• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה לIB

• פותח הנושא פותח הנושא ilya1131
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצטרף באיחור לחגיגה - מה הסיבה שבגללה אתה לא ממליץ על בנק איגוד? עלויות או קושי תפעולי?
עלויות. נתנו לי מחיר שהיה בערך פי 3 ממה שיצא לי דרך מזרחי, אבל אולי ככה יצא רק במקרה שלי.

זה מעדכן לך רק את הטפסים לצורך מס, או שזה גם נוסף בגרף שמופיע תחת Portfolio?
והכוונה של Total Cost זה מחיר מניה * מספר מניות, או פשוט מחיר המניה?

* לפי מה שראיתי, זה ישתקף ב statement רק בעת מכירה. לא משפיע על היתרה בפורטפוליו.
* Total cost = number of shares * cost per share

שלום לכולם,

ובייחוד ל @אורי ג. , @מייקל , @roneng - סליחה אם אני מפריע את מנוחתכם, אבל אתם בעלי ידע בנושא אני חושב.

ברשותי חשבון באקסלנס ובו 9 סוגים של ני"ע זרים (ETFים בוול סטריט) בשווי של כ-52K דולר.
פתחתי לפני כמה ימים חשבון בIB ואני מעביר את הפעילות שלי לשם.
לקראת המעבר, אני קורא על אפשרויות המעבר הקיימות ורציתי לברר כמה נקודות:
  1. למה לא פשוט למכור את ני"ע הנ"ל, להמיר לש"ח להעביר לחשבון IB בסיטיבנק, להמיר בIB חזרה לדולרים ואז לקנות שוב את אותם ני"ע? אני מאמין שכל התהליך לא ייקח יותר מכמה ימים ולכן אני לא צופה שינויים גדולים בשווי הניירות (ככל שניתן לצפות דבר שכזה בכלל). בהמשך לזאת, אני רואה ממה שנכתב כאן שעלות העברת ני"ע זר היא 10$, שזו גם בערך עלות המכירה (המינימלית) שלי כרגע - אז אין כאן יתרון של חיסכון עלויות בעמלות - נכון?
  2. במידה וכן יש יתרון משמעותי להעברת הנייר, האם כל המידע הרלוונטי יעבור יחד עם הני"ע הזר מאקסלנס לIB (שכבות ועלויות קנייה וכו')?
בתודה מראש

במידה וכן יש יתרון משמעותי להעברת הנייר, האם כל המידע הרלוונטי יעבור יחד עם הני"ע הזר מאקסלנס לIB (שכבות ועלויות קנייה וכו')?
המידע אמור לעבור אבל בפועל זה כמעט אף פעם לא קורה. הסיבה היא חובבנות של הברוקרים המקומיים.
במקרה הטוב המידע יעבור חלקית ותצטרך לעדכן אותו לבד באמצעות מסמכים שצריך לבקש מהברוקר הישראלי.

אתה צודק לגבי עלות ההעברה. העלות הזו הופכת את שתי האפשרויות לשקולות אבל רק בתנאי שהמחירים לא יעלו ושעלות המרת המטח היא אפס וזו לא הנחה ריאלית.

• אהבתי
Reactions: ITS
מבדיקה שעשיתי העברה יוצאת מפפר (Pepper). מגיעות ללא שדה מטרת העברה בכלל. העברתי מהחשבון בפפר לחשבון אחר במסב יחד עם הערה שמכילה מחרוזת של שם משתמש בIB. להפתעתי הכסף הגיע ללא הערה בכלל!
ביצעתי העברה ראשונה לIB מהחשבון שלי בפפר לפני יומיים.
לפני ההעברה פתחתי נוטיפיקציה בIB דרך החשבון שלי אצלם אונליין.
נכון לעכשיו, אני לא רואה שהכסף נקלט ונכנס לחשבון בIB.
האם זה סביר? כמה זמן לרוב זה לוקח? האם ידועה בעיה כלשהיא בהעברות מס"ב שכאלו מפפר לIB (אין העברות זה"ב בפפר. משום מה...)?
בזמן ההעברה מפפר מילאתי את פרטי החשבון והשם שלי בשדה ההערות כפי שצוין כאן בשרשור ובשרשורים אחרים בפורום (U123456 ולאחריו שמי באנגלית).

למה לא פשוט למכור את ני"ע הנ"ל, להמיר לש"ח להעביר לחשבון IB בסיטיבנק, להמיר בIB חזרה לדולרים ואז לקנות שוב את אותם ני"ע? אני מאמין שכל התהליך לא ייקח יותר מכמה ימים ולכן אני לא צופה שינויים גדולים בשווי הניירות (ככל שניתן לצפות דבר שכזה בכלל). בהמשך לזאת, אני רואה ממה שנכתב כאן שעלות העברת ני"ע זר היא 10$, שזו גם בערך עלות המכירה (המינימלית) שלי כרגע - אז אין כאן יתרון של חיסכון עלויות בעמלות - נכון?
א. מיסים
ב. מעבר לעמלות מכירה שתשלם באקסלנס יש גם את עמלות המרת המט"ח.
במידה וכן יש יתרון משמעותי להעברת הנייר, האם כל המידע הרלוונטי יעבור יחד עם הני"ע הזר מאקסלנס לIB (שכבות ועלויות קנייה וכו')?
גם אם הוא לא עובר אוטומטית, אתה תוכל להזין אותו ידנית. רק תזכור לשמור לך בצד את המידע לפני שאתה מעביר.

ביצעתי העברה ראשונה לIB מהחשבון שלי בפפר לפני יומיים.
לפני ההעברה פתחתי נוטיפיקציה בIB דרך החשבון שלי אצלם אונליין.
נכון לעכשיו, אני לא רואה שהכסף נקלט ונכנס לחשבון בIB.
האם זה סביר? כמה זמן לרוב זה לוקח? האם ידועה בעיה כלשהיא בהעברות מס"ב שכאלו מפפר לIB (אין העברות זה"ב בפפר. משום מה...)?
בזמן ההעברה מפפר מילאתי את פרטי החשבון והשם שלי בשדה ההערות כפי שצוין כאן בשרשור ובשרשורים אחרים בפורום (U123456 ולאחריו שמי באנגלית).
יומיים זה עוד בגבולות הסביר.
זה מאוד תלוי באיזה שעה ביצעת את הפעולה (ואם היא עברה לאישור בנקאי - מתי הוא אישר אותה). אם ביצעת את הפעולה אחרי שעות הפעילות הסטנדרטיות, אז הרבה פעמים הבנק ישלח את הכסף רק ביום למחרת (יותר נכון בלילה שאחרי).
מרגע שהפעולה בוצעה במערכות של לאומי, בד"כ הכסף יופיע בIB ביום למחרת בשעות אח"צ (בהנחה שיש יום עבודה גם בארץ וגם בארה"ב).

• אהבתי
אני לא מצליח להבין מדוע יש כאן הרעה מבחינת המיסוי במכירה לעומת העברת הנייר. תוכל לפרט יותר בבקשה?
מדובר על קרן מחלקת כמובן.
במידה ואכן יש הרעה, כיצד אפשר לכמת אותה כדי שאוכל להבין ולשקול אם שווה "לספוג" את ההרעה בדמות הפסד מיסויי כלשהו או שבכל זאת שווה "להתעסק" עם הנושא ולהטריח את עצמי ואת בית ההשקעות להעביר את הני"ע לIB בשלמותו ללא מכירה.

אני לא מצליח להבין מדוע יש כאן הרעה מבחינת המיסוי במכירה לעומת העברת הנייר. תוכל לפרט יותר בבקשה?
נניח שקנית מניה מסויימת ב100 ש"ח והיום היא שווה 200 ש"ח.
אם תמכור אותה היום תצטרך לשלם 25 ש"ח למס הכנסה, ואח"כ כשתקנה יהיו לך רק 175 ש"ח כדי לקנות איתם מניות.
מצד שני, אם אתה מעביר את המניות אתה לא מוכר ואין ארוע מס, ואתה נשאר עם מניות בשווי 200 ש"ח.

במידה ואכן יש הרעה, כיצד אפשר לכמת אותה כדי שאוכל להבין ולשקול אם שווה "לספוג" את ההרעה בדמות הפסד מיסויי כלשהו או שבכל זאת שווה "להתעסק" עם הנושא ולהטריח את עצמי ואת בית ההשקעות להעביר את הני"ע לIB בשלמותו ללא מכירה.
הדרך לכמת היא לבדוק כמה רווחים יש לך בתיק. תחלק את הרווח ב4 וזה בגדול העלות מבחינת מס.

ברשותי חשבון באקסלנס ובו 9 סוגים של ני"ע זרים (ETFים בוול סטריט) בשווי של כ-52K דולר.
פתחתי לפני כמה ימים חשבון בIB ואני מעביר את הפעילות שלי לשם.
אני בתהליך דומה. לפי אקסלנס, מכיוון שפתיחת החשבון נעשתה ללא זיהוי פרונטלי, הם מעבירים רק לחשבון הבנק המשוייך לחשבון, או שאגש למשרדים שלהם. זה לידע הכללי.
להמיר לש"ח
זה לבד יעלה לך קצת יותר מ-1000 ש"ח.
והמיסים, כמו שכתב @roneng - זה עלול להיות הרבה כסף (כתלות במצב התיק שלך).
השאלה שלי הפוכה - למה לך? מה היתרון בהנזלה של התיק?

נניח שקנית מניה מסויימת ב100 ש"ח והיום היא שווה 200 ש"ח.
אם תמכור אותה היום תצטרך לשלם 25 ש"ח למס הכנסה, ואח"כ כשתקנה יהיו לך רק 175 ש"ח כדי לקנות איתם מניות.
מצד שני, אם אתה מעביר את המניות אתה לא מוכר ואין ארוע מס, ואתה נשאר עם מניות בשווי 200 ש"ח.
אבל אם אמכור אותם בעוד שנה נניח כשהם כבר יהיו בIB, גם אז אשלם מס.
אבל אם אני מבין אותך נכון בין השורות, אז הכוונה כאן היא שאני בעצם מפסיד את אפקט הריבית דה-ריבית על ערך הניירות שעוד לא מכרתי (ושאני יכול להנות ממנו במקרה של העברה במקום מכירה וקנייה מחדש). כן?

• אהבתי
Reactions: ogi
אני בתהליך דומה. לפי אקסלנס, מכיוון שפתיחת החשבון נעשתה ללא זיהוי פרונטלי, הם מעבירים רק לחשבון הבנק המשוייך לחשבון, או שאגש למשרדים שלהם. זה לידע הכללי.
תודה על המידע.
אני פתחתי פרונטלית בפגישה מולם, אז אני לא חושב שתהיה כאן בעיה עם זה.
זה לבד יעלה לך קצת יותר מ-1000 ש"ח.
איך הגעת למספר הזה? אשמח לדעת איך לחשב את המרות המט"ח, אני באמת אף פעם לא מבין את זה עד הסוף...

השאלה שלי הפוכה - למה לך? מה היתרון בהנזלה של התיק?
היתרון שחשבתי שאולי ישנו מתבטא בעיקר בחיסכון של בירוקרטיה וכאב ראש.
עריכה:
אמרתי לעצמי שאם ההבדל הכספי הוא לא משמעותי (עניין של עשרות עד כמה מאות ש"ח בודדות) אעשה זאת בהנזלה וקנייה מחדש, אבל עושה רושם שהבבדלים המצטברים הם בכל זאת משמעותיים הרבה יותר אם אני לוקח בחשבון באמת עלויות המרה של כ-1,000 ש"ח כפי שכתבת @Yoss ומוסיף לזה גם את עניין המס והפסד הריבית דה-ריבית על סכום של כ2,250$ שאצטרך לשלם לדוד סם כמיסים.

מסתמן שהעברה תהא בכל זאת עדיפה על מכירה וקנייה מחדש.

נערך לאחרונה ב:
אבל אם אני מבין אותך נכון בין השורות, אז הכוונה כאן היא שאני בעצם מפסיד את אפקט הריבית דה-ריבית על ערך הניירות שעוד לא מכרתי (ושאני יכול להנות ממנו במקרה של העברה במקום מכירה וקנייה מחדש). כן?
בגדול כן.
הייתרון הוא דחיית המס, שזה שווה ערך להלוואה בחינם מהמדינה.
אם אתה מתכוון להחזיק את הנירות האלה עוד 30 שנה, אז בממוצע על כל 100 ש"ח מס שאתה דוחה את התשלום שלהם ב30 שנה אתה מרוויח כ500 ש"ח

• אהבתי
הכוונה כאן היא שאני בעצם מפסיד את אפקט הריבית דה-ריבית על ערך הניירות שעוד לא מכרתי
ליתר דיוק, אתה מפסיד את התשואה העתידית על הסכום שתשלם עכשיו כמס.

איך הגעת למספר הזה? אשמח לדעת איך לחשב את המרות המט"ח, אני באמת אף פעם לא מבין את זה עד הסוף...
הנחתי שמרווח ההמרה שלך הוא סטנדרטי. אם יש לך הטבות מיוחדות אז החישוב ישתנה.
אקסלנס ממירים במרווח של 200 פיפס, כלומר הם לוקחים 2 אגורות על כל דולר. אם יש לך $52K, כפול 2 אג' יוצא 1040 ש"ח.

ממירים במרווח של 200 פיפס, כלומר הם לוקחים 2 אגורות על כל דולר. אם יש לך $52K, כפול 2 אג' יוצא 1040 ש"ח.
תודה רבה. זה בהחלט הרבה כסף!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
טוב,
אז בעקבות לתגובות ולנקודות שהועלו כאן (ותודה למגיבים) אני בהחלט אעביר את ני"ע הזרים מאקסלנס לIB (ולא אמכור ואקנה מחדש).

1. מה הדברים שעלי להקפיד עליהם לשם כך?
  2. אילו נתונים בדיוק אני צריך לוודא שיש לי לפני העברת הניירות ואיך אני מדפיס/שואב/מקבל את כל המידע הנחוץ לעתיד לפני שאני נותן את הפקודה לאקסלנס להעביר את הניירות הללו?
  3. האם מישהו כבר עשה בעבר את התהליך הנ"ל (ספציפית מאקסלנס לIB) ויכול לחלוק חוויות/מסקנות/הערות על העניין ו/או לאשר שהכל עובד ועובר כמו שצריך? ואם לא, אז מה לא... תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 31
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
נת"י הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה