• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבולבל מאוד לגבי דרך הקבלה שלי לתואר הראשון (קיצרתי!)

• פותח הנושא פותח הנושא theboy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

theboy

משתמש רשום
דירוג
0
רקע:

התחלתי אפיק מעבר בפתוחה (מדעי המחשב) במחשבה שגם אם לא אצליח,אני אמשיך בפתוחה עם הקורסים שכבר עשיתי,וככה לא בזבזתי זמן.
בינתיים הספקתי (אחרי חרישה של הרבה זמן) לקבל ציונים סופיים 87+ בשני קורסים של האפיק (לא הקורסים המתמטיים).

לאחרונה הבנתי שיש קורלציה חזקה בין בוגרי אוניברסיטאות שונות לבין עבודה עם שכר גבוה+כמה זמן ייקח לך למצוא עבודה כזו (אני יודע שיש עוד גורמים משפיעים).
לכן הבנתי שאני רוצה ללמוד באחת האוניברסיטאות המובילות (טכניון,ת"א,עברית,בן גוריון),והאופצייה של להשאר בפתוחה כבר לא רלוונטית עבורי.
לכן,התחלתי לחשוש מכיוון שיש הגבלות לגבי האפיק (ת"א\עברית:לסיים תוך 4-5 שנים,טכניון:אסור לחזור על קורס יותר מפעמיים),ולכן דרך הכניסה הזו לאוניברסטאות היא מסוכנת=אם לא אעמוד במגבלות,כל מה שעשיתי יילך לפח ואצטרך להתחיל דרך אחרת בנסיון להתקבל. (לפחות כנראה יהיו לי פטורים על הקורסים שעשיתי).

התחלתי להתעניין באלטרנטיבה היחידה לקבלה=פסיכומטרי+בגרויות\מכינה.אלטרנטיבה זו נראתה לי טובה מכיוון שאין עליה מגבלות=אני יכול לגשת ללא הגבלה לפסיכומטרי\בגרויות,עד שאני מצליח להתקבל,ואין לי מגבלת זמן (לא אמשוך את הזמן אבל זה כן מוריד מהלחץ).

הבנתי שכדאי שאבחר קודם אוניברסיטה מבין הארבע.
הבנתי שכרגע המצב בשוק פותח את הדלת לחברות הגדולות והמתגמלות, לכל בוגר של טכניון\ת"א\עברית\בן גוריון עם ממוצע 85+.
אבל חשבתי על המקרה הכי גרוע בו המצב ישתנה לכך שבעוד כמה שנים,תינתן ההזדמנות רק לבוגרי האוניברסיטה הנחשבת ביותר (מצב היפותטי).
ולכן שווה לי לשאוף לאוניברסיטה הכי נחשבת-טכניון.מצד שני תנאי הקבלה שם הכי קשים ויכול להיות שבסוף לא אקבל תגמול על הזמן\עבודה יתר שהקדשתי בשביל להתקבל.

השאלות שלי אליכם:
1.האם הפחד שלי לגבי המגבלות של האפיק מעבר הוא מוצדק ומחושב ולכן אני צריך לבחור בדרך של הפסיכומטרי+בגרויות\מכינה או שאני סתם פחדן וכדאי לי להתגבר על זה ולהמשיך באפיק מעבר.
2.האם הגישה שלי של לשאוף להגיע לאוניברסיטה הכי נחשבת (טכניון),הוא מוצדק מבחינת הכנסה עתידית,או שדווקא אני עושה בדיוק ההפך בכך שאני מבזבז זמן יתר על דרך הקבלה הקשה לשם.

תודה מראש לכל העונים

נערך לאחרונה ב:
מקפיץ את הפוסט,כי לא קיבלתי אף תגובה בגלל שחפרתי:lol:.אז קיצרתי את הפוסט עכשיו ומקווה לשמוע דעות
קצת הגזמת עם הטכניון, אני עשיתי תואר בת"א וזה לא הגביל אותי בשום שלב.

יש גם אפשרות ללמוד בחו"ל, וזה אפילו פותח מסלולים לדרכון זר.

קצת הגזמת עם הטכניון, אני עשיתי תואר בת"א וזה לא הגביל אותי בשום שלב.
כן אני יודע שכרגע אין באמת הבדל משמעותי.אבל אני שואל אם כדאי להתחשב בסיכון עתידי שזה ישתנה ושהחברות הגדולות יוכלו להרשות לעצמם לצמצם את האוניברסיטאות בבחירת המועמדים שלהם (בגלל עודף בוגרי מדמח לדוגמא).

כמו לדוגמא מה שאני רואה עם בוגרי הפתוחה-שפעם הם יכלו להשתלב באופן מהיר ויפה,וכיום הם יכולים לחכות שנה בלי למצוא כלום.

אז אני חושב אולי זה סיכון עתידי שצריך להתחשב בו ולכוון מההתחלה לאוניברסיטה הכי נחשבת

כל מקרה לגופו.

מכיר גם היום בוגרי אוניברסיטאות שיושבים ביחד עם בוגרי מכללות.
יש הכל מכל.

לך לטכניון עם אפיק מעבר, אני לא מבין ממה נובע החשש. אין סיבה לחזור על קורסים, תתמקד בלימודים ויהיה בסדר.

1.האם הפחד שלי לגבי המגבלות של האפיק מעבר הוא מוצדק ומחושב ולכן אני צריך לבחור בדרך של הפסיכומטרי+בגרויות\מכינה או שאני סתם פחדן וכדאי לי להתגבר על זה ולהמשיך באפיק מעבר
לא מבינה את החשש מהמגבלות, אתה קצת מנפח את זה מעבר לפרופורציות לדעתי. התחלת אפיק מעבר, תסיים אותו.

2.האם הגישה שלי של לשאוף להגיע לאוניברסיטה הכי נחשבת (טכניון),הוא מוצדק מבחינת הכנסה עתידית,או שדווקא אני עושה בדיוק ההפך בכך שאני מבזבז זמן יתר על דרך הקבלה הקשה לשם.
קח בחשבון שלא רק הקבלה לשם קשה יותר אלא גם הלימודים עצמם קשים יותר.

לאחרונה הבנתי שיש קורלציה חזקה בין בוגרי אוניברסיטאות שונות לבין עבודה עם שכר גבוה+כמה זמן ייקח לך למצוא עבודה כזו (אני יודע שיש עוד גורמים משפיעים).
ראית את הנתונים?

כל מקרה לגופו.

מכיר גם היום בוגרי אוניברסיטאות שיושבים ביחד עם בוגרי מכללות.
יש הכל מכל.
מסכים שיש כאלו שלמדו במקום פחות נחשב והצליחו להתברג,אבל יש גם כאלו שנתקעו ולא הצליחו להתקדם.זה תלוי במזל/פרוטקציות/כשרון.

מוסד נחשב נותן לך ביטחון שתצליח להתברג.אז עדיף ללכת על הבטוח ולא להסתמך על מזל.

מסכים שיש כאלו שלמדו במקום פחות נחשב והצליחו להתברג,אבל יש גם כאלו שנתקעו ולא הצליחו להתקדם.זה תלוי במזל/פרוטקציות/כשרון.

מוסד נחשב נותן לך ביטחון שתצליח להתברג.אז עדיף ללכת על הבטוח ולא להסתמך על מזל.
יש לך נתונים על הטענות האלה או שאתה מנחש?
הרי חלק גדול מהמהנדסים בשוק יגידו לך שאחרי העבודה הראשונה התואר כבר לא משנה בקוח

לך לטכניון עם אפיק מעבר, אני לא מבין ממה נובע החשש. אין סיבה לחזור על קורסים, תתמקד בלימודים ויהיה בסדר.
לא מבינה את החשש מהמגבלות, אתה קצת מנפח את זה מעבר לפרופורציות לדעתי. התחלת אפיק מעבר, תסיים אותו.
אם הייתי גאון ברמה שאני בטוח שאצליח באפיק אז לא הייתי דואג.
אבל אני ריאלסטי עם מודעות עצמית.
יכול להיות שאני אבזבז הרבה זמן (שנה-שנתיים מעכשיו) על האפיק ובסופו של דבר יהיה חסר לי נקודה אחת לממוצע הדרוש לאפיק,ייגמרו לי ההגבלות, ואצטרך להתחיל את תהליך הקבלה מחדש דרך פסיכומטרי+בגרויות.זה בזבוז ענקי מבחינת זמן והשקעה.

לעומת זאת בדרך השנייה,אם חסר לי נקודה אחת לפסיכומטרי/בגרות,אני פשוט נגש שוב,ואם לא הולך שוב,אז אני נגש שוב ושוב....אין לי שום הגבלה

יכול להיות שאני אבזבז הרבה זמן (שנה-שנתיים מעכשיו) על האפיק ובסופו של דבר יהיה חסר לי נקודה אחת לממוצע הדרוש לאפיק,ייגמרו לי ההגבלות, ואצטרך להתחיל את תהליך הקבלה מחדש דרך פסיכומטרי+בגרויות.זה בזבוז ענקי מבחינת זמן והשקעה
זה לא נכון. כי אז בכל מקרה תצטרך פסיכומטרי, ואז לאחר שתתקבל לפיו. אתה תקבל פטור מהקורסים האלו.
אבל במקרה וכן תגיע לממוצע הנדרש, חסכת לעצמך את זמן הפסיכומטרי.

בכל מקרה, זה נשמע שאתה מאוד חושש ומנסה להפחית סיכונים בצורה מאוד קיצונית. דרך הפעולה הזו פוגעת בך ומובילה לפתרונות פחות טובים. לדוגמא זה מוביל לכך שאתה קופץ מהר מדי (התחלת פתוחה ועכשיו עובר לפסיכומטרי).

יכול להיות שאני אבזבז הרבה זמן (שנה-שנתיים מעכשיו) על האפיק ובסופו של דבר יהיה חסר לי נקודה אחת לממוצע הדרוש לאפיק,ייגמרו לי ההגבלות, ואצטרך להתחיל את תהליך הקבלה מחדש דרך פסיכומטרי+בגרויות.זה בזבוז ענקי מבחינת זמן והשקעה.

לעומת זאת בדרך השנייה,אם חסר לי נקודה אחת לפסיכומטרי/בגרות,אני פשוט נגש שוב,ואם לא הולך שוב,אז אני נגש שוב ושוב....אין לי שום הגבלה
בוא לטכניון. תסתובב בקמפוס. אולי תראה שם גאונים, אבל בטוח תראה אנשים נורמליים לגמרי, כמוך.

מה שאתה מתאר זה ביטוח מאוד יקר. מציע לחשוב על זה כך:
תתרכז בקורסים בפתוחה. אם הולך לך טוב, תעשה אפשר מעבר (למשל לטכניון). אם לא, תמשיך בפתוחה. בינתיים אחרי שני קורסים יש לך סיכוי מעולה.

הגישה של "אם לא יקרה X אז אני לעולם לא אוכל לעשות Y" גם מסוכנת ברמה האישית וגם תוביל לתסכול. תאמין בעצמך.

אתה קצת מגזים. 5 שנים ל7/8 קורסים זה מלא זמן.
אני מכיר מספר אנשים שעשו אפיק מעבר וחלקם עשו קורסים פעמיים, כדי לשפר ציון. בסוף אתה יכול לעשות קורס שאתה יחסית יותר טוב בו שוב כדי להעלות ממוצע.

אם קיבלת מעל 87 כבר ב2 קורסים הייתי מנסה לקחת קורס מתמטי כבד עכשיו (ליניארית/חדווא) ולראות אם גם שם אתה מצליח להפגיז.

תשחק קצת עם המספרים.
על קורס שאתה מקבל בו 75 אתה יכול לאזן עם קורס אחר שקיבלת בו 100.

אם בראש שלך אתה מתכנן לצאת עם ממוצע של 85-90 ומעלה באוניברסיטאות הגדולות, אתה בהחלט יכול להוציא את הממוצע הזה גם בפתוחה.

יש קורסים שיותר קל להוציא בהם ציונים גבוהים (בדידה, מבוא, מבני נתונים) וכאלה שבדר"כ יותר קשה (המתמטים), ובסוף אתה צריך לשאוף להצליח.

עוד כל מיני דברים קטנים כמו תמיד להוציא 100 בכל השיעורי בית (שנותנים בוסט לציון בדרך כלל) וכו'.

אפיקי מעבר כאלו הם קשים, בהרבה מקרים קשים יותר מקבלה רגילה עם פסיכומטרי וכו.

לדעתי גם האוניברסיטה הפתוחה נחשבת ברמה טובה אז להמשיך את התואר שם זה לא רע. הייתי בודק את האמירה הזאת קודם כל, כי להתחיל להשקיע זמן בפסיכומטרי ודברים כאלו יעלה לך בהמון זמן.

לכן הבנתי שאני רוצה ללמוד באחת האוניברסיטאות המובילות (טכניון,ת"א,עברית,בן גוריון),והאופצייה של להשאר בפתוחה כבר לא רלוונטית עבורי
עד כמה שאני מכיר, גם הפתוחה נחשבת בין המובילות מבחינת בוגרי תואר ראשון. ככה שלא הייתי פוסל אותה לחלוטין כאפשרות.
האם הגישה שלי של לשאוף להגיע לאוניברסיטה הכי נחשבת (טכניון),הוא מוצדק מבחינת הכנסה עתידית,או שדווקא אני עושה בדיוק ההפך בכך שאני מבזבז זמן יתר על דרך הקבלה הקשה לשם.
זה גם משפיע.

אין ספק שנסיון עדיף בהרבה מ "איכות" התואר.
לבוגר מכללה עם נסיון של שנתיים בתפקיד איכותי יהיה הרבה יותר קל למצוא משרה מלבוגר טכניון בלי נסיון.

יותר מזה, אם אתה ממש טוב אז הדרך הכי משתלמת היא בכלל לוותר על התואר ולהתחיל לעבוד כבר עכשיו.

יש לך נתונים על הטענות האלה או שאתה מנחש?
"אתר עבודאטה-שכר בוגרי מדעי המחשב" (לא נותן לי לשלוח קישור).
ניתן לראות שם בטבלה שהטכניון\ת"א\עברית מובילים בשכר (הפתוחה במקום ראשון בטבלה רק בגלל שהסטודנטים שלה צוברים יותר נסיון תוך כדי הלימודים,אבל ככה הם גם בעצם מושכים את התואר ליותר זמן.כלומר אין השוואה טובה לפתוחה כי הנתונים מושפעים מגורם אחר).

ובנוסף,אני תמיד רואה פוסטים\כתבות\מכיר אישית על בוגרים של אוניברסטיאות "פחות נחשבות",שלא מצליחים למצוא עבודה הרבה זמן,ואם כן זה עבודה בינונית שהם לא מרוצים ממנה.אף פעם לא ראיתי משהו על בוגר טכניון\ת"א שתקוע ולא מוצא כלום.

הרי חלק גדול מהמהנדסים בשוק יגידו לך שאחרי העבודה הראשונה התואר כבר לא משנה בקוח
אם אין שיקולים של כישרון\פרוטקציות\נסיון אז התואר הוא זה שנותן לך את נקודת הפתיחה מבחינת עבודה ראשונה.ואחרי העבודה הראשונה באמת לא יסתכלו על התואר,אלא על העבודה הראשונה.אבל זה לא אומר שאין חשיבות ליוקרת התואר,כי הוא זה שיכול לתת לך נקודת פתיחה חלשה או חזקה (וברור שעדיף חזקה).
אם אין שיקולים של כישרון\פרוטקציות\נסיון אז מבחינה הגיונית ברור שחברות גדולות (שיכולות להרשות לעמם את זה) יעדיפו בוגר אוניברסיטה "נחשבת יותר",ולכן יהיו לו נקודת פתיחה יותר טובה.

בסופו של דבר יהיו שני בוגרים:
בוגר אוניברסיטה "פחות נחשבת" שהתחיל מנקודת פתיחה של עבודה בינונית ויצטרך להתקע שם קצת עד שיגיע לעבודה יותר טובה (ואולי הוא גם ייתקע בעבודה בינונית).
ובוגר אוניברסיטה "יותר נחשבת" שהתחיל מנקודת פתיחה של עבודה טובה.
השני מתחיל בפור על הראשון,וגם כנראה שהשני יהנה יותר מהראשון בשנים הראשונות שלו בעבודה.

ניתן לראות שם בטבלה שהטכניון\ת"א\עברית מובילים בשכר
אתה מבלבל בין מתאם (קורלציה) לבין סיבתיות.
מראש מי שיותר "חזק" הולך למקומות האלה. השכר הגבוה יותר הוא לא בהכרח בגלל התואר שהוא קיבל אלא כי הוא יותר "חזק".
הפתוחה במקום ראשון בטבלה רק בגלל שהסטודנטים שלה צוברים יותר נסיון תוך כדי הלימודים,אבל ככה הם גם בעצם מושכים את התואר ליותר זמן.כלומר אין השוואה טובה לפתוחה כי הנתונים מושפעים מגורם אחר
למה דוקא בפתוחה אתה חושב שהנתונים מושפעים מגורם אחר ובאונ' אחרות לא?
אין שום ספק שנסיון חשוב בהרבה. אם יש לך אפשרות לעבוד תוך כדי הלימודים (לא משנה אם בפתוחה או לא), זה עדיף בהרבה מאשר לסיים תואר בלי נסיון.
כלומר על פניו נראה שדוקא ההשוואה פה מאוד נכונה והפתוחה נמצאת במקום הראשון בצדק.
ובנוסף,אני תמיד רואה פוסטים\כתבות\מכיר אישית על בוגרים של אוניברסטיאות "פחות נחשבות",שלא מצליחים למצוא עבודה הרבה זמן,ואם כן זה עבודה בינונית שהם לא מרוצים ממנה.אף פעם לא ראיתי משהו על בוגר טכניון\ת"א שתקוע ולא מוצא כלום.
ושוב אתה מתבלבל בין קורלציה לבין סיבתיות.

מי שלא מספיק טוב פשוט לא מסיים תואר בטכניון/ת"א. זה לא שהמוסדות הללו נותנים איזה משהו מיוחד לבוגרים.
אותם אנשים שאתה מדבר עליהם שהם בוגרי טכניון/ת"א כנראה לא היו מתקשים למצוא עבודה גם אילו היו לומדים במכללה במקום.

אף פעם לא ראיתי משהו על בוגר טכניון\ת"א שתקוע ולא מוצא כלום.
אגב, זה גם לא נכון.
זה תלוי בתקופות. אבל יצא לי להכיר לא מעט בוגרים כאלה ללא נסיון, שמאוד התקשו למצוא עבודה ראשונה אחרי סיום התואר.
בגלל זה אני אומר - נסיון הוא מאוד חשוב. הרבה יותר חשוב לעבוד בתור סטודנט ולצבור ניסיון מאשר איפה בדיוק עשית תואר.
אם אין שיקולים של כישרון\פרוטקציות\נסיון אז התואר הוא זה שנותן לך את נקודת הפתיחה מבחינת עבודה ראשונה
אם העבודה הראשונה שלך היא אחרי שקיבלת תואר, אז התחלת מאוחר מידי.
בסופו של דבר יהיו שני בוגרים:
אתה שוכח את הבוגר השלישי. זה שמנצח את שניהם:
הבוגר שסיים עבודה עם שנתיים-שלוש נסיון כי הוא היה חכם מספיק לעבוד במשרת סטודנט בזמן הלימודים.

ויש גם את האדם הרביעי, זה שבכלל לא "בזבז 3 שנים" בלימודים אלא הלך ישר לעבוד במשרה מלאה.
כנראה שבתום ה3 שנים של התואר, הוא דוקא זה שיהיה בפור גדול על שלושת האחרים.

1.האם הפחד שלי לגבי המגבלות של האפיק מעבר הוא מוצדק ומחושב ולכן אני צריך לבחור בדרך של הפסיכומטרי+בגרויות\מכינה או שאני סתם פחדן וכדאי לי להתגבר על זה ולהמשיך באפיק מעבר.
קח בחשבון שהלימודים ב-2 הסמסטרים הראשונים מאוד עמוסים וקשים לרוב האנשים. הרבה נושרים מהתואר במהלכם. הרבה אחרים מגיעים למה שמכונה בטכניון "מצב אקדמי לא תקין", שזה אומר שהם חייבים לקחת קורסים שמכתיבים להם ולהגיע בהם לממוצע מסויים אחרת מעיפים אותם מהתואר.

מה שאתה עושה זה סוג של לדלג על חלק גדול מ-2 הסמסטרים האלה ולעשות אותם בפתוחה במקום. מצד שני אתה צריך לקבל בהם ציונים הרבה יותר גבוהים ממה שהיית צריך לקבל בשני הסמסטרים הראשונים בטכניון. אז זה תלוי עד כמה אתה מאמין בעצמך ועד כמה אתה מושפע מלחץ זמן.

עוד נקודה שכדאי לקחת בחשבון היא שבסמסטר 3 האנשים כבר די מגובשים ויהיה לך יותר קשה להשתלב חברתית ולמצוא חברים ללמוד איתם או שותפים לתרגילי בית וכדומה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ממש לא. איפה שמעת את השטות הזאת?
עבודה ראשונה ייקח לך המון זמן למצוא, המאמץ יהיה מקסימלי, והשכר יהיה כמעט כלום.

הבנתי שכרגע המצב בשוק פותח את הדלת לחברות הגדולות והמתגמלות, לכל בוגר של טכניון\ת"א\עברית\בן גוריון עם ממוצע 85+.
לאף אחד בהייטק לא אכפת מה הציון שלך ואיפה למדת. לא לעבודה הראשונה ולא לעבודה החמישית.
בעבודה הראשונה שתמצא אתה תקבל כמה פרוטות עבור עבודה קשה מאוד בשביל לצבור ניסיון, ובעבודות הבאות יסתכלו על הניסיון המקצועי שלך ויבחנו את הידע התיאורטי שלך מול אתגרים שונים שיציגו בפניך שמצריכים להסתכל על דברים שאתה מכיר מזוויות חדשות.

אבל חשבתי על המקרה הכי גרוע בו המצב ישתנה לכך שבעוד כמה שנים,תינתן ההזדמנות רק לבוגרי האוניברסיטה הנחשבת ביותר (מצב היפותטי).
אל חשש, זה לעולם לא יקרה. ש״ע לדיון על מטאוריט שינחת על הבורסה בניו יורק ויגרום לכולם להיות מובטלים.

ולכן שווה לי לשאוף לאוניברסיטה הכי נחשבת-טכניון.מצד שני תנאי הקבלה שם הכי קשים ויכול להיות שבסוף לא אקבל תגמול על הזמן\עבודה יתר שהקדשתי בשביל להתקבל.
עצוב לי מאוד לקרוא את המשפט הזה. זווית הראיה שלך על הלימודים פשוט לא נכונה. אני מקווה שאתה באמת אוהב ללמוד את מה שאתה לומד, ואם לא - אמליץ בחום לעשות מחשבה נוספת על התואר והתחום.

השאלות שלי אליכם:
אתה שואל את השאלות הלא נכונות.
רוב חברות ההייטק הנחשבות ביותר לא מתעניינות בכלל מה למדת ואיפה למדת ומה הציון שלך שם.
כשאני מראיין אנשים אני בד״כ אפילו לא מסתכל על החלק של Education בקו״ח שלהם, ולא שואל על זה שאלות אף פעם.
העצה שלי אליך: תתעסק בתוכן ולא במסגרת - תתרכז בלצבור ידע תיאורתי, תשתדל ליצור פרויקטים משלך עם חברים עם כל הידע שאתה רוכש, ותתעניין מה קורה בתעשייה. תאתגר את עצמך תמיד ותחפש איך להסתכל על מה שלמדת מזוויות חדשות שאחרים יתקשו לראות.
המסגרת שבה אתה לומד את כל זה חסרת כל משמעות (למידה עצמית / אוניברסיטה / מכללה / קורס).

גילוי נאות עובד בהייטק באחת החברות האמריקאיות הגדולות וחלק מהאנשים שמגדירים את תהליכי הראיונות למשרות Senior / Principal / Techlead של מתכנתים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J מרגיש מבולבל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
gb10 ייעוץ לאדם מבולבל התפתחות אישית 13
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
A מבולבל מכמות האפשרויות להשקעה ארוכת טווח.. שוק ההון 8
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
E פעם ראשונה שלי פה- מבולבל ומבקש עיצה שוק ההון 90
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
deussex רכישת רכב חדש - איזה כדאי ? מבולבל מאוד, ועליית מחירים צרכנות פיננסית 62
מ קצת מבולבל מנושא קרנות ההסל שוק ההון 10
האזרח החשדן חיסכון לילדים - מבולבל שוק ההון 34
R מבולבל ואשמח לעזרה פוסטים מאיכות נמוכה 5
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
F פנסיה מקיפה או ביטוח מנהלים? מבולבל לגמרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
סול קצת מבולבל - איך אני ברווח והיחידות זולות יותר? שוק ההון 9
N אג"ח או פיקדון? כבר מבולבל שוק ההון 9
C שקלית או דולרית, אירית או אמריקאית, מחלקת או צוברת - אחרי מחקר, יותר מבולבל. שוק ההון 0
sigler05 מבולבל מיתרת הכספים שראיתי בקופת גמל השקעה שוק ההון 5
M אני כבר מבולבל שוק ההון 4
M מרגיש מעט מבולבל שוק ההון 10
הבורח מהמירוץ מבולבל מפרדוקס הבחירה שוק ההון 10
A מבולבל כיצד להתקדם... שוק ההון 47
love עוד אחד מבולבל יומני מסע אישיים 18
tpr הפרשות מעסיק בהייטק (עצמאי מבולבל) צרכנות פיננסית 11
ת כבר מבולבל(הפקדה חודשית ) שוק ההון 32
H אני צריך קצת הכוונה אני מבולבל נדל"ן 15
י חייל מבולבל שוק ההון 37
R אג"ח צמוד מדד, יצאתי מבולבל מהבלוג. מישהו יודע להסביר? שוק ההון 4
C מבולבל- מה היתרונות/חסרונות/הבדלים בין השקעה בקרנות נאמנות לבין תיק השקעות בבנק? שוק ההון 2
C רוצה להתחיל לחסוך וקצת מבולבל שוק ההון 3
E צריך עיצה- עצמאי מבולבל :) שוק ההון 11
S איפה לשים את הכסף שלי? נורא מבולבל... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ס מכתב שקיבלתי לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה