• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון?

• פותח הנושא פותח הנושא zeev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

zeev

משתמש רגיל
דירוג
52
האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון?

ז״א למי שיש לו רווח הון מעל כ240,000 ש״ח ויפקיד 16% מכך לפנסיה יקבל את הניכויוי והזיכוי כמו עצמאי שהפקיד מהכנסתן מיגיעה אישית?

נערך לאחרונה ב:
ז״א למי שיש לו רווח הון מעל כ240,000 ש״ח ויפקיד 16% מכך לפנסיה יקבל את הניכויוי והזיכוי כמו עצמאי שהפקיד מהכנסתן מיגיעה אישית?
ניכוי:
11% מתוך 112,800 ברובד ראשון, ומתוך ה169,200 הבאים תקבל 11% ניכוי בתנאי שתפקיד 16%.
זיכוי:
5% עד 225,600

ברווח מקסימלי של 282,000 יוצא לי הפקדה של 42,300 ומקבלים ניכוי של 31,020 וזיכוי של 3,948 כלומר בהנחת 25% מס, חיסכון של 11,703.

@ירח אפל זכור לי הפקדה מקסימלית ל-2023 של כ-41,400 יודע להסביר למה?

ניכוי:
11% מתוך 112,800 ברובד ראשון, ומתוך ה169,200 הבאים תקבל 11% ניכוי בתנאי שתפקיד 16%.
זיכוי:
5% עד 225,600

ברווח מקסימלי של 282,000 יוצא לי הפקדה של 42,300 ומקבלים ניכוי של 31,020 וזיכוי של 3,948 כלומר בהנחת 25% מס, חיסכון של 11,703.

תודה רבה יעקב!
מדברייך אני מבין שאין הבדל בין יגיעה אישית לרווח הון.

עוד שאלה ברשותך בבקשה
האם יש ניוד אוטומטי בין בני זוג של זכויות שלא נוצלו מההפקדות מבן זוג המפקיד שלא יכול לנצל את כל זכויותיו מההפקדה שלו?

ניכוי:
זיכוי:
5% עד 225,600

זיכוי 5% עד 225,600₪ כלומר 11,280₪ זיכוי

11% מתוך הרובד הראשון 112,800₪
וגם 11% מתוך הרובד השני 112,800₪ בתנאי שיופקדו 16%
שניהם יחד יוצא ניכוי 24,816₪

בשביל הרובד השני של הניכוי צריך להפקיד את הכסף כשכולו מעבר לסף עמית מוטב 22,790₪
כלומר כדי לקבל את ההטבות צריך להפקיד 112,800₪*16%+22,790
שזה 40,838₪

הסכום של 41,400 נובע מהטענה שעצמאי שיכול לקבל גם חצי אחוז על הכנסה מעסק, צריך להפקיד 16.5% מעל עמית מוטב, לדעתי טענה שגויה אבל היא כלל לא קשורה למקרה הנוכחי של רווחי הון

מדברייך אני מבין שאין הבדל בין יגיעה אישית לרווח הון.
נכון לעמית מוטב, אבל כן.

האם יש ניוד אוטומטי בין בני זוג של זכויות שלא נוצלו מההפקדות מבן זוג המפקיד שלא יכול לנצל את כל זכויותיו מההפקדה שלו?
אין ניוד אוטומטי, צריך לדרוש את זה בדוח.
אבל בהחלט ניתן לנצל את הפקדות בן הזוג כדי להגיע להפקדה המקסימלית בתנאי שבהפקדה שלך אתה כבר נחשב עמית מוטב.

אני מכיר שהרובד השני בניכוי הוא 169,200
”הכנסה נוספת“ – הסכום הנמוך מבין אלה:
(1) סך כל הכנסתו החייבת של יחיד לפני הניכוי על פי סעיף זה ועל פי סעיף 47א שאינה הכנסה מבוטחת, עד לסכום האמור בפסקה (1) להגדרה ”הכנסה מזכה“ לשנה;
(2) סך כל הכנסתו החייבת של יחיד לפני הניכוי על פי סעיף זה ועל פי סעיף 47א עד לסכום השווה לשתי פעמים וחצי (עד שנת 2015, ארבע פעמים) הסכום האמור בפסקה (1) להגדרה ”הכנסה מזכה“ לשנה, בניכוי הכנסתו המבוטחת או הסכום האמור בפסקה (1) לאותה הגדרה, לפי הגבוה מביניהם;
זו ההגדרה של הרובד השני בניכוי, שים לב שהנמוך מבין השניים, ולפי פסקה 1 זה לא יכול לעבור 112,800₪

נכון לעמית מוטב, אבל כן.

אין ניוד אוטומטי, צריך לדרוש את זה בדוח.
אבל בהחלט ניתן לנצל את הפקדות בן הזוג כדי להגיע להפקדה המקסימלית בתנאי שבהפקדה שלך אתה כבר נחשב עמית מוטב.
מה כוונתך יעקב נכון לעמית מוטב?
למי שהפקיד את כל ה16% כן ולמי שהפקיד פחות לא?

מה כוונתך יעקב נכון לעמית מוטב?
למי שהפקיד את כל ה16% כן ולמי שהפקיד פחות לא?
עמית מוטב ל2023 זה 22,790 שח הפקדה על שמך (בין אם אתה הפקדת או המעסיק).
אם סך ההפקדות שלך פחות מזה, יש פחות הטבות מס.

אגב, כמה הדיון הזה רלוונטי? אם תפקיד מחר, לא יודע אם יוכלו לשייך לך את זה בזמן. כדאי לברר מול חברת הגמל/פנסיה.

עמית מוטב ל2023 זה 22,790 שח הפקדה על שמך (בין אם אתה הפקדת או המעסיק).
אם סך ההפקדות שלך פחות מזה, יש פחות הטבות מס.

אגב, כמה הדיון הזה רלוונטי? אם תפקיד מחר, לא יודע אם יוכלו לשייך לך את זה בזמן. כדאי לברר מול חברת הגמל/פנסיה.
הייתי בטוח שתאריך הפקדה תופס כיום ערך.

שיוך בזמן לא חשוב, מה שקובע זה תאריך ההעברה, בקיצור אפשר (נבדק מול סמי).

ניכוי:
זיכוי:
5% עד 225,600

למעשה, יש לי קצת הכנסה מי״א ויותר מרו״ה.
שמתי לב שבכל השנים הניכוי מקו״ג לקצבה לא עזר לי כלום כי הלך נגד י״א שממילא לא חייבה אותי במס עקב נ״ז ילדים שבפרטיקה מקוזזים רק כנגד י״א , ורק זיכוי בלבד הועיל לי.נראה לי שזה עקב סייפא בסעיף 47(א)(1)(3) שניכוי קודם הולך להכנסה מי״א.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A זיכוי על מסי חוץ בארץ - לא ניתן לקבל זיכוי על הכנסה שהופקה מחוץ לישראל מיסים 1
ח האם ניתן לקבל מענק עבודה על ימי אבטלה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
O רכישת דירה(ות) בחול, איך ניתן לקבל מימון לאחר רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
S איפה ניתן לקבל הלוואה בגובה 100K עם מינימום ריבית? צרכנות פיננסית 12
A האם ניתן לקבל כסף משני ביטוחי חיים שונים (או יותר)? צרכנות פיננסית 3
G באיזה בנק היום ניתן לקבל חשבון ללא עמלות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
L האם ניתן לקזז הפסד ריאלי למרות שיש רווח נומינלי? מיסים 8
נ באיזה מדדים ניתן לפזר שוק ההון 28
B האם ניתן לרכוש דירה בתמורה למניות בחברה פרטית נדל"ן 2
ש לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס? שוק ההון 3
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 5
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ האם ניתן לוותר על riseup? צרכנות פיננסית 6
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ד שוברי שופרסל לא עובדים - איך ניתן לטפל אוף טופיק 10
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
M משכנתא - האם ניתן להמיר ריבית ק״צ לקל״צ ללא קנס? נדל"ן 3
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
M האם ניתן למשוך תגמולים מקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
כ קריפטו - האם ניתן לבצע פריסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 45
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
S איך ניתן לשלם עם כסף בWISE עבור טיסה עם RYANAIR? צרכנות פיננסית 0
M קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
T איך ניתן לבצע העברה בנקאית לKRAKEN ללא ניכוי מס? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17

נושאים דומים

Back
למעלה