וזה שאינו יודע לשאול
משתמש רשום
- דירוג
- 2
שלום לכולם,
לאחר קריא המרובה של הפוסטים והפורום אני החלטתי לקחת את הצעד הגדול והרציני של פתיחת תיק.
קצת רקע עלי, אני עובד הייטק בן 27 עם הכנסה נטו של 14 אש"ח והכנסה נוספת מדירה ברשותי של 4 אש"ל
חסכתי עד היום כ-150 אש"ח שרובם עומדים בעו"ש ונמאס לי שזה לא זז ועומד במקום.
אין לי צפי לשימוש בכסף ולכן אגיד שהחסכון הוא ל-25 שנים.
מבחינת לקיחת סיכון, מכיוון לא צופה צורך מיידי בכסף ואין לי בעיה לתהמודד (למרות שאני ממש לא רוצה) במידה והתיק יורד בכ-25 אחוז.
חלוקת נכסים:
70%-iShares Core S&P 500 UCITS ETF - 1159250
10% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - 1159169
10%- (5122973) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
10%- קרן ריט שעדיין לא החלטתי
מבחינת איזון אני רוצה לאזן את התיק בכל תחילת רבעון ובכל שנה אעלה את אחוז קרנות ריט ואחוז האגח ב-1 אחוז כל אחד על חשבון החלק המנייתי
בכל רבעון אני מתכוון להגדיל את נםח התיק ב-15 אש"ח ואם יהיו לי יתרות בסוף השנה אז גם אותן למרות שקשה לי להאמין.
מה דעתכם|??
תודה מראש,
לאחר קריא המרובה של הפוסטים והפורום אני החלטתי לקחת את הצעד הגדול והרציני של פתיחת תיק.
קצת רקע עלי, אני עובד הייטק בן 27 עם הכנסה נטו של 14 אש"ח והכנסה נוספת מדירה ברשותי של 4 אש"ל
חסכתי עד היום כ-150 אש"ח שרובם עומדים בעו"ש ונמאס לי שזה לא זז ועומד במקום.
אין לי צפי לשימוש בכסף ולכן אגיד שהחסכון הוא ל-25 שנים.
מבחינת לקיחת סיכון, מכיוון לא צופה צורך מיידי בכסף ואין לי בעיה לתהמודד (למרות שאני ממש לא רוצה) במידה והתיק יורד בכ-25 אחוז.
חלוקת נכסים:
70%-iShares Core S&P 500 UCITS ETF - 1159250
10% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - 1159169
10%- (5122973) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
10%- קרן ריט שעדיין לא החלטתי
מבחינת איזון אני רוצה לאזן את התיק בכל תחילת רבעון ובכל שנה אעלה את אחוז קרנות ריט ואחוז האגח ב-1 אחוז כל אחד על חשבון החלק המנייתי
בכל רבעון אני מתכוון להגדיל את נםח התיק ב-15 אש"ח ואם יהיו לי יתרות בסוף השנה אז גם אותן למרות שקשה לי להאמין.
מה דעתכם|??
תודה מראש,