• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המיליון הראשון שלי

• פותח הנושא פותח הנושא The Stoic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
רק להבהיר שההערה שלי לא הייתה בעד או נגד הסכם ממון.

אלא עבור אלה שכן רוצים לעשות הסכם ויש פערים גדולים מלפני הנישואים שרוצים להגן עליהם, אז זה תקף לא רק לדירה אלא לכל הנכסים הפיננסיים.

בתי המשפט למשפחה בישראל נוטים לפרשנות מאוד יצירתית בנוגע לנכסים מלפני הנישואין ויכול מאוד להיות שהסכם ממון לא יתן את התוצאות הרצויות שעבורן הוא נחתם. כאשר מדובר בפער גדול בין נכסי בני הזוג לפני הנישואין שווה גם לבדוק פתרונות נוספים

רק להבהיר שההערה שלי לא הייתה בעד או נגד הסכם ממון.

אלא עבור אלה שכן רוצים לעשות הסכם ויש פערים גדולים מלפני הנישואים שרוצים להגן עליהם, אז זה תקף לא רק לדירה אלא לכל הנכסים הפיננסיים.
הפער הוא בערך מיליון וחצי, יש בינינו גם קצת פער גילאים אז אני עובד פשוט כמה שנים יותר ומכאן הפער
להבנתי בגלל שלכל אחד יש חשבון בנק ותיק השקעות משלו (וחשבון משותף שעושים אליו העברות) אז יש גם ככה סוג של הפרדה רכושית ואין כאן מורכבות בסגנון של "יש לי דירה בבעלותי מלפני הנישואים אבל שנינו גרים בה ולכן היא יכולה לטעון לבעלות עליה"
בתי המשפט למשפחה בישראל נוטים לפרשנות מאוד יצירתית בנוגע לנכסים מלפני הנישואין ויכול מאוד להיות שהסכם ממון לא יתן את התוצאות הרצויות שעבורן הוא נחתם. כאשר מדובר בפער גדול בין נכסי בני הזוג לפני הנישואין שווה גם לבדוק פתרונות נוספים

מה הכוונה בפתרונות נוספים?

להבנתי בגלל שלכל אחד יש חשבון בנק ותיק השקעות משלו (וחשבון משותף שעושים אליו העברות) אז יש גם ככה סוג של הפרדה רכושית ואין כאן מורכבות בסגנון של "יש לי דירה בבעלותי מלפני הנישואים אבל שנינו גרים בה ולכן היא יכולה לטעון לבעלות עליה"
למיטב הבנתי, ברירת המחדל בישראל היא שבלי הסכם ממון חל על בני הזוג הסדר של איזון משאבים, כך שבסיום הנישואים הנכסים שנצברו במהלך הנישואים מתחלקים באופן שווה, בלי קשר לשאלה אם הם רשומים בחשבון משותף או בחשבונות נפרדים. לכן עצם העובדה שלכל אחד יש חשבון בנק ותיק השקעות משלו לא יוצרת הפרדה רכושית - בית המשפט מתייחס לזה כפרט תפעולי שאינו רלוונטי.

[עריכה] ייתכן שאם החשבון הוא על שמך בלבד והקפדת שלא להפקיד אליו יותר במהלך הנישואין, אז איזון המשאבים לא יחול עליו. אבל זה לא הרמטי כמו הסכם מסודר. שים לב אבל שיש פה שיקולים נוספים - למשל היכולת להפוך את כל החשבונות למשותפים עם סעיף אריכות ימים היא נוחה בנישואין כי היא אומרת שאם חס וחלילה קורה משהו לאחד מכם אז השני/ה לא ננעל בחוץ וצריך לחכות לירושות או תהליכים משפטיים אחרים שייתנו לו גישה.

נערך לאחרונה ב:
למיטב הבנתי, ברירת המחדל בישראל היא שבלי הסכם ממון חל על בני הזוג הסדר של איזון משאבים, כך שבסיום הנישואים הנכסים שנצברו במהלך הנישואים מתחלקים באופן שווה, בלי קשר לשאלה אם הם רשומים בחשבון משותף או בחשבונות נפרדים. לכן עצם העובדה שלכל אחד יש חשבון בנק ותיק השקעות משלו לא יוצרת הפרדה רכושית - בית המשפט מתייחס לזה כפרט תפעולי שאינו רלוונטי.

[עריכה] ייתכן שאם החשבון הוא על שמך בלבד והקפדת שלא להפקיד אליו יותר במהלך הנישואין, אז איזון המשאבים לא יחול עליו. אבל זה לא הרמטי כמו הסכם מסודר. שים לב אבל שיש פה שיקולים נוספים - למשל היכולת להפוך את כל החשבונות למשותפים עם סעיף אריכות ימים היא נוחה בנישואין כי היא אומרת שאם חס וחלילה קורה משהו לאחד מכם אז השני/ה לא ננעל בחוץ וצריך לחכות לירושות או תהליכים משפטיים אחרים שייתנו לו גישה.
אין לי בעיה שבמהלך הנישואים מה שנצבר מתחלק ל2 אם תהיה פרידה, איך יודעים/קובעים מה היה "שלי" לפני החלוקה?

למשל נניח שהתיק השקעות שלך מלפני הנישואים עשה תשואה יפה והכפיל את עצמו.
אחרי כמה שנים החלטתם להתגרש.

למי שייך הרווח?
לך או שמתחלקים חצי חצי?
בלי הסכם ממון זה כנראה יהיה השני.

לי אישית אין בעיה.

למי שבוחר באסטרטגיה של הסכם ממון עלולה להיות בעיה.

למשל נניח שהתיק השקעות שלך מלפני הנישואים עשה תשואה יפה והכפיל את עצמו.
אחרי כמה שנים החלטתם להתגרש.

למי שייך הרווח?
לך או שמתחלקים חצי חצי?
בלי הסכם ממון זה כנראה יהיה השני.
נניח לשם הפשטות שבזמן החתונה היה לי 2 מיליון בתיק, זה הסכום שהוא "שלי", לא? וכל מה שנצבר מאז (רווחים והפקדות) יתחלק ב-2?

נניח לשם הפשטות שבזמן החתונה היה לי 2 מיליון בתיק, זה הסכום שהוא "שלי", לא? וכל מה שנצבר מאז (רווחים והפקדות) יתחלק ב-2?
החיים יותר מורכבים, במיוחד בפירוק של נישואין. הנחת העבודה שלך צריכה להיות שבסיטואציה של פירוק אז ללא הסכם ממון כל הרכוש מתחלק חצי-חצי ושכל חלוקה אחרת תצריך הסכמה הדדית או כפיה של בית משפט.

נניח לשם הפשטות שבזמן החתונה היה לי 2 מיליון בתיק,
פתאום נפל לי האסימון לגבי עוד נזק של נישואין בגיל מאוחר יחסית :)
יש גם יתרונות, אבל הקטע שכבר נצבר הרבה *שלי* מייצר לא מעט בעיות.
מה אם אין לה הרבה אבל צפויה לה עזרה גדולה יותר מהמשפחה במהלך השנים (להון עצמי, ירושות)? שווה לעשות הסכם או לא?

מה אם אין לה הרבה אבל צפויה לה עזרה גדולה יותר מהמשפחה במהלך השנים (להון עצמי, ירושות)? שווה לעשות הסכם או לא?
אם היא הנכדה של יצחק תשובה, אז בהחלט שווה לה לעשות הסכם. אם שניהם תפרנים, זה לא משנה הרבה.
הסכם ממון אמנם הורג רומנטיקה, אבל הוא לא בהכרח רע. ובמקרים שבהם יש אנשים נוספים בסיפור (נניח ילדים מנישואים ראשונים) הוא אפילו מומלץ.
הסכם ממון הוא פתח למשא ומתן. במקרה הזה, אם פותש היה מתכנן להתחתן עם אחותי, הייתי מייעץ לה לא להתנגד לרעיון, אלא ללכת לעורך דין שידאג שההסכם הוגן כלפיה ומגן על האינטרסים שלה.
הייתי גם מייעץ לה להכניס להכניס סעיפים כמו:
X כסף על כל שנה ביחד
Y כסף על כל ילד
Z כסף על כל שבוע שאמא שלו מגיעה לישון
...

אני יודע שאני נשמע ציני, אבל אם הגישה של הסכם הממון היא "זה הכסף שלי, וכל עוד אנחנו ביחד את יכולה להנות ממנו, אבל במידה וניפרד לא תראי שקל " לגיטימי שתגובת הנגד של האישה בהחלט יכולה להיות "אני רוצה פיצוי על כל זמן שאני איתך ולא מצאתי בעל עשיר יותר" או "אני רוצה התחייבות כספית שלא תהפוך להיות כלומניק בטלן שחי על חשבון אמא שלו"

החיים יותר מורכבים, במיוחד בפירוק של נישואין. הנחת העבודה שלך צריכה להיות שבסיטואציה של פירוק אז ללא הסכם ממון כל הרכוש מתחלק חצי-חצי ושכל חלוקה אחרת תצריך הסכמה הדדית או כפיה של בית משפט.
ממה שקראתי דווקא הנחת המוצא זה שכל מה שהיה לכל בן זוג לפני הנישואים הוא שלו וכל מה שנצבר אחרי זה משותף לא?

הפער לא עצום, אמנם מיליון וחצי זה המון כסף אבל היא אינה תפרנית ומרוויחה כמוני, לא צפויה עזרה משתי המשפחות שלנו

ממה שקראתי דווקא הנחת המוצא זה שכל מה שהיה לכל בן זוג לפני הנישואים הוא שלו וכל מה שנצבר אחרי זה משותף לא?
אין מקום להנחות. הנחת המוצא היא מה שיסוכם במסגרת הסכם הממון. אם תגדירו שם שכל מה שנצבר אחרי הנישואים הוא שלך בלבד - זה מה שיקרה (לכאורה). אם שניכם מסכימים על העיקרון הזה שמיום הנישואים והלאה, הכל כולל הכל, צריך להתחלק בערכו חצי-חצי, ומה שנצבר לפני נשמר כפי שהוא, אז תגדירו את זה באופן מפורש באמצעות אנשים שזה מקצועם כדי שזה לא יתפרש בשום צורה אחרת.

הסכם ממון אמנם הורג רומנטיקה, אבל הוא לא בהכרח רע.
בראייתי - בטווח הקצר הוא הורג רומנטיקה, אבל במידה מסויימת גם יכול לשמור על הזוגיות (של העידן המודרני) בטווח הארוך.

זה נושא מורכב כמו שצויין כאן ואין באמת פתרונות הרמטיים להכל.
נשמע לי מאוד הגיוני לדרוש "כל עוד אני איתך, אשקיע את כל הוני ומרצי בנו, אבל אם ניפרד אז גם השקעתי בך תיפסק".
אנשים משתנים ומתגלים באור אחר, עם רצונות אחרים, ככל שהשנים חולפות.
ההסכם יכול להגן מפני הפתעות לא נעימות וסכסוכים לא נעימים...

הסכם ממון אמנם הורג רומנטיקה, אבל הוא לא בהכרח רע.
הסכם ממון לא הורג שום רומנטיקה. אם שני הצדדים לא יכולים לשוחח בבגרות ופתיחות ולהגיע להסכמות ופשרות בנושאים פיננסיים מוטב כנראה שלא יתחתנו. הצרות של אחר כך יהיו גדולות יותר (גידול ילדים, בריאות מתדרדרת, אבטלה או שינויים משמעותיים בחיים).

גם לתזאוס היתה ספינה, האם הספינה הנוכחית היא אותה ספינה שהיתה לו?

היתה לך קרן השתלמות ולא הפקדת לתוכה אגורה, האם הקרן היא כולה שלך או שרק השיערוך שלה ליום תחילת השיתוף? אם היה מדובר בדירה אז היינו בד"כ אומרים שהדירה הפיזית היא הנכס שלך, לא השווי שלה ביום שבו אתם מחליטים שהוא היום בו התחיל השיתוף (וכן, אפשר שיהיו דעות שונות מתי השיתוף התחיל). מה ההבדל בינה לבין הקרן? ואם תאמר שהקרן היא שלך אז מה ההבדל בינה לבין תיק ההשקעות, מה זה משנה כמה התיק היה שווה ביום תחילת השיתוף אם המניה היא הנכס שלך ולא הערך שלה? ומה אם בעתיד תמנף את התיק לאיזה צורך משותף, האם, כמו בדירה, תחול עליו הלכת השיתוף? אז בוא נניח ההפך, שלא התיק הוא שלך אלא רק שוויו, באיזה מטבע משערכים את השווי, האם השווי יהיה צמוד? האם רק השווי נטו בניכוי המס שתאורטית היית צריך לנכות במכירה (אבל לא בהכרח, כי ניתן להוריד את המס על ידי ניכוי הפסדים)?

כמובן שהמטרה שלי היא לא לחפש תשובות לשאלות הנ"ל אלא להראות שעל כל דבר אפשר להתווכח. אם מראש אתה מחליט שזו בת הזוג שלך והכל בינכם משותף אז לא צריך בכלל לשבור את הראש על השאלות האלה. ואם חשובה לכם ההפרדה אז פשוט מגדירים מראש משהו חוזית.

אם היה מדובר בדירה אז היינו בד"כ אומרים שהדירה הפיזית היא הנכס שלך,
רוב בעלי הדירה הצעירים עדיין משלמים משכנתא ביום הנישואין ולאורך לא מעט שנים אחר-כך.
איך מגדירים את תשלומי המשכנתא, שיוצאים בהווה המתמשך של הנישואין מההכנסות המשותפות? אז צריך גם לעשות הסכם מה הסכום שכל אחד מפריש מהכנסתו לטובת משק הבית המשותף. ואם יש תקופות אבטלה, פציעה, חל"ד - איך משלבים את הירידה בהכנסות אם יש שתי הוצאות ברזל (למשכנתא ולמשק בית)?
הסכם ממון אמנם הורג רומנטיקה
זה לא הורג רומנטיקה, זה הורג חיי שיתוף ואת המשמעות של בחירה בהם כשמחליטים למסד את היחסים.

זה לא הורג רומנטיקה, זה הורג חיי שיתוף ואת המשמעות של בחירה בהם כשמחליטים למסד את היחסים.
ממש לא נכון. למעשה, הסכם ממון הוא stress test מצוין לאיך ייראו חיי השיתוף אחריי מיסוד היחסים.
שתיכן צודקות.
כל אדם יכול לראות את זה בצורה שונה. מה שמשנה הוא איך הוא ואיך בת הזוג שלו רואים את זה. ואני בספק רב אם לאיזשהו הסבר פיננסי או לוגי תהיה השפעה גדולה על הפרשנות האישית הזאת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה לא הורג רומנטיקה, זה הורג חיי שיתוף ואת המשמעות של בחירה בהם כשמחליטים למסד את היחסים
אני לא רואה סתירה בין הסכם ממון לחיי שיתוף. אפשר גם להיות מחויב לחלוטין לשיתוף, וגם לגדר סיכון של גירושין.
לעניות דעתי לאור הצפי הכלכלי שלכם המיליון וחצי האלו זה peanuts, אבל נניח היה לאחד מבני הזוג לפני החתונה 10מש"ח - לא רואה סיבה לא לסכם שבגירושין ה 10מש"ח האלו לא יתחלקו. זה לאו דווקא גורר התקטננות על רווחים בזמן הנישואין (יהיו עוד המון "אי דיוקים מתמטיים" במהלך החיים כמו מתנות, ירושות ועוד), ולאו דווקא גורר חלוקת רכוש או הפרדת חשבונות לאורך חיי הנישואין (שבתקווה גם לא יגמרו).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B המיליון הראשון הכי קשה? שוק ההון 22
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
T מבולבל מאוד לגבי דרך הקבלה שלי לתואר הראשון (קיצרתי!) התפתחות אישית 67
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
דר אהבהמוזרה תיק ההשקעות (ההיפותטי) הראשון שלי שוק ההון 14
edangz איך אפשר לקנות קריפטו הראשון שלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ה House hacking עם הבית הראשון שלנו בצפון - מקניה למכירה בשנתיים נדל"ן 12
R התיק (הראשון)שלי -ביקורות וחוות דעת שוק ההון 3
C על מה הסתכלתם לפני קניית הבית הראשון, ומה הייתם עושים אחרת? נדל"ן 9
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
G חוות דעת תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 2
I אגודת אשראי אופק והבנק הדיגיטלי הראשון צרכנות פיננסית 20
Y תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 10
מ [תיק השקעות בניהול עצמי] - התיק הראשון שלי - אשמח לביקורת שוק ההון 15
O התיק (הראשון) שלי - חוות דעת, הערות והתייחסויות יתקבלו באהבה שוק ההון 10
Trevor הבנק הדיגיטלי הראשון אושר כחבר בורסה צרכנות פיננסית 22
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נגב תיק השקעות הראשון שלי עם כמה דילמות עקרוניות שוק ההון 22
T תיק ההשקעות הראשון שלי- שינוי קטן לשנה החדשה :) שוק ההון 11
Yuval328 תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 60
ב הווש סייל הראשון שלי שוק ההון 21
ו התיק הראשון שלי שוק ההון 20
Z ניתוחים מהשקל הראשון VS ניתוחים משלים שב"ן צרכנות פיננסית 8
R תיק ההשקעות הראשון שלי צרכנות פיננסית 6
C מספר שאלות לקראת הצעד הראשון שוק ההון 4
M הגעתי להחלטה על התיק הראשון שלי שוק ההון 2
A קיבלתם כסף בפפר פיי או ביט? שלמו עמלה מהשקל הראשון אוף טופיק 32
Z האם הבנקים בישראל מנכים המקור גם את מס יסף מהשקל הראשון מרווח בני"ע? שוק ההון 21
ת השקעה ראשונה - קושי בלחצות את הגשר הראשון שוק ההון 13
נ התייעצות - תיק ההשקעות הראשון שוק ההון 9
OkanemochiJanai התייעצות בהרכבת תיק ההשקעות הראשון שוק ההון 17
שודד הפינג פונג שוקולד מריר - ביצועי התיק בסיום הרבעון הראשון (2017) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 34
ד תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 36
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53

נושאים דומים

Back
למעלה