• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

התיק הראשון שלי

דירוג
2
שלום לכולם,

לאחר קריא המרובה של הפוסטים והפורום אני החלטתי לקחת את הצעד הגדול והרציני של פתיחת תיק.
קצת רקע עלי, אני עובד הייטק בן 27 עם הכנסה נטו של 14 אש"ח והכנסה נוספת מדירה ברשותי של 4 אש"ל
חסכתי עד היום כ-150 אש"ח שרובם עומדים בעו"ש ונמאס לי שזה לא זז ועומד במקום.

אין לי צפי לשימוש בכסף ולכן אגיד שהחסכון הוא ל-25 שנים.
מבחינת לקיחת סיכון, מכיוון לא צופה צורך מיידי בכסף ואין לי בעיה לתהמודד (למרות שאני ממש לא רוצה) במידה והתיק יורד בכ-25 אחוז.

חלוקת נכסים:
70%-iShares Core S&P 500 UCITS ETF - 1159250
10% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - 1159169
10%- (5122973) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
10%- קרן ריט שעדיין לא החלטתי

מבחינת איזון אני רוצה לאזן את התיק בכל תחילת רבעון ובכל שנה אעלה את אחוז קרנות ריט ואחוז האגח ב-1 אחוז כל אחד על חשבון החלק המנייתי

בכל רבעון אני מתכוון להגדיל את נםח התיק ב-15 אש"ח ואם יהיו לי יתרות בסוף השנה אז גם אותן למרות שקשה לי להאמין.

מה דעתכם|??

תודה מראש,

דעתי מצויינת. לך על זה, קפוץ למים.
אפשר לעשות דיונים שלמים על ההחלטות שלך, אבל סה"כ הן טובות. תזכור שפתרון טוב עדיף על פתרון מושלם שלא עושים.

מבחינת איזון אני רוצה לאזן את התיק בכל תחילת רבעון ובכל שנה אעלה את אחוז קרנות ריט ואחוז האגח ב-1 אחוז כל אחד על חשבון החלק המנייתי
הדבר היחיד שאציין שהקטנת אחוז המניות היא באמת שיטה ידועה להקטין סיכון עם התקרבות הפרישה. אבל נהוג להקטין מניות ולהגדיל אג"ח. קרנות ריט או קרן ריט, זה מוצר בעל תנודיות גבוהה ולא נחשב סולידי כמו אג"ח.

ברוך הבא לפורום!

שלום לכולם,
ברוך הבא!
והמון בהצלחה וברכת הדרך במהלך המשמעותי שאתה מתכנן לעשות!
כפי שבורג כתב, זה העיקר, וכל השאר זה fine tuning.

אם בכל זאת החלטת להמשיך לקרוא, אז אוסיף שני דברים:
חלוקת נכסים:
לא פירטת נימוקים לבחירת המכשירים, וגם לא את הנימוק להקצאת האחוזים.
נדמה לי, ותקן אותי אם אני טועה, שהליבה היא מניות, וספציפית סנופי, זה מובן לי, וגם האג"ח מובן כממתן תנודתיות, אך לא הבנתי את הגעת ליחס ביניהם?
בגלל האחוזים של הריט והמתפתחות אני משער שזה הימור על אפיקים שאתה משער שישיאו תשואה עודפת. (מתפתחות זהה למשקלן העולמי, אבל התיק שלך לא נותן משקל של 90% למפותחות)
בנוסף, אתה כבר חשוף לנדל"ן דרך הדירה, למה לחשוף עוד? (זה לא שאין תשובה, אלא מעניין אותי מה אתה משיב לעצמך)

דבר שני,
הכנסה נטו של 14 אש"ח והכנסה נוספת מדירה ברשותי של 4 אש"ל
כל רבעון אני מתכוון להגדיל את נםח התיק ב-15 אש"ח
האם אפשרי מבחינתך להגדיל את שיעור החסכון? נראה שתוכל על ידי כך להשפיע משמעותית על התיק שלך, כנראה יותר מאשר משחקי האחוזים בהקצאה.

מסכים עם כל מה שנאמר מעליי. בנסיון להוסיף ולא לחזור על דבריהם:
למה להעלות את אחוז הריט על חשבון המניות עם הזמן?
משתמע מזה שאתה חושב שהם מקבילים לאג"ח. הם לא. נכסים מסוכנים ותנודתיים עם קורלציה גבוהה למניות, בייחוד בזמן משברים.

לא פירטת נימוקים לבחירת המכשירים, וגם לא את הנימוק להקצאת האחוזים.
נדמה לי, ותקן אותי אם אני טועה, שהליבה היא מניות, וספציפית סנופי, זה מובן לי, וגם האג"ח מובן כממתן תנודתיות, אך לא הבנתי את הגעת ליחס ביניהם?
בגלל האחוזים של הריט והמתפתחות אני משער שזה הימור על אפיקים שאתה משער שישיאו תשואה עודפת. (מתפתחות זהה למשקלן העולמי, אבל התיק שלך לא נותן משקל של 90% למפותחות)
בנוסף, אתה כבר חשוף לנדל"ן דרך הדירה, למה לחשוף עוד? (זה לא שאין תשובה, אלא מעניין אותי מה אתה משיב לעצמך)

בהתחלה רציתי לחלק את התיק בצורה הכי פשוטה 80% מניות ו-20% אג"ח. החלטתי שאני מוכן ויכול לעמוד ביותר סיכון ועל כן בחרתי בריט כתחליף סולידי ביחס למניות אך פחות מהאגח וגורם ממתן תנודתיות באותה העת.
בנוסף, חלופה נוספת היא פשוט להגדיל את הנתח המנייתי על חשבון הריט, כבעל דירה כפי שציינת יש מצב שאני "שם יותר מדי ביצים בסל אחד".
לאחר חשיבה ממושכת החלופה הזאת, 90/10 מתאימה לי יותר מכולן.
לגבי המניות המתפתחות, תאכלס אין שום הצדקה קונקרטית לנתח שהוקצה, חיפשתי שמישהו יסביר לי למה זה צעד לא נכון או נכון חח. לדעתי פשוט מרגיש לי שזה פחות מדי להשקיע בניייר אחד ולא בכמה, וכנראה שאני פועל ממניעים לא הגיונים.

בגדול אני פשוט רוצה לעשות את הקפיצה למים העמוקים ופשוט להתחיל לסחור ולהוציא את הכסף מהעו"ש.

האם אפשרי מבחינתך להגדיל את שיעור החסכון? נראה שתוכל על ידי כך להשפיע משמעותית על התיק שלך, כנראה יותר מאשר משחקי האחוזים בהקצאה.

הלוואי והייתי יכול, יש שכר דירה חשבונות וחיים שאני חי.
חשוב לציין שאני שיש לי קרן נאמנות מעבודה ובנוסף מפריש כל חודש כ-10 אחוז מהנטו לטובת ESPP שבסוף כל תקופה אני מוכר ישר
וגם ישנה תוכנית RSU טובה מאוד שבה אני מקבל כמה עשרות אלפי דולרים בשנה (משתנה בהתאם לותק ולתפקוד).
ישנם הרבה בונוסים שאני לא יכול לקחת בחשבון מראש אבל במידה ויהיה לי כסף עודף הוא יושקע.

תודה רבה כל התשובה, גרמת לי לחשוב שזו הייתה מטרת הפוסט

בקריאת התגובות פה צויין מספר פעמים שקרנות ריט הן רכיב בעל תנודתיות גבוהה כשל מניות.
זה לא הרושם שקיבלתי מקריאת הפוסט של הסולידית לקרנות ריט ופשוט לא הבנתי אותו כמו שצריך
https://www.hasolidit.com/קרנות-ריט-reit-נדלן-מניב-להשקעה

לאחר קריאה נוספת הבנתי שעליי להתייחס לקרנות ריט כתת חלק בחלק המנייתי של התיק.
מכיוון שאני מושקע בעקיפין (בעל דירה) אני חושב שאזנח את קרנות ריט בשלב זה.

כאמור אני בן 27 עם הכנסה יפה עם דירה בבעלותי וללא צפי לצורך ללכסף ל-20+ שנים החלטתי להגדיל את החלק המנייתי ולזנוח את השווקים המתפתחים

על כן הגעתי למסקנה שעליי לחלק את התיק כך:
90%-iShares Core S&P 500 UCITS ETF - 1159250
10%- (5122973) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים

נערך לאחרונה ב:
לדעתי אתה דפנסיבי מדי יחסית לגילך ושאר הנתונים.
לדעתי הפורום הזה הוא המקום היחידי בארץ שבו תיק 80% מניות מואשם בדפנסיביות.
רוב בני גילו משקיעים ב80% אג"ח בלי לדעת את זה, אם בכלל

לדעתי הפורום הזה הוא המקום היחידי בארץ שבו תיק 80% מניות מואשם בדפנסיביות.
לא מאשים. מציין את דעתי. אתה אומר את זה לחיוב או לשלילה?
בכל מקרה שים לב שהתייחסתי לגילו ושאר הנתונים שציין.

אילו הוצאות יש לך?

שכר דירה כ3 אשל כולל חשבונות
אחזקת רכב 1000 שקל
ולא אשקר שאני אוהב את לצאת לשתות ולמסעדות. אני מודע לזה ואני יכול לאפשר לעצמי את זה מעריך את זה בכ2000 שקל נוספים.

כלומר חודשית נשאר לי 8 בערך ואני רוצה להפריש 5 אשח בכל חודש פלוס. אבל גם בדלתא אני משתמש, חופשה בחול או הוצאות לא צפויות...
במידה ובסוף השנה יצטברו כסף בעוש גם הוא יושקע.

לדעתי אתה דפנסיבי מדי יחסית לגילך ושאר הנתונים.
מה החלופה שאתה מציע? איך אפשר להיות יותר אופנסיבי מזה? 100 מניות?
אשמח אם תרחיב, אני פה ללמוד.

תודה מראש

הייתי אומר שביחס לסיבולת הסיכון המשוערת שנתת (25% ירידה מקסימלית) התיק שלך אגרסיבי מדי.
כלל אצבע אומר שצריך עד פי שתיים מהנפילה המקסימלית שתסבול לשים בנכסים עתירי סיכון (כמו מניות), במקרה שלך 50%.

עדיף שתיסגר מה באמת סיבולת הסיכון שלך (יש שאלונים באינטרנט שאולי יעזרו לך עם זה). מבחינת בחירת הקרנות, אם יש לך הסבר למה בחרת בהן ולא באחרות אז לא ניכנס לדיון הזה של מה יותר טוב.

מה החלופה שאתה מציע? איך אפשר להיות יותר אופנסיבי מזה? 100 מניות?
אשמח אם תרחיב, אני פה ללמוד.
בנוסף למה ש @KickR כתב לגבי הערכת הסיבולת, יש בבלוג פוסט לגבי 100% מניות (ספוילר: היא נגד) וכהמשך לזה- שרשור בפורום (רמז: אנטיתזה) ויש גם פרקים חשובים של קולינס שתורגמו באדיבות @FIYaacov בבלוג שלו: זה וגם זה.
יש עוד הרבה, אבל זו התחלה ראויה בעיניי. לימוד פורה!

הייתי אומר שביחס לסיבולת הסיכון המשוערת שנתת (25% ירידה מקסימלית) התיק שלך אגרסיבי מדי.
כלל אצבע אומר שצריך עד פי שתיים מהנפילה המקסימלית שתסבול לשים בנכסים עתירי סיכון (כמו מניות), במקרה שלך 50%.

עדיף שתיסגר מה באמת סיבולת הסיכון שלך (יש שאלונים באינטרנט שאולי יעזרו לך עם זה). מבחינת בחירת הקרנות, אם יש לך הסבר למה בחרת בהן ולא באחרות אז לא ניכנס לדיון הזה של מה יותר טוב.

סיבולת הסיכון שלי היא גבוהה כי כמו שציינתי אני צעיר עם הכנסה יפה ודירה ובעל גב כלכלי חזק יחסית . כרגע המטרה שלי היא ללמוד ופחות החסכון למרות שזו המטרה הסופית. בשנים הקרובות אצבור את הניסיון בתחום ואלמד ואראה מה מתאים לי באמת, ולכן אני לא מסכים איתך שהתיק אגרסיבי מדי.

סיבולת הסיכון שלי היא גבוהה כי כמו שציינתי אני צעיר עם הכנסה יפה ודירה ובעל גב כלכלי חזק יחסית . כרגע המטרה שלי היא ללמוד ופחות החסכון למרות שזו המטרה הסופית. בשנים הקרובות אצבור את הניסיון בתחום ואלמד ואראה מה מתאים לי באמת, ולכן אני לא מסכים איתך שהתיק אגרסיבי מדי.
אני רק אומר שעל פי מה שאמרת בעצמך בפוסט הראשון:
מבחינת לקיחת סיכון, מכיוון לא צופה צורך מיידי בכסף ואין לי בעיה לתהמודד (למרות שאני ממש לא רוצה) במידה והתיק יורד בכ-25 אחוז.
משתמע שאם התיק יורד יותר מ-25% זה בעייתי מבחינתך.
במצב כזה חשיפה של 80% למניות היא אגרסיבית מדי (כי בנפילה של 50% בשוק ההון אתה תראה את התיק יורד ב-40%, שזה מעבר למה שאמרת שאין לך בעיה איתו).

זה לא קשור לאם אתה צעיר/זקן, מכניס הרבה/מעט, גב כלכלי חזק/חלש.
אם כשתהיה קריסה של 50% בשוק ההון אתה תמכור בלחץ, זה לא יהיה לטובתך (גם אם זה לא יהרוג אותך)

KickR תודה על הדאגה
אז אני אתקן את עצמי ואגיד שמבחינתי אני ומוכן (מקווה מאוד שלא) לקבל ירידה של 50 אחוז ויותר בעשר שנים הקרובות.

KickR תודה על הדאגה
אז אני אתקן את עצמי ואגיד שמבחינתי אני ומוכן (מקווה מאוד שלא) לקבל ירידה של 50 אחוז ויותר בעשר שנים הקרובות.
אז לך על 100% ויותר מניות ;)

תיקון: שמתי לב שכתבת בעשר שנים הקרובות. במצב כזה אולי הייתי נזהר יותר.

לדעתי נכון עבורך להסתכל על הדירה שבבעלותך בתור חלק מהתיק הכולל שלך.

ברגע שתעשה את זה תבין שמשהו כמו 95% מההשקעות שלך הן בכלל בנדל״ן.

את שאר ה5% הייתי שם על 100% מניות בלי לחשוב פעמיים (כנ״ל קרן השתלמות, פנסיה, וכו).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R התיק (הראשון)שלי -ביקורות וחוות דעת שוק ההון 3
מ [תיק השקעות בניהול עצמי] - התיק הראשון שלי - אשמח לביקורת שוק ההון 15
O התיק (הראשון) שלי - חוות דעת, הערות והתייחסויות יתקבלו באהבה שוק ההון 10
M הגעתי להחלטה על התיק הראשון שלי שוק ההון 2
שודד הפינג פונג שוקולד מריר - ביצועי התיק בסיום הרבעון הראשון (2017) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 34
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 17
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
וינסנט כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5
D האם אני מחויב בדיווח שנתי למס הכנסה על התיק בIBI? מיסים 10
sharon ניהול התיק במקרה לא צפוי שאני לא אוכל לנהל אותו בעצמי שוק ההון 20
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
V התיק שלי - אשמח להערות שוק ההון 15
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
yossik מה עשה התיק שלכם בשנת 2022? שוק ההון 57
Couch Potato קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק שוק ההון 3
O מיצוע התיק חודשי או רבעוני שוק ההון 1
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
I למכור את התיק לצורך רכישה דירה או להתמנף בזול? שוק ההון 3
S איך מחשבים CAGR על התיק שבניתי? שוק ההון 4
T האם התיק שלי בעייתי ומה עושים מכאן? שוק ההון 2
T האם התיק מפוזר מספיק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
איש ירח התיק של איש ירח שוק ההון 7
F ניצול ירידות לשינוי הרכב התיק שוק ההון 1
S מעקב אחרי התיק בכלל ודיבידנדים בפרט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
I מתלבט לגבי התיק שלי שוק ההון 1
ה התיק המורכב שלי (בן 20) שוק ההון 8
R התיק שלי לטווח הארוך (עשורים קדימה), אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 53
איש ירח כמה עשה התיק שלכם בשנת 2021 שוק ההון 27
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
ה מה לעשות עם התיק שוק ההון 11
G קרן מחקה אגח ארהב. לטובת מיתון התיק שוק ההון 3
S התיק שלי: פשטות כערך שוק ההון 8
dorian התיק (המורכב מעט) שלי ושאלות שוק ההון 3