הביטוח בדמי ניהול ברורים ולדעתי לא גבוהים. הבעיה שזה כמובן נחשב PFIC. בעיה קשה.

יש אופציה שאני בודק עכשיו שחברת הביטוח תשלם לי אנונה שוטפת (לא ברור לי עדיין כל כמה זמן) בגובה התשואות של הפוליסה. ז"א, אם לצורך הדוגמה, אשקיע 100 אלף ש"ח, ונגיד שהיה רווח של 10 אלף ש"ח עד סוף השנה, אני אקבל את ה 10 אלף ש"ח, אשלם מס במקור בארץ ואמשיך לשנה הבאה עם 100 אלף ש"ח וחוזר חלילה כל שנה. כל שנה אדווח ל IRS את הרווחים ואת המס ששילמתי בארץ וככל הנראה לא אצטרך להוסיף ל IRS מעבר למה ששילמתי למ"ה. בתכלס זה נראה לי קצת דומה ל M2M רק שאני ממש מוכר בפועל ובלי דיווח מיוחד בדוח. פשוט עוד הכנסה מרווח הון בדוח השנתי.

ברור לי שהדרך הזאת לא אופטימלית כלכלית כי הרווח לא מצטרף לקרן ולא ממשיך "לעבוד" (לא יהיה אפקט "ריבית דריבית"). אבל זה מסתדר לי עם התוכניות של מעבר לעצמאות כלכלית והרווחים יצטרפו להכנסות הפסיביות שלי שאני צריך לשוטף (אני גם כמובן לוקח בחשבון שלא תמיד יהייו רווחים...).

ולשאלות:
1. האם לדעתכם האופציה הנ"ל פוטרת אותי מ PFIC ?
2. עוד אופציה זה שכל סוף שנה אני אפדה / אמכור את כל הכסף, אקח לעצמי את הרווח ואז בתחילת שנה הבאה אפתח שוב את הפוליסה לחיסכון. אם הבנתי נכון אז גם במקרה הזה אין צורך ב PFIC ואדווח על רווח הון שגם ככה אשלם עליו למ"ה בארץ. האם אני צודק? חייב לומר שזאת אופציה פחות רלוונטית בגלל הניירת והבלאגן.
3. אשמח לשמוע הצעות אחרות. לפי מה שקראתי בדיון, השקעה עם ברוקר אמריקאי זאת אופציה אבל היא נראית לי קצת מסובכת ויקרה (עלויות העברת שקלים) וכפי שרשמתי אני לא מבין בבורסות ולא מעוניין להסתבך עם זה

תודה רבה על ההקשבה,

אשמח לשמוע הצעות אחרות
עדיף לך להסתבך עם לימוד מניות מלנסות להבין את חוקי ה-PFIC (ויש שם הרבה)

עוד אופציה זה שכל סוף שנה אני אפדה / אמכור את כל הכסף, אקח לעצמי את הרווח ואז בתחילת שנה הבאה אפתח שוב את הפוליסה לחיסכון. אם הבנתי נכון אז גם במקרה הזה אין צורך ב PFIC ואדווח על רווח הון שגם ככה אשלם עליו למ"ה בארץ. האם אני צודק?
עדיין תהיה חייב בדיווח על מכירת PFIC רק שכנראה לא יהיה לך מס על זה מעבר. זה בעצם אחד לאחד M2M, אז אתה יכול פשוט לעשות M2M בלי למכור כל שנה.

האם לדעתכם האופציה הנ"ל פוטרת אותי מ PFIC ?
אנונה עקרונית מוגדרת כמוצר חוב (הלוואה לחברת הביטוח) ולכן לרוב לא תסווג כ-PFIC. צריך לבדוק את המבנה הספציפי של האנונה הזאת כדי לוודא.

1. האם לדעתכם האופציה הנ"ל פוטרת אותי מ PFIC ?
אם פוליסת חיסכון זה PFIC, קשה להאמין שמשיכת "אנונה" תשנה את המצב המשפטי (זה סתם הסכם לחלוקת הדיבידנדים, לא משנה את המבנה המשפטי של הבעלות).
2. עוד אופציה זה שכל סוף שנה אני אפדה / אמכור את כל הכסף, אקח לעצמי את הרווח ואז בתחילת שנה הבאה אפתח שוב את הפוליסה לחיסכון. אם הבנתי נכון אז גם במקרה הזה אין צורך ב PFIC ואדווח על רווח הון שגם ככה אשלם עליו למ"ה בארץ. האם אני צודק? חייב לומר שזאת אופציה פחות רלוונטית בגלל הניירת והבלאגן.
עדיין תהיה חייב בדיווח על מכירת PFIC רק שכנראה לא יהיה לך מס על זה מעבר. זה בעצם אחד לאחד M2M, אז אתה יכול פשוט לעשות M2M בלי למכור כל שנה.
אם הפוליסה עצמה היא PFIC, אין סיכוי שניתן לעשות M2M, כיון שהיא לא סחירה בשוק ההון. כמו שיעקב כתב, בדיווח תהיה חייב, גם במקרה של מכירה מלאה (המיסוי יהיה לפי מדרגות רגילות).

אין לי מושג האם זה PFIC או לא (זה חוב כמו ETN? או בעלות?). בנוסף, במידה וזה כן, ובפוליסה ישנם אחזקות בעוד PFIC's, בעצם יש חיוב דיווח לכל PFIC בנפרד.
3. אשמח לשמוע הצעות אחרות.
אם כבר החלטת על פוליסה (=החלטת על האלוקציה של ההשקעה), ומדובר על סכומים גדולים. בדרך כלל יהיה די קל לשכפל את הפוליסה על ידי החזקה ישירה, עם עלות זולה ותחזוקה קלה.

תודה על התגובות.

אני הבנתי שהבעיה של ה IRS ב PFIC זה שאין דיווח מס עד שמושכים את הכסף והם רוצים דיווח ואולי גם תשלום כל שנה. לכן היה נראה לי ששתי החלופות שהצעתי יפתרו את הבעיה שלהם בנושא הזה.

מה שלמדתי זה שאכן הנושא מסובך ולא חד משמעי.

אם כבר החלטת על פוליסה (=החלטת על האלוקציה של ההשקעה), ומדובר על סכומים גדולים. בדרך כלל יהיה די קל לשכפל את הפוליסה על ידי החזקה ישירה, עם עלות זולה ותחזוקה קלה.
תוכל בבקשה לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל להבין איך לבצע שיכפול של הפוליסה בהחזקה ישירה? התכוונתי לקחת פוליסה במסלול כללי. אני מניח שאצטרך לעשות זאת דרך ברוקר אמריקאי (interactive brokers ??)

תודה,

תוכל בבקשה לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל להבין איך לבצע שיכפול של הפוליסה בהחזקה ישירה? התכוונתי לקחת פוליסה במסלול כללי.
האמת היא ששיכפול יהיה בלתי אפשרי:(. לפי מה שאני רואה ב"מסלול כללי" אין שום מדיניות השקעה קבועה.
"מיועד למי שמעוניין לגוון את השקעתו ולאפשר ניהול השקעות גמיש. נכסי המסלול יושקעו על פי שיקול דעתה של החברה ובכפוף להוראות ההסדר התחיקתי. במסלול רכיב מנייתי המשתנה בהתאם למדיניות ההשקעות בחברה".
אני מניח שאצטרך לעשות זאת דרך ברוקר אמריקאי (interactive brokers ??)
לא, אין צורך באמריקאי. ניתן לקנות מניות(בכל העולם), אגחים (בכל העולם), וקרנות אמריקאיות גם דרך בנק או בית השקעות בישראל (IB כמובן יהיה זול יותר).
לגבי תעודות סל בארץ, אם הם בנויים כמו ETN רגיל (= אין למשקיעים זכות בנכסים בהם הקרן מתכסה (במקרה פשיטת רגל לדוגמא)), בעיקרון לא אמור להיות בעיה של PFIC. אני לא יודע מה המבנה המשפטי.

תוכל בבקשה לפרט או להפנות אותי למקום בו אוכל להבין איך לבצע שיכפול של הפוליסה בהחזקה ישירה? התכוונתי לקחת פוליסה במסלול כללי.

אאל"ט המוצר הכי קרוב בארה"ב יהיה תיק מנוהל באחד מבתי ההשקעות דוגמא:
https://www.merrilledge.com/investment-products/managed-portfolios#tab4
בנוסף קיימים מוצרים זולים יותר שמשקיעים בתמהיל פשוט שקוף ומשתנה לפי גיל דוגמא:
https://investor.vanguard.com/mutual-funds/target-retirement/#/
או תמהיל קבוע
https://investor.vanguard.com/mutual-funds/lifestrategy/#/
בנוסף תוכל לבחור בגישה שהסולידית דוגלת בה של בניית תיק פשוט וזול במיוחד במגוון בתי השקעות
בארה"ב
מבלי להמליץ אני חושב שכול האפשרויות הנה"ל עדיפות על פוליסת חיסכון מבחינת שקיפות ועלות חוץ מהפתרון לPFIC.
מבחינת עמלות המרה והעברה ב IB זול משמעותית מכול אפשרות אחרת, מבחינת קניה ואחזקה יש לך מגוון אפשרויות באותו מחיר בערך.

*לא ממליץ לא מיעץ הלינקים לצורך דוגמא בלבד לא מחזיק אף אחד מהמוצרים הנ"ל.

אז יצרתי קשר עם השלוחה של IB בארץ. הם הפנו אותי לבית השקעות בשם "קוואנטום" שעובד איתם ויכול לנהל לי את התיק אצלהם. אמורים להגיע אלי לפגישה ואז אדע יותר פרטים (על עלויות למשל). בינתיים אנסה לקרוא עוד חומר בפורום ובאתר הסולידית כדי להבין אם אני יכול לעשות את זה לבד. האמת שאם זה היה סכום קטן אז לא הייתי חושב פעמיים ועושה לבד. בגלל שזה סכום גדול אני מעדיף לשלם קצת יותר למישהו מומחה בתחום או לפחות יותר מומחה ממני.

לחלופין, אני מתחיל לשקול קניה של נדל"ן בארה"ב כחלופה. אני כבר מושקע שם בנדל"ן (וטפו טפו מלח מים, מרוצה) רציתי לגוון עם מניות אבל אם זה מסבך את העניינים אולי כבר אשאר רק בנדל"ן

נערך לאחרונה ב:
בינתיים אנסה לקרוא עוד חומר בפורום ובאתר הסולידית כדי להבין אם אני יכול לעשות את זה לבד.
ככל שתקרא יותר חומרים בפורום ובבלוג, גדל הסיכוי שתעשה דברים לבד :)

הצעדים של הIRS לא פרופורציוניים למוטיבציה לאותם צעדים. ר"ע מאמצי גביה.
אתה יודע כעובדה שהirs לא באמת משקיע במאמצי גביה (יש לך רפרנס ? רואי חשבון אמרו לך?) או שזה הרושם הכללי שלך?

אתה יודע כעובדה שהirs לא באמת משקיע במאמצי גביה
מה?! איפה אמרתי את זה?

אמרתי שהמאמצים שלהם לא פרופוציוניים למוטיבציה, שהיא הצלחת הגביה.
המחשה שאתה בוודאי מכיר:
  • נתיב א' מניב גביה של טריליון עבור כל השקעה של מליון.
  • נתיב ב' מניב גביה של חצי מליון עבור כל השקעה של מליון.
בפועל הIRS משקיע מליון בנתיב ב', וחצי מליון בנתיב א'.

אתה יודע כעובדה שהirs לא באמת משקיע במאמצי גביה (יש לך רפרנס ? רואי חשבון אמרו לך?) או שזה הרושם הכללי שלך?
הרושם שלי הוא שאין מאמצי גביה, ומי שנדפק לרוב זה אלו שמנסים להתיישר (בישראל זה פחות קורה כי אין פה הרבה accidental americans)

אמרתי שהמאמצים שלהם לא פרופוציוניים למוטיבציה, שהיא הצלחת הגביה.
הרושם שלי הוא שאין מאמצי גביה, ומי שנדפק לרוב זה אלו שמנסים להתיישר (בישראל זה פחות קורה כי אין פה הרבה accidental americans)
מאמצי הגבייה שלהם מתבטא בהרתעה, על עבירות מס יושבים הרבה זמן בבתי הסוהר בארה"ב.
חכו לAUDIT יום אחד ואז תחליטו אתם כמה מאמץ גבייה יש.

מאמצי הגבייה שלהם מתבטא בהרתעה, על עבירות מס יושבים הרבה זמן בבתי הסוהר בארה"ב.
בפועל, הIRS לא משקיעים את המאמץ בכיוון הנכון להם ולהפך, הם משקיעים מאמצים רבים בכיוונים אקראיים לכאורה. אמרתי את זה בהקשר של לנסות לנחש מה ימשוך ביקורת אישית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה