צריך להגדיר ב IB את תאריכי הקניה, והערך של כל נייר שעבר (אפשר לחלק לכמה פעמים שקנית), כי הם עוברים רק עם ציון הכמות. ללא זה, חישוב המס בעת המכירה יהיה שגוי.
ובייחוד ל @אורי ג. , @מייקל , @roneng - סליחה אם אני מפריע את מנוחתכם, אבל אתם בעלי ידע בנושא אני חושב.
ברשותי חשבון באקסלנס ובו 9 סוגים של ני"ע זרים (ETFים בוול סטריט) בשווי של כ-52K דולר.
פתחתי לפני כמה ימים חשבון בIB ואני מעביר את הפעילות שלי לשם.
לקראת המעבר, אני קורא על אפשרויות המעבר הקיימות ורציתי לברר כמה נקודות:
למה לא פשוט למכור את ני"ע הנ"ל, להמיר לש"ח להעביר לחשבון IB בסיטיבנק, להמיר בIB חזרה לדולרים ואז לקנות שוב את אותם ני"ע? אני מאמין שכל התהליך לא ייקח יותר מכמה ימים ולכן אני לא צופה שינויים גדולים בשווי הניירות (ככל שניתן לצפות דבר שכזה בכלל). בהמשך לזאת, אני רואה ממה שנכתב כאן שעלות העברת ני"ע זר היא 10$, שזו גם בערך עלות המכירה (המינימלית) שלי כרגע - אז אין כאן יתרון של חיסכון עלויות בעמלות - נכון?
במידה וכן יש יתרון משמעותי להעברת הנייר, האם כל המידע הרלוונטי יעבור יחד עם הני"ע הזר מאקסלנס לIB (שכבות ועלויות קנייה וכו')?
המידע אמור לעבור אבל בפועל זה כמעט אף פעם לא קורה. הסיבה היא חובבנות של הברוקרים המקומיים.
במקרה הטוב המידע יעבור חלקית ותצטרך לעדכן אותו לבד באמצעות מסמכים שצריך לבקש מהברוקר הישראלי.
אתה צודק לגבי עלות ההעברה. העלות הזו הופכת את שתי האפשרויות לשקולות אבל רק בתנאי שהמחירים לא יעלו ושעלות המרת המטח היא אפס וזו לא הנחה ריאלית.
מבדיקה שעשיתי העברה יוצאת מפפר (Pepper). מגיעות ללא שדה מטרת העברה בכלל. העברתי מהחשבון בפפר לחשבון אחר במסב יחד עם הערה שמכילה מחרוזת של שם משתמש בIB. להפתעתי הכסף הגיע ללא הערה בכלל!
ביצעתי העברה ראשונה לIB מהחשבון שלי בפפר לפני יומיים.
לפני ההעברה פתחתי נוטיפיקציה בIB דרך החשבון שלי אצלם אונליין.
נכון לעכשיו, אני לא רואה שהכסף נקלט ונכנס לחשבון בIB. האם זה סביר? כמה זמן לרוב זה לוקח? האם ידועה בעיה כלשהיא בהעברות מס"ב שכאלו מפפר לIB (אין העברות זה"ב בפפר. משום מה...)?
בזמן ההעברה מפפר מילאתי את פרטי החשבון והשם שלי בשדה ההערות כפי שצוין כאן בשרשור ובשרשורים אחרים בפורום (U123456 ולאחריו שמי באנגלית).
למה לא פשוט למכור את ני"ע הנ"ל, להמיר לש"ח להעביר לחשבון IB בסיטיבנק, להמיר בIB חזרה לדולרים ואז לקנות שוב את אותם ני"ע? אני מאמין שכל התהליך לא ייקח יותר מכמה ימים ולכן אני לא צופה שינויים גדולים בשווי הניירות (ככל שניתן לצפות דבר שכזה בכלל). בהמשך לזאת, אני רואה ממה שנכתב כאן שעלות העברת ני"ע זר היא 10$, שזו גם בערך עלות המכירה (המינימלית) שלי כרגע - אז אין כאן יתרון של חיסכון עלויות בעמלות - נכון?
ביצעתי העברה ראשונה לIB מהחשבון שלי בפפר לפני יומיים.
לפני ההעברה פתחתי נוטיפיקציה בIB דרך החשבון שלי אצלם אונליין.
נכון לעכשיו, אני לא רואה שהכסף נקלט ונכנס לחשבון בIB. האם זה סביר? כמה זמן לרוב זה לוקח? האם ידועה בעיה כלשהיא בהעברות מס"ב שכאלו מפפר לIB (אין העברות זה"ב בפפר. משום מה...)?
בזמן ההעברה מפפר מילאתי את פרטי החשבון והשם שלי בשדה ההערות כפי שצוין כאן בשרשור ובשרשורים אחרים בפורום (U123456 ולאחריו שמי באנגלית).
יומיים זה עוד בגבולות הסביר.
זה מאוד תלוי באיזה שעה ביצעת את הפעולה (ואם היא עברה לאישור בנקאי - מתי הוא אישר אותה). אם ביצעת את הפעולה אחרי שעות הפעילות הסטנדרטיות, אז הרבה פעמים הבנק ישלח את הכסף רק ביום למחרת (יותר נכון בלילה שאחרי).
מרגע שהפעולה בוצעה במערכות של לאומי, בד"כ הכסף יופיע בIB ביום למחרת בשעות אח"צ (בהנחה שיש יום עבודה גם בארץ וגם בארה"ב).
אני לא מצליח להבין מדוע יש כאן הרעה מבחינת המיסוי במכירה לעומת העברת הנייר. תוכל לפרט יותר בבקשה?
מדובר על קרן מחלקת כמובן.
במידה ואכן יש הרעה, כיצד אפשר לכמת אותה כדי שאוכל להבין ולשקול אם שווה "לספוג" את ההרעה בדמות הפסד מיסויי כלשהו או שבכל זאת שווה "להתעסק" עם הנושא ולהטריח את עצמי ואת בית ההשקעות להעביר את הני"ע לIB בשלמותו ללא מכירה.
נניח שקנית מניה מסויימת ב100 ש"ח והיום היא שווה 200 ש"ח.
אם תמכור אותה היום תצטרך לשלם 25 ש"ח למס הכנסה, ואח"כ כשתקנה יהיו לך רק 175 ש"ח כדי לקנות איתם מניות.
מצד שני, אם אתה מעביר את המניות אתה לא מוכר ואין ארוע מס, ואתה נשאר עם מניות בשווי 200 ש"ח.
במידה ואכן יש הרעה, כיצד אפשר לכמת אותה כדי שאוכל להבין ולשקול אם שווה "לספוג" את ההרעה בדמות הפסד מיסויי כלשהו או שבכל זאת שווה "להתעסק" עם הנושא ולהטריח את עצמי ואת בית ההשקעות להעביר את הני"ע לIB בשלמותו ללא מכירה.
אני בתהליך דומה. לפי אקסלנס, מכיוון שפתיחת החשבון נעשתה ללא זיהוי פרונטלי, הם מעבירים רק לחשבון הבנק המשוייך לחשבון, או שאגש למשרדים שלהם. זה לידע הכללי.
זה לבד יעלה לך קצת יותר מ-1000 ש"ח.
והמיסים, כמו שכתב @roneng - זה עלול להיות הרבה כסף (כתלות במצב התיק שלך).
השאלה שלי הפוכה - למה לך? מה היתרון בהנזלה של התיק?
נניח שקנית מניה מסויימת ב100 ש"ח והיום היא שווה 200 ש"ח.
אם תמכור אותה היום תצטרך לשלם 25 ש"ח למס הכנסה, ואח"כ כשתקנה יהיו לך רק 175 ש"ח כדי לקנות איתם מניות.
מצד שני, אם אתה מעביר את המניות אתה לא מוכר ואין ארוע מס, ואתה נשאר עם מניות בשווי 200 ש"ח.
אבל אם אמכור אותם בעוד שנה נניח כשהם כבר יהיו בIB, גם אז אשלם מס.
אבל אם אני מבין אותך נכון בין השורות, אז הכוונה כאן היא שאני בעצם מפסיד את אפקט הריבית דה-ריבית על ערך הניירות שעוד לא מכרתי (ושאני יכול להנות ממנו במקרה של העברה במקום מכירה וקנייה מחדש). כן?
אני בתהליך דומה. לפי אקסלנס, מכיוון שפתיחת החשבון נעשתה ללא זיהוי פרונטלי, הם מעבירים רק לחשבון הבנק המשוייך לחשבון, או שאגש למשרדים שלהם. זה לידע הכללי.
היתרון שחשבתי שאולי ישנו מתבטא בעיקר בחיסכון של בירוקרטיה וכאב ראש.
עריכה:
אמרתי לעצמי שאם ההבדל הכספי הוא לא משמעותי (עניין של עשרות עד כמה מאות ש"ח בודדות) אעשה זאת בהנזלה וקנייה מחדש, אבל עושה רושם שהבבדלים המצטברים הם בכל זאת משמעותיים הרבה יותר אם אני לוקח בחשבון באמת עלויות המרה של כ-1,000 ש"ח כפי שכתבת @Yoss ומוסיף לזה גם את עניין המס והפסד הריבית דה-ריבית על סכום של כ2,250$ שאצטרך לשלם לדוד סם כמיסים.
מסתמן שהעברה תהא בכל זאת עדיפה על מכירה וקנייה מחדש.
אבל אם אני מבין אותך נכון בין השורות, אז הכוונה כאן היא שאני בעצם מפסיד את אפקט הריבית דה-ריבית על ערך הניירות שעוד לא מכרתי (ושאני יכול להנות ממנו במקרה של העברה במקום מכירה וקנייה מחדש). כן?
בגדול כן.
הייתרון הוא דחיית המס, שזה שווה ערך להלוואה בחינם מהמדינה.
אם אתה מתכוון להחזיק את הנירות האלה עוד 30 שנה, אז בממוצע על כל 100 ש"ח מס שאתה דוחה את התשלום שלהם ב30 שנה אתה מרוויח כ500 ש"ח
הנחתי שמרווח ההמרה שלך הוא סטנדרטי. אם יש לך הטבות מיוחדות אז החישוב ישתנה.
אקסלנס ממירים במרווח של 200 פיפס, כלומר הם לוקחים 2 אגורות על כל דולר. אם יש לך $52K, כפול 2 אג' יוצא 1040 ש"ח.
טוב,
אז בעקבות לתגובות ולנקודות שהועלו כאן (ותודה למגיבים) אני בהחלט אעביר את ני"ע הזרים מאקסלנס לIB (ולא אמכור ואקנה מחדש).
מה הדברים שעלי להקפיד עליהם לשם כך?
אילו נתונים בדיוק אני צריך לוודא שיש לי לפני העברת הניירות ואיך אני מדפיס/שואב/מקבל את כל המידע הנחוץ לעתיד לפני שאני נותן את הפקודה לאקסלנס להעביר את הניירות הללו?
האם מישהו כבר עשה בעבר את התהליך הנ"ל (ספציפית מאקסלנס לIB) ויכול לחלוק חוויות/מסקנות/הערות על העניין ו/או לאשר שהכל עובד ועובר כמו שצריך? ואם לא, אז מה לא... תודה!