• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התייעצות עבור חבר:
משקיע (אזרח כפול) שלא מכניס (פרש) ולא מוציא (אוכל על שולחנם של אחרים), מחזיק תיק גדול.
באופן נאיבי, אסור לו לגעת בPFIC, אבל אז ימצא שהוא פטור ממס על הדיבידנדים בארה"ב, וחייב ב25% בארץ. לכן, כדאי לו להחזיק כמות מושכלת של קרנות איריות צוברות, לשלם עליהן מס בM2M (ומיד להזדכות כנגד המס בארץ), ובכך להפחית את חבות המס בארץ בהנזלה עתידית רחוקה.

לכן, כדאי לו להחזיק כמות מושכלת של קרנות איריות צוברות, לשלם עליהן מס בM2M (ומיד להזדכות כנגד המס בארץ), ובכך להפחית את חבות המס בארץ בהנזלה עתידית רחוקה.
בואנה, לקחת את מלכודת המס של ארה"ב ופשוט הפכת אותה על הראש
לדעתי יש הגבלה של 5 שנים שניתן למשוך בו מס זר

לא אם הניירות נקובים בדולר.
אז נשאר רק לבדוק מה הזמן המקסימלי שניתן למשוך זיכוי מס זר.

ד.א. מאוד ייתכן שהחברה האירית מפיקה את המידע המספק להגדרת הקרן כ-QEF.
צריך פשוט סיווג של כלל ההכנסות מאותה שנה, דיבידנדים, ריבית, רווחים וכו', הוא יכול לצאת במס כמעט אפסי גם בארה"ב אם זה המצב.

אני בדיוק בתהליכי תכנון חוזה ההשקעות שלי ותיק ההשקעות ועלתה לי שאלה שלא ראיתי התייחסות אליה בכל הפוסטים שקשורים לקרן השתלמות ואזרחי ארהב.

ממה שקראתי רוב הרו"חים דוגלים בדיווח של קרן השתלמות כdefered compensation. במידה וזה המצב ואני מגיע לגיל פרישה ולא מרוויח דבר האם אוכל למשוך את "הרוב" עם זיכוי מס זר של העשור האחרון שבו אני עובד + משיכה של היתרה מקרן ההשתלמות בתשלומים (כל שנה) ולשלם מס לפי מדרגות המס הנמוכות בארהב (10 אחוז עד 10k דולר) , הרי זה שכר דחוי...
איכשהו זה נשמע לי יותר יעיל מאשר למשוך בכל עשור חלשים בחשבון חייב במס (הסימולציה תתן לי תשובה יותר מדוייקת)

אני מתכנן לבצע סימולציות ע"מ להבין האם אכן זה פרקטי ויעיל (זא משך המשיכה החייבת במס לא ארוכה מידי), אבל רציתי לוודא שהבסיס ה"חוקי" שלי נכון...

דבר נוסף שתהיתי לגביו, אני מבין את ההגיון שעל 25٪ מהקרן לא צריך לשלם מס כי זה כבר שולם ו75% מהקרן זה שכר דחוי אבל איך נחשבים הרווחים ומה המיסוי עליהם? ממה שקראתי כאן(לפי זכרוני בפוסט של FIYaacov@ או @TunaGolem) מדווחים על 75 אחוז מהמשיכה כנגד זיכוי מס. לכן אני מבין שהרווחים על הפרשת המעביד חייבים במס והרווחים על הפרשת העובד לא? קצת מוזר, או שמע יש לי כשל בהבנה של התהליך...

אני מבין שהרווחים על הפרשת המעביד חייבים במס והרווחים על הפרשת העובד לא?
הרווחים על השקעות המעביד פטורים ממס אפקטיבית, אבל בזמן המשיכה, ההכנסה היא הסכום שנצמח.

איכשהו זה נשמע לי יותר יעיל מאשר למשוך בכל עשור חלשים בחשבון חייב במס (הסימולציה תתן לי תשובה יותר מדוייקת)
לא רק שזה יותר יעיל, זה גם אפשרי. זיכוי מס זר בגין עבודה ניתן לקזז רק עם הכנסות רגילות ולא פאסיביות. היות ולפי הגישה הזו זה נחשב שכר דחוי אז זה נחשב הכנסה רגילה.
בחשבון ממוסה ההכנסות הן פאסיביות ואתה לא תוכל לקזז מולם זיכוי מס זר עודף שנובע מעבודה.

אבל רציתי לוודא שהבסיס ה"חוקי" שלי נכון...
זו גישה אחת מתוך הגישות שנוקטים רוה"ח בארץ. אין הנחיות מפורשות של ה-IRS בעניין. אז אין בסיס חוקי רשמי לעניין (כמו גם לגישות האחרות).

מבין את ההגיון שעל 25٪ מהקרן לא צריך לשלם מס כי זה כבר שולם ו75% מהקרן זה שכר דחוי אבל איך נחשבים הרווחים ומה המיסוי עליהם?
ממה שאני הבנתי רוה"ח פשוט מתעצלים להפריד את הפקדות המעסיק מהרווחים. בפועל אני גורס שהצמיחה קרתה בחשבון בחסות המעסיק, ואז השכר הדחוי כולל הכל. יש לזה ביסוס חלקי בדמות סעיף 409A לחוק המס האמריקאי (קהש לא עונה על כל התנאים שם לדחיית שכר).
אין לי שום מידע על ביקורת שהלכה לכאן או לכאן בעניין הזה.

לכן אני מבין שהרווחים על הפרשת המעביד חייבים במס והרווחים על הפרשת העובד לא?
שוב לדעתי זה פשוט נטו עצלנות של הרו"ח. בפועל צריך לדווח גם על הפקדות מעסיק וגם הרווח הנצמח הכולל. ושוב אין שום הנחיות מפורשות אז המילה צריך היא אולי לא במקום :)

(ומיד להזדכות כנגד המס בארץ), ובכך להפחית את חבות המס בארץ בהנזלה עתידית רחוקה.
קצת ישן אבל בכל זאת הערה.
זה לא מס בר זיכוי בארץ. זה מס ששילמת לארהב על הכנסה שנצמחה באירלנד .
פקודת מס הכנסה
"מס זר" – מס שחייבים בו על הכנסה במדינה זרה לפי דיני המס החלים באותה מדינה;

מה שכן, אולי עם Mutual Funds בארהב עם Reinvested dividends, מבחינה חוקית בארץ, יתכן שזה נחשב קרן צוברת ואין מיסוי בשוטף על דיבידנדים ואז זה יעבוד.

אולי עם Mutual Funds בארהב עם Reinvested dividends
חשבתי לגבי זה גם עם DRIP. אבל אין קוביות. ברגע שהקרן לא צוברת בעצמה (אין אף קרן אמריקאית כזו) אתה מחויב לדווח בישראל על הדיבידנד.
אנחנו האמריקאים קשה לנו:)

ד.א. @דן ג. מה השקפתך לגבי מיסוי ישראלי על Roth IRA?

חשבתי לגבי זה גם עם DRIP. אבל אין קוביות. ברגע שהקרן לא צוברת בעצמה (אין אף קרן אמריקאית כזו) אתה מחויב לדווח בישראל על הדיבידנד.
אנחנו האמריקאים קשה לנו :)
ב Mutual Funds נראה לי שמבחינה טכנית זה בדיוק כמו קרן צוברת. הם פשוט מוציאים לך 1099 על הדיבידנים שנשארו בקרן.

ב Mutual Funds נראה לי שמבחינה טכנית זה בדיוק כמו קרן צוברת. הם פשוט מוציאים לך 1099 על הדיבידנים שנשארו בקרן.
אשמח לראות רו"ח בארץ שתומך בעמדה זו.
למה אתה חושב שזה שונה מDRIP אצל החברה?

התעלמת מהשאלה השנייה של יעקב:
מה השקפתך לגבי מיסוי ישראלי על Roth IRA

הלוואי שאתה צודק. בפועל הבחירה היא של המשקיע אם להשאיר את הדיבידנדים או לא, ולכן מבקר של מס הכנסה שיחליט לחפור קצת עשוי לא להתיר זאת.

האם אתה בטוח שכך הוא גם אם הקרנות מוחזקות בחשבון אמריקאי?
לא בטוח. אבל אני לא רואה איך זה משנה את מקור ההכנסה. כמובן שמפקח של מס הכנסה כנראה לא ישים לב.
למה אתה חושב שזה שונה מDRIP אצל החברה?
אני בכלל לא בטוח... רק רעיון. היה לי בראש שב Mutual Fund המזומן בכלל לא יוצא מהקרן. הסתכלתי עכשיו ואני בכלל לא בטוח איך זה עובד.
ד.א. @דן ג. מה השקפתך לגבי מיסוי ישראלי על Roth IRA?
סליחה, פספסתי מקודם.
אין לי מושג, לא נראה לי שבחוק יש החרגה כל שהיא לחשבונות כאלו. נראה לי שזה מסוג הדברים שכדאי פשוט לעשות מה שמקובל (ואני לא יודע מה זה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@דן ג., אתה רואה חשבון? בין אם כן אם לאו, אי אפשר לדעתך להתייחס לROTH IRA כאל קופת גמל להשקעה (אפילו עם תקרת הפקדה נמוכה יותר) ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה